Βάσω Κιντή: Παραιτούμαι από μέλος της ΚΕ και αποχωρώ από το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς



Προς τα μέλη της ΚΕ της Δημοκρατικής Αριστεράς και τα μέλη της οργάνωσης Παιδείας Αθήνας.

Παραιτούμαι από μέλος της ΚΕ και αποχωρώ από το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς διότι την κρίσιμη αυτή περίοδο για τη χώρα δεν μπορώ να συμπράττω και να υποστηρίζω μία πολιτική ακροβατικών ισορροπιών όπου ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός συνυπάρχει με την υπονόμευσή του και η μεταρρυθμιστική ρητορική με την άρνηση κάθε μεταρρυθμιστικής προσπάθειας.

Συνέβαλα με όλες μου τις δυνάμεις στην ίδρυση και τη συγκρότηση της Δημοκρατικής Αριστεράς γιατί, όπως και άλλοι πολίτες, είχαμε την ελπίδα ότι το κόμμα αυτό θα μιλούσε καθαρά στον ελληνικό λαό και θα είχε την τόλμη να μην κρύβεται αλλά να υπερασπίζεται με σθένος όχι το κομματικό αλλά το δημόσιο συμφέρον. Δυστυχώς οι προσδοκίες μου διαψεύστηκαν. 

Προτεραιότητα για τη Δημοκρατική Αριστερά, ακόμη και την ύστατη αυτή στιγμή, δεν αποτελεί η διάσωση της χώρας και η επί της ουσίας υποστήριξη των κοινωνικά ασθενέστερων αλλά η εικαζόμενη κομματική επιβίωση στις εκλογές. Ενώ το φάσμα της χρεοκοπίας προβάλλει απειλητικά στον ορίζοντα, με συντριπτικές συνέπειες για τη ζωή όλων, η ΔΑ θέτει ζήτημα άμεσων εκλογών, αίτημα καταφανώς επιζήμιο σήμερα και εντελώς εκτός τόπου και χρόνου, ακολουθώντας την πεπατημένη της λεγόμενης αριστερής αντιπολίτευσης που ενδιαφέρεται μόνο να καταγράφει ποσοστά έστω και σε ένα σκηνικό ερειπίων. Στις προτάσεις που διατυπώνει κύρια μέριμνά της είναι να φαίνονται αριστερές με βάση τα αποτυχημένα στερεότυπα του παρελθόντος έστω κι αν δεν αντιμετωπίζουν τα προβλήματα και δεν βελτιώνουν τη ζωή των πιο αδύναμων πολιτών. Το προηγούμενο διάστημα υπερασπιστήκαμε, με λόγο στρογγυλεμένο και αμφίσημο, συντεχνίες εις βάρος ανέργων και χαμηλόμισθων ενώ αντισταθήκαμε σε αλλαγές που έθιγαν παγιωμένες προβληματικές καταστάσεις . Η ευθύνη στην πολιτική την οποία υποσχεθήκαμε ήταν, κατά κανόνα (εξαιρώ τη συνεπή αντίθεση του κόμματος στη βία), μία προσομοίωση υπευθυνότητας. Εν τέλει, δεν προσπαθήσαμε καν να ανανεώσουμε την πολιτική ζωή με πρωτοβουλίες και τολμηρές υπερβάσεις. Αντί να απευθυνθούμε στην κοινωνία που αγωνιά για μια δημοκρατική και αποτελεσματική διακυβέρνηση, εκχωρήσαμε την ευθύνη γι’ αυτό σε κόμματα που θεωρούμε –και είναι- αφερέγγυα για να κάνουμε εμείς τους αμέτοχους σχολιαστές και να περιμαζεύουμε πρόσωπα που σηματοδοτούν την επιστροφή σε αδιέξοδες και καταστροφικές πρακτικές του παρελθόντος.  

Θα μπορούσε να υποθέσει κανείς ότι ο δημοκρατικός διάλογος εντός του κόμματος θα επέτρεπε την ανάπτυξη μιας διαφορετικής πολιτικής έστω ως μειοψηφικής. Ωστόσο, η εσωτερική ζωή έχει προσλάβει χαρακτηριστικά προεδρικού κόμματος που δεν ευνοούν τη γόνιμη ανταλλαγή ιδεών ενώ περιθωριοποιούν κάθε απόπειρα άλλης γνώμης. Οι συνεδριάσεις της ΚΕ είναι ασφυκτικά περιοριστικές ενώ η δική μου τουλάχιστον οργάνωση, μια οργάνωση με πάνω από 100 μέλη, έχει πρακτικά διαλυθεί με ευθύνη και ενέργειες της ηγεσίας ακριβώς επειδή σε αυτήν κυριαρχούσαν απόψεις που δεν ευθυγραμμίζονταν με αυτές της ΕΕ. Μετά δε την τελευταία ΚΕ, το κλίμα έχει γίνει πολύ βαρύ για οποιαδήποτε ουσιαστική συζήτηση.

