Με λένε Λέλα και προσπαθώ να είμαι καλά



της Λέλας Παπαγιανακοπούλου από τη Μεταρρύθμιση

Χθες ήταν η παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών και οι ευαίσθητες κεραίες της τηλεόρασης προσπάθησαν να αναδείξουν το θέμα. Η προσέγγιση, πάντα η ίδια. Ο αναχρονιστικός νόμος για τα ναρκωτικά, η αδυναμία την Πολιτείας για εναλλακτικές θεραπείες, κ.λπ. Ωραία, κάναμε το καθήκον μας με τη δέουσα ευαισθησία, είμαστε πολιτικά ορθοί, τελειώσαμε. Του χρόνου πάλι τέτοια μέρα τα ξανάλεμε.

Δεν έχει κανείς καταλάβει ότι αυτές είναι συζητήσεις της περασμένης 10ετιας; Ότι πια το πρόβλημα έχει ξεφύγει τόσο πολύ, που είναι πολυτέλεια να αναλωνόμαστε σε τέτοιου είδους συζητήσεις; Μα πού κυκλοφορούν, τέλος πάντων; Μόνο στην Τοσίτσα και στην Τριλογία είναι το πρόβλημα;

Δεν υπάρχει εσοχή στο κέντρο της πόλης, που να μην έχει στηθεί ένα πρόχειρο τσαρδάκι όπου «διαμένουν» ναρκομανείς. Δεν υπάρχει σημείο που να μη σε πνίγει η μπόχα και η βρωμιά. Δεν υπάρχει πια γωνιά που να μη συναντάς μπροστά σου τη συναλλαγή.

Πριν από 15 μέρες, Κυριακή πρωί, 11 η ώρα, γωνιά Καπιστρίου και 3ης Σεπτεμβρίου, δύο νεαροί με τα παντελόνια κατεβασμένα και ο ένας προσπαθούσε να μπήξει τη σύριγγα στο πουλί του αλλουνού. Δεν μου το είπαν, το είδα.

Πλατειά Βάθη, στις 4 με 5 το απόγευμα, οι έμποροι έρχονται και ο καυγάς στήνεται. Πολλές φόρες καταλήγουν σε μαχαιρώματα. Δεν μου το είπαν, το βλέπω.

Όλο το κέντρο, ένα απέραντο πανοραμικό υπνωτήριο. Όλο το κέντρο, μια απέραντη αγορά ναρκωτικών. Όλο το κέντρο, μια πόλη σε πλήρη αποσύνθεση.

Δεν ξέρω ποιοι είναι οι αρμόδιοι, εκείνο που ξέρω είναι ότι πρέπει κάτι να γίνει… χθες! Κάπου να στεγαστούν αυτοί οι άνθρωποι, έστω και με βία. Καταλαβαίνω ότι η λέξη ενοχλεί, αλλά τι να κάνουμε… Δεν μπορεί να είναι θέμα δικής τους επιλογής για το πού θα ζήσουν, είναι και θέμα για το πού ζούμε εμείς, είναι κυρίως θέμα δημόσιας υγείας. Και όταν έχουν ένα κρεβάτι και ένα πιάτο φαϊ, ας συζητήσουμε και για εκσυγχρονισμό νομοθεσίας και για μεθαδόνες και για επανένταξη και για ό,τι άλλο χρειάζεται. Αλλά τώρα, χρειάζεται δράση. Αλλιώς θα αναλάβει να καθαρίσει η Χρυσή Αυγή.

Σχόλια

  1. Από χρόνια η κατάσταση αυτή στο κέντρο της πόλης εξελίσσεται δραματικά. Δυστυχώς παρά τις φωνές
    τα πράγματα χειροτερεύουν. Μου αρέσει που από την περιοχή περνάει και το τουριστικό λεωφορείο city sightseeing!... (Για να θαυμάζουν οι τουρίστες όλα τ' αξιοθέατα!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίμων Χατζημπίρος: Ύστατος πόρος: Η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση είναι μια πρόταση για το μέλλον.

Βάσω Κιντή: Παραιτούμαι από μέλος της ΚΕ και αποχωρώ από το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς

Κίμων Χατζημπίρος: Ατελέσφορη Οικολογία