Μια δήλωση του ΛΕΩΝΙΔΑ ΚΑΣΤΑΝΑ σχετικά με το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο


 
Είμαι 30 χρόνια στη μέση εκπαίδευση. Ανήκω ένα χρόνο στις τάξεις της ΔΗΜ.ΑΡ.
Το κόμμα μου για τους δικούς του σεβαστούς λόγους καταψηφίζει το νομοσχέδιο για την Ανώτατη εκπαίδευση.
Εγώ θεωρώ ότι ζούμε την πρώτη σοβαρή προσπάθεια ώστε να σπουδάσουν τα παιδιά μας σε ένα σύγχρονο, δημοκρατικό και ελεύθερο από κομματικές αγκυλώσεις πανεπιστήμιο.
Θέλω να δηλώσω δημόσια ότι είμαι ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ αυτής της προσπάθειας και να εκφράσω τη διαφωνία μου με την πλειοψηφία της ΔΗΜ.ΑΡ.
Είμαι χαρούμενος που το νομοσχέδιο αυτό γίνεται νόμος του κράτους.
Ελπίζω το υπουργείο να εργαστεί σκληρά για την εφαρμογή του νόμου και να καταφέρει να κάμψει τις αντιστάσεις των αντίθετων δυνάμεων.

 Λεωνίδας Καστανάς

Σχόλια

  1. Φίλε leo,


    Αμ τα 'χαμε πει εμείς, δεν τα 'χαμε πει; Ακόμα και η αριστερή πτέρυγα της Δεξιάς έχει τη δεξιά της πτέρυγα! Με το καλό και τάση! -όταν επιτραπούν...


    Τα λέμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το πιο τραγικό φίλε Λεο σε αυτή την ιστορία είναι η στοίχιση με τις πιο αντιδημοκρατικές λογικές του ελληνικού πανεπιστημίου

    πέρασαν 10 χρόνια από τότε που τελείωσα το Πανεπιστήμιο και πίστεψε με δεν ξεχνάω τη σαπίλα στις διαδικάσίες εκλογής των πρυτανικών αρχών

    ακόμα θυμάμαι τα καραβάνια φοιτητών που περνούσαν από καθηγητικά γραφεία παραμονές φοιτητικών εκλογών ώστε να ψηφίσουν στις φοιτητικές εκλογές οι παρατάξεις αρεσκίας των μεγαλοκαθηγητών για να εξασφαλιστούν οι έδρες

    ακόμα θυμάμαι Πρύτανη να πλησιάζει εκλέκτορες παράταξης στην ουρά εξω από την κάλπη για να τους επηρεάσει δευτερόλεπτα πριν ψηφίσουν

    οπαδός της δημοκρατικής εκλογής τρελάθηκα από αυτή τη βρώμα

    αν είναι έτσι η δημοκρατία καλύτερα να διορίζονταν οι πρυτανικές αρχές

    όσο για την ΔΗΜ.ΑΡ. απογοήτευση και πάλι απογοήτευση

    εγώ πάντως το αποφάσισα

    αν είναι να ψηφίσω και να βγάλω βουλευτή το...Δημαρά, άστο καλύτερα φίλε μου

    προτιμώ να πάω μια ωραία εκδρομή στη φύση

    καλό κουράγιο!