Ήταν τιμή μου που μετείχα στην πρώτη και τη δεύτερη ΚΕ της Δημοκρατικής Αριστεράς και λυπάμαι βαθειά που οι εξελίξεις με οδηγούν στην αποχώρηση.  Εύχομαι, με ορισμένους τουλάχιστον, να βρεθούμε ξανά.

Βάσω Κιντή
Αθήνα, 12 Νοεμβρίου 2011

Σχόλια

  1. Κάποιος δεν πρέπει να μας εξηγήσει την τελευταία πορεία των πραγμάτων στην κεντρική σκηνή της δημαρ; Ποιοί έφυγαν πότε και γιατί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βασιλίκα: Δεν είμαι εγώ αυτός που θα εξηγήσει τίποτα. Το κάθε μέλος που αποχωρεί εξηγεί και τους λόγους της παραίτησης. Προφανώς και δεν συμφωνώ αλλά σέβομαι την απόφαση συντρόφων και καλών φίλων.Η ΔΗΜΑΡ ως ζωντανός οργανισμός συζητά, αναθεωρεί, προσανατολίζεται και ως εκ τούτου άλλοι φεύγουν άλλοι έρχονται. Συμβαίνουν αυτά. Εδώ θα είμαστε και θα σχολιάζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σωστά, leo. Φεύγουν ο Ματσαγγάνης και η Κιντή, έρχονται ο Πασβαντίδης και ο Χάρης ο Οικονόμου. Συμβαίνουν αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμε
    Δίκιο έχεις. Ο οργανισμός αποβάλει τα χρήσιμα, και προσλαμβάνει τα άχρηστα ή επιζήμια. Προφανώς και έχει κάποιο πρόβλημα, οπότε αυτοί οι παράγοντες που ρυθμίζουν την τύχη του θα πρέπει να προβληματιστούν. Προσωπικά έχω απόλυτη ταύτιση απόψεων τόσο με το Μάνο όσο και με τη Βάσω.Η αποχώρησή τους είναι και δικό μου τραύμα. Αλλά δεν παύει να είναι μια πολιτική πράξη μεγάλης σημασίας, ανεξάρτητα από τα συναισθήματα που μας προκαλεί. Πιθανό να σημάνει εξελίξεις. Ωστόσο τόσο ο Μάνος όσο και η Βάσω δεν παύουν να είναι μαχόμενοι πολίτες στην υπόθεση της δημοκρατικής αριστεράς και της διάσωσης της χώρας. Ως εκ τούτου τους έχω δίπλα μου. Εξάλλου η υπόθεση αυτή δεν είναι περιορισμένη στα στενά πλαίσια της ΔΑ. Ήδη βλέπω ότι την παίρνουν στα χέρια τους και άλλοι αριστεροί έξω και πάνω από κόμματα και παρατάξεις. Ας βλέπουμε την υπόθεση σαν ένα κίνημα που ξεκινά. Όσοι επιμένουν να το βλέπουν στενά κομματικά, μάλλον θα μείνουν πίσω. Σε λίγο καιρό θα είμαστε παντού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητοί συνομιλητές, συγνώμη που θα γίνω λίγο κακός, αλλά μιλάω πολύ σοβαρά. Είχα γράψει σε σχόλιό μου εδώ, πριν λίγες μέρες ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν ανήκουν στη ΔΗΜΑΡ και λογικό θα ήταν να το καταλάβουν πρώτα απ' όλα οι ίδιοι και ν' αποχωρήσουν, αφού αυτό το κόμμα δεν τους ταίριαζε. Όπως ακριβώς έκανε η Ανανεωτική