1+1=2 ακόμη, του Γιώργου Δ,



 Ο Γιώργος Δ ξανακτυπά, από το sabotaz

Το ότι η ελλάδα συνεχίζει να υφίσταται ως κράτος, εξαρτάται από 2 σημαντικούς παράγοντες: ο πρώτος είναι η χρηματοδότηση από την ΕΕ ΕΚΤ και ΔΝΤ και ο 2ος ότι στις ελληνικές τράπεζες υπάρχουν παρκαρισμένα 165δις ευρω, και ότι επίσης σχεδόν εξυπηρετούνται τα 245δις που έχουν δώσει σε δάνεια οι τράπεζες. Άλλα  70 ελληνικά δις ευρώ την έχουν ήδη κάνει για εξωτερικό μεριά, αλλά οι υπόλοιποι εξακολουθούν να έχουν τις οικονομίες τους στην ελλάδα, είτε επειδή δεν μπορούσαν, είτε επειδή έτσι ήθελαν. Αν συνεχιστούν όμως οι μαλακίες από άσχετους τύπους όπως γλέζο, στρατούλη και τσίπρα, το πιθανότερο είναι η ψυχολογική πίεση μιας απομάκρυνσης έστω 20δις από τα θησαυροφυλάκια των τραπεζών σε  μαξιλαροθήκες και σεντούκια στα σπίτια των ιδιοκτητών τους, τότε θα μας πάρει όλους ο διάολος. Το συνεπακόλουθο ντόμινο θα γκρεμίσει κάθε μνημόνιο και κάθε καταγγελλία του και κάθε κόμμα του ευρώ και της δραχμής, όπως και κάθε έννοια ελληνικής οικονομίας ή ελληνικού κράτους. Κάπως έτσι είχε καταρεύσει η αργεντινή. Το  μνημόνιο δεν θα παύσει από την καταγγελλία του alex και του καμμένου ή των χρυσών αυγών, το μνημόνιο θα παύσει επειδή θα τρέχουν όλοι πανικόβλητοι από τα ΑΤΜ στα supermarket για κονσέρβες. Με εξαίρεση τα 70ελληνικά δις ευρώ της ελβετίας που θα αγοράσουν τζάμπα και ανώδυνα την χρεοκοπημένη και λεηλατημένη ελλάδα όταν επαναπατριστούν. Τώρα πάντως ξέρεις, ποια κόμματα ψήφισαν οι ιδιοκτήτες τους, στις εκλογές της 6ης μαίου. Όταν δεν ξέρεις κάτι στα οικονομικά δεν μιλάς, ούτε κινδυνεύει κανείς, ούτε χάνεις και ψήφους στο κάτω κάτω. Απλό, δεν είναι ανάγκη να μιλάμε για ότι δεν γνωρίζουμε. Να χρεοκοπήσω επειδή το θέλει το 51% των πολιτών ok πάω πάσο, όχι να χρεοκοπήσω όμως γιατί θέλει  να μιλήσει ο γλέζος στα κανάλια ρε γαμώτι  μου……………. . Όχι και  από τζάμπα μαλακίες των ‘’οικονομολόγων’’ γλέζου, στρατούλη, τσακαλώτου κλπ. Μπορεί οι μαλακίες που λέμε να είναι τζάμπα, αλλά ενίοτε κοστίζουν σε αυτούς που τις ακούν και τις πιστεύουν. ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ σε αυτούς που μιλάνε, αλλά κυρίως σε αυτούς που ακούνε. ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ.