    Αλέξανδρος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ Λεωνίδα, σύντροφε, δεν ξέρω πόσο νόημα μπορεί να έχει, μετά από όλον αυτόν το καιρό που σου κλέβω κείμενα (και μουσικές) για τις αναρτήσεις μου, να σου δηλώσω ότι βούλομαι να συνεχίσω να τα κλέβω. Α, και ως μέλος της ΔΗ.ΜΑΡ να συνεχίσω να υποστηρίζω αυτά που για την πλειοψηφία ακούγονται αδέξια και μ@@@κίες. Μέχρις εκεί φτάνει το μυαλό μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προφανώς leo η ώρα ήρθε. Πιο νωρίς απ' ότι θα περίμενε κανείς. Κάνουμε ήδη ταμείο...
    Ένας χρόνος, ελπίδες, μια καλή παρέμβαση στην εκκίνηση (δημοτικές), μια καλή προσυνεδριακή συζήτηση. Και μετά κενό - μεταρρυθμιστικό κενό. Καμιά περιγραφή των μεταρρυθμίσεων που θα αλλάξουν την χώρα - καμιά περιγραφή της αριστερής οικολογικής εναλλακτικής. Μόνο μισόλογα. Ναι μεν αλλά τελικά ...όχι. Νουθεσίες στον Φωτόπουλο, να μην απολυθεί κανένας δημόσιος (κι ας είναι του πελατειακού και άχρηστος), χαϊδέματα στις συντεχνίες, προχειρότητες στα οικονομικά, καμιά αντίδραση στα χαρίσματα Βενιζέλου στην εκκλησία... Τέτοια "ευθύνη" να την βράσω. Περιμέναμε κάποιον να μιλήσει, να πάρει πρωτοβουλίες, να ανοίξει διάλογο - αντί γι αυτό εισπράττουμε εσωκομματικές διευθετήσεις, ομαδοποιήσεις, ταμπέλες και άλλα του αριστερού αυτοματισμού. Ανανέωση γιοκ. Το ταμείο είναι ήδη αρνητικό.
    Μπράβο για την πεντακάθαρη ανάληψη ευθύνης, καλό κουράγιο για την συνέχεια. Προσωπικά δεν σέρνομαι πίσω από κανένα άρμα, κατανοώντας τις ανάγκες (τους) που δεν συμβαδίζουν με τις δικές μας. Ελεύθεροι άνθρωποι είμαστε άλλωστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λοιπόν. Υπάρχει φίλοι μου ένα κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας( μεγάλο) άρα και του πολιτικού συστήματος( πολύ μικρό)που θέλει να αλλάξει τη χώρα, να τη φέρει στο μέσο ευρωπαϊκό κεκτημένο. Και προσπαθεί, όχι πάντα με επιτυχία, όχι πάντα με την αναγκαία δικαιοσύνη. Αλλά προσπαθεί. Είμαστε δίπλα του. Το καλό είναι ότι τις όποιες ευεργετικές αλλαγές θα τις καρπωθούν όλοι οι άνθρωποι της εργασίας και αυτό την Αριστερά πρέπει να την ευχαριστεί. Ακόμα και την ιδεόληπτη, που δεν παύουμε να την αγαπάμε και να την μαχόμαστε ιδεολογικά.
    Σκεφτείτε μονάχα ότι πριν 2-3 χρόνια πόσοι λίγοι μιλούσαν γιαυτά τα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε Ανώνυμε, οι μουσικές είναι πάνω απ'όλα. Οπότε κλέβε ασύστολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Left G700
    Κάποια στιγμή να τα πούμε από κοντά. Πρέπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τελικά φίλε Λεό το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε με μαγάλη πλειοψηφία

    δυστυχώς η Αριστερα έμεινε και πάλι στη γωνία να υπερασπίζεται την ως σήμερα κατάσταση

    για αλλη μια φορά κατώτερη των προσδοκιών

    Αλέξανδρος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. εμένα λόγος δεν μου πέφτει βέβαια αλλά βρίσκω ευκαιρία για λίγο παλαιοκομμουνιστικό χιούμορ με τη φίλτατη ΔΗΜΑΡ: αν κατάλαβα καλά ο μόνος λόγος που δεν πάνε μερικοί από τη ΔΗΜΑΡ από τώρα στο ΠΑΣΟΚ είναι ότι δεν είναι αρκετά ...δεξιό για τα γούστα τους! Τι κρίμα που χάθηκε γι' αυτό το ευγενές κόμμα το ιστορικό ραντεβού με ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ και άλλους "τίμιους δεξιούς πατριώτες" για να θυμηθούμε και τα παλιά του Λεωνίδα... Να μην ξεχνάμε βέβαια ότι δεν θα ήταν το πρώτο τέτοιο ραντεβού, είχε προηγηθεί ένα ανάλογο ραντεβού στα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό... Έρρωσθε :P N.Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Nα τα παρουμε τα πραγματα λιγο απο την αρχη, να δουμε γιατι ο νεος νομος ειναι θετικος ή οχι και για ποιους.
    -Καταργηση της συμμετοχης των φοιτητων στην διοικηση.
    Προσωπικα δε με εθελγε η ιδεα, μαλλον την αφομοιωση του φοιτητικου κινηματος επεφερε και οχι την συνδιοικηση. Αλλα οχι και επιχειρηματολογια περι των πελατειακων σχεσεων που επρεπε να καταπολεμηθουν. Με την ιδια λογικη, και οι πανεπιστημιακοι, που εξακολουθουν να εκλεγουν πρυτανη με τον νεο νομο, θα συνεχισουν την συνδιαλλαγη, και αν την παμε και στα ακρα αυτην τη λογικη, και στις βουλευτικες εκλογες υπαρχουν αντιστοιχα φαινομενα, ποια θα ηταν εκει η προταση?
    Αλλωστε, πλην θλιβερων εξαιρεσεων απο το χωρο της φοιτητικης αριστερας, οι δυο μεγαλες παραταξειςεπωφεληθηκαν απο το σπορ της συναλλαγης

    Το συμπερασμα μαλλον ειναι οτι σε μια κοινωνια με πελατειακες σχεσεις, σε οποιονδηποτε μικροκοσμο, θα εμφανιστουν αντιστοιχα φαινομενα.

