Δυστυχώς παιδιά η χρεοκοπία απομακρύνεται



Δυστυχώς παιδιά μου δεν θα πτωχεύσουμε. Αλέξη, η αργεντινοποίηση αναβάλλεται επ’ αόριστον, Αντώνη  θα πρέπει να περιμένεις. Όλοι οι επίδοξοι σκυλευτές του πτώματος του ΠΑΣΟΚ αλλά και της χώρας θα μείνουν με την όρεξη, γιατί το κλίμα κατάθλιψης αλλάζει και οι εκλογές, απομακρύνονται. Όσοι προβάρανε το κουστουμάκι Νο 3% και κάτι, αγωνιούντες για τα πιθανά στενέματα, θα πρέπει να φορέσουν φόρμες εργασίας και να στρωθούν στη δουλειά. Θα πρέπει να κάνουν πολιτική. Θα πρέπει να προτείνουν, να υποστηρίξουν, να διορθώσουν, να είναι συγκεκριμένοι και ρεαλιστές. Θα πρέπει να πουν και κανένα ΝΑΙ. Θα πρέπει να αποδείξουν ότι είναι ευτυχείς από τη σωτηρία της χώρας. Θα πρέπει να αποδεχθούν ότι η Ελλάδα εισέρχεται σε μια άλλη εποχή με προοπτικές ανάπτυξης και να βάλουν πλάτη. Γιατί οι δυσκολίες είναι μπροστά μας.  Αν θέλουν να υπάρχουν και στο πολιτικό τοπίο του αύριο.
Ξέρω βέβαια ότι «το κάνω πολιτική» δεν είναι εύκολο πράγμα για  τα  πολιτικά μας κόμματα. Γι’ αυτό στην αρχή θα θελήσουν να παίξουν το έργο που βλέπουμε αυτές τις μέρες.
Κυβερνητικές δυνάμεις  θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν τα περιθώρια που δίνει η σωτηρία. Μην ανοίξουμε αυτό το κλειστό, να μη διαλύσουμε εκείνον τον άχρηστο οργανισμό, να μην πουλήσουμε. Μήπως μας παίρνει να είμαστε λιγάκι large με κείνη τη συντεχνία; Να κάνουμε και λίγους διορισμούς μπας και μαζέψουμε αυτούς που έχουν φύγει; Οι αδρανειακές και πελατειακές δυνάμεις θα ξεσαλώσουν. Η παρούσα λύση ανοίγει την όρεξη για δημοσιονομική και μεταρρυθμιστική χαλάρωση. Ελπίδας μας ο ευρωπαϊκός έλεγχος, αλλά δεν ξέρω αν αρκεί. Θα ήταν τελείως βλακώδες να κυριαρχήσουν τέτοιες λογικές. Η λύση στο πρόβλημα του χρέους δεν σημαίνει με τίποτα και λύση στα δομικά προβλήματα της χώρας. Η σωτηρία παραμένει εσωτερική μας υπόθεση.

Οι υπόλοιποι εν σώματι θα βγουν στα κάγκελα. Και δώστου μπιζάρισμα σε ναυτεργάτες και ταξιτζήδες. Και δώστου σέντρες σε πρυτάνεις και φοιτητές. Και όλοι θα ζητούν εκλογές. Η βία θα χτυπήσει κόκκινο. Όπου φαίνεται επένδυση και δουλειά οι δυνάμεις της πτώσης θα τρέχουν να την καταστρέψουν. Η αδράνεια της αντιμνημονιακής λογική πάνω στην οποία στήριξαν όλη την προηγούμενη πολιτική τους θα συνεχίσει να τους οδηγεί. Η νέα κόκκινη γραμμή θα είναι η διατήρηση των κεκτημένων των συντεχνιών. Ο βαθύτερος στόχος τους, η αποφυγή της ανάκαμψης. Η καταστροφή της χώρας.
  Αλλά το πουλί παιδιά πέταξε. Θα πρέπει να πείτε κάτι άλλο, το σύστημά σας θέλει αλλαγή.
Η ίδια εξέδρα που σας αποθέωσε στο πρώτο ημίχρονο, αυτή η ίδια μπορεί και να σας γιουχάρει. Θα πρέπει να κάνετε και σεις λίγο παιχνίδι. Και εδώ είναι το δύσκολο. Δεν φτάνει πια ο στείρος αρνητισμός. Δεν φτάνει να λέτε ότι έχετε προτάσεις. Θα πρέπει να είναι και εφαρμόσιμες στο περιβάλλον που διαμορφώνεται. Αλλά κυρίως θα πρέπει να θέλετε να αλλάξετε τη χώρα, να θέλετε τις δομικές μεταρρυθμίσεις. Όχι τις άλλες, εκείνες τις δικές σας τις περισπούδαστες που συνήθως οδηγούν στο απλό lifting. Αλλά αυτές που θα πρέπει να διαμορφώσετε από κοινού με την κυβέρνηση και ενάντια στις παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας. Και όταν αυτές γίνουν νόμοι, να σπεύσετε να τις στηρίξετε και να διαμορφώσετε συνθήκες ώστε να ευδοκιμήσει η πολυπόθητη ανάπτυξη. Τώρα θα φανεί η υπευθυνότητα όλων. Έχει το πολιτικό σύστημα τα κότσια να σταθεί αντάξιο των περιστάσεων; Έχει το ηθικό ανάστημα να  προτάξει το συμφέρον του λαού μπροστά από το κομματικό συμφέρον; Δεν έχω απάντηση καταφατική.