Το ποσοστό φτώχιας στην αργεντινή το 2002 επί ΔΝΤ ήταν 25% και το χρέος της 74% όταν και χρεοκόπησε. Το 2005 το ποσοστό φτώχιας της ανεξάρτητης από το ΔΝΤ αργεντινής έφτασε το 50%.  Το 2005!!!! Τρία χρόνια μετά την απομάκρυνση του ΔΝΤ!!! Το 2012 το ποσοστό φτώχιας είναι 30%, δεν την δανείζει κανείς, ο ανεπίσημος πληθωρισμός 23%, και η ανεπίσημη ανεργία 20%, το νόμισμα της έχει υποτιμηθεί στο 25% της αξίας του 2001, και η οικογενειοκρατία κίρσνερ κρατεί καλά. Πρίν λίγες μέρες ανακοίνωθηκε η εθνικοποίηση της πετρελαιϊκής εταιρίας  ΥPF καταβάλλοντας το τίμημα στην ΙΣΠΑΝΙΚΗ (!!!)  repsol για το 57% των μετοχών της (η repsol διεκδικεί 8δις ευρώ) με μόνο λόγο να προλάβει να την πουλήσει αυτή στους κινέζους και όχι η repsol. Ποσοστό 25% της εταιρίας εξακολουθεί να ανήκει στην πάμπλουτη οικογένεια εσκενάζι και δεν πρόκειται να το ακουμπήσει κανένας ‘’τσεγκεβάρας’’. Ο μηνιαίος μισθός στην αργεντινή είναι 380ευρώ. Ο μηνιαίος μισθός της  προέδρου κίρσνερ είναι 5χιλιάδες ευρώ.   
Στις εκλογές της 6η μαίου αν βάλεις απλή αναλογική η κατανομή των εδρών είναι περίπου έτσι: ΝΔ 61 βουλευτές, ΣΥΡΙΖΑ 59, ΠΑΣΟΚ 42, ΑΝΕΛ 32, ΚΚΕ 29, χρυσή αυγή 22, ΔΗΜΑΡ19, οικολόγοι 9, ΛΑΟΣ 9, ντόρα 8, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ 6, δράση 3, κατσέλη 1,  ανταρσία 1. Αναρωτιέμαι πόσο μαλάκας είμαι γιατί όπως και να τα βάλω alex, δεν βγαίνει αριστερήπλειοψηφία στην βουλή με απλή αναλογική. Κάπου κάνω λάθος και μόνο η αριθμητική του alexμπορεί να με βοηθήσει (ή μάλλον η λογική του).
 Οι επόμενες εκλογές μπορούν να γίνουν με απλή αναλογική χωρίς καμία νομοθετική ρύθμιση. Ο συριζα ως σχηματισμός κομμάτων και ως πρώτη επιλογή των ελλήνων, δεν δικαιούται να λάβει (βάσει του ηλίθιου εκλογικού νόμου) το bonus των 50 εδρών οπότε η απλή αναλογική συντελείται στην πράξη, παρά την άρνηση των 2 πάλαι ποτέ μεγάλων κομμάτων. Το πρώτο ‘’κόμμα’’ ο σύριζα δεν ‘’δικαιούται’’ ως σχηματισμός τις 50 έδρες οπότε αυτές μοιράζονται αναλογικά σε όλους. Απλή αναλογική  στην πράξη, όχι στα λόγια. Τότε όμως γιατί ο συριζα τρέχει να αναγνωριστεί νομικά ως ένα κόμμα και να ‘’υφαρπάξει’’  τις πενήντα έδρες στις επόμενες εκλογές;;;; Απλό, άλλο εμείς, άλλο αυτοί. Την αναλογική θα την κάνουμε μετά τις εκλογές ώστε αν βρεθούμε αντιπολίτευση μετά να μην την πατήσουμε!!
Αν πάλι κατατάξεις τα κόμματα σε 2 κατηγοριες φιλευρωπαικά και αντιμνημονιακά καταλήγεις στην ισοπαλία.  ΝΔ+ ΠΑΣΟΚ + ΔΗΜΑΡ +οικολόγοι + ΛΑΟΣ + ντόρα + ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ + δράση βγάζουν 50,4% επί των ψηφισάντων.  ΣΥΡΙΖΑ + ΑΝΕΛ + ΚΚΕ  + ανταρσία  + κατσέλη + καζάκηςπαπαθεμελής + δεν πληρώνω+ λεβέντης + κκεμλ + εεκ + κλπ βγάζουν 42,4% επί των ψηφισάντων. Αν θέλουν και την χρυσή αυγή μαζί βγάζουν 49,4%.  Μάλλον εκείνο το δημοψήφισμα που είχε πει ο γαπ θα είχε βάλει τα πράγματα στην θέση τους. Μπορεί και όχι.

Και κάτι βασικό, από πού και που εμείς είμαστε μνημονιακοί και μαλακίες, από πότε η δημαρ, το πασοκ η δημιουργία ξανά δεν ξέρω και εγώ ποιος άλλος, θέλουμε να γαμιόμαστε και όχι να κωλοβαράμε τζάμπα και βερεσέ και τζάμπα μάγκες. 
πριν από 2 ημέρες έστειλα την επθιστολή σαμαρα σε ενα φίλο μου συριζαιο και του είπα ότι αυτή είναι η επιστολή τσίπρα, γιατί δεν υπήρχε καμία διαφορά. Από πότε η λέξη καταγγελλία του μνημονίου στα ελληνικά, μεταφράζεται ''επανεξέταση του στρατηγικού πλαισίου'' στα αγγλικά. Όσο σκατά αγγλικά και να ξέρει ο alex η λέξη καταγγελία όπως μπορει και να δει στοgoogle μετάφραση είναι MEMORANDUM complaint. Το πιο εύκολο θα ήταν ο κουβέλης, το πασόκ και η νδ να ζητούσαν από το σύριζα να φτιάξουν οικουμενική με σκοπό  ''επανεξέταση του στρατηγικού πλαισίου''.  Ο alex δεν θα μπορούσε να πει όχι. Επειδή όμως τα συνθήματα που διαλέγουν τα κόμματα έχουν πλάκα, και  επειδή ο συριζα δεν σεβάστηκε την ψήφο του ελληνικού λαού για συνεργασία και ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ, στις επομένες εκλογές ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΝ.  
Άσχετο, όταν οι εκλογές αυτές είναι οι ιδανικές για εσένα, και τα χαρίζεις και όλα και χρέη και δάνεια και υπόσχεσαι αυξήσεις και συντάξεις τρελές και απαγόρευση απολύσεων, και κρατικοποίηση τράπεζων και ότι γουστάρεις, και σε ψηφίζει το 1,19% μόνο, το μαγαζάκι το κλείνεις και πας σπίτι σου εσύ και οι 15 συνιστώσες σου. Ή πας στο συριζα ή το κκε. Οποιοδήποτε άλλο κόμμα θα την έκανε επι τόπου, όχι όμως η ανταρσία. Αν δεν είσαι πρόεδρος ή έστω γραμματέας μιας εκ των 15 συνιστωσών πως θα προχωρήσεις στην ζωή, που να τρέχεις φίλε γιάννη από πρόεδραρα σε απλό μέλος του σύριζα; Τέτοια εμμονή εσύ η ανταρσία, και ο πρόεδρος βασίλης λεβέντης. Και δεν λες επιτυχία το 1,19% όταν εσύ, ο χάγιος και ο κωσταντίνου έχεις στείλει την χρυσή αυγή στο  6,97%.
Την ημέρα των εκλογών σε γνωστό στέκι κατάληψη (δεν το συζητάμε, και γαμώ τις κατάληψεις!!!!, μπαίνεις μόνο όταν παίζει στο μέρος ένας από τους 5 κλειδοκράτορες!!!) το πανώ έγραφε ‘’αν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν τον κόσμο θα ήταν απαγορευμένες’’. Δεν ξέρω να πω κάτι  για αυτό. Αλλά ξέρω ότι με την ίδια λογική, ότι αν οι συγκεκριμένοι καταληψίες ήταν επικίνδυνοι για το σύστημα θα τους είχαν ήδη μπουζουριάσει. Άρα με την ίδια λογική ή είναι μέρος του συστήματος μιας και προτείνουν ‘’αποχή ρε’’ , ή είναι οι φυσικοί διάδοχοι του τσεγκεβαρα και του μπακούνιν μαζί, και το σύστημα δεν τολμά να τους αντιμετωπίσει. Όπως τον ντάνο κρυστάλλη, ένα πράγμα.