    -Πανεπιστημιακο ασυλο.
    Διακαης ποθος και μεσο προπαγανδας του ΛΑΟΣ και του Σαμαρα, αλλα εδω η συμπορευση με ''ελληναραδες'' δεν ενοχλει. Να υπενθυμισω απλως οτι η εφαρμογη του ασυλου, ξεφτισε απο το '90, με την πτωση των αριστερων δυναμεων στα ΑΕΙ, για εμενα, ασυλο ας γινει ο χωρος του καθε αγωνιζομενου, χωρις την νομικη προστασια του κρατους.
    -Τριετεις σπουδες. Πραγματικα, ο,τι χρειαζεται η επιστημονικη προοδος- που λεει ο λογος- με ενα ετος κοινο σε μια σχολη και δυο για ειδικευση στην επιστημη!(δυο χρονια ειναι μια χαρα για την κομμωτικη). Μετα, προβλεπονται βεβαια μια χαρα επι πληρωμη μεταπτυχιακα, για το καλό της μορφωσης των παιδιων της εργατικης ταξης.
    Θα πει καποιος το ΤΕΙ Αισθητικης πρεπει να ειναι 4ετους φοιτησης? Μα δεν θα επρεπε να υπαρχει τετοιο ΤΕΙ, αν πρεπει να υπαρχουν ΤΕΙ (και αυτο δλδ. η καταργηση του συγκεκριμενου τυπου θα ηταν μια πραγματικη μεταρρυθμιση, αλλα ας ειναι καλα οι πολιτευτες)
    Τι σοϊ πραγμα ειναι αυτος ο τεχνολογικος τομεας, οταν υπαρχουν Πολυτεχνεια, Γεωπονικες κλπ, δεν εχω καταλαβει, αλλα δεν τα παιρνω και ευκολα. Υπαρχει για παραδειγμα ΤΕΙ Λογιστικης, γνωστη στον κοσμο τεχνολογικη επιστημη, και υπαρχουν και τα αντιστοιχα.

    Θα μου πεις, τιποτα να μην αλλαξει? πολλα, με την υπαρξη του Συμβουλιου ως οργανου ελεγχου και διαφημισης του ιδρυματος, την καταργηση των ΤΕΙ, την δυνατοτητα μεσω ηλ. συγγραματων πολλων πηγων ερευνας και οχι μεσω της αποστηθισης ενος συγγραματοςκλπ.
    Τα θετικα, οπως η δημιουργια διεθνων τμηματων, οντως επρεπε απο καιρο να γινουν.

