ελευθερία, αλληλεγγύη, αναζήτηση, σκληρή δουλειά και πάντα rock n roll

Τεχνικής μηχανικής εγκώμιον

Τεχνικής μηχανικής εγκώμιον

Παρατηρητήριο

Βγαίνεις στο σχολείο στα διαλείμματα για να κάνεις τη λεγόμενη εφημερία στο προαύλιο. Μην πέσουν και χτυπήσουν, μη τσακωθούν, μην μπει ο εξωσχολικός και τα πειράξει. Και πέφτει το μάτι σου στην άκρη της αυλής σένα παιδί που περπατάει μόνο του. Φαινομενικά δεν έχει κανένα λόγο να είναι μόνο του. Ούτε στο τηλέφωνο μιλάει, ούτε διαβάζει το μάθημα της επόμενης ώρας. Απλά κάνει διάλειμμα μόνο του ενώ λίγο παρακάτω η αυλή δονείται από τα γέλια, τα χάΒγαίνεις στο σχολείο στα διαλείμματα για να κάνεις τη λεγόμενη εφημερία στο προαύλιο. Μην πέσουν και χτυπήσουν, μη τσακωθούν, μην μπει ο εξωσχολικός και τα πειράξει. Και πέφτει το μάτι σου στην άκρη της αυλής σένα παιδί που περπατάει μόνο του. Φαινομενικά δεν έχει κανένα λόγο να είναι μόνο του. Ούτε στο τηλέφωνο μιλάει, ούτε διαβάζει το μάθημα της επόμενης ώρας. Απλά κάνει διάλειμμα μόνο του ενώ λίγο παρακάτω η αυλή δονείται από τα γέλια, τα χάχανα, τα τρεχαλητά. Γιατί αυτό το παιδί είναι μόνο του; Ποιο σκοτεινό σπήλαιο έχει ρουφήξει αυτό το βλασταράκι στα έγκατα της ανείπωτης φρίκης;να, τα τρεχαλητά. Γιατί αυτό το παιδί είναι μόνο του; Ποιο σκοτεινό σπήλαιο έχει ρουφήξει αυτό το βλασταράκι στα έγκατα της ανείπωτης φρίκης;ρκτο.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΧΡΩΜΑΤΑ- ΜΗ ΜΕ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΌΤΑΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ

Οι ευρωπαϊκές αρχές αποφάσισαν να ασχοληθούν ξανά με το μεταναστευτικό όταν άρχισαν οι τσαμπουκάδες της Ιταλικής κυβέρνησης και η κρίση στον κυβερνητικό συνασπισμό της Γερμανίας. Από τις αποφάσεις που πήραν-δεν πήραν είναι φανερό ότι δεν έχουν λύση, αλλά έχουν λεφτά για πέταμα. Είπαν και κάτι υπαινικτικά και για τη δράση των ΜΚΟ στη Μεσόγειο και έδωσαν και του δικού μας παράταση στην αύξηση του ΦΠΑ. Απλά δεν υπάρχει καμιά λύση εκεί που δήθεν ψάχνουν. Πρόκειται περί εποικισμού της Ευρώπης από κατοίκους της Αφρικής και της Ασίας. Ζούμε μια φάση μετακίνησης λαών που θα ενταθεί λόγω υπερπληθυσμού, διάβρωσης των παραλίων και ερημοποίησης που προκαλεί η κλιματική αλλαγή. Αυτά συνδυάζονται με την πολιτική αστάθεια, την οικονομική καχεξία, τη βία αλλά και τη διακίνηση της πληροφορίας και την ευκολία των μετακινήσεων. Η Ευρώπη είναι πολύ πλούσια για το μέγεθος του πληθυσμού της και λογικά φαντάζει ως η γη της επαγγελίας. Κάποια στιγμή θα κλείσει σαν στρείδι αλλά αυτό θα σημάνει βία, ανείπωτη βία. Στα πλαίσια της κατάρρευσης της μεταπολεμικής ηθικής που έρχεται.

