ελευθερία, αλληλεγγύη, αναζήτηση, σκληρή δουλειά και πάντα rock n roll

Μ' αυτούς θα προχωρήσουμε

Μ' αυτούς θα προχωρήσουμε

Παρατηρητήριο

Ποια αξιολόγηση όμως; Μήπως αυτή που θα κάνει μια εξωτερική ανεξάρτητη αρχή, ένας ανάλογος ΑΣΕΠ; Ή καλύτερα, μια ιδιωτική εταιρία σε σύμβαση με το δημόσιο; Με μετρήσιμους ποσοτικούς δείκτες; Μια αξιολόγηση συνεχής της οποίας οι μετρήσεις θα επιφέρουν αποτελέσματα ανεξαρτήτως κυβέρνησης; Ή μήπως αυτή που θα λαμβάνει υπόψη και τη γνώμη των πολιτών και των επιχειρήσεων που συναλλάσσονται με το δημόσιο; Αλλά για να θεσμοθετηθούν όλα αυτά απαιτείται κοινωνική βούληση που δεν υπάρχει. Η κοινωνία δεν καίγεται για τέτοια πράγματα, δεν έχει μάθει να τα ζητά.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΧΡΩΜΑΤΑ- ΜΗ ΜΕ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΌΤΑΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ

Χτες ήταν οι καταλήψεις, σήμερα το «άσυλο» της βίας, αύριο η διάλυση των μεταπτυχιακών. Οι θλιβεροί φαιοί ή κόκκινοι κομισάριοι μισούν τους άριστους γιατί τους φοβούνται και πασχίζουν να τους σταματήσουν. Γιατί είναι αυτοί που θα χτίσουν την επόμενη ελεύθερη, δημοκρατική και δημιουργική Ελλάδα. Είναι αυτοί που θα τους αποστρατεύσουν, θα τους στείλουν επιτέλους στη λήθη της ιστορίας. Είναι αυτοί που με την αξιοσύνη τους θα αλλάξουν το παράδειγμα στην έρμη τούτη χώρα. Μην ανησυχείτε. Δεν έρχεται κανένα άλλο κόμμα, πράσινο, κόκκινο ή γαλάζιο. Έρχονται οι άριστοι και να τους φοβάστε.

Έρχονται οι άριστοι και να τους φοβάστε

Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012

Keep walking Greece...του Θάνου Τσουμαλάκου

Γεμάτη πυκνούς συμβολισμούς η εβδομάδα που κλείνει.
Ο εισελθών στην βουλή με αναπηρικό καροτσάκι εξαιτίας της ρίψεως χημικών, Μίκης Θεοδωράκης, ωθούμενος από τον βουλευτή Καμμένο,  είχε σκοπό «να κοιτάξει τους βουλευτές στα μάτια», ενόψει της ψηφοφορίας για το μνημόνιο 2.  Κινούμενος δε ανάμεσα στα έδρανα,  προκάλεσε τις  δέουσες στάσεις,  τις οποίες απαιτούσε η σημαντικότητα της στιγμής.

Το ίδιο «κοίταγμα στα μάτια» υποθέτω, αλλά με αντίθετα συναισθήματα, επιθυμούσε και ο κ. Σόιμπλε, όντας και αυτός στο αναπηρικό καροτσάκι εξαιτίας της γνωστής αναπηρίας του, εισερχόμενος  στο Eurogroup.

Στο μεταξύ, ο κ. Παπούλιας ενοχλήθηκε από τα λεγόμενα του κ. Σόιμπλε και διερωτήθηκε γιατί εκδίδει άσκοπους φετφάδες για την ηρωική μας χώρα, η οποία απλά χρωστά κάποια χρήματα. Έσπευσε , δε να αποποιηθεί και της βασιλικής (συγγνώμη προεδρικής) του αμοιβής των περίπου €350,000 ετησίως.
Σε κάποιο όριο σκέψεως (δεν την υποστηρίζω με πάθος), ο Πρόεδρος, έχοντας διατελέσει πιστωτής του καλού του φίλου (και πατέρα του ΓΑΠ) Ανδρέα, έχει πλήρη αντίληψη τι σημαίνει να σου οφείλουν.  Άρα, μάλλον,  γνωρίζει και μπορεί να κρίνει την συμπεριφορά του Γερμανού πιστωτή μας.

Με τον μηχανισμό της φροϋδικής ψυχανάλυσης, μία πιθανή «μετάθεση» θα ήταν η είσοδος του Σόιμπλε στην Ελληνική βουλή ωθούμενος στο αναπηρικό του καροτσάκι από τον βουλευτή Καμμένο. Πιθανή, επίσης, θα ήταν και η επικούρηση από τον ίδιο τον Μίκη στον Γερμανό υπουργό.

Αυτό που δεν γνωρίζω είναι, το πως αμφότεροι Μίκης και Σόιμπλε αποτίμησαν  το καινούργιο σποτάκι με το ενθαρρυντικό  … Keep walking Greece, χωρίς, ελπίζω, υποβοήθηση…

Θάνος Τσουμαλάκος 18-02-2012

( Δ/νων Σύμβουλος Πολυεθνικής εταιρείας)

1 σχόλιο:

  1. Για λόγους πληρότητας να πω οτι ο Παπούλας ΔΕΝ αποποιηθηκε της προεδρικής του αμοιβής των περίπου €350,000 (βασικά είναι ~ 400,000 ευρώ ν.565/1977, ΦΕΚ 85Α), αλλα μόνο απο την ετήσια χορηγία, δλδ 280,000 ευρώ.

    Του μένουν μόλις ~ 120,000 ευρώ να τη ψευτοβγάλει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή