Πaράξενη δεν είναι η ζωή; του Γιώργου Προκοπάκη



Υπέρ του life style
του Γιώργου Προκοπάκη από το fb.

Με την επικείμενη πρώχευση της ΙΜΑΚΟ του Πέτρου Κωστόπουλου, πολλοί χάρηκαν για την παταγώδη (όχι και τόσο εδώ που τα λέμε, ποιός νοιάζεται;) πτώση του αλαζόνα, αδίστακτου, κερδοσκόπου, ιμάντα μεταφοράς των χειρότερων από τα κακά πρότυπα ζωής της Δύσης. Κάτι σαν θεία δίκη είδαν.

Ας μη ξεχνάμε ότι η κοινωνία ως οικοσύστημα θα έχει και τη Μητέρα Τερέζα αλλά και τον Χιου Χέφνερ, τον Οδηγητή και το Hustler, τον Αγγελόπουλο και τον Σειρηνάκη (έτσι γράφεται;). Τον πιανίστα στο Μέγαρο Μουσικής και τον πιανίστα στο μπορντέλο. Η στάση της κοινωνίας, οι οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες καθορίζουν τον σχετικό ρόλο και βάρος καθενός. Σε τελευταία ανάλυση, πακέτα με ροζ μπλουζάκια έδινε το NITRO του Κωστόπουλου, με στρασάκια και τέτοια βέβαια, πακέτα με άσπρα μπλουζάκια έδινε και η ΑΥΓΗ με τον Μάρξ όμως (όχι τον Γκράουτσο). Διαφημίσεις με ROLEX ο Κωστόπουλος (ένα γαμημένο προϊόν διαφήμιζε), πληρωμένες διαφημίσεις του ΟΠΑΠ η ΑΥΓΗ με όλες τις δραστηριότητες των σιχαμένων ιμάντων του πελατειακού κράτους (τον Πρόεδρο και τον Δ.Σ. του συγκεκριμένου μαγαζιού). Ισολογισμούς εταιρειών γέμιζε τον Ιούνιο η Αυγούλα, υποχρεωτικά για τους καταχωριζόμενους, με πόλεμο τιμών οι ανανεωτές τα παίρνανε.

Ας μη ξεχνάμε ότι η κρίση στα media, όλα όμως, δεν έχει να κάνει με καμιά θεία δίκη, ή την ραγδαία αλλαγή των καταναλωτικών ή στυλιστικών προτύπων των Ελλήνων. Έχει να κάνει με το απίστευτο σκάνδαλο του νομόθετικώς πακτωμένου νταβατζηλικιού των διαφημιστικών και τον έλεγχο, ουσιαστικά με οικονομικό εκβιασμό και ένταξη στο δίκτυο πελατείας και εξουσίας, των μέσων από την εκάστοτε κυβέρνηση - όλων των μέσων, των χυδαίων lifestyle συμπεριλαμβανομένων. Εδώ δεν υπάρχουν παρθένες. Μόνο πουτάνες και νταβατζήδες. Οι πιο έξυπνες πουτάνες και οι πιο πονηροί νταβατζήδες είναι σήμερα κήνσορες και Σαβοναρόλλες. Με σκασμένες επιταγές στα χέρια τους και περίοπτες θέσεις στα ψηφοδέλτια της μεταρρύθμισης. Με πονηρές χρεοκοπίες, οι οποίες παρασέρνουν και τους Κωστόπουλους. Με καθοδήγηση της επικοινωνιακής στρατηγικής της μεταρρύθμισης. Πόσα μέτρα και πόσα σταθμά; Ο κάθε Κωστόπουλος μπορεί να χάνει μερικές φιλιππινέζες στα σπίτια του, μπορεί να χάνει και κάνα σπίτι - κατά πάσα βεβαιότητα πλακώνεται στα αντικαταθλιπτικά.

