Το heavy metal του ΣΥΡΙΖΑ




Σιγά μη θέλουν, ανοικτή χρεωκοπία, ο Λαφαζάνης, ο Κουράκης και ο Στρατούλης. Σιγά μη θέλουν να πληρώνονται αύριο σε πληθωριστικές δραχμές. Σιγά μη θέλουν  πτώχευση. Οι τράπεζες να έχουν βαρέσει φαλιμέντο και αυτοί να τρέχουν για μακαρόνια και ρύζι στο πολιορκούμενο super market και από πίσω να τους κυνηγάνε  οι ψηφοφόροι τους.
Ας είμαστε σοβαροί. Ρόλους παίζουν οι άνθρωποι, το ψωμί τους βγάζουν, άκοπα. 
Δυστυχώς, κάποιοι τσιμπάνε, και έτσι τους διευκολύνουν να γίνονται περισσότερο διεισδυτικοί. Στον φτωχό, από πολιτικά γεγονότα, Αύγουστο, όλο το πανελλήνιο πληροφορείται τις απόψεις του Λαφαζάνη για τη σωτηρία των αδυνάμων μέσω της δραχμής και τις συζητάει στα σοβαρά.
« Ρε, Μήτσουμ, μπας και είναι καλύτερα έτσι;» διερωτούνται στην πλατεία του χωριού ανάμεσα από τσίπουρα και φρυγαδέλια.

Στο κόσμο της μουσικής, Ηeavy (death) Μetal, το τελετουργικό θέλει τα μέλη του κάθε συγκροτήματος μακιγιαρισμένα και ντυμένα έτσι, ώστε να φαντάζουν ως δράκουλες ή ζόμπυ ή κάτι ανάλογο που μόλις γύρισαν από φαγοπότι με ανθρώπινες σάρκες και αίμα. Σε όλη τη διάρκεια της συναυλίας, το περιβάλλον είναι death, ο ήχος  πολύ σκληρός και δυνατός, οι στίχοι αναφέρονται στο διάβολο, στο θάνατο και στα σχετικά, οι τραγουδιστές σχίζουν τα ιμάτιά τους και βγάζουν κραυγές. Ένας, κάποτε, έφαγε και μια νυχτερίδα. Υπάρχει γενικώς μια θανατολαγνεία. Ανάλογα γούστα έχουν και οι fun, που τους παρακολουθούν και εκστασιάζονται. Μετά το τέλος της συναυλίας, οι καλλιτέχνες ξεμακιγιάρονται, ντύνονται ως κανονικοί άνθρωποι και πάνε στο σπιτάκι τους όπου τους περιμένουν οι οικογένειές τους για να πάνε όλοι μαζί στο Luna Park ή στην pizzeria. Κάτι ανάλογο κάνουν και οι οπαδοί τους.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στο ΣΥΡΙΖΑ. Οι καλλιτέχνες - πολιτικοί έχουν ρόλους και αντίστοιχο φανατικό κοινό που περιμένει πως και πώς να δει την παράσταση του καθενός τους. Το τι ακριβώς όμως πιστεύουν οι fun είναι αδιευκρίνιστο.

Για παράδειγμα, υπάρχει ένα 30% των Ελλήνων πολιτών που δηλώνουν ότι θέλουν έξοδο από την ΕΕ και επιστροφή στη δραχμή. Το θέμα είναι στην επικαιρότητα λόγω του επικείμενου ταξιδιού του Σαμαρά. Ένα μεγάλο μέρος αυτού του ποσοστού προφανώς και είναι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ. Ο αντιευρωπαϊσμός και ο εθνοκεντρισμός είχαν πάντοτε οπαδούς στη δογματική Αριστερά.  Κάποιοι πρέπει να παίξουν ένα σκετσάκι για να τους ικανοποιήσουν.
Ποιος είναι υπέρ της εξόδου από το Ευρώ;
Το Αριστερό Ρεύμα.
Πολύ ωραία. Να ετοιμάζεται, ο Λαφαζάνης και αν χρειαστεί και ο Στρατούλης.
Φώτα, μοτέρ, πάμε…
Αν τα πράγματα στραβώσουν και η πρώτη παράσταση τείνει να βλάψει τη συνολική εικόνα του κόμματος, υπάρχει σε ετοιμότητα το αντίδοτο.
Θα βγει ο ακριβώς αντίθετος (πχ. ο Σταθάκης ή ο Παπαδημούλης) να πει κάτι διαφορετικό επί του θέματος, να ισορροπήσει η βάρκα.
Αυτό το παιχνίδι παίχτηκε και προεκλογικά με τεράστια επιτυχία, με αποτέλεσμα ο ΣΥΡΙΖΑ να πάρει το ποσοστό που ακριβώς ήθελε. Μεγάλο μεν, ώστε να είναι αξιωματική αντιπολίτευση, να έχει 71 βουλευτές, τεράστια οικονομική επιδότηση, άφθονα επαγγελματικά στελέχη κλπ, αλλά και μικρότερο από αυτό της ΝΔ, ώστε να μην χρειαστεί να κυβερνήσει  και να εμπλακεί σε δύσκολες και απρόβλεπτες καταστάσεις.