    δ.β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητέ δ.β.
    Απαντώ συγκεκριμένα στην ενδιαφέρουσα κριτική σου.
    Το πανεπιστήμιο δεν είναι η χώρα, είναι ίδρυμα που έχει μια αποστολή, να παράγει έρευνα και επιστήμονες. Διοικείται από συμβούλιο διοίκησης και όχι από φοιτητές ή κόμματα. Η συνδιαλλαγή είναι παντού. Με το αρχικό σχέδιο απλώς γινότανε πιο δύσκολη. Τώρα με την καθολική ψηφοφορία είναι πιο εύκολη. Μειώνεται όμως ο εκβιασμός των φοιτητικών παρατάξεων και των διοικητικών.
    Το άσυλο σήμερα χρησιμοποιείται για να απαγορεύει την διακίνηση των ιδεών που δεν είναι αρεστές στα τάγματα εφόδου και να επιτρέπει τη διακίνηση των ναρκωτικών. Στη σημερινή δημοκρατία δεν κινδυνεύουν οι ιδέες, απλά πρέπει να τελειώνουμε με την ασυδοσία.
    Οι τριετείς σπουδές. Είναι μύθος, δεν υπάρχουν. Οι σχολές έχουν δυνατότητα αν θέλουν να φτιάξουν πιο ευέλικτα τμήματα σπουδών. Στα παιδαγωγικά πχ γίνεται.
    Εκπαιδευτικός Καλλικράτης. Ναι θα κλείσουν σχολές ή θα συγχωνευτούν. Μακάρι να γίνουν.
    Το βασικότερο πρόβλημα είναι ο εκσυγχρονισμός των σπουδών και αυτό είναι στο χέρι των καθηγητών. Εδώ δεν είμαι αισιόδοξος. ¨Ολα μπορούν να πάνε καλύτερα ή χειρότερα ανάλογα με τις διαθέσεις των εντός και τη διάθεση της πολιτείας να ελέγχει. Δύσκολα πράγματα για την Ελλάδα. Γιαυτό μιλάμε για μια άλλη κουλτούρα που δυστυχώς είναι ζητούμενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΡΝ.Ζ
    Να σου απαντήσω στα κακόβουλα σχόλιά σου. Κόσμος πάει και έρχεται από και προς το πΑΣΟΚ. περίμενε να παέι κάποιος πρώτα και μετά πες ότι νομίζεις. Δεν χρειάζεται να γίνει ΠΑσόκος κάποιος για να είναι λαμόγιο, όπως και όλοι οι ΠΑσόκοι δεν είναι λαμόγια. Αν κάποιος πασχίζει για να σπουδάζουν καλύτερα τα παιδιά μας, ή να δουλεέυι καλύτερα το νοσοκομείο, είναι κατά τη γνώμη σου δεξιός άρα κατακριτέος. Ενώ αν είναι τσάμπα μάγκας λέγοντας διάφορα δήθεν αριστερά και αγριεμένα, είναι επαναστάτης και μπράβο του. Αυτή είναι η παθολογία της αριστεράς, γιαυτό και είναι πάντα στη γωνία. ΚΑι να σου πω καλά κάνει και είναι. Όσο για την παρέα μου που έχει άλλη άποψη μέσα στη ΔΗΜΑΡ σε πληροφορώ ότι είμαστε σε τέτοια ηλικία που είναι αδύνατο να μας πάρει το ΠΑΣΟΚ ακόμα και να θέλαμε. Η μεταρρύθμιση είναι το μόνο που μπορεί να επιδιώξει σήμερα άνθρωπος με κοινή λογική. Και συ ο ίδιος στην παρέα σου τα ίδια λες. Μόνο που εμείς δεν ντρεπόμαστε να τα ζητάμε. Όσο για το ΠΑΣΟΚ, δέσμιο της πελατείας του και του συντηρητισμού του είναι αδύνατο να κινήσει την ιστορία. Γιαυτό η χώρα μόνο βυθίζεται εδώ και χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αλέξανδρε
    εντάξει το παλεύουμε όσο μας παίρνει. Αλλά η κοινωνία δεν θέλει να αλλάξει. Σε όλες τις μεγάλες καταστροφές του ¨έθνους" η συμπεριφορά της μάζας και του πολιτικού κόσμου ήταν η ίδια. Συζητούσαν για την ταμπακέρα και η χώρα, δηλαδή όλοι τους, χανότανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Θαυμάσια σύμπλευση με το ΛΑΟΣ. Συγχαρητήρια:
    http://www.youtube.com/watch?v=MYC-aNRQxns

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Με αυτούς συμφωνείτε: http://www.alfavita.gr/artro.php?id=43308

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μην ανησυχείτε, σας περιμένει:

    http://www.youtube.com/watch?v=jq95I3kKHCI&feature=share

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Φίλε leo,


    Πριν τα πούμε από κοντά (πράγμα όχι εύκολο για μας εξ αιτίας αντικειμενικών λόγων)δεν νομίζεις ότι θα έπρεπε να εξαντλήσουμε τον εξ αποστάσεως διάλογο; Αυτό το λέμε γιατί ποτέ δεν μας έχεις κάνεις την τιμή να συνομιλήσεις μαζί μας με δική σου πρωτοβουλία (δηλαδή στο τσαρδί μας).

    Δεν δαγκώνουμε ρε γμτ! ;-)


    Τα λέμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ε Υ Γ Ε. Αυτό θα πει πραγματικά ελεύθερη διανόηση, απαλλαγμένη από κομματοσκυλάδικες πρακτικές. Δε νομίζω να μπορεί να πει κανείς κάτι περισσότερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ο λαός της.

Κίμων Χατζημπίρος: Σχόλια για τις αξίες της αξίας

Οι καταλήψεις , ο δήμαρχος και ο άλλος άνθρωπος