Ας μη ξεχνάμε ότι κάθε οργανισμός, ακόμη και τα γεμάτα ξέκωλα περιοδικά, έχουν και μερικές εκατοντάδες ή χιλιάδες εργαζομένων. Η θεία δίκη στο κεφάλι του αλαζόνα Κωστόπουλου δυστυχώς πέφτει στο κεφάλι 200 νέων ανθρώπων (τόσοι μείνανε από τους 400 πέρυσι) σε μια πιάτσα που οι πάντες κλείνουν. Κι αυτός ο αλαζόνας να μη μπορεί να σώσει τις 100 δουλειές που θα μπορούσε, κρατώντας δυο ραδιοφωνικούς σταθμούς και ένα τίτλο περιοδικού (ή δύο) γιατί απλώς η νομοθεσία δεν του το επιτρέπει. Όπως δεν θα το επέτρεπε στον εκδότη της ΖΩΗΣ - lifestyle my ass.

Η κατάρρευση του Κωστόπουλου είναι μια ακόμη τραγωδία. Όπως πολλές άλλες. Σε μερικούς αρέσει γιατί δεν τον χώνευαν (ούτε εγώ άλλως τε). Η τραγωδία δεν έχει πρόσημο.
Και κάτι ακόμη για τους φιλελευθέρων απόψεων φίλους. Το 1988 ή 89, στην ιδρυτική συνδιάσκεψη του ΚΚΕεσ ΑΑ (Μπανιάς) στο ΣΕΦ, κάποιος ομιλητής είπε κάτι για προσέγγιση των ομοφυλοφίλων. Από το βάθος ακούστηκε ιστορικό (πια) στέλεχος να λέει "οι πούστηδες δεν έχουν μπέσα". Μερικούς μήνες πριν ο αλαζών lifestylist Κωστόπουλος είχε κυκλοφορήσει το ΚΛΙΚ με το Χριστουγεννιάτικο δέντρο με τα προφυλακτικά. Ο αλήτης Κωστόπουλος έσωσε πιο πολλές ζωές από το AIDS απ' ό,τι όλες οι καμπάνιες μαζί. Ο αλήτης ιστορικό στέλεχος μιλάει ως κομμένη κεφαλή για την αριστερά και τα δικαιώματα ακόμη και σήμερα.

Παράξενη δεν είναι η ζωή;

Σχόλια

  1. Ομολογώ πως το δημοσίευμα με έβαλε σε μία διαφορετική λογική από την αρχική μου....
    Γιώργος EL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου Γιώργαρε, χαθήκαμε. Ο δικός σου δεν μας μαζεύει πια. Καλό αυτό νομίζω, να αλλάζουμε λογική. Θα ακολουθήσει και μια διαφορετική ανάγνωση στο δράμα της ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ. Νάσαι καλά και να βρεθούμε φίλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σαν ελάχιστο σχόλιο στο παραπάνω πόνημα του πολυγραφότατου και πάντα μαχητικού "ηδονιστή της ανανέωσης" κυρίου Γ. Προκοπάκη, επιτρέψτε μου να παραθέσω το Editorial του The Athens Review of Books, , τχ. 26, Φεβρουάριος 2012, με τον τίτλο «Τα εν πολλαίς αμαρτίαις…», το οποίο αλίευσα στην Πολιτική Επιθεώρηση.
    Μια διαφορετική ανάλυση και προ πάντων ουσιαστική προσέγγιση της θλιβερής εξέλιξης στο χώρο της πάντα ισχυρής «τετάρτης εξουσίας», στη δημοσιογραφία και στα μέσα ενημέρωσης.
    Η συμπεριφορά τους, με ελάχιστες εξαιρέσεις, ενστάλαξε στο κοινό τους κοινωνικές αξίες, νοοτροπίες και συμπεριφορές που διαμόρφωσαν καταλυτικά την κοινωνική και πολιτική ζωή της χώρας με συνέπεια τα γνωστά κοινωνικοπολιτικά και οικονομικά αποτελέσματα.
    http://politicalreviewgr.blogspot.com/2012/02/blog-post_01.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν περιμεναμε απο εναν θρασσυτο Βολιωτη , εξυπνακια με υψηλες πασοκικες διασυνδεσεις, που πηγε μερικα φεγγαρια στο Παρισι να μαθει σ' εμας τους "πλανητες" την αθηναΙκη ζωη. Και τα επαρχιωτοπουλα στην Αθηνα και αλλου "μαθαιναν", διαβαζοντας τα κωλοπεριδικα του, απο δευτερο χερι τα in και τα out. Ας φροντιζαν να εγκλιματισθουν και οχι να συνεχιζουν να πηγαινουν στις πουτανες και στα κωλομπρα με κονσομασιον, στα κλαρινα, στον Λε Πα, .....Να παιρνουν νυφες με προικα, τη δεκαετια του 90 μεσω συνοικεσιου, επειδη σπουδασαν σε ενα κωλοπολυτεχνειο η κωλοπανεπιστημιο. Και οχι απο πανσπουδαστικη να γινονται οψιμα πασοκια ή νουδακια για να τους διορισει ή να τους δωσει καμμια δουλιτσα ο εκαστοτε υπουργος απο τον νομο τους. Ελεος!