Τώρα ποιοι και πόσοι έχουν μπει για τα καλά στο πετσί του ρόλου τους και πιστεύουν πραγματικά αυτά που λένε, δεν ξέρω, αλλά δεν έχει καμία σημασία. Άλλο τι πιστεύεις για σωστό και άλλο τι θέλεις να συμβεί πραγματικά. Η ιδεολογία και το ταξικό συμφέρον είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα.
Οk, μπορεί να πιστεύει κάποιος στον μπολσεβικισμό, αλλά πώς να ζήσει και μέσα στην κομμουνιστική λιτότητα, με χίλιες δυο στερήσεις και περιορισμούς; Την ίδια στιγμή, μέσα  στο «άθλιο καπιταλιστικό σύστημα», δεν έχει δουλέψει ποτέ του και ζει πλουσιοπάροχα αυτός και η οικογένειά του από τη  γενναία κρατική επιδότηση που του παρέχει το ίδιο το σύστημα, που αυτός εργάζεται για να ανατρέψει. Πέστε μου, υπάρχει μεγαλύτερη ηδονή από αυτή; Μεγαλύτερη διαστροφή; Να καμώνεσαι ότι θέλεις να σκοτώσεις αυτό που σε ταΐζει; Τι θέατρο του παραλόγου και παραμύθια. Εδώ είναι το πιο σκληρό paranoid.

Στο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν τα πάντα. Και τα πάντα έχουν πελάτες - ψηφοφόρους, οι οποίοι πρόσφατα αυγάτεψαν και δεν πρέπει να μένουν παραπονεμένοι, γιατί θα φύγουν. Θέλουν παράσταση και πρέπει να την έχουν.

Υπάρχουν, Μαοϊκοί (της Χήρας του Μάο, αλλά και των αντιπάλων της), Σοσιαλδημοκράτες, Ανανεωτικοί, Ευρωκομμουνιστές,  Τροτσκιστές, Νεομπολσεβίκοι Τριτοδιεθνιστές, Ελευθεριακοί, Γεροντοφρικιά, Αναρχομπάχαλοι, Οικολόγοι, Βαθυπασόκοι, Οπαδοί του Αλτουσέρ ( πριν πνίξει τη γυναίκα του αλλά και μετά), Αντάρτες Πόλεων (στα λόγια), Φίλοι του Γιωτόπουλου, ο Γλέζος και ο Πάντζας. Δηλαδή, όλα τα λουλούδια της Αριστεράς ανθίζουν σε αυτόν τον εύοσμο μπαξέ. Κάθε τόσο κάποιος εκπρόσωπος μιας συνιστώσας θα πρέπει να βγαίνει να κάνει το νούμερό του, για να ικανοποιεί το αντίστοιχο ακροατήριο αφελών που τον αναμένει, να τσιμπάνε οι αντίπαλοι, να του την πέφτουνε, να απαντά αυτός οργισμένα, να γίνεται μπαλαλάς, να είναι το κόμμα πρώτη είδηση στα δελτία, να πηγαίνουν όλοι στο ταμείο.