Σχόλια

  1. Καλημέρα με χαμόγελο, από τα καλύτερά σου άρθρα, νέλλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εσείς το 2021 τη συγκρότηση ποίου κράτους θα γιορτάσετε ακριβώς;Και καλά οι Γάλλοι έχουν και ένα σταθμό μετρό Μάρκου Μπότσαρη, εσείς πού ακριβώς θα στρέφεστε; Καλή συνύπαρξη λοιπόν με τους πατρώνους σας, ίσως πάρετε και κανένα έργο και σβήσετε στο κρασί την ανάμνηση των δοσίλογων που το 42 πίστευαν ακριβώς τα ίδια με σας.Και οπωσδήποτε πετάξτε τους Αθλίους του Ουγκώ από τη βιβλιοθήκη σας δεν έχει κανένα αντίκρυσμα στην αγορά την οποία υπηρετείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φαίνεται ενδιαφέρον άρθρο αλλά σταμάτησα να το διαβάζω την στιγμή που ( άθελά σας ; ) εξισώνετε τα δύο πτώματα. ΠΑΣΟΚ κι Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. φίλε leo,

    οι χθεσινές αποφάσεις εμπεριέχουν έναν σοβαρό κίνδυνο:

    να χαλαρώσουν οι πάντες και να ξαναγυρίσουμε στις χθεσινές ασωτίες

    φορτώνοντας τα χρέη στα παιδια και τα εγγόνια μας δεν λύνεται το πρόβλημα

    αν η χώρα δεν μεταρρυθμιστεί η οριστική χρεοκοπία θα είναι αναπόφευκτη

    θέλω να ελπίζω πως οι ευρωπαίοι φίλοι μας θα μας επιτηρούν πλέον στενά

    διότι οι δυνάμεις του λαικισμου και της υπερχρέωσης καραδοκούν για τη ρεβάνς


    Αλέξανδρος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εύστοχο το άρθρο σου, όπως τα περισσότερα...
    στο χέρι μας είναι να προχωρήσουμε μπροστά τωρα πια... να δείξουμε πως μπορούμε να τα καταφέρουμε... και εκτός από τα κόμματα που θα πρέπει να σταθουν αντάξιοι των περιστάσεων για το συμφέρον του λαού αφήνοντας για μια φορά στην άκρη τα κομματικά τους τερτιπια και την θήρα "ψηφαλακίων"..... πρέπει και εμείς οι ίδιοι να αγωνιστούμε και να αποδείξουμε στον ίδιο τον εαυτό μας ότι μπορούμε να πετύχουμε... να πετάξουμε από πάνω μας ότι σάπιο και άθλιο ανεχτήκαμε όλα αυτά τα χρόνια... να αγωνιστούμε για το μέλλον των παιδιών μας...
    όπως λέει και ο φίλος Αλέξανδρος Κ... να μην ξαναγυρίσουμε στις χθεσινές ασωτίες... να δουλέψουμε σοβαρά και κάποια στιγμή να πετάξουμε από πάνω μας τον "ζυγό της επιτήρησης" από τους ξένους...
    επίσης ήθελα να επισημάνω ότι πρέπει να σταματήσουν τα ΜΜΕ την καταστροφολογία και τη μιζέρια για να μπορεσει να ξαναγυρίσει εστω και λίγο ένας άνεμος αισιοδοξίας που θα αντιστρέψει το κλίμα της αγοράς και της ανάπτυξης...

    Ε.Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. SykoFantis
    Δύο πτώματα δεν είναι ποτέ ίδια, πως να τα εξισώσω;
    Δεν σταμάτησες το διάβασμα για μια εξίσωση. Κάτι θες να μας πεις αλλά δεν..............

    Αλέξανδρε
    ο κίνδυνος είναι υπαρκτός, Εδώ χρειάζεται η αριστερά. Αλλά απ'ότι βλέπω κανείς πια δεν μιλάει για αλλαγές.
    Ανώνυμε
    αν κατάλαβα καλά μας λες προδότες και άθλιους γιατί θέλουμε τη σωτηρία της χώρας και του λαού της και όχι του κόμματος. Μπορεί να είναι και έτσι. Να μην χαλάμε τις καρδιές μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νέλλη ευχαριστώ για το μπιζάρισμα. Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οπωσδήποτε δεν θα τολμούσα ποτέ να σας αποκαλέσω άθλιους ούτε καν αποπροσανατολισμένους,απλώς θαυμάζω βαθύτατα την εμμονική εθελοδουλία σας και λυπάμαι για την εκπαιδευτική σας ιδιότητα. Οι απόψεις σας παραπέμπουν ευθέως σε στυγνό δοσιλογισμό, τουλάχιστον απολαύστε το!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φίλε leo,


    Σπανίως αναδημοσιεύουμε. Εκτός κι αν πρόκειται για "διαμαντάκια" όπως αυτό... ;-)