Πτέρυγα στο ΣΥΝ. Τότε είχα δεχτεί πολλές αντιρρήσεις και μάλιστα σε επιθετικότατο ύφος. Χωρίς να μιλήσω καθόλου για φίμωση αντίθετων απόψεων ή για αποκλεισμούς και αποπομπές. Τώρα βλέπω αυτό να το καταλαβαίνουν και να γίνεται και το θεωρώ φυσιολογικό. Στο βασικό ερώτημα "γιατί δεν ανήκουν στη ΔΗΜΑΡ", η απάντηση θα έπιανε πολλές σελίδες. Επιγραμματικά, το εξής μόνο: η ΔΗΜΑΡ δημιουργήθηκε για να αποτελέσει την Αριστερά της ευθύνης και των προτάσεων. Και οι εν λόγω σύντροφοι ήθελαν μόνο αυτό το "ευθύνης" και "προτάσεων" χωρίς ίχνος Αριστεράς. Χωρίς καμία σχέση με οτιδήποτε σχετικό με αριστερή ιδεολογία, λόγο, πράξη. Η κίνησή τους είναι απόλυτα φυσιολογική και εξαιρετικά χρήσιμη στη ΔΗΜΑΡ, ώστε να γίνει πραγματικά αυτό για το οποίο δημιουργήθηκε, χωρίς υπονόμευση εκ των έσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υ.Γ.: Το ότι η ΔΗΜΑΡ κάνει λάθη, πολλά μάλιστα, "προσλαμβάνοντας άχρηστα" τύπου Πασβαντίδη, είναι απόλυτα σωστό. Αν όμως συνεχίσει να αποτελεί την Αριστερά όπως την ονειρευόμαστε όσοι βαρεθήκαμε τους άλλους, το πρόβλημα θα είναι ασήμαντο. Άσε που και αυτοί θα δουν τότε ότι δεν τους ταιριάζει και θα βρεθούν εκτός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σπύρο: Ο ΣΥΝ επιβίωσε γιατί ακριβώς ανέχτηκε και αν θέλεις, συχνά συνέθεσε διαφορετικές ιδεολογικές γραμμές και απόψεις. Και για πολλούς στο ΣΥΝ, οι απόψεις της ΑΠ δεν ήταν αριστερές. Κάθε χώρος της σύγχρονης αριστεράς χρειάζεται τις θέσεις και τις αντιθέσεις. Τώρα το τι είναι και δεν είναι αριστερό δεν είσαι ούτε εσύ ούτε εγώ αυτοί που θα το κρίνουν, Τουλάχιστον εμένα δεν με απασχολεί καθόλου. Αυτή τη στιγμή άλλα προέχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο,τι έχετε υποστηρίξει έχει οικτρά αποτύχει. Η εξουσία δεν συνομιλεί μαζί σας, παρά τις προσπάθειές σας. Τελευταία αντικαταστήσατε "το εφικτό" με το "διαθέσιμο" και ισορροπήσατε τη συνείδησή σας με τους φασίστες σε μια κυβέρνηση χωρίς λαϊκή εντολή, επιθυμήσατε να δηλώσετε "παρών" στη νομιμοποίησή της απο τη Βουλή. Ο Ευρωπαϊκός προσανατολισμός στον οποίο αναφέρεστε αγνοεί και αδιαφορεί πλήρως για τις αντιδράσεις της άλλης Ευρώπης ως προς τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση. Η παραίτηση της κυρίας Κιντή μόνο ελπίδες μπορεί να δημιουργεί για την αναζήτηση ταυτότητας της ΔΗΜΑΡ παρά τις ηθελημένες παραφωνίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231137318