Πρόκειται για μια καλλιτεχνική εταιρία με πολλά είδη αριστερής μουσικής που τα υπηρετούν πολλά επί μέρους αριστερά γκρουπάκια. Όσο το ποσοστό ήταν 4-5% δεν υπήρχε πρόβλημα. Οι fun ήταν μιλημένοι, οι κώδικες κοινοί, όλοι συμμετείχαν  στην παράσταση. «Και το βράδυ στην ταβέρνα ρετσίνα κι αντάρτικα», που έλεγε και ο Τζιμάκος. Τώρα όμως που πλάκωσε κόσμος και ντουνιάς, τα πράγματα έγιναν επικίνδυνα. Γιατί οι νέοι fun μπορεί και να το εννοούν το heavy metal. Εντάξει, δεν θα βάλουν το Λαφαζάνη να φάει νυχτερίδα, σαν τον Οzzy, αλλά ακόμα χειρότερα, μπορεί να αναγκάσουν αυτόν και τους φίλους του να κυβερνήσουν. Και τότε το μέταλλο θα τους πέσει βαρύ, πολύ βαρύ, στο στομάχι.
Πρέπει να προσέχουν, γιατί υπάρχουν πολλοί που τους παίρνουν πλέον σοβαρά. Δυστυχώς και γι’ αυτούς και για μας.


Σχόλια

  1. Καλημέρα. Έξοχο!

    Την ίδια απορία έχω κι εγώ,σε σχέση με το τί πιστεύουν οι οπαδοί. Είναι σαν πολύς κόσμος να έχει αποκτήσει ένα είδος διπλής συνείδησης: μία πραγματική, που ξέρει πολύ καλά τι θα σημαίνει στην πράξη η ανοιχτή χρεωκοπία (με συγκεκριμένες εικόνες), και μία δεύτερη -ψευδή- που κραυγάζει, ψηφίζει και κόπτεται υπέρ της χρεωκοπίας, τις πραγματικές επιπτώσεις της οποίας τρέμει.

    Εκεί έχω καταλήξει και πιστεύω ότι αυτό σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην ψευδοϊδεολογικοποίηση των πάντων, που χαρακτηρίζει -δεκαετίες τώρα- την ελληνική κοινωνία. Δεν έχει παγιωθεί μόνον ο προσχηματικός λόγος, αλλά και η προσχηματική σκέψη. Ο καθένας δίνει παράσταση απέναντι στον εαυτό του, είναι fan του προσχηματικού εαυτού του.

    Αλίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξοχη παρατήρηση."Ο καθένας δίνει παρασταση απέναντι στον εαυτό του...".Ευγε που το σκέφτηκες!

      Διαγραφή
  2. Νομιζω οτι το ΚΚΕ ηταν το πρωτο "αριστερο" κομμα και ο ΣΥΡΙΖΑ αντιγραφει ακριβως την επιτυχημενη συνταγη ,να συντηρει ενα μεγαλο κομματικο μηχανισμο με χρηματα του καπιταλιστικου κρατους και οι ιδιοι οι βουλευτες τους και τα επαγγελματικα στελεχοι τους ν απολα
    μβανουν τα καλα του συστηματος που δηθεν θελουν ν ανατρεψουν !!!να ταξιδευουν δωρεαν σε α θεση ,και οχι μαζι με τους αλλους,να προσλαμβανουν δικα τους προσωπα σε θεσεις που πληρωνει το κρατος,να εχουν προσωπικη φρουρα κτλ κτλ...Θα μπορεσουν ολοι αυτοι οι ανεπαγγελτοι να ζησουν σε καθεστος πτωχευσης;;;Δε νομιζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενταξει κλασσικές πλέον περιπτώσεις κοντά στη παράδοση μανδραβέλη και πρετεντέρη.Ευτυχώς ο δημόσιος λόγος στελεχών της ΔΗΜΑΡ έχει τόση βαρύητητα όση και η προγραμματική συγκλιση μεταξύ των συνιστωσών της τρόικας εσωτερικού.Συνεχίστε εσείς κ Καστανά να παίζετε το φάλτσο κομμάτι που σας αναλογεί σε αυτή τη συμφωνία κυρίων και αφήστε την αριστερά στην ησυχία της γιατί ουδεμία σχέση έχετε.Α και την επόμενη φορά που θα φτύσετε χολή κάντε το με μία καλύτερη παρομοίωση.