Πέμπτη, 3 Μαΐου 2012

Γιώργος Δ: τι θα ψηφίσω;;;


Ο φίλος μας Γιώργος Δ δεν γράφει συχνά στο blog του. Όταν όμως αποφασίζει να γράψει, γράφει καλά και τσακίζει κόκαλα. Οι προτάσεις που κάνει στο τέλος με βρίσκουν απολύτως σύμφωνο. Απολαύστε τον. (leo)

από το Γιώργο Δ και το blog  Sabotaz

στην ελλάδα για 1η φορά ψήφισαν γυναίκες σε βουλευτικές εκλογές μόλις πριν 50τόσα χρόνια. Φαντάσου ότι στην νορβηγία ψήφιζαν από το 1916. Την ίδια εποχή με την γυναικεία ελληνική ψήφο στην αμερική οι μαύροι κάθονταν στο πίσω μέρος των λεωφορείων και υποχρεώνονταν να παραχωρήσουν την θέση τους σε λευκούς.  Το 2008 η usa είχε μαύρο πρόεδρο, το 2012 η ελλάδα έχει 3 υποψήφιες αλέκα και ντόρα και νόρα  για την πρωθυπουργία της χώρας με μάλλον απίθανα ποσοστά εκλογής τους ακόμη και για την βουλευτική τους παρουσία. Η ελλάδα από το 1944-49 μέχρι και το 1981 ζούσε υπό τον διαχωρισμό του εμφύλιου και μπήκε στην ευρωπαική κοινότητα μόλις το 1980 .  Έχει περάσει τόσος πολύς χρόνος από τότε για μια ή και δύο γενιές ελλήνων (πχ για τον τράγκα και τον πεπελάση και τον λαζόπουλο και για όσους ακόμη βλέπουν την ζωή μόνο μέσα από τα δικά τους αποτυπώματα), αλλά και τόσο λίγος χρόνος για την χώρα στο σύνολο της, και για όσους γνωρίζουν  ότι η ζωή και είναι μικρή για να είναι θλιβερή αλλά και ότι παράλληλα  είναι μεγάλη για να την κάνεις καρναβάλι. Σε 50 χρόνια από τώρα κάποιοι θα εξακολουθούν να αναπολούν την δραχμή, (αυτοί που αναπολούν την καθαρεύουσα  την χούντα  και τον στάλιν  λογικά θα έχουν πεθάνει), ίσως όλοι να μιλάνε περισσότερο αγγλικά παρά ελληνικά, οι εθνικισμοί και οι πατριωτισμοί  θα έχουν αφήσει την θέση τους στον ευρωπαϊσμό ίσως, και πέρα από δήμαρχο, νομάρχη, πρωθυπουργό να ψηφίζεις και για πρόεδρο της ΕΕ. Μπορεί ναι, μπορεί και όχι. Αν πεις σε κάποιον επαναστάτη αναρχόμπατσο, ανταρσίτη, λαφαζανικό, χρυσαγίτη, κουκουε σήμερα, ότι μεθαύριο θα μιλάμε αγγλικά αντί για ελληνικά θα πέσει να σε φάει.

Στο 2012 για κάποιον είναι πιο εύκολο να αγοράσει παράνομα  όπλο και σφαίρες να κάνει την βόλτα του με το όπλο μέσα στο metro και να αυτοπυροβοληθεί δημόσια στο σύνταγμα παρά να ζει με την σύνταξη των 1200 ευρώ του. Επίσης είναι πιο εύκολο να απομονώνεις αποσπάσματα του ελληναρά αγωνιστή περί τσολάκογλου  και να τα  τοιχοκολλάς σε δημόσιες υπηρεσίες, παρά να διαβάζεις ολόκληρο το κείμενο του μίσους και της ψυχοπάθειας του. Επίσης είναι πιο εύκολο μετά την κηδεία να πλακώνεις μπατσόνια των 800ευρω στο ξύλο και να ηρωποιείς φαρμακοποιούς που πούλησαν την δημόσια άδεια του φαρμακείου τους,  με όσα λεφτά θα βγάλει το μπατσόνι σε όλη του την ζωή. Και επίσης είναι πιο εύκολο να αντιδράς στον προσδιορισμό του χώρου καύσης των νεκρών και ταυτόχρονα να διαμαρτύρεσαι ότι η αποτέφρωση του έγινε στην βουλγαρία, γιατί στην ελλάδα κάποιοι αντιδρούν στην δημιουργία χώρων καύσης νεκρών. Ποιοι αντιδρούν; Κάποιοι μαλάκες σαν αυτούς που αυτοπυροβολούνται δημόσια μπροστά σε παιδιά και περαστικούς.  Στην ελλάδα μπορείς να αντέχεις μια 7ετή χούντα όταν είσαι στην ηλικία των 30+, αλλά δεν μπορείς να αντέξεις την μείωση της σύνταξης των 1500ευρώ σου όταν φτάνεις στα 77σου. Τέλος πάντων στην ελλάδα το 2012 είναι πιο δύσκολο να λες τα πράγματα με το όνομα τους παρά να φτιάχνεις προσωπικούς ψεύτικους μύθους. Είναι πιο εύκολο να λες όλοι μαζί εναντίον του αόρατου μυθικού τέρατος που μας κυνηγάει, παρά να πεις στην δημήτρη τον κώστα την έλενα, στην θεια σου, τον πατέρα σου  ότι είναι μαλάκες, ότι είναι χειρότεροί από αυτούς που κατηγορούν, ότι αυτοί είναι στην πραγματικότητα το τέρας που λένε. Ο παύλος φταίει που ζητάει φακελάκι από καρκινοπαθείς, ο δημήτρης που τρέχει πίσω από τους βουλευτές για δουλίτσα με τον σταυρό του στο χέρι, η κατερίνα που κάνει τα απογεύματα ιδιαίτερα στα ίδια παιδιά που το πρωί τους κάνει ΄΄μάθημα΄΄  στο δημόσιο σχολείο, η μαρία γιατί δεν κολλάει ένσημα  στους υπαλλήλους της, ο νίκος για την πρόωρη σύνταξη στρατιωτικού στα 40 του χρόνια. Αλλά οι πολιτικοί είναι εδώ για να σου λένε: όχι φταίνε πάντα οι άλλοι, εσύ δεν φταις σε τίποτα, ψήφισε με τώρα μαλάκα.