    Τα λέμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΖ
    Θάλεγα να κάνουμε απλά τη δουλειά μας όσο καλύτερα μπορούμε. Αν το κάνουμε όλοι, θα αλλάξουν όλα. ΚΑλό απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Λεφτ ναι διάβασα κάτι για πτώματα του εχθρού που τα παίρνει το ποτάμι. Γιατί τόσο μίσος ρε φιλαράκο. Επειδή δεν έκατσε η χρεοκοπία; Άσε που παίζει και συνεργασία ημών και υμών και μπορεί να βρεθούμε σε καμιά κοινή επιτροπή και να γελάσουμε. Λες;
    Δεν ήξερα ότι είμαι ο 66ος Λες νάναι συμβολικό; κάτι από 666 νάμαι ο νέος αντίχριστος (της αριστεράς). Ευχαριστώ για την αναδημοσίευση. Κάποιους δικούς σου θα τους προβληματίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμε
    τον όρο εθελόδουλος τον λάνσαρε ξανά ο Λαφαζάνης τώρα τελευταία. Δεν φαντάζομαι να είστε οπαδός του. Αν καταλαβαίνω καλά σας ενοχλεί ο έλεγχος από την ΕΕ στον οποίο στηρίζω τις ελπίδες σωτηρίας της χώρας. Σας θίγει φαντάζομαι τον πατριωτισμό σας. Δεν ήθελα να σας προσβάλω αλλά είμαστε σε διαφορετικές συχνότητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εάν εσείς αποποιείστε τον δικό σας "πατριωτισμό", δηλαδή το πού μάθατε γράμματα και ποιοι και ποιο λόγο έφτιαξαν τα σχολεία όπου τα διδαχθήκατε είναι δικό σας θέμα, μια τέτοια στάση όμως, μη νομίσετε ότι θα βρει ανταπόκριση σε εκείνους του Ευρωπαίους που εσείς εμπιστεύεστε γιατί υπάρχουν και κάποιοι άλλοι την ύπαρξη των οποίων ας υποθέσω, ότι επιθυμείτε να αγνοείτε. Ας σας θυμίσω λοιπόν αυτό που έλεγε κάποιος σοφός κάποτε:"Ne rougissez pas de vouloir la lune: il nous la faut!`(μην κοκκινίζετε από ντροπή γιατί ζητάτε το φεγγάρι το χουμε ανάγκη!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @leo
    Ανταποκριση Aσχετη(;)αλλα επικαιρη.
    Χθες το απογευμα πιναμε μπυρες με δυο φιλους ενας πρην πλοιαρχος εμπορικου ναυτικου ψηφοφορος ΚΚΕ και ο αλλος Μηχανικος ΕΜΠ πρωην ΚΚΕ, στην "Ρεβεκκα"(Ψυρρη). Περναει λοιπον ο Λαφαζανης συνοδηγος σε μοτοσυκλεττα και -εντελως αυθορμητα- ο Αφωτιστος κραυγαζει : ΣΩΩΩΣΕΕΕ ΜΑΑΑΣ!!!!
    Και μου λεει ο καπετανιος:
    -Ξερεις γιατι ολοι οι βουλευτες δεν φορουν κρανος οταν κινουνται πανω σε μοτοοσυκλεττα;
    Επειδη εχουν το ακαταδιωκτο(βουλευτικη ασυλια);
    - Οχι ρε μ... για να τους βλεπουν οι πελατες τους.

    Αφωνος Αφωτιστος Φιλελλην

    ΥΓ Παιζει το ιδιο και για τον Τσιπρα, τον Βυρωνα Πολυδωρα (που τον θυμηθηκα τωρα!!!), κ.λ.π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σας το συνιστώ θερμά:
    Πραγματεία περί εθελοδουλείας
    Συγγραφείς: Ετιέν ντε λα Μποεσί

    Θέμα: Κοινωνικές επιστήμες (γενικά)
    Εκδότης: Πανοπτικόν
    Μετάφραση: Παναγιώτης Καλαμαράς
    Σελίδες: 70
    Ημ. Έκδοσης: 01/12/2002

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το αναρτω και εδω.
    Εψαχνα κατι για τους βολονταριστες και αυτου του blog.Το βρηκα και θα το μελετησω καλυτερα.

    Τελικα, δεν ειναι μονον ψυχιατρικοι οι λογοι της εμμονης επιθυμιας εφαρμογης της ουτοπιας, οπως αρχικα πιστευα. Ειναι συμφυες (ενυπαρχον)του ιδιου του ολοκληρωτικου ουτοπικου σχεδιου.

    Παρασκευή, Φεβρουάριος 25, 2005
    From the Archives: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ & ΟΥΤΟΠΙΣΜΟΣ:ΕΝΝΟΙΕΣ ΣΥΜΒΑΤΕΣ Ή ΑΣΥΜΒΑΤΕΣ;

    «Αυτό που πάντα έκανε το κράτος μια κόλαση πάνω στη γη, οφείλεται στο ότι ο άνθρωπος προσπάθησε να το κάνει παράδεισο του»
    F. Hoelderlin


    Ι. ΣΑΛΠΑΡΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΗΣΟ ΟΥΤΟΠΙΑ
    ................
    ΙΙΙ. ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΨΕΥΣΗ: O ΑΕΝΑΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΟΥΤΟΠΙΚΗΣ
    ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ

    «Πώς γίνεται και το ?γύρισμα του κόσμου τα πάνω κάτω? πάντοτε καταλήγει στη Συντήρηση; Γιατί η αντίδραση ακολουθεί πάντα την επανάσταση, όπως οι εποχές στην Κόλαση;[16] Ο ριζοσπάστης συγγραφέας Hakim Bey διατυπώνει το ερώτημα που συνοδεύει κάθε απόπειρα ουτοπικής μηχανικής. Η αρχική ευφορία και η ελπίδα σύντομα δίνουν τη θέση τους στην απογοήτευση και στην πραγματικότητα μίας καταθλιπτικής δυστοπίας. Ο επαναστατικός οργασμός βρίσκει μονότονα την κορύφωσή του στον Τρόμο. Ο ίδιος περιγράφει αυτή τη κατάσταση ως μία, «?αξιοθρήνητη παρωδία του Καρμικού κύκλου, στην ιστορική επαναστατική ματαότητα. Το σύνθημα ?Επανάσταση!? έχει καταλήξει να σημαίνει αντί για αποτοξίνωση, τοξίνωση, μια κακόβουλη ψευδο-Γνωστική παγίδα του πεπρωμένου, έναν εφιάλτη όπου, αδιάφορο το πόσο παλεύουμε, ποτέ δεν μπορούμε να ξεφύγουμε απ? αυτόν τον κακό Αιώνα?κάθε ?παράδεισος? να κυβερνιέται από έναν ακόμα άγγελο του κακού».[17]


    Η εφαρμογή των ουτοπιστικών σχεδίων στην κάθε τους λεπτομέρεια προϋποθέτει αυστηρή οργάνωση, γεγονός που οδηγεί στην ανάδειξη μίας κάστας «καθοδηγητών», με ευρείες αρμοδιότητες-εξουσίες. Όσο πιο φιλόδοξο είναι το σχέδιο, τόσο περισσότερο ολοκληρωτικός είναι ο έλεγχος των καθοδηγητών. Για να το θέσουμε διαφορετικά, η οργάνωση προωθεί τον ολιγαρχικό συγκεντρωτισμό, τον σχηματισμό μίας ελίτ εξουσίας, αυτονομημένης σε βαθμό από την κοινωνία. Ο Robert Michels έχει περιγράψει το φαινόμενο αυτό ως «σιδερένιο νόμο της ολιγαρχίας». Η συστημική βία, λοιπόν, δεν είναι τυχαίο υποπροϊόν κακής εφαρμογής του ουτοπικού σχεδίου, αλλά αντίθετα είναι αναπόσπαστο κομμάτι τους.
    ...................................
    Αφωτιστος Φιλλελην

    ΥΓ Περισσοτερα στο εξαιρετικο κειμενο:

    http://libertatia.blogspot.com/2005/02/from-archives.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Επείσθην ο άπιστος. Σωθήκαμε. Μη με ρωτήσεις να σου πω κι από τι σωθήκαμε. Απλά ξέρω ότι σωθήκαμε. Στην πραγματικότητα πριν λίγους μήνες δεν γνώριζα καν πως κινδυνεύαμε ή για ποιο λόγο κινδυνεύαμε. Αυτοί που σήμερα μας έσωσαν έλεγαν τότε πως δεν κινδυνεύουμε.

    Κι αφού λένε όλοι άσπρο δεν μπορώ να μείνω ο μόνος που λέει μαύρο.

    Ψιλοαμφιβολίες έχω μόνο για τις λεπτομέρειες. Δηλαδή σήμερα η Ελλάδα ( μετά το σώσιμο ) είναι επιλέξιμος τόπος επενδύσεων;

    Ο χ,ψ επενδυτής μπορεί να είναι σίγουρος ότι το φορολογικό καθεστώς του σημερινού πρωινού θα είναι ίδιο με αυτό σε πέντε χρόνια ας πούμε;

    Αυτοί που μας έσωσαν είναι σίγουρο πως μας έσωσαν για να μην χρειαστεί να μας ξανασώσουν μετά από 30 χρόνια;

    Ποιος πλήρωσε την νύφη ώστε να γνωρίζω και εγώ σε ποιον χρωστώ υποχρέωση για το σκόντο που μου έκανε;

    Το γεγονός ότι η κυβέρνηση μας έσωσε άρει τις ευθύνες που ενδεχόμενα έχει για το γεγονός ότι χρειάζόμασταν σώσιμο;

    Θα συνεχίσει παρά αυτές τις ευθύνες να έχει την ευθύνη της διαχείρισης;

    Αν οι δανειστές έχουν την ευθύνη της διαχείρισης αυτό δεν θα στερήσει από υγιείς νέες δυνάμεις να μετέχουν στην διαχείριση;

    Σωθήκαμε ναι. Κι αυτό έχει ένα κόστος. Και καλά να το πληρώσω εγώ, που στο κάτω κάτω ίσως και να φταίω, αυτός που μετά 20 χρόνια θα συνεχίζει να πληρώνει το δικό μου φταίξιμο θα θεωρήσει ότι σώθηκε;

    Νομίζω πως σε μια οικονομία καζίνο το μόνο που καταφέραμε είναι να συνεχίσουμε να είμαστε στο τραπέζι. Αν συνεχίσουμε να παίζουμε το σίγουρο είναι πως θα κερδίσει η μάνα.

    Συγχωρέστε με για την πολυλογία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Sykofantis
    Μια χαρά τα λες και δεν πολυλογείς. Μείναμε στο τραπέζι. Η Ελλάδα μπορεί να γίνει επιλέξιμος τόπος επενδύσεων με άλλη πολιτική την οποία τα παρόντα πολιτικά μορφώματα δεν μπορούν να επεξεργαστούν. Οι καιροί τα ξεπερνούν.Οι υγιείς δυνάμεις που ψάχνεις και ψάχνω είναι ακόμα πολύ μακρυά αλλά δεν μπορούμε παρά να ελπίζουμε ότι θα εμφανιστούν. Τη νύφη την πληρώνει ο λαός, και κυρίως οι αδύναμοι. Καιρός να καταλάβουν ότι θα πρέπει να απαιτήσουν πολιτική, μεταρρυθμίσεις, διαφάνεια και όχι κατάρες και μούτζες.Τα παιδιά μας δυστυχώς θα πληρώσουν τις αμαρτίες των γονιών τους. Στο χέρι τους είναι να φτιάξουν μια άλλη Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Φίλε leo,


    Κατάλαβες λάθος (δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι "ήθελες" να καταλάβεις λάθος). Σε κάθε περίπτωση, ουδέν ανακριβέστερο από όσα μας καταμαρτυρείς!