    Ελπίζοντας να το δημοσιεύσετε.
    Ενας απλός FAN ή FUN αν προτιμάτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χολή καθόλου, απεναντίας απέραντη διασκέδαση. Μαρέσει το Heavy metal

      Διαγραφή
    2. ναι πραγματι!το μνημονιο ειναι διασκεδαστικό!το ίδιο και τα κειμενάκια σου.Ωχ σορρυ ξέφυγα από τα όρια της πολιτικής ορθότητας!!

      Διαγραφή
    3. Το μνημόνιο δεν είναι καθόλου διασκεδαστικό, το κόμμα σου όμως είναι. Αλλά είναι ντροπή να κάνει πλάκα με την αγωνία του κόσμου μιλώντας για χρεοκοπία όταν αυτοί που μιλούν είναι καβατζωμένοι για τρεις ζωές. Εκτός και αν είσαι και σε στην ίδια κατηγορία καλή μου.

      Διαγραφή
    4. ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΦΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΥΣΥΛΕΚΤΙΚΟ ΚΟΜΑ !
      ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΔΕΞΙΟΣ ΚΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ ;;;;
      ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΡΟΜΑΕΙ Η ΑΝΑΣΑ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ;;;
      ΣΤΗΝ ΝΔ ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ : ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΔΩΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΟΡΙΔΗ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ! ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚΟΥ ΜΕΓΑΛΟΕΚΔΟΤΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟΛΗΠΤΗ ΨΥΧΑΡΗ ;;; ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ! ΑΛΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ;;;;
      ΤΙ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΤΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕ ;;; ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΗΡΧΕ Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΝΟ (ΜΕΡΚΕΛ) ΑΛΑ ΚΑΙ ΝΤΟΠΙΟ ( ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΕΚΔΟΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ) ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΒΛΕΠΑΤΕ !!! ΟΥΕ ΚΙ ΑΑΛΟΙΜΟΝΟ ΣΑΣ ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ! ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΣΩΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ !!!

      Διαγραφή
  4. Κανονικά τέτοια άρθρα δεν αξίζουν σχολιασμό διότι δεν είναι τίποτα παραπάνω από ειρωνική και παραληρηματική εξύβριση του αντιπάλου (και από τέτοια έχουμε δει τραγικά πολλά από αριστερά και δεξιά). Δύο πράγματα όμως έχουν ένα ενδιαφέρον.

    1. Το Μέταλ ΔΕΝ είναι σωστό παράδειγμα. Το σωστό παράδειγμα είναι το American Wrestling. Το WWE δηλαδή. Εκεί πράγματι οι παλαιστές παίζουν συνεχώς εναλλασόμενους ρόλους και το κοινό ζητωκραυγάζει ή γιουχάρει ανάλογα με το ρόλο. Κλασική περίπτωση <> από το συγγραφέα.

    2. Συχνά ο μεγαλύτερος στόχος δεν είναι ο διαμετρικά αντίθετος προς εσένα αλλά ο πλέον κοντινός διότι προς τα εκεί έχεις να χάσεις κόσμο. Και η ΔΗΜ.ΑΡ το αποδεικνύει για άλλη μια φορά. Δεν είναι αυτό το περίεργο. Το περίεργο, κατ'εμέ, είναι ότι η ΔΗΜ.ΑΡ πλέον δεν υϊοθετεί μόνο τις απόψεις και τις θέσεις τω
    ν ακραίων νεοφιλελευθέρων (και μαζί και την αλαζονεία τους, με πλέον ενδεικτική τη θέση ότι <>). Πλέον, βλέπουμε τη ΔΗΜ.ΑΡ να υϊοθετεί και το ύφος των πλέον χυδαίων εξ'αυτών. Είναι μια εξέλιξη. Αυτό δε πειράζει από μόνο του, έτσι και αλλιώς ίσως ακόμα και αυτό το ύφος να είναι καλύτερο από τον κλασικό ξύλινο λόγο των πολιτικών και εν τέλει, άνθρωποι είμαστε και είναι δύσκολο να μείνει σε ευγενικά πλαίσια μια διαμάχη για ριζικά ζητήματα. Αυτό που πειράζει όμως είναι ότι σχεδόν πάντα η καταφυγή σε τέτοιο λόγο γίνεται επειδή δεν υπάρχουν επιχειρήματα (ή τουλάχιστον δε πείθουν). Όταν δηλαδή έχει προβλήματα η ουσία, παρατηρείται η καταφυγή στο θέαμα. Και ως εκ τούτου, είναι μάλλον ο συγγραφέας που προσπαθεί να πουλήσει ειδικά εφέ (λεκτικά) και όχι αυτοί στους οποίους επιτίθεται.