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμε κατακεραυνωτή:
    Το ακριβώς αντίθετο. ΣΤο νόμο για τα ΑΕΙ είχαμε δίκιο. Η κοινωνία τον αγκάλιασε,ήδη εφαρμόζεται, αντιστέκονται ακόμα μόνο οι πιο σκληρές συντεχνίες.
    Στο νόμο για τα πρότυπα είχαμε δίκιο. Ήδη λειτουργούν και μάλιστα με νέο θεσμικό πλαίσιο.
    Στο νόμο για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση είχαμε δίκιο. Ήδη και εσύ απολαμβάνεις τα πλεονεκτήματα.( Η ΔΑ την καταψήφισε)
    Για τους ταξιτζήδες και δημοτικούς υπαλλήλους τι να πούμε τα ξέρεις.
    Για το Δημαρά και την παρέα του είχαμε δίκιο, ευτυχώς την έκανε μόνος του γι' αλλού.
    Τέλος η σημερινή κυβέρνηση έχει μια αποδοχή 70% και είναι φανερό ότι ο λαός της δίνει ανοχή. Οι φασίστες είναι μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου όπως και το ΚΚΕ εξάλλου. Αυτήν την ανοχή με ένα "παρών" ζητήσαμε, μαζί με επίλεκτα μέλη της ηγετικής ομάδας. Οκ Μειοψηφίσαμε και δεν ζητάμε τίποτα παραπάνω.
    Τώρα για τους Γάλλους σοσιαλιστές δεν φαντάζομαι να έχεις καλύτερη άποψη από αυτή που έχω εγώ και όλος ο κόσμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τέλος δεν ξέρω τι δουλειά κάνεις,αλλά και εσύ ελπίζεις να πετύχει κάτι αυτή η κυβέρνηση, για να πληρωθείς, να δουλέψεις, να πάρει σύνταξη ένας δικός σου, να μην ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος. Αν είσαι φίλος της ΔΑ θα είσαι φίλος και της πολυφωνίας. Αν είσαι πρώην Συνασπιστής θα θυμάσαι συμπεριφορές και δεν θάθελες να τις επαναλάβεις. Στο φινάλε παραιτήθηκαν οι σύντροφοι, σεμνά και ήσυχα. Προς τι η οργή; Ο Στάλιν ζει ακόμα μέσα μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Στο νόμο για τα ΑΕΙ συνταχθήκατε με τη Λέσχη Μπίντελμπεργκ με τρόπο ανεπίτρεπτο για ανθρώπους που θέλουν να μιλούν στο όνομα της αριστεράς. Καταστρατηγήσατε κάθε έννοια περί Παιδείας με το πνεύμα του Διαφωτισμού. Υιοθετήσατε το τέλος της αυτοδιάθεσης με τον όποιο τρόπο του "Δημοκρατικού καπιταλισμού" και ευθυγραμμιστήκατε με τους Τραπεζίτες.
    Ως ασθενής γνωρίζω τις συνέπειες της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και του άθλιου προγράμματος μέσω του οποίου εφαρμόζεται.Η φράση " εσύ απολαμβάνεις τα πλεονεκτήματα" μόνο ως σαρκαστική την εκλαμβάνω. Την αποδίδω στην καλή σου υγεία για την οποία εύχομαι και τη συνέχειά της. Μπορώ να σου πω και άλλα για το χώρο της υγείας αλλά δεν θα συνεχίσω.
    Για τα υπόλοιπα βαριέμαι θανάσιμα να σου μιλήσω η αρθρογραφία είναι πλήρης εκτός βέβαια των συγκροτημάτων και των δημοσιογράφων που επιμένουν να σας αποδίδουν εμβέλεια την οποία δεν έχετε.
    Το μεγαλύτερό σας λάθος είναι η στήριξη του Μνημόνιου και του μεσοπρόθεσμου, δηλαδή η στήριξης απώλειας της εθνικής κυριαρχίας και του ελλείμματος Δημοκρατίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η κυρία Κιντή είναι περίφημη για την εριστικότητά της και για τον διχαστικό τρόπο με τον οποίο εκφράζεται, σε υψηλές συχνότητες συνήθως. Αν ήταν το πάθος της θα το δικαιολογούσαμε ευχαρίστως, δυστυχώς μια στριγγή φωνή που ξεχνάει βασικές αρχές της αριστερής ταυτότητας, όπως ανοχή, σεβασμός στα συλλογικά όργανα κλπ θυμίζει κομμένες κεφαλές που ζητούν προστασία από δανεικά σώματα καμωμένα από στόφες τριμμένες σε άλλες εποχές. "Ανευ σημασίας" που θα έλεγε ένας γνωστός της κυρίας αυτής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανοικτή επιστολή
    Προς την κα Κιντή και λοιπούς αποχωρούντες από την Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ

    Λυπάμαι για την αποχώρηση απο τη ΔΗΜ.ΑΡ. σημαντικών ατόμων, στους οποίους οφείλω σημαντικό κομμάτι γνώσεων, το οποίο απέκτησα ως συνέπεια της προσφοράς τους στο δημόσιο διάλογο. Ειλικρινά λυπάμαι γιαυτό! Οφείλω όμως να σημειώσω ότι οι προτασσόμενοι ως λόγοι μιας πολιτικής αποχώρησης δεν είναι πειστικές, τουλάχιστον για μένα.

    Ειδικά αναφορές όπως «…Προτεραιότητα για τη Δημοκρατική Αριστερά, ακόμη και την ύστατη αυτή στιγμή, δεν αποτελεί η διάσωση της χώρας και η επί της ουσίας υποστήριξη των κοινωνικά ασθενέστερων αλλά η εικαζόμενη κομματική επιβίωση στις εκλογές. Ενώ το φάσμα της χρεοκοπίας προβάλλει απειλητικά στον ορίζοντα, με συντριπτικές συνέπειες για τη ζωή όλων, η ΔΑ θέτει ζήτημα άμεσων εκλογών, αίτημα καταφανώς επιζήμιο σήμερα και εντελώς εκτός τόπου και χρόνου, ακολουθώντας την πεπατημένη της λεγόμενης αριστερής αντιπολίτευσης που ενδιαφέρεται μόνο να καταγράφει ποσοστά έστω και σε ένα σκηνικό ερειπίων…» νομίζω ότι αδικούν και την ΔΗΜ.ΑΡ. αλλά ,και πρωτίστως αδικούν, αυτόν που την εκφέρει και ειδικά όταν το άτομο αυτό έχει, τουλάχιστον εκ θέσεως πρέπει να επιδεικνύει, μια επιστημοσύνη και συμπεριφορά πανεπιστημιακής μόρφωσης.

    Για κάποιον που αποφασίζει ένα διαζύγιο, όπως στην περίπτωση αυτή, δεν χρειάζεται να φτάνει μέχρι την καθολική διαστρέβλωση της αλήθειας. Αδικεί αυτός ή αυτή που αναφέρουν, και αυτοί που προσυπογράφουν, : «Προτεραιότητα για τη Δημοκρατική Αριστερά, ακόμη και την ύστατη αυτή στιγμή, δεν αποτελεί η διάσωση της χώρας και η επί της ουσίας υποστήριξη των κοινωνικά ασθενέστερων αλλά η εικαζόμενη κομματική επιβίωση στις εκλογές.» όταν ένα στελεχιακό δυναμικό, μη φειδώμενο κόπου και χρόνου, και με ανύπαρκτη υλικοτεχνική στήριξη, επεξεργάστηκε στη Β΄ Αθήνας ένα Πρόγραμμα Δράσεων Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας για την στήριξη των στρωμάτων που επικαλείται η αποχωρούσα κα Κιντή και για την δημιουργία ενός κινήματος Ενεργών Πολιτών Κοινωνικής Αλληλεγγύης. (Παρόμοιο Πρόγραμμα εκπόνησε η ΔΗΜ.ΑΡ. Πάτρας.) Όταν σε ανοικτή εκδήλωση, 9/11, μαζί με αυτό παρουσιάστηκε πρόγραμμα αυτοδιοικητικής παρέμβασης στη Β Αθήνας για επίλυση προβλημάτων των κατοίκων, συζήτηση για το Ρυθμιστικό κλπ.

    Και σαφώς το καταδικαστικό: «…θα είχε την τόλμη(η ΔΗΜΑΡ) να μην κρύβεται αλλά να υπερασπίζεται με σθένος όχι το κομματικό αλλά το δημόσιο συμφέρον…» εκτός του απαράδεκτου της απολυτότητας είναι και ανεπίτρεπτο και αμετροέπεια.

    Στην κ Κιντή, την οποία γνωρίζω μόνον εξ όψεως και εκ των κειμένων της, θα ήθελα να την παρακαλέσω να αφιερώσει μια ολιγόλεπτη ανάγνωση κειμένου μου, ίσως και στοχασμό. http://panayotiskoutsopinis.blogspot.com/2011/11/blog-post_12.html