    Η κινέζικη παροιμία δεν πάει σ' εσένα. Ήταν απλώς το άνοιγμα του κειμένου και τίποτε παραπάνω. Διευκρινίζουμε στο ποστ σαφώς ότι σ' εσένα πηγαίνει η τροποποίηση της παροιμίας. Μη μας αποδίδεις προθέσεις και αισθήματα που δεν έχουμε.

    Δεν είπαμε; Ναι στην πολιτική διαφωνία, όχι στη δαιμονοποίηση!


    Τα λέμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Προσωπικά είμαι απαισιόδοξος γιατί προβλέπω ότι το φαγοπότι (παροχές, προσλήψεις, αυξήσεις κλπ) θα ξεκινήσει άμεσα με συνέπεια να χρειαζόμαστε νέες "λύσεις" σε μερικούς μήνες.

    Αυτό που με εκπλήσσει είναι η σφοδρότητα και βιαιότητα κάποιων σχολίων, που συνοδεύονται απο προσωπικές επιθέσεις και υπαινιγμούς, για ένα άρθρο που απλώς καταγράφει την πραγματικότητα και επισημαίνει τις πιθανές εναλλακτικές εξελίξεις.

    Το χειρότερο είναι ότι γίνεται προσπάθεια, οι απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί, να επενδυθούν και με ιδεολογικό μανδύα, ο οποίος είναι αρκετά φαρδύς για να καλύπτει οποιοδήποτε θέμα και περίσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Και τώρα τι θα γίνουμε χωρίς βαρβάρους; Πώς θα δικαιολογούμε τώρα την αυτοκαταστροφική μας διάθεση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @minority opinion: είναι πολύ ενδιαφέρον ότι το φαγοπότι το εντοπίζετε στις παροχές, προσλήψεις, αυξήσεις κλπ και όχι στην ανάθεση των επικείμενων έργων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Οι αναθέσεις δημοσίων έργων στους εκάστοτε επιλεγμένους κυβερνητικούς "επιχειρηματίες" (τα νέα τζάκια που έλεγε ο αείμνηστος Ανδρέας Σοπράνο) είναι η τρίτη κολώνα του συστήματος εξουσίας γιατί ανακυκλώνει και επιστρέφει το δανεικό χρήμα πίσω στα κόμματα. Τα όνόματα είναι γνωστά : Λαμπράκης, Ψυχάρης, Κόκκαλης, Μυτηληναίος, Μπόμπολας, Βαρδινογιάννης, Κοντομηνάς, Εμφιετζόγλου κλπ κλπ οι οποίοι φυσικά είναι και φανατικοί οπαδοί του μεγάλου δημόσιου τομέα.

    Η πρώτη κολώνα είναι ο κομματικός στρατός που προσλαμβάνεται στο δημόσιο και στις ΔΕΚΟ και τρέφεται απο την υπέρμετρη φορολογία των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα

    Η δεύτερη είναι ο στρατός των αυλικών και διανοούμενων που βιοπορούν με δημόσιο χρήμα (μισθοί, επιχορηγήσεις κλπ)με αντάλλαγμα την θεωρητική και ιδεολογική κάλυψη του συστήματος.

    Υπενθυμίζω ότι σε καθεστώς ελευθερης αγοράς, το ποιός είναι επιχειρηματίας και ποιός όχι, το αποφασίζουν οι καταναλωτές και όχι η κυβέρνηση με τις γνωστές "αναθέσεις" "έργων".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Η χρεωκοπια της χωρας προς το παρον ειναι ενα παραλλαγμενο προβλημα τυπου "λαγου και χελωνας".

    Η χελώνα ειναι χοντρη, ογκωδης, μετριων ικανοτητων, αλλα υπακουη, αξιοπιστη και εργατικη. Ο λαγος ειναι λιγο αλιτηριος, απο ξυπνιος ως εξυπνος, τεμπελης αλλα ασταθης.

    Η χελώνα και ο λαγός ξεκινούν μαζί από την αφετηρία.Η χελώνα τρέχει με σταθερή ταχύτητα υ. Ο λαγός κάνει χαλαρά τη μισή διαδρομή με ταχύτητα (υ - χ) , αλλά βλέποντας τη χελώνα να ξεφεύγει, αυξάνει την ταχύ-τητά του σε (υ + 2χ), και το μόνο που καταφέρνει,αν δεν σκονταψει, είναι να τερματίσουν σχεδον ταυτόχρονα. Αν ξέρουμε την ταχύτητα της χελώνας, μπορούμε να βρούμε τις 2 ταχύτητες του λαγού;

    Αφωτιστος Φιλελλην

    ΥΓ Μην ανησυχειτε για το μεγαλο και το μικρο φαγοποτι. Ολοι θα φαμε!!! Επειδη, οπως ειχα προβλεψει προ μηνος, οι εκλογες θα γινουν οσο αργοτερα γινεται (απο Ανοιξη ως Σεπτεμβρη 2013 ωστε να ξεχασει ο "σοφος λαος"), θα δοθουν οι πρωτες δοσεις του "σχεδιου Marshal", θα γινουν οι ανεκτες μεταρρυθμισεις, θα εκπονηθουν μελετες για να εκτελεστουν εργα,(και τα εργα 2013-2017 για τις μεθεπομενες εκλογες) θα δοθουν μιζες, θα δουλεψουν ανα κανονικα τα ΜΜΕ, θα διαφημισουν το "πολιτικο κεφαλαιο της χωρας", κ.λ.π., θα κυκλοφορησει χρημα, θα τελειωσουν γιαπια, να αγορασθουν πετρελαιο κινητα ΙΧ,.... ωστε εργολαβοι, προμηθευτες , εμποροι αυτοκινητων, ιδιοκτητες καταστηματων κ.λ.π. κεφαλαιουχικες δυναμεις να ανασανουν,
    Παραλληλα θα προσληφθουν με μερικη απασχοληση "οι δικοι τους απολυμενοι", θα δοθουν μικροαυξησεις σε χαμηλοσυνταξιουχους, και με αλλα αναλογα μετρα, καμμια ηχηρη επενδυση, καμμια πωληση μαρινας, λιμανιου κ.λ.π.(Αλι Καταρι στο Ελληνικο που λεει ο λογος)και οι πρωην πασοκοψηφοφοροι ολιγον ευχαριστημενοι να ξαναψηφισουν και να επιχειρηθει η συγκυβερνηση ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΔΗΣΥ (αν βγαινουν οι ψηφοι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μολις διαβασα σχολιο για τα "νεα τζακια" θυμηθηκα το μαχητικοτατο περιοδικο ΑΝΤΙ απο το οποιο τα πρωτομαθα. Θυμηθηκα την ανιδιοτελεια του αειμνηστου Χρήστου Γ. Παπουτσάκη και την... ιδιοτελεια πολλων συνεργατων του, που χρησιμοποιησαν το ΑΝΤΙ για προσωπικη αναδειξη τους.

    Αφωτιστος Φιλελλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. δυστυχώς παιδιά λείπω απο τη βάση μου και είναι λίγο δύσκολη η επικοινωνία.
    Λεφτ μπορεί να κάνω λάθος οκ πάντα στηνκόντρα αλλά πολιτισμένα. α προφανήαφού το λες το δεέχομαι,
    μινοριτυ: δεν είναι τίποτα σοβαρό οι επιθέσεις από τα προφανή. Είναι το σοκ από την αλλαγή. Η χώρα μπαίνει από τα πράγματα σε άλλη τροχιά και αυτό δημιουργεί εκνευρισμό αστάθειες ανακατατάξεις και νέες πολιτικές συμμαχίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αφώτιστε
    ωραίες οι ιστορίες σου διδακτικές για τους νεώτερους. Το ενδιαφέρον γυρνάει και πάλι στο ΠΑΣΟΚ και στο κατά πόσο θα θελήσει να πάρει σοβαρές πρωτοβουλίες μεταρρυθμίσεων. Η τρόικα δεν εχει πολλές δυνατότητες ελέγχου. Ο Σαμαράς θα ξεσαλώσει αντιμνημονιακά. Αν η αριστερά έχει ακόμα μυαλό θα πρέπει να αλλάξει το βιολί και να κάνει προγραμματική αντιπολίτευση, να γίνει αυτή η δύναμη αλλαγής του τόπου. Αν οι δουλειές ανοίξουν και πάλι, πέσει χρήμα στα δημόσια έργα, απορροφηθεί το ΕΣΠΑ σε σοβαρά πράγματα κινηθεί η αγορά με δάνεια κλπ έχουμε ελπίδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @leo
    1. "...ωραίες οι ιστορίες σου διδακτικές για τους νεώτερους..."αλλα δεν καταλαβαινεις οτι τις λεω μηπως και αποτελεσουν την πλειονοτητα στα θεσμικα οργανα αριστεροστροφων κομματων και γινει κατι.
    Με την γενια του 114 και τους παππουδες του πολυτεχνειου αλλαγη δεν γινεται.
    2. "..στο ΠΑΣΟΚ και στο κατά πόσο θα θελήσει να πάρει σοβαρές πρωτοβουλίες μεταρρυθμίσεων..."
    Το ΠΑΣΟΚ που γνωριζω εγω, εκτος εξαιρεσεων, αποτελει μιγμα βλαχοδημαρχων, τεως συνδικαλιστων ΔΥ, με ολιγη αχνη εξευρωπαισμου (επιτελους σπουδαζοντας στο εξωτερικο μερικοι εμαθαν μια ξενη γλωσσα) και ολιγους απο το βαθυ η παλιο ΠΑΣΟΚ.
    Πολιτικο χρημα κυκλοφορησε απο το 1981, τοσο πολυ που φτανει και για τρισεγγονα τους. Καθε υφυπουργος εκανε με τον ξαδελφο η τον κολλητο του μια η περισσοτερες αφανεις εταιρειες. Μερικοι οπως ο
    Σ. Βαλυρακης και φανερη με τον ΟΠΑΠ.
    Οι σημαντικοτερες μεταρρυθμισεις ειναι
    α. καταπολεμηση της φοροδιαφυγης
    β. μειωση της διαφθορας
    Το ΠΑΣΟΚ εκφραζει την κοινωνικοποιηση της φοροδιαφης με τον κανονα 1/3 φορος, 1/3 εφοριακος, 1/3 φοροδιαφευγων
    Το ΠΑΣΟΚ διδαξε την διαφθορα στην ΝΔ.

    Τα αλλα φιλελευθερα λ.χ. για ανοιγμα ολων των επαγγελματων, δεν πρεπει να αποτελουν θεσφατο και να εφαρμοζονται παρα την λογικη και ανεξαιρετως αλλα πρεπει να εξεταζονται κατα περιπτωση.