    Υ.Γ 1: Δεν είναι Τζιμάκος. Για εσένα είναι Δημήτριος Πανούσης το όνομα του καλλιτέχνη. Τζιμάκο τον λέμε αυτοί που είμαστε fan του (και όχι fun...), όχι αυτοί που του κλέβουν τα τσιτάτα. Και ειδικά αν συμπεριλαμβάνονται στους τύπους που επί πολλά χρόνια τη βγάζαν στην ταβέρνα με αντάρτικα και τώρα απλώς προτιμούν τα γκουρμέ εστιατόρια και την ποπ.

    Υ.Γ 2: Τέτοιος λόγος καταδεικνύει είτε χολή είτε απελπισία. Προς τι τέτοιο μένος για τους πρώην ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ σας κ. Καστανά; Αφού είναι τόσο μισητοί, τι κάνατε μαζί τους τόσο καιρό; Εναλλακτικά, αν έχετε απελπιστεί, νομίζετε ότι τέτοια άρθρα θα σώσουν τη ΔΗΜ.ΑΡ; Μάλλον υποτιμάτε το επίπεδο των πιθανών ψηφοφόρων της. Θέλετε να χάσει άλλο ένα ατού της; Διότι αν είναι κάτι στο οποίο ποντάρει η ΔΗΜ.ΑΡ είναι στην αντίληψη πως <> και τέτοια άρθρα δίνουν απλόχερα επιχειρήματα περί του αντιθέτου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α δεν θέλω τέτοια, μην μου χρεώνεις σε παρακαλώ συντρόφους στο ΣΥΡΙΖΑ. Ξέρεις στη ΔΗΜΑΡ δεν είμαστε όλοι πρώην Συριζαίοι και τόχουμε τιμή μας. Δεν με έχεις να συναγελάζομαι με τέτοια μπασκλασαρία, μη με προσβάλεις.
      Το κείμενο δεν βρίζει κανένα, απλά παραθέτει πολιτικά επιχειρήματα με μια ελαφρά ειρωνεία είναι αλήθεια και εξηγεί πολιτικά ότι ακριβώς συμβαίνει. Απλά έχετε και σεις το ίδιο σύνδρομο με τα ξαδέλφια σας στο ΚΚΕ. Μόλις την πεις στο ΚΚΕ είσαι αντικομμουνιστής και εχθρός του λαού. Καταλαβαίνω την οργή σου ανώνυμε φίλε γιατί μέσα σου σκέφτεσαι πως μπορεί και νάχω δίκιο και να σε δουλεύουν όλοι εκεί μέσα κάνοντας τους επαναστάτες εκ του ασφαλούς. Μην ανησυχείς, οι περισσότεροι τα πιστεύουν όσα λένε. Αλλά δεν έχει καμιά σημασία. Όλα είναι εκφάνσεις της κοινωνίας του θεάματος. Αρκεί να δουλεύει ο καπιταλισμός.