    Αυτά, με εκτίμηση από ένα πολίτη, ο οποίος είχε την δική του πορεία, που αντιστάθηκε και δεν λύγισε στο πελατειακό κράτος της οποιασδήποτε κομματικής φαυλότητας και πλήρωσε το τίμημα να είναι «στην απ΄ έξω», που δεν εκμαυλίστηκε από το δέλεαρ του χρήματος και της διαπλοκής, που συγκρούστηκε ανοικτά με αυτή και το πλήρωσε, που δεν εξαργύρωσε, τον όποιο αντιδικτατορικό αγώνα και την όποια κοινωνική συνεισφορά, αλλά μαζί με πολλούς άλλους αηδιασμένοι από την σήψη και το θέατρο του παραλόγου στην ύστερη μεταπολιτευτική πορεία της χώρας επέλεξαν να «ιδιωτεύουν» έξω από κομματικούς αναβατήρες, και προσήλθαν στην συνίδρυση της ΔΗΜΑΡ .
    Αυτά κ Κιντή και λοιποί φίλοι, από ένα μέλος της πρώτης Π.Ε. που δεν δίστασε να κάνει κριτική, και στα όργανα και δημοσίως και που δεν είναι μέλος της Κ.Ε. ή κάποιας ομάδας ή οπαδός...αλλά έχει άποψη...
    12/11/11
    Παναγιώτης Κουτσοπίνης
    M.D. Lund University Sweden
    M.A Αρχιάτρων Σουηδίας
    Χειρουργός Γυναικολόγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φίλε Leo,Προφανώς και η κάθε αποχώρηση είναι κάτι που θα πρέπει να μας προβληματίζει και να μας ανησυχεί. όμως ένοιες όπως ευρωπαϊκός προσανατολισμός και μεταρρυθμισμός αν δεν συνδέονται με την υπηρέτηση της κοινωνίας και των φτοχών στρωμάτων αποτελούν απλά ένα νεοφιλελεύθερο πρόταγμα. Αυτό είναι που μας διαχωρίζει από τους νεοφιλελεύθερους φρονώ. Και κάτι τελευταίο: Προφανώς και έχει ελατώματα ο Φώτης ο Κουβέλης αλλά η συμβολή του σε αυτή την προσπάθεια και επιτυχία της είναι μείζονος σημασίας όταν γνωρίζεις όπως και εγώ πολύ καλά πως όλοι εμείς τον προτρέψαμε σε αυτό το εγχείρημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Aνώνυμε. Καταρχήν είσαι επώνυμος και δεν έχεις λόγους να κρύβεσαι στην ανωνυμία. Μου απαντάς με τις γνωστές ρετσέτες για λέσχες, τραπεζίτες κλπ πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούμε να συζητήσουμε στα πλαίσια της ΔΑ. Τώρα για τη φωνή της Κιντή τι να σου πω δεν έχω συχνόμετρο όταν μιλάει. Καταλαβαίνω ότι είσαι οργισμένος με τη διαφορετική άποψη και φαντάζομαι ότι τα όργανα της ΔΗΜΑΡ είναι διαθέσιμα για να πεις τις απόψεις σου. Το δίπολο Αριστερός-Δεξιός που προσπαθείς να επαναφέρεις το έφαγες στο ΣΥΝ και ξέρεις ότι μόνο σε διασπάσεις οδηγεί. Η μειοψηφία δεν ε΄χει πρόβλημα που είναι τέτοια. Εχει πρόβλημα που δεν λαμβάνεται καθόλου υπόψη, που τα μεγάλα δεν συζητιούνται πραγματικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. radical Ξέρεις ότι σε εκτιμώ αλλά δεν θάθελα να ανοίξω συζήτηση για τα εσωκομματικά στο διαδίκτυο.
    Τώρα για την υπηρεσία της κοινωνίας. Η μεγαλύτερη είναι να μην χρεοκοπήσει άτακτα η χώρα, να μην ζήσουμε σκηνές Αργεντινής. Στο μέτρο αυτό δίνω ανοχή στον Παπαδήμο και ελπίζω. Οποιος θεωρεί ότι αυτό είναι λυμένο μπορεί να παλεύει για το σοσιαλισμό με κάθε τρόπο. ¨Οποιος θεωρεί ότι μέσα από την πτώχευση και τον εμφύλιο θα φτάσει στο σοσιαλισμό είναι σαμποτέρ και είμαι αντίπαλός του. Φαντάζομαι ότι συμφωνείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Οφείλω μια δημόσια διευκρίνιση.
    Στην ανοικτή επιστολή μου προς την κα Κιντή αναφέρω: «και λοιπούς αποχωρούντες από την Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ».
    Η μη αναφορά ονομαστικά στον κάθε ένα από τους εκλεκτούς φίλους δεν είχε τον στόχο της μείωσης της αξίας κανενός.
    Απλά την στιγμή που έγραφα το κείμενο, δεν ήταν ξεκάθαρο για μένα ποιός και γιατί αποχωρεί ή θα αποχωρήσει.
    Εξάλλου σημειώνω εμφατικά και τιμώ όλους γράφοντας :"Λυπάμαι για την αποχώρηση από τη ΔΗΜ.ΑΡ. σημαντικών ατόμων, στους οποίους οφείλω σημαντικό κομμάτι γνώσεων, το οποίο απέκτησα ως συνέπεια της προσφοράς τους στο δημόσιο διάλογο." Μιλώ για άτομα από τα οποία έμαθα, και αυτό ποιεί τιμή. Και νομίζω ότι αυτοί που με γνωρίζουν ξέρουν ότι δεν γράφω πράγματα που δεν πιστεύω ή δεν εννοώ...
    Ελπίζω ότι οι φίλοι που αποχώρησαν, ο Σάκης Κουρουζίδης, ο κ. Προκοπάκης και όποιος άλλος, να είναι επιεικείς μαζί μου, να κατανοήσουν και να συγχωρήσουν το lapsus μου.
    13/11/11