    Εγραψα "οι εκλογες θα γινουν οσο αργοτερα γινεται (απο Ανοιξη ως Σεπτεμβρη 2013 ωστε να ξεχασει ο "σοφος λαος"), θα δοθουν οι πρωτες δοσεις του "σχεδιου Marshal", θα γινουν οι ανεκτες μεταρρυθμισεις, θα εκπονηθουν μελετες για να εκτελεστουν εργα,(και τα εργα 2013-2017 για τις μεθεπομενες εκλογες) θα δοθουν μιζες, θα δουλεψουν ανα κανονικα τα ΜΜΕ, θα διαφημισουν το "πολιτικο κεφαλαιο της χωρας", κ.λ.π., θα κυκλοφορησει χρημα," τοτε εχουμε ελπιδες εμεις απο την μεσαια ταξη και πανω και ειδικα για το πολυ 10.0000 οικογενειες.
    Τους πολλους τι τους νοιαζει, αν με ψιχουλα ελληνοευρωπαικοι ομιλοι αγορασουν την ακινητη κρατικη περιουσια λ.χ. το καζινο Παρνηθας εναντι 500 εκατ. ευρω οταν το 2004 υπηρξε προσφορα 10 δις δολ;

    Αφωτιστος Φιλελλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. το ΠΑΣΟΚ να θελήσει να πάρει σοβαρές πρωτοβουλίες μεταρρυθμίσεων? Το άλλο με τον αι Βασίλη το ξέρεις??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Προς leo
    Η αισιοδοξία σου για την "νέα τροχιά" είναι αξιοθαύμαστη.
    Ελπίζω να έχεις δικαιο και να μην συζητάμε τα ίδια και χειρότερα τον Οκτώβριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. οκ δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος αλλά το blogging πρέπει να βγάζει και κάτι θετικό, μου τη δίνει η συνεχής γκρίνια. Απλά βλέπω κάποια θετικά ψήγματα και ελπίζω. πχ το νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση. θα υπάρξει σκληρή κόντρα και ίσως να βγει κάτι από εκεί. Ας περιμένουμε να δούμε. Αλλά είναι δυνατόν να πάμε σαν άλλοτε χωρίς καμιά αλλαγή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Κοιτα που συμφωνω μαζι σου βρε Αφωτιστε.Μονο να θυμασε αυτο σου το σχολιο μεχρι την ανοιξη του 2013 mike

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @mike
    Η επανάληψις μήτηρ.. πάσης μαθήσεως.
    Δυστυχως.

    Το αγριο φλερταρισμα της ΔΗΜ.ΑΡ. στο ΠΑΣΟΚ μου θυμιζει φτωχο αποφοιτο ΕΜΠ της δεκαετιας του 1960 που προσδοκουσε να υπανδρευθει την χοντρη κι αμορφωτη μοναχοκορη μεγαλεμπορου τροφιμων πρωην μαυραγοριτη της κατοχης, για να σηκωσει πολυκατοικιες, αλλα αυτη προωριζοταν για τον γιο συναδελφου του μπαμπα της. Τελικα, ο μηχανικος ξεκινησε μονος του την δουλεια με τα γνωστα αισθητικα αποτελεσματα, για να στεγασει τις εκατονταδες χιλιαδες εσωτερικους μεταναστες(πολλοι ψηφοφοροι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ). Λογω φορτου εργασιας παντρευτηκε τελικα την σχεδιαστρια του.

    Αφωτιστος Φιλελλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. @mike
    Δεν με εχεις καταλαβει καλα. Σατιριζω το ματαιο της προσπαθειας κεντροαριστερας λυσης και την "επαναστικοτητα" των αριστεροστροφων στην υστερη μετεφηβικη ηλικια (30+). Μπορεις να googl-αρεις και να βρεις τα γραπτα μου στο διαδικτυο. Διαβαζεις οτι σ' ενδιαφερει και τα ξαναλεμε.

    Αφωτιστος Φιλλελην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Αντιθετως μας κατηγορουν εκ των εσω, οτι δεν δινουμε την πρεπουσα προσοχη στο γκομενακι με την πρασινη φουστα παρα τις δυο κρουσεις του στο παρτι του Μαιου 2010 και στην δεξιωση του Ιουνιου του 2011 που εκμυστηρευτηκε στο θειο της Αντωνη οτι μας ηθελε για γαμπρους. Εμεις ομως εκειιιι , με τη σχεδιαστρια! Τελικα ποιο μωρο γουσταρεις, το χοντρο,το λιγνο ή καποιο αλλο απο τη γειτονια ? mike[μιμουμενος αφωτιστο]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. σε ποια διευθυνση θα βρω τα κειμενα σου ? mike

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. @mike
    1.Καλο σε στυλ, δικηγοριστικο ομως, ασχετο με την ουσια του προβληματος της ανανεωτικης αριστερας.
    Δηλ. πλεον εχουν σπουδασει ακομη και στην Ελλαδα πολιτικοι μηχανικοι και δεν μας εχουν αναγκη. Αναπαραγονται πλεον.Λ.χ. Κριτων Αρσενης.
    2.Χυμα στο διαδικτυο
    googl-αρεις Αφώτιστος Φιλλέλην με τόνους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Η χρεωκοπία δεν απομακρύνεται! Μια μικρή αναβολή πήρε, εκτός αν γίνουν βαθειές και επώδυνες αλλαγές.