      Διαγραφή
  5. οταν καποιος βλεπειμε τα ιδια του τα ματια τη πραγματικοτητα οσων σχολιαζει το αρθρο και δε θελει να τη παραδεχτει,αρχιζει τα αναθεματα για τον πολιτικο φορεα του συγγραφεα.Αυτα δεν ειναι πολιτικες θεσεις της ΔΗΜΑΡ,ειναι ερωτηματα που πρεπει να απαντηθουν απο τους εκπροσωπους της ατακτης χρεοκοπιας.Ας ρωτησουν τουςψηφοφορους τους,αν δεχονται να πληρωνονται με πληθωριστικες δραχμες η με κουπονια,αν οι επαγγελματιες που τους ψηφιζουν θα αντεξουν ,αφου θα περασουν μηνες να δουν πελατη,αν οι γιατροι και οι δασκαλοι θα δουλευουν πιθανον δωρεαν,οσοι εχουν φιλοτιμο,αν οσοι εχουν ανοιχτες υποχρεωσεις (σπουδες,δανεια,επιχειρησεις ...)δε θα μπορεσουν ν ανταποκριθουν ....Οσο ψαρευουν στα θολα νερα του λαικισμου (θεσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ για τη φτωχη ταβερνιαρισσα της Υδρας)θα βλεπουν το ποσοστο τους να φουσκωνει ,οταν ομως ερθουν στην εξουσια και η ταβερνιαρισσα δεν θα κοβει αποδειξεις,οχι επειδη φοροδιαφευγει,αλλα γιατι δεν θα εχει πελατες...η φουσκα θα σκασει και ο ηχος θα ειναι εκκωφαντικος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε Συριζαίοι(ες) σχολιαστές που είσαστε; Πριν προλάβω να ανεβάσω το αρθράκι να ο Δρίτσας ως φίλος των φοροφυγάδων, να και ο Παπαδημούλης ως νομοταγής. Οι ρόλοι που λέγαμε. Χεβιμεταλιές ο ένας, ποπ ο άλλος. Μετά εγώ σας φταίω; Σας δουλεύουν οι δικοί σας αλλά δεν έχετε καταλάβει με ποιους μπλέξατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έκανε κάποιο σχόλιο για την Ύδρα ο Μέγας Κουβέλης και δεν το ακούσαμε; Έκανε κάποιο σχόλιο γενικά;

      Διαγραφή


  7. ΕΙΜΑΙ ΑΛΟΓΟ ΚΟΥΡΣΑΣ

    Την δεκαετία του ’70

    τον κόσμο ήθελα ν’ αλλάξουμε

    Με τους προλετάριους να καταλάβουμε

    Τα ανάκτορα τα χειμερινά

    (Ο Eisenstein όμως …μας δούλευε κανονικά

    όμως το’ μαθα πολύ αργά)

    Στη σχολή στρατολογούσα επαρχιώτες

    (αν δεν έλθεις στην παράταξη δεν σε καλώ στο πάρτυ)

    έτρεχα, οργάνωνα, συντόνιζα, προξένευα

    να κάνουμε πολλά παιδιά για το δεκαεπτά (%)

    Το ‘ 85 γκλάσνοστ (διαφάνεια)

    (μήπως θα βάζανε κρυστάλλινες πόρτες στο Κρεμλίνο ;)

    Ρόδινα ακρογιάλια στη Μαύρη Θάλασσα ψεύτικα υποσχόταν

    η περεστρόϊκα του Γκορμπατζόφ

    (Τώρα διαφημίζει πίτσες)

    Από μια παρεξήγηση ενός ανατολικογερμανού αξιωματούχου

    το ΄89 άφησαν το πλήθος να περάσει το Τείχος

    το Τείχος που γκρεμίστηκε.

    Γκρεμίστηκαν και τα τελευταία ονειρά μου

    Την πρώην κνίτισα γυναίκα μου με τρία παιδιά παράτησα

    και τώρα πηδάω …διεθνιστικά : Ρωσίδες και Ουκρανίδες

    Σε πρώην πράκτορα-επιχειρηματία-χρηματοδότη του Κόμματος

    (που αυτονομήθηκε νωρίς) μπήκα στη δουλεψή του

    είμαι άλογο κούρσας : για το έπαθλο τρέχω του αφεντικού μου

    σαν παλιός συνδικαλιστής οργανώνω και διαχειρίζομαι τα πάντα :