      Αφωτιστος Φιλελλην

      οπαδος και μοναδικο μελος των κινησεων

      "επιστροφη στα χωρια σας"
      "ξεσκουριαστε τα τραχτερ"
      "ξανασαλαγατα τα γιδοπροβατα"

      Διαγραφή
  4. Για την κρίση στα ΜΜΕ παλαιότερα έγραψα κι εγώ με διάφορες αφορμές. Επιτρέψτε μου για να μην αναπαραγάγω τα ίδια να θέσω μερικά links:
    Δημοσιογραφία και διαδίκτυο, Η δημοσιογραφία στην εποχή του διαδικτύου (μια απάντηση) και
    Το free press ως εναλλακτική επικοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όπως πάντα, απολαυστικό κείμενο με πολύ εύστοχες παρατηρήσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Οι πιο έξυπνες πουτάνες και οι πιο πονηροί νταβατζήδες είναι σήμερα κήνσορες και Σαβοναρόλλες. Με σκασμένες επιταγές στα χέρια τους και περίοπτες θέσεις στα ψηφοδέλτια της μεταρρύθμισης"
    ...Και ο νοών νοείτω! Έτσι, για να ξέρουν τα παιδιά του Πειραιά, ποιους τους ετοιμάζουν για βουλευτές!
    Α.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κάποιος που έχει μνήμη7 Φεβρουαρίου 2012 στις 10:33 μ.μ.

    Δεν θυμάται και πολύ καλά ο κ. Προκοπάκης. Το γεγονός που αναφέρει δεν έγινε στο ιδρυτικό συνέδριο του ΚΚΕ εσ-ΑΑ, αλλά στο συνέδριο του ΚΚΕ εσ το 1982, από επιφανές στέλεχος των "Κυρκικών" όπως τους αποκαλούσαμε τότε. Από το ίδιο συνέδριο θυμάμαι επιφανές στέλεχος της ίδιας άποψης (και αργότερα των "ανανεωτικών" του ΣΥΝ -πέθανε πριν ένα χρόνο περίπου) να κραυγάζει από το βήμα του συνεδρίου ότι "ο Ρήγας έχει παρατήσει την εργατική τάξη και ασχολείται με τις πουτάνες και τους πούστηδες"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίμων Χατζημπίρος: Ύστατος πόρος: Η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση είναι μια πρόταση για το μέλλον.

Βάσω Κιντή: Παραιτούμαι από μέλος της ΚΕ και αποχωρώ από το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς

Κίμων Χατζημπίρος: Ατελέσφορη Οικολογία