    Το πρωτογενές έλλειμμα παραμένει τεράστιο, και δεν μειώθηκε ούτε κατά ευρώ από τις πρόσφατες (θετικές για το χρέος) συμφωνίες.

    http://taxpayergr.blogspot.com/2011/07/33.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. H επόμενη περίοδος θα χαρακτηριστεί από τη σύγκρουση μεταρρυθμιστών και αντίμεταρρυθμιστών. Η παραμικρή ωφέλιμη αλλαγή θα ανοίγει δουλειές και θεσεις εργασίας, ενώ η αντίσταση σαυτές θα επιτεινει την κρίση και θα βυθίζει στη φτώχεια, ολοένα μεγαλύτερες λαικές μάζες. Τα στερεότυπανα μην ταυτιστούμε με το ΠΑΣΟΚ γιατί θα βυθιστούμε μαζί του, ταιριάζουν σε όσους βλέπουν την πολιτική σαν εκλογική επιβίωση, δηλαδή στους επαγγελματίες. Οι υπεύθυνοι πολιτικοί αναζητούν λύσεις βιώσιμες και τις εφαρμόζουν χωρίς να κοιτούν το κόστος. Επιτέλους κάποια στιγμή θα πρέπει να μάθουν και οι πολιτικοι την έννοια του δημόσιου συμφέροντος. Ως τότε μπορουμε να περιμένουμε την επόμενη δημοσκόπιση και μετά να πράξουμε αναλόγως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Στο εχω ξαναγραψει, οτι ολα αυτα εχουν χρωμα.Υπαρχει μεταρρυθμιση που σε γυριζει 200 χρονια πισω ή τουμπαλιν.Η ''ΜΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ'' που εμφανιζεις στα κειμενα σου ειναι το μονεταριστικο ιδεολογημα δυστυχως. Μεταρρυθμισεις εκαναν οι σκανδιναυικες κοινωνιες μετα τον πολεμο π.χ. , εκανε και η Θατσερ. Δες την μαχη στις ΗΠΑ και παρε θεση. Κοβουμε το κοινωνικο κρατος[αυτο το ελαχιστο] ή φοροι στις επιχειρησεις και τους ευπορους. mike

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ποιον θα θιξουν λοιπον οι μεταρρυθμισεις?mike

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. mike H παραδοσιακή ιδεολογία της αριστεράς ναι δεν με ενδιαφέρει καθόλου.Αντίθετα με ενδιαφέρει
    μια αριστερή πολιτική που θα δίνει λύσεις στο πρόβλημα των εργαζομένων και της χώρας συνολικά. Δεν μιλάω για μεταρρυθμίσεις που γυρίζουν πίσω την κοινωνία αλλά που καταργούν τις ανισότητες και το πελατειακό κράτος. Μην μου χρεώνεις θάτσερ, ούτε το φορολογικό. Η μεταρρύθμιση ξεκινά από δίκαιο φορολογικό σύστημα. Αλλά και από τον πόλεμο κατά των συντεχνιών που είναι κατεξοχή ταξικός πόλεμος. Εσύ αντίθετα βλέπεις εκεί μέσα συμμαχους τους οποίους αν μπιζάρεις μπορεί και να σε ψηφίσουν. αν βγεις από αυτό θα συναντηθούμε σίγουρα. Άρα για μένα μια νέα ιδεολογία είναι στα σπάργανα. Μεγάλο θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Οπως ζητάμε από τους εύπορους να πληρώσουν φόρους, πρέπει να ζητάμε και από τους φαρμακοποιους να χασουν κάτι από τα εισοδήματά τους και από τους ταξιτζήδες να συζητήσουν λύσεις για το άνοιγμα του επαγγέλματος. Από τα ΑΕΙ, να δουλέψουν σε όφελος της γνώσης και της ανάπτυξης και όχι μόνο σε όφελος των καστών που την εξουσιάζουν. Το σπάσιμο των στεγανών συμφέρει στο προλεταριάτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Επαναλαμβανω, στις ΗΠΑ με ποια αποψη θα ησουν? mike

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. δεν ξέρω ποιο είναι το θέμα στις ΗΠΑ, αλλά δεν νομίζω ότι έχει καμιά σχέση με τη κουβέντα μας. Θυμίζει πηγαδάκι δεκαετίας 70. Ούτε η Θάτσερ έχει , ούτε η Αργεντινή κλπ. Όσο για το πρόσημο εσύ περίμενε το κατάλληλο με βάση τη πυξίδα που σε οδηγεί στον προορισμό σου , ενώ γύρω σου τα πάντα καταρρέουν. Είπαμε ευθύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Η στελέχωση του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων σε πλήρη αρμονία με τις επιθυμίες των ιδιωτών αγοραστών

    http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=630658

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. LEO, μαθε το θεμα και παρε θεση.Εν τελει αυτο που καταρρεει ειναι το καζινο που εστησαν απανω στις κοινωνιες και το κοιτας αμηχανα ως νεοφωτιστος. Θα σου εγραφα μια Χεγκελιανη ρηση [του δασκαλου του Μαρξ, θυμασαι?] αλλα θα την εβρισκες πολυ ''οπισθοδρομικη'' αφου πιστευεις πως εμεις φυτρωσαμε ετσι στο πουθενα στο σωτηριο 2011 και παρα το οτι αυτα τα ''αναπτυξιακα'' που λετε ειναι του 18ου αιωνα... mike Υ.Γ. [ο πληθυντικος υπονοει τα πολλα κοινα κειμενα με το αλλο μπλογκ. ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίμων Χατζημπίρος: Ύστατος πόρος: Η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση είναι μια πρόταση για το μέλλον.

Βάσω Κιντή: Παραιτούμαι από μέλος της ΚΕ και αποχωρώ από το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς

Κίμων Χατζημπίρος: Ατελέσφορη Οικολογία