    τις λέξεις, το πλήθος, τον χρόνο, το χρήμα…

    01.08.2008

    Αφωτιστος Φιλελλην

    ΥΓ Αφιερωμενα σε ολα τα πολιτικα "στελεχη" του ΣΥΡΙΖΑ, κυριως απο την ΚΝΕ/ΚΚΕ, δηλ. την πλειονοτητα και στους πρωβην συντροφους τους, πονηρουληδες μετα-γιαπυς "επιχειρηματιες"του 1989 και επεκεινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η σοβαρότητα της ανάλυσής σου είναι για τα κλάματα! Παίξε καλύτερα καμιά ροκιά μπας και ξεχαρμανιάσεις, ρε φίλε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιατί όμως τόση ενόχληση; Δεν έχετε μάθει να σας αντιπολιτεύονται ε; ¨Οταν με το καλό γίνεται εξουσία να μας απαγορεύσετε.
    Και επί της ουσίας: Και όμως τα καταφέρατε μέσω του μηχανισμού της TV/ Λίγο Στρατούλης, περισσότερο Σταθάκης και τούμπαλιν, τελικά σας βγήκε. Τώρα για τα υπόλοιπα τι να σας πω ρε παιδιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Περί σοβαρότητας των οικονομολόγων του ΣΥΡΙΖΑ:

    Έχω ακούσει με τα ίδια μου τα αυτιά τον υποτιθέμενο σοβαρό Σταθάκη να ισχυρίζεται -στο κεντρικό δελτίο του Μέγκα- ότι¨δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα χρηματοδότησης των ελλειμμάτων, διότι μπορούμε να τα καλύπτουμε με βραχυχρόνιο δανεισμό¨ (εννοούσε προφανώς τα τρίμηνα έντοκα του Δημοσίου). Το γεγονός ότι: α)για να ανανεώνεται κάθε φορά ο δανεισμός αυτός θα πρέπει να εξοφλείται ο προηγούμενος και β) για να δανείζεται κανείς από τις επάρατες τράπεζες (των οποίων η ανακεφαλαιοποίηση εξαρτάται από τα λεφτά της τρόικας), θα πρέπει αυτές να υπάρχουν και να μην έχουν χρεοκοπήσει τού διέφευγε εντελώς -ή το απέκρυπτε σκοπίμως, θεωρώντας ότι απευθύνεται σε ηλιθίους. Αυτά.

    Αλίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Mou arese idietera to komati me ti sinthesi tou Siriza. Den katalava giati o Siriza den vgike proto koma otan iposxotan ta panta. Tora exo tin eksigisi: Ta Γεροντοφρικιά fenete oti tromaksane kamposous.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα γεροντοφρικιά Μάκη είναι τα περισσότερα παλιοί μας σύντροφοι από την εποχή της νεότητας. Παρέμειναν στο χώρο της εναλλακτικής αριστεράς έχοντας ως ιδεολογικά όπλα τα κείμενα του Αλτουσέρ και πρόσφατα αγάπησαν και το Ζίζεκ. Πολλοί από αυτούς είναι επιτυχημένοι επιχειρηματίες ή ακαδημαϊκοί που τον ελεύθερο χρόνο τους ασχολούνται με την επανάσταση. Λόγω της βαθιάς παιδείας τους, οι απόψεις τους έχουν πάντοτε ενδιαφέρον, στα πλαίσια όμως πάντα μιας πολιτικής συζήτησης που αναφέρεται στον ουρανό και όχι στη Γη.

      Διαγραφή
  13. Leo, τι ωραια περιγραφη!!!

    Μπορω να παρω μερικα στοιχεια για να εμπολυτισω το διηγημα μου;
    " Στο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν τα πάντα. Και τα πάντα έχουν πελάτες - ψηφοφόρους, οι οποίοι πρόσφατα αυγάτεψαν και δεν πρέπει να μένουν παραπονεμένοι, γιατί θα φύγουν. Θέλουν παράσταση και πρέπει να την έχουν.