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ξέρεις πως η εκτίμηση είναι αμοιβαία. Και ακόμη στόχος της παρέμβασης μου δεν ήταν το άνοιγμα συζήτησης για τα εσοκομματικά, απλά η υπενθύμιση των αυτονόητων πραγμάτων με βάση την κοινή λογική. Φυσικά και συμφωνώ απόλυτα με τις δύο τελευταίες γραμμές του σχολίου σου.
    πάντα φιλικά,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Λέσχη Μπίντελμπεργκ;; απώλεια εθνικής κυριαρχίας; Ποστάρει ο Βορίδης εδω και δεν το ήξερα;;;

    Λοιπόν εγώ δεν κατανοώ δύο απλά πράγματα. (Α) για ποιό λόγο η ΔΗΜΑΡ δεν γίνεται συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ. Ας είναι η συνιστώσα της ευθύνης, δεν έχουν όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ τις ίδιες απόψεις, ούτε πρόκειται περι φασιστικού μορφώματος που δεν δέχεται διαφωνίες. Αφού στα βασικά συμφωνείτε. (Β) Ποιό ζόρι τραβάτε να συνομιλήσετε ακόμα και με τον Βορίδη; Εκλεγμένος είναι. Οσο και να διαφωνεί κανείς μαζί του πρέπει παρ όλα αυτά τουλάχιστον να συνομιλεί, ακόμα και αν δεν βρίσκει ούτε ένα σημείο επαφής, αλλιώς να πάμε να μονομαχήσουμε στα μαρμαρένια αλώνια...

    Παρεμπιπτόντως δεν έχω καταλάβει, το οτι η ΔΗΜΑΡ και ο ΣΥΡΙΖΑ δε μιλάνε με το ΛΑΟΣ και τον Βορίδη είναι λόγω του οτι κατέχετε την απόλυτη αλήθεια; Οι διαφορές σας είναι τόσο μεγάλες παντού; Δε νομίζω. Τουλάχιστον αφού ο Βορίδης ρέπει κάπως προς τον εθνικοσοσιαλισμό, σίγουρα μπορείτε να βρείτε επιφάνεια τομής..

    Βασικά, όλους εσάς τους ψευτοαριστερούς του καναπέως σας βαρέθηκα.. Λεό δυστυχώς είσαι απο τις εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. .. Υ.Γ. Οταν μιλάω για αριστερά του καναπέως δεν εννοώ για απουσία αγώνων, μη χαίρονται οι Συριζικοι, μιλάω για αυτή την απίστευτη αφ'υψηλού υπεροψία περι κατοχής της αλήθειας. Είστε φυλακισμένοι το έχετε καταλάβει;