Το 1992 ο κος Μ.Κ.  μεταξύ κκε και συνασπισμού διάλεξε τον 2ο επειδή είχε υπερψηφίσει την ευρώπη και το μάαστριχτ (δηλαδή <3% έλλειμμα, χρέος <60%, πληθωρισμός <1,5 του μ.ο. της ΕΕ κλπ. Το 2012 ο κος Μ.Κ. ψήφισε συριζα μαζί με όλο τα βαθύ πασοκ και το βαθύ κράτος και τον φωτοπουλο της ΔΕΗ, και  μαζί με όλους τους ανέμελους συνομήλικους εμένα και τουalex, και μαζί με όσους νεολαίους <30 ετών δεν ψήφισαν χρυσή αυγή. Έτσι γιατί αυτό που ψήφισε το 1992 δεν τον αφορά πια, το άφησε πίσω του. Έκανε μια μαλακία.  Έτσι είναι η ζωή.
Το 2003, τέλος σημίτη, το χρέος ήταν 109% του ΑΕΠ, και 167δις ευρώ, το έλλειμα ήταν 5,6%. Το 2009, τέλος καραμανλή, το χρέος ήταν 127% του ΑΕΠ, και 298δις, το ελλειμα ήταν 15,4%. Το 15,4% έλλειμα, ήταν πρωτογεννές 24δις ευρω και 12δις για τόκοι. Αν το 2009 κάναμε παύση πληρωμών και μηδενίζαμε το χρέος μας των 298δις, και παρόλα αυτά βρίσκαμε κάποιους που θα μας δάνειζαν έστω με 4,5% για να καλύπτουμε τα ετήσια ελλείματα των 24δις για μισθούς και συντάξεις και για την λειτουργία του κράτους, και αν υποθέσουμε ότι κανένας δεν θα σήκωνε τα χρήματα του από τις τράπεζες και όλα συνέχιζαν να δουλεύουν ‘’κανονικά’’ όπως και πριν,  φέτος στο τέλος του 2012 θα είχαμε νέο χρέος 75δις ευρω. Και του χρόνου στο τέλος του 2013 δημόσιο χρέος 103δις ευρώ. Έτσι απλά. Γιατί στο μαγαζάκι μας μπαίναμε μέσα 24δις ευρώ.
Και για όσους λένε ότι φέτος το πρωτογεννές έλλειμμα είναι μόλις 2δις ευρώ και ότι τώρα μπορούμε να κάνουμε παύση πληρωμών ανέξοδα σχεδόν, αρκεί να καταλάβουν ότι τα 22δις ευρώ που μειώθηκε το έλλειμα μειώθηκε με αυτά που κατηγορούν: φόρους, χαράτσια, απολύσεις stage και εποχιακών, μείωση δαπανών. Άρα αύριο το έλλειμα σου θα ήταν πάλι 24δις ευρώ. Και σε μόλις 4 χρόνια θα ήταν 100δις ευρώ και πάλι. Το καταλαβαίνεις δεν το καταλαβαίνεις, σου αρέσει δεν σου αρέσει.        
Λέμε ότι το χρέος μετά το κούρεμα που έγινε το 2019 θα είναι όσο το 2009, άρα σπουδαία τα λάχανα. Μαλακίες.  Το χρεός χωρίς το εθελοντικό κούρεμα των 100δις και με βάση ότι 150δις (δάνεια της ‘’χρυσής’’ περιόδου  2004-2009 ) έληγαν την 5ετία 2010-2014 το χρέος και έστω χωρίς καθόλου πρωτογενές έλλειμα, (θαύμα!!!) θα ήταν τουλάχιστον 570δις ευρώ το 2019. Δεν νομίζω τα 290δις ευρω να είναι το ίδιο με 570δις. Απλά για άλλη μια φορά θα αναβάλλαμε το πρόβλημα για το μέλλον.
Το εμπορικό έλλειμα το 2009 ήταν 35δις ευρώ, δηλαδή κάθε χρόνο 35δις ευρώ έφευγαν σε αγορές και ταξίδια για το εξωτερικό, και εμείς τα αναπληρώναμε με χαμηλότοκα  δάνεια 1% που έπαιρναν οι τράπεζες μας από την ΕΚΤ και μας τα χορηγούσαν με 5%. Η μεγάλη ζωή είχε έξοδα.
   Αν δεχτούμε σύμφωνα με τον alex ότι ‘’κάποιοι έλληνες δεν είναι και τόσο έλληνες’’ και αν υποθέσουμε ότι είμαι τσέχος  και ότι έχω δικό μου δημόσιο χρέος  4&% του δικού μου ΑΕΠ, και έχω μέσο μηνιαίο μισθό 300ευρώ, γιατί ο μαλάκας αντί να πληρώνω για το δικό μου χρέος να δανείζομαι για να δανείζω στους κατά πολύ πλουσιότερους από εμένα έλληνες. γιατί να δανείζεται ο ιταλός με 7% για να σας δανείζει με 3,5%. Και γιατί γαμώ την αδικία μου, μου το δικό μου χρέος δεν είναι επαχθές, και είναι το δικό σας;
Και γιατί δεν είναι επαχθές το χρέος της  USA που όπως μου λέει το ξαδελφάκι μου από τηνyuta δανείζεται ‘’καλοπροαίρετα’’ για να ‘’σώσει’’ τον κόσμο από τους κακούς μπιν λάντεν, καντάφι, σαντάμ, ιραν και είναι το επαχθές το χρέος της ελλάδας που έχει πάρει 200δις ευρώ επιδοτήσεις από την ΕΕ; Και γιατί δεν είναι επαχθές το χρέος των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων από την τότε ναζιστική γερμανία; Ή μάλλον είναι επαχθές για αυτό δεν δίνουν ούτε και ένα ευρώ!! Και γιατί να μην καταγγελθούν τα χρέη όλων των κρατών και να καταγγελθεί μόνο της ελλάδας; Ναι σωστά γιατί τότε θα γίνει της πουτάνας και θα διαλυθεί το σύμπαν, και εμάς των ελληναράδων μας συμφέρει να καταγγελθεί αποκλειστικά και ΜΟΝΟ το δικό μας χρέος. ΟΧΙ των υπόλοιπων κρατών, όχι των υπόλοιπων λαών. Αυτοί να χρωστάνε τα κέρατα τους για να διατηρείται η παγκόσμια ισορροπία που θέλει την ελλάδα 25η πιο πλούσια χώρα παγκοσμίως.  

 Το ευχάριστο είναι σε αυτήν την βουλή θα είναι 5 πασοκοι βουλευτές του συριζα, 21 γορίλλες βουλευτές με χρυσά αυγά, οι σπουδαίοι ηθοποιοί και παντογνώστες γερασιμίδου, κυριτσης, χαικάλης, κοντογιαννίδης, κανελλοπούλου, ο βορίδης και ο άδωνις με την νδ, η κόρη του κου νίκου κωνσταντόπουλου κα Ζωή 1η βουλευτής αθήνας με τον συριζα, 2 πασοκοι βουλευτές με την δημαρ, 2 πασοκοι με τον καμένο, ο κουικάρας, ο καμμένος και τα λοιπά φυντάνια του, αλλά και  ο γλέζος και ο στρατούλης και ο κακλαμάνης α. αλλά και η λιάνα και ο κακλαμάνης ν. και ο καραμανλής. Θα μας λείψουν όμως τα ιστορικά μεγέθη της ευας καιλής και της έλενας ράπτη, ευτυχώς εκλέχτηκε η κα έλενα κουντουρά. Δεν παιζόμαστε. Η  τζούλια και ο βεργής πήραν μόλις 66 ψήφους από 19.993 το 2009. Αυτό συμβαίνει όταν φωστήρες και μαλάκες σαν τον μπαρουφάκη στο protagon.gr προτείνουν να ψηφίσεις βάζοντας 4 χαρτάκια σύριζα σε ένα βάζο, 3 οικολόγους, 2 δημαρ, 1 δράση και όποιο κληρωθεί. Πόσο μαλάκας μπορεί να είναι ένας καθηγητής!!!!!!!  Τόσο ώστε να ζητάει να τον μουτζώσουμε επειδή το 2004 είχε συνγράψει το οικονομικό πρόγραμμα του γαπ και το 2007 είχε ψηφίσει βενιζέλο στις εσωκομματικές εκλογές!!! Ενώ για τις μαλακίες και τις μπλόφες-εκβιασμούς παύσης πληρωμών, που γράφεις και προτείνεις το 2010-2012 τι να σου κάνουμε κε γιάνη μας; Οι μούντζες δεν φτάνουν για τα παραμύθια που λες στον κόσμο που σε διαβάζει.
Σύμφωνα με την έκθεση του ΟΟΣΑ η γραφειοκρατία των 75 γενικών και ειδικών γραμματειών, των 4.000 τμημάτων, των 20.000 αρμοδιοτήτων, και των 23.000 νομικών προσώπων αποτιμάται στο 6,7% του ΑΕΠ δηλαδή περίπου 15δις, δηλαδή όσο είναι το πρωτογεννές έλλειμα και οι τόκοι του 2012. 
Ο σαϊλέντρα κουμάρ ραϊ ο ινδός πανεπιστημιακός επισκέπτης καθηγητής,  που συνελήφθη σαν λαθρομετανάστης από τα τζιμάνια της ελλ. αστυνομίας (!!!!) λέει σε συνέντευξη του στο βήμα ‘’ η κυβέρνηση πρέπει να απελευθερώσει την αγορά, να προχωρήσει σε μια απλή και δίκαιη νομοθεσία φορολόγησης, να δημιουργήσει ένα φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον. Η κυβέρνηση θα πρέπει να προσπαθήσει να δημιουργήσει κουλτούρα επιχειρηματικότητας και να χρησιμοποιήσει το υψηλά ταλαντούχο εργατικό συναμικό της, καθώς χρειάζεται πλέον ανθρώπους που να ‘’δημιουργούν’’ δουλειές και όχι ανθρώπουν που να ψάχνουν γι΄αυτές’’ .

γιώργος δ.

Σχόλια

  1. Ναι αυτή είναι η γλώσα που τσακίζει κόκκαλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρά τις πολλές αλήθειες που περιέχει το κείμενο Θα πρότεινα στον συντάκτη του να τηρήσει την προτροπή του: "Όταν δεν ξέρεις κάτι στα οικονομικά δεν μιλάς".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε τι αναφέρεσαι ακριβώς Δημήτρη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. νομιζω καλυτερο του ειναι το παλαιο 1+1=2
    http://sabotaz33.blogspot.com/2011/06/1-1-2_20.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίμων Χατζημπίρος: Ύστατος πόρος: Η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση είναι μια πρόταση για το μέλλον.

Βάσω Κιντή: Παραιτούμαι από μέλος της ΚΕ και αποχωρώ από το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς

Κίμων Χατζημπίρος: Ατελέσφορη Οικολογία