Οι γονείς μου είναι γύρω στα 77 και την βγάζουν με 300ευρω μηνιαία σύνταξη, 600 (εξακόσια) ευρω και οι 2 μαζί και πλήρωσαν και φόρο για το σπίτι τους  των 52τετραγωνικών. Και όχι δεν έχουν σκοπό να βγουν με τα καλάσνικοφ όπως γράφουν σε σημειώματα οι συνταξιούχοι των 1500ευρώ. Το δικό τους όπλο είναι οι ψήφοι τους. Την Κυριακή θα ψηφίσουν. Στους ίδιους καταλόγους περιέργως θα είναι ακόμη γραμμένα τα ονόματα του μητροπάνου, του αγγελόπουλου, του ρασούλη, του παπάζογλου, ακόμη και του κύριου χριστούλα και πολλών άλλων ακόμη τεθνεώτων.  Γιατί όσοι δημόσιοι υπάλληλοι παίρνουν επίδομα εκλογών !!!! δεν μπορούν να ενημερώσουν τους καταλόγους από τους πεθαμένους και έτσι εμφανίζεται σε μια χώρα 11εκ πολιτών να υπάρχουν 9.850.802 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι. Και μάλιστα τα 2,2εκ από αυτούς να είναι άνω των  70ετών.  Όταν η απογραφή έβγαλε 1,1 εκ. πολίτες άνω των 70 ετών!!!!!!!!!!! Μάλλον ούτε καν εκλογές της προκοπής δεν μπορούμε να διοργανώσουμε. Και μετά διάφοροι ηλίθιοι θα αρχίσουν όπως σε κάθε εκλογική αναμέτρηση ότι η αποχή είναι 2ο κόμμα. Όπου αν αφαιρέσεις την αναντιστοιχία των καταλόγων, αν βγάλεις έξω και τους 350χιλιάδες λαμβάνοντες αναπηρική σύνταξη συμπατριώτες μας (που να πάει ο ‘’τυφλός’’ (στα χαρτιά) οδηγός taxi να ψηφίσει!!!), η αποχή θα πρέπει λογικά να περιορίζεται στο 15% των πραγματικά εγγεγραμμένων. Υπάρχουν και αυτοί που ανάμεσα σε 11εκ συμπολίτες τους δεν βρίσκουν έναν (1) να τον ψηφίσουν!!

Στην ελλάδα αν ρωτήσεις κάποιον ποιο είναι πιο φτηνό, το χύμα λάδι από τον γνωστό του γνωστού 3 ευρώ το λίτρο ή το συσκευασμένο από το supermarketτων 4,5ευρω θα σου απαντήσει ότι πιο φτηνό είναι το πρώτο.  Αν ρωτήσεις κάποιον ποιος φταίει για τα ατυχήματα από τα δυναμιτάκια και τις καραμπινιές της ανάστασης θα σου πει ότι φταίει ο υπουργός!!!, όχι η κυρα μαρίκα που τα πουλάει στο μπακάλικο, όχι ο πατέρας και ο γυιός που τα ρίχνουν, όχι ο πέτρος που πυροβολεί στον αέρα. Το Σάββατο και την Κυριακή τα μμε και εμείς μαζί, λένε για το ελληνικό χρώμα και  έθιμο και την Δευτέρα για τα θύματα από τα γαμημένα τα δυναμιτάκια. Στην ελλάδα είναι πιο εύκολο κάτι νούμερα, σαν τον καζάκη και τον κακλαμάνο να βρουν χρηματοδότες και να τολμήσουν να εκδώσουν εφημερίδα (αυτό το χωνί από όπου ο δολοφόνος του θάνου αξαρλιάν, 17νοεμβρίτης κουφοντίνας υποστηρίζει ότι ο λαός πρέπει να εξεγερθεί με τα όπλα, στο επόμενο τεύχος άντε μήπως έχει συνέντευξη του κορκονέα να λέει και αυτός για ένοπλη εξέγερση!!!) παρά οι δημόσιουπάλληλικης νοοτροπίας αρθρογράφοι της ελευθεροτυπίας να ψάξουν και να τολμήσουν να βγάλουν εφημερίδα και αυτοί. 

 Στις εκλογές που ο λαμπράκης (υιός του γρηγόρη λαμπράκη) κατεβαίνει ως υποψήφιος της ΝΔ με μόνο προσόν ότι είναι ο γυιός του δολοφονηθέντος από το παρακράτος του καραμανλή βουλευτή της εδε (μάλλον κατεβαίνει με λάθος κόμμα, αλλά και πάλι δικαιώμα του). Στις εκλογές όπου συντελείται το κοσμοϊστορικό γεγονός μλκκε, και κκε μλ να κατεβαίνουν σε ένα ψηφοδέλτιο μαζί (απίστευτο;;;;), στις εκλογές που η οικογενειοκρατία συνεχίζεται η κα κωσταντοπούλου ζωή και αυτήν στα χνάρια του μπαμπά της κατεβαίνει με τον συνασπισμό. Στις εκλογές που η οικογένειες αλαβάνου μένει χωρίς εκπρόσωπο μετά από 3 γενιές, και ο αλέξης αν δεν περάσει το 10% θα ψάχνει να κρύψει την καρέκλα του  από τον λαφαζάνη, και το πασοκ θα αυτοθεωρείται δικαιωμένο αν ξεπεράσει το 25%. Στις εκλογές που ο καραμανλής ο μικρός δίνει ακόμη γραμμή από την 15η πίστα της αγαπημένης του κονσόλαςplaystation.    Στις εκλογές που οι 3 βασικές προτάσεις του τσίπρα για συνεργασία για 1ο κόμμα, συνεργασία μονοεδρικές και  ψήφο εμπιστοσύνης στο 3ο κόμμα χωρίς την δεδηλωμένη κατεβάζοντας τον λαό στον δρόμο σε κάνουν να αναρωτιέσαι αν δεν ήταν πολιτικός που αλλού θα μπορούσε να κολλήσει ένσημα.

Σε αυτές τις εκλογές γράφω ένα χαρτί με αυτά που θέλω εγώ να γίνουν,( κάντο και εσύ)
Στις εκλογές θα επιλέξω το ψηφοδέλτιο που θα μου υπηρετήσει όσο πιο πολλά γίνεται από τα ακόλουθα: Ευρώ και όχι δραχμή. Αλήθειες και όχι ψευτομαγκιές. Δουλειά και όχι μαλακίες. Ευρώπη των λαών και συμμάχους, και  όχι απομόνωση και καιροσκόπους μαλάκες σαν τους ρώσους και τους κινέζους. Άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων και αξιολόγηση τους, και όχι  διορισμούς στον ξαπλώπουλο και διαφθορά. Μείωση έως και μηδενισμό των αμυντικών δαπανών και όχι στρατόκαβλες παλαβομάρες. Εργασία για όλους και όχι εξυπηρέτηση ψηφοφόρων στο δημόσιο. Καύση των νεκρών και όχι σκοταδισμοί. Εργοστάσια εκμετάλευσης των αποριμμάτων και όχι αγωνισταράδες με αυθαίρετα κερατέας. Κλιματικούς μετανάστες και πρόσφυγες με ταυτότητα και χαρτιά και όχι 40 άτομα σε ένα δωμάτιο 5ευρώ ο ύπνος και όχι πορείες υποστήριξης από επαναστάτες της μερέντας βολεμένους. Διαδηλώσεις των 50 ατόμων σε μια λωρίδα κυκλοφορίας, διαδηλώσεις χιλιάδων ας κλείνουν χιλιόμετρα. Διακίνηση των ναρκωτικών από το κράτος και προστασία των ασθενών, και όχι τα γλυκά μάτια στους εμπόρους. Υποχρεωτική δωρεά οργάνων μετά θάνατον και όχι εμπορία από τσιγγανάκια. Ανοιχτά σχολεία και πανεπιστήμια και όχι καταλήψεις από συνήθεια. Παιδεία και όχι παίδεμα. Δια βίου μάθηση και δουλειά για όλους. Άνοιγμα ΟΛΩΝ των κλειστών επαγγελμάτων. Διαχωρισμός κράτους εκκλησιών. Χέρι στην περιουσία της εκκλησίας. Καμία απολύτως δόμηση σε εκτός σχεδίου. Ενοικίαση γης για καλλιέργεια σε κάθε ενδιαφερόμενο. Πολλά απλά μικρά πράγματα σαν και αυτά.
Ούτε πατρίδα, ούτε θρησκεία, ούτε οικογένεια, ούτε επανάσταση, ούτε  deptocracy, ούτε βάνα μπάρμπα, ούτε χρυσά αυγά , ούτε …….
Απλά η επανάσταση είναι κάθε μέρα, έτσι απλά……………….

8 σχόλια:

 1. Η οργή του Γιώργου Δ. κατά τρόπο αξιοθαύμαστο δεν έχει θολώσει την κρίση του.Συμφωνώ μαζί του σχεδόν σε όλα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Γεια σου Βαγγέλη. τελικά μήπως δεν είμαστε λίγοι; Μήπως φαινόμαστε λίγοι γιατί δεν φωνάζουμε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Θιμίζω ότι:
   "Στη χώρα αυτή υπάρχουν μερικές χιλιάδες άρρενες που συνουσιάζονται με ιερόδουλες, χωρίς να χρησιμοποιούν προφυλακτικό. Αυτοί μάλλον έχουν και δικαίωμα να ψηφίσουν. Και μετά θέλουμε να σωθούμε και να βγούμε από την κρίση. (leo)"

   Οπότε, υπομονή μέχρι την Κυριακή και ψυχραιμία την Δευτέρα πρωί, γιατι ακόμα είναι πολύ νωρίς ...

   Διαγραφή
 3. Απλώς καταπληκτικό !!!!!

  Δημόπουλος Ευθύμης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ότι μπορείς να είσαι απλοϊκός λαϊκιστής και ταυτόχρονα νεοφιλελεύθερο Τρολ δεν πίστευα ότι είναι δυνατόν, ο συγγραφέας του άρθρου με διέψευσε, ΑΞΙΟΣ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Η συγχωρεμένη μαρία αντουανέττα έπρεπε να το είχε παίξει τιμητής απ' τ' "αριστερά".Δεν το σκέφτηκε.

  ‎>>"Κάποιοι μαλάκες σαν αυτούς που αυτοπυροβολούνται δημόσια μπροστά σε παιδιά και περαστικούς". Και ρυπαίνουν και "τη Πόλη". Αυτό που το πας.

  ‎>>"Οι γονείς μου είναι γύρω στα 77 και την βγάζουν με 300ευρω μηνιαία σύνταξη, 600 (εξακόσια) ευρω και οι 2 μαζί και πλήρωσαν και φόρο για το σπίτι τους των 52τετραγωνικών. Και όχι δεν έχουν σκοπό να βγουν με τα καλάσνικοφ όπως γράφουν σε σημειώματα οι συνταξιούχοι των 1500ευρώ." Αυτό δεν είναι τίποτε.http://www.youtube.com/watch?v=Xe1a1wHxTyo

  >>>"Στην ελλάδα αν ρωτήσεις κάποιον ποιο είναι πιο φτηνό, το χύμα λάδι από τον γνωστό του γνωστού 3 ευρώ το λίτρο ή το συσκευασμένο από το supermarket των 4,5ευρω θα σου απαντήσει ότι πιο φτηνό είναι το πρώτο." Ενώ η σωστή απάντηση είναι?

  >>"Υποχρεωτική δωρεά οργάνων μετά θάνατον και όχι εμπορία από τσιγγανάκια." Αν δεν δώσετε τα όργανά σας θα σκοτώσουμε αυτό το τσιγγανάκι.

  ‎>>"Εργοστάσια εκμετάλευσης των αποριμμάτων και όχι αγωνισταράδες με αυθαίρετα κερατέας." Το πρώτο στην εκάλη.Χωρίς έγκριση περιβαλλοντικών όρων, με απλή οικοδομική άδεια.Όπως στη μαντίνεια.

  >>"Καμία απολύτως δόμηση σε εκτός σχεδίου". Ούτε ξενοδοχεία?Για διευκρίνισέ το.Για τους τους αγρότες/ιδιοκτήτες/καλλιεργητές φαντάζομαι επίσης ισχύει η απαγόρευση.Η φύση είναι για να έρχονται το σ/κ με τα 4Χ4 οι φυσιολάτρες δαρβινιστές νεοφιλελεύθεροι για birdwatching.

  ΑπάντησηΔιαγραφή