    "ubi dubium ibi libertas"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Νίκο:Συμφωνώ
    είμαστε φυλακισμένοι δίχως άλλο. Στα στερεότυπα, στις εμμονές, στον αριστερό κομματισμό και αντικομματισμό. Πρώτος απόλους εγώ, για να μην παρεξηγούμαστε. Αν επιμένω στο ροκ εν ρολ είναι γιατί με απελευθερώνει απόλη αυτήν την καταχνιά της αριστερίλας. Νομίζω ότι οι παραδοσιακοί αριστεροί σχηματισμοί παντός είδους αφού έπαιξαν με επάρκεια το ρόλο τους στην ιστορία είναι καιρός να του δίνουν. Ούτε δημοκρατικοί είναι, ούτε των μελών, ούτε προάγουν τη συλλογικότητα. Κάθε άλλο. Δεν ξέρω τι χρειαζόμαστε, αλλά το παλιό πέθανε προ πολλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Να κάνω λίγο χιούμορ, στην περίπτωσή μας ίσως ταιριάζει περισσότερο η άλλη διασκευούλα των Nouvelle Vague, το too drunk to fuck :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. επιτέλους ένα σχόλιο μουσικό. Ετσι μπράβο και δεν είναι νίκο χιούμορ.Είναι πραγματιότητα. Αυτό ακριβώς χρειαζόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ωντως τα τραγουδάκια είναι βασικό συστατικό του blog. Επι του θέματος, το πρωτότυπο των Clash πολύ καλό αλλα η διασκευή των Nouvelle Vague είναι άπαιχτη!! (Αν και κάποιος κακοήθης θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι έχω μεγαλώσει και έχω γίνει πολύ σοφτ και Bossa nova :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Πώ πω ολόκληρη θύελλα ξέσπασε ,ετα απο ένα δημοσιογραφικού τύπου ερώτημα.Απλώς διαπίστωσα, οτι μετα απο την τελευταία ΚΕ της ΔΗΜΑΡ άρχισε να λειτουργεί μια πόλωση.Υπήρχε ένας φοβερός εκνευρισμός σε κάποια μέλη και σε συζητήσεις στο facebook. Είπα να ρωτήσω και βλέπω κι εδώ μια εύφλεκτη κατάσταση.Η δική μου άποψη είναι πως αυτό το ερώτημα της στήριξης ή μη αυτης της κυβέρνησης πριν καλά καλά δημιουργηθεί ήτανε γκάφα όπως το δημοψήφισμα.Εγω κι ας φανεί κουφό ή απολίτικο ΔΕΝ θα ζητούσα γραμμή αλλά θα άφηνα τους βουλευτές να ψηφίσουν κατα συνείδηση.Κι αυτό γιατί τα ερωτήματα είναι πολύ σημαντικά και υπάρχει φοβερή αδιαφάνεια ως προς τον ρόλο της κυβέρνησης, ως προς το περιεχόμενο της σύμβασης που γνωρίζουμε μόνο απο διαρροές που δείχνουν μια απίστευτη ενδοτικότητα.Προσωπικά εν είχα να αποφασίσω (μετά εννοείται απο την δημιουργία κυβέρνησης κι όχι πριν το οποίο είνασι ανόητο)θα ψήφιζα κατά γιατί προτιμώ μια εκλεγμένη κυβέρνηση να διαπραγματευτεί το οτιδήποτε. Ωστόσο δεν θα θεωρούσα αντπάλους ή ανόητους όσους ψήφισαν παρών με δεδομένο τον εκβιασμό της χρεωκοπίας μας.Ούτε η ψήφος κατα είναι αναγκαστικά μια ανεύθυνη ψήφος, ακριβώς γιατί δεν πρόκειται στην πραγματικότητα για μια κυβέρνηση εθνικής Ενότητας αφού η Αριστερά είναι εντελώς απέξω και τα ποσοστά της αυτην την στιγμή στα γκάλοπ είναι πολύ υψηλά σαν σύνολο.Η Αριστερά έπρεπε να αποφασίσει. Ή να συμμετέχει και μετα απο λίγο να ρίξει την κυβέρνηση προκαλώντας εκλογές ή απέχοντας να κάνει κριτική και να επιδιώξει και πάλι εκλογές.Ούτε και το παρον είναι λάθος ψήφος γιατί κρατάει αποστάσεις απο την κυβέρνηση-θέτρο σκιών αλλά λέει οτι κατανοεί την αναγκαστική λύση. Οπότε, κανονικά θάπρεπε ΟΛΟΙ οι αριστεροί αντι να τρώγονται να δείξουν αλληλοκατανόηση. Αλλά αυτοί είμαστε. Ολίγοι και διασπασμένοι. Γιαυτό παιδιά φάτε τον Άδωνη στην μάπα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Kρίμα. Η κυρία Κιντή έφυγε νωρίς και δεν πρόλαβε να δει την Δημαρ των ονείρων της στην πράξη : θεραπαινίδα του Μνημονίου και αρωγό σε κάθε πολιτική λιτότητας χωρίς "λαϊκιστικές" ευαισθησίες για την καταστροφή που επιφέρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίμων Χατζημπίρος: Ύστατος πόρος: Η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση είναι μια πρόταση για το μέλλον.

Κίμων Χατζημπίρος: Ατελέσφορη Οικολογία