    Υπάρχουν, Μαοϊκοί (της Χήρας του Μάο, αλλά και των αντιπάλων της), Σοσιαλδημοκράτες, Ανανεωτικοί, Ευρωκομμουνιστές, Τροτσκιστές, Νεομπολσεβίκοι Τριτοδιεθνιστές, Ελευθεριακοί, Γεροντοφρικιά, Αναρχομπάχαλοι, Οικολόγοι, Βαθυπασόκοι, Οπαδοί του Αλτουσέρ ( πριν πνίξει τη γυναίκα του αλλά και μετά), Αντάρτες Πόλεων (στα λόγια), Φίλοι του Γιωτόπουλου, ο Γλέζος και ο Πάντζας. Δηλαδή, όλα τα λουλούδια της Αριστεράς ανθίζουν σε αυτόν τον εύοσμο μπαξέ. Κάθε τόσο κάποιος εκπρόσωπος μιας συνιστώσας θα πρέπει να βγαίνει να κάνει το νούμερό του, για να ικανοποιεί το αντίστοιχο ακροατήριο αφελών που τον αναμένει, να τσιμπάνε οι αντίπαλοι, να του την πέφτουνε, να απαντά αυτός οργισμένα, να γίνεται μπαλαλάς, να είναι το κόμμα πρώτη είδηση στα δελτία, να πηγαίνουν όλοι στο ταμείο.

    Πρόκειται για μια καλλιτεχνική εταιρία με πολλά είδη αριστερής μουσικής που τα υπηρετούν πολλά επί μέρους αριστερά γκρουπάκια."


    Αφωτιστος Φιλελλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφώτιστε πάρε ότι θέλεις παλιατζή από μια αγάπη που δεν ζει. Μαι χαρά είναι οι φυλές του Σύριζα, αρκεί να μην εμπλέκονται σε ζητήματα εξουσίας, οικονομίας κλπ. Αλλά βλέπεις, ο απελπισμένος λαός, επειδή έχασε τους τροφοδότες του, βρήκε αποκούμπι σε αυτόν. Μιλάμε για μεγάλη απελπισία. Λίγο αν το χειρίζονταν το πράγμα πιο ήπια τις τελευταίες προεκλογικές μέρες θα ήταν σήμερα κυβέρνηση. Αν ήξερα ότι η Ευρώπη δεν θα μας άφηνε να μπούμε σε περιπέτειες θα το ήθελα πολύ. Σίγουρα θα βλέπαμε μια πολιτική πολύ πιο δεξιά από αυτήν της σημερινής κυβέρνησης και μόνο από το φόβο της χρεοκοπίας. Αυτό είπα με το κείμενο. Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν το είδαμε αλλά ποτέ δεν είναι αργά/

      Διαγραφή
    2. Leo,

      1.Τα"στελεχη" του ΣΥΡΙΖΑ ειναι η αριστερα της επετηριδας, της ιντριγκας, της ' κονομας τελικα, γιατι αντεξαν κατα την μακρα και βρωμικη διαδρομη της "αριστερας" και ψηφιζονται απο την "αριστερα" της απελπισιας, της συντηρησης, του βολεματος, της μικροδιαφθορας, της ανεμελιας,της καταναλωσης, του υπερ-δανεισμου. Μοναδικη ελπιδα με την υπερψηφιση του ΣΥΡΙΖΑ :
      των δημοσιων υπαλληλων ειναι να μην απολυθουν και -γιατι οχι- να τοποθετηθουν παλι με ποσοστωση στις επιτροπες διαγωνισμων για τα "αριστερα τυχερα"
      -των υπερχρεωμενων, τα κοκκινα δανεια υψους 46 δις, να περικοπουν κατα 30%, δηλ. κατα 14 δις.
      - των ανεργων επιστημονων να ανοιξουν παλι τα καναλια των διορισμων στο Δημοσιο, στους Δημους, στις κρατικες επιχειρησεις εφοσον θα .... επανα-κρατικοποιηθουν πολλες ιδιωτικοποιημενες.
      .........

      2. Τι ωραια συλλογη τασεων και γκρουπουσκουλων!!!

      "...Υπάρχουν, Μαοϊκοί (της Χήρας του Μάο, αλλά και των αντιπάλων της), Σοσιαλδημοκράτες, Ανανεωτικοί, Ευρωκομμουνιστές, Τροτσκιστές, Νεομπολσεβίκοι Τριτοδιεθνιστές, Ελευθεριακοί, Γεροντοφρικιά, Αναρχομπάχαλοι, Οικολόγοι, Βαθυπασόκοι, Οπαδοί του Αλτουσέρ ( πριν πνίξει τη γυναίