Η Δημοκρατική Αριστερά θα κάνει το σωστό



Την Κυριακή θα ψηφίσουμε Δημοκρατική Αριστερά. Μαζί μας θα ψηφίσουν και μερικές εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνίδες και Έλληνες. Εκείνες και εκείνοι που θέλουν να κυβερνηθεί η χώρα από  μια κυβέρνηση με προοδευτικό περιεχόμενο, φερέγγυα πρόσωπα και πρόγραμμα  διεξόδου από την κρίση. Για να παραμείνουμε στην ΕΕ και το Ευρώ, για να προστατευθούν οι αδύναμοι, για να γίνουν μεταρρυθμίσεις, για να μπούμε σε αναπτυξιακή πορεία, για να ξεκινήσει η διαδικασία σταδιακής και συντεταγμένης απαγκίστρωσης από το μνημόνιο.
Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στη χώρα αυτή που δεν παρασύρονται από τα μανιχαϊστικά και διχαστικά διλήμματα του τύπου «ή εμείς ή αυτοί». Που καταλαβαίνουν ότι χωρίς συνεργασία όλων των Ελλήνων δεν σώζεται, ούτε η παρτίδα, αλλά ούτε και η πατρίδα.
Άνθρωποι που δεν θεωρούν ως απαγορευμένες και ακατανόμαστες, λέξεις όπως, διαπραγμάτευση, συναίνεση, υποχώρηση, συμβιβασμός.

Άνθρωποι, που αγωνίζονται καθημερινά, εκεί έξω στo ρινγκ της πραγματικής οικονομίας, φροντίζοντας να κάνουν το σωστό. Και τα καταφέρνουν. Αλλά και όταν αποτυγχάνουν και πέφτουν, στηρίζονται στα χέρια τους, σηκώνονται, σφίγγουν τα δόντια και πάνε πάλι από την αρχή.
Άνθρωποι, που ήταν τυχεροί και βρέθηκαν στην ασφάλεια του δημοσίου, αλλά σέβονται το ψωμί που τρώνε. Και πασχίζουν να σταθούν όρθιοι μέσα στο χάος του κάθε κρατικού φορέα, με χέρια καθαρά, με αλληλεγγύη και αγάπη για  το συμπολίτη τους.
Άνθρωποι που καταλαβαίνουν ότι όσοι κινδυνολογούν και διχάζουν, το κάνουν γιατί εποφθαλμιούν το κράτος - λάφυρο. Αυτό είναι που τους κινητοποιεί και όχι η σωτηρίας της χώρας τους.
Άνθρωποι που καταλαβαίνουν ότι όσοι υπόσχονται πράγματα που δεν μπορούν να προσφέρουν, δημαγωγούν. Όσοι τσαμπουκαλεύονται και σπεκουλάρουν πάνω στα μνημόνια και τον πατριωτισμό, δημαγωγούν. Όσοι χρησιμοποιούν τη ξενοφοβία, δημαγωγούν. Και η δημαγωγία είναι εχθρός της δημοκρατίας.

Άνθρωποι οργισμένοι, που θέλουν να τιμωρήσουν τους ένοχους, όχι όμως αυτοκτονώντας οι ίδιοι ομαδικά.
Άνθρωποι που σιχαίνονται τη βία και το φασισμό, ανεξαρτήτως χρώματος.

Αυτούς του ανθρώπους έχουμε στο νου μας καθώς οδεύουμε προς την κρίσιμη Κυριακή. Ξέρουμε ότι η ψήφος τους είναι εντολή για ανάληψη κυβερνητικών ευθυνών. Η Δημοκρατική Αριστερά δεν εγγυάται απλά το σχηματισμό κυβέρνησης, εγγυάται το προοδευτικό και αποτελεσματικό περιεχόμενο της πολιτικής της.


Πολλοί φίλοι μας ρωτούν: Κυβέρνηση με τη ΝΔ; Και άλλοι: Μα, κυβέρνηση με το Σύριζα;
Ε λοιπόν ναι και με τη ΝΔ και με το Σύριζα και με το ΠαΣόκ. Μια οικουμενική κυβέρνηση των δημοκρατικών δυνάμεων είναι σήμερα η μόνη λύση. Με μια προϋπόθεση. Για να έχει μια τέτοια συλλογική κυβέρνηση βιωσιμότητα και θετικό αποτέλεσμα, θα πρέπει οι συμμετέχοντες σε αυτήν πολιτικοί οργανισμοί να υπερβούν τον εαυτό τους. Να προχωρήσουν σε  προγραμματική συμφωνία κάνοντας αμοιβαίες υποχωρήσεις, στα πρόσωπα, στις θέσεις, στις πολιτικές. Με γνώμονα πάντοτε τη σωτηρία της χώρας, μέσα στην ΕΕ και το ευρώ, την προστασία των αδύναμων, τις βαθιές μεταρρυθμίσεις, την ανάπτυξη. Η Δημοκρατική Αριστερά δεν αιθεροβατεί. Γνωρίζει τις αγκυλώσεις, τις ιδεοληψίες, τα μικροκομματικά συμφέροντα. Γνωρίζει, ότι είναι πολύ δύσκολο, ο 2ος των εκλογών να είναι μέσα σε οποιοδήποτε κυβερνητικό σχήμα.
Η ΔΗΜΑΡ θα προχωρήσει με όσους θέλουν και συμφωνούν πάνω σε ένα πρόγραμμα προοδευτικής διακυβέρνησης, ένα πρόγραμμα σωτηρίας. 
Γι’ αυτό ζητάει από τις Ελληνίδες και τους Έλληνες τη ψήφο τους. Για να είναι δυνατή ώστε να διαμορφώσει αποφασιστικά το κυβερνητικό τοπίο της επόμενης μέρας. 

Σχόλια

  1. Συμφωνω απολυτα μαζι σου αγαπητε Λεωνιδα. Οχι αλλος εμφυλιος, οχι αλλο μισος. Δυκαιοσυνη με ευθυνη. Αγαπησωμεν αλληλους ινα εν ομονοια οικοδομησωμεν μια νεα Ελλαδα. Λυπαμαι μονο που δεν εισαι υποψηφιος διοτι η πατριδα χρειαζεται ανθρωπους με ορθο λογο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Leo, mipos tha itan kalitera "realistiki kivernisi sotirias". Ti simeni "proodevtiko", "proodevtiki" simera?

    Kali epitixia sti DIMAR. Mpori na kratai to klidi gia mia kivernisi avrio vradi. As elpisoume oti tha to xrisimopiisi kala.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μακη: Προοδευτική κυβέρνηση σήμερα σημαίνει κυβέρνηση σωτηρίας.
    Κώστα: Οχι άλλος εμφύλιος, ναι στη συνεργασία.
    Μακάρι να το δουν έτσι οι πολιτικοί ταγοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίμων Χατζημπίρος: Ύστατος πόρος: Η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση είναι μια πρόταση για το μέλλον.

Βάσω Κιντή: Παραιτούμαι από μέλος της ΚΕ και αποχωρώ από το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς

Κίμων Χατζημπίρος: Ατελέσφορη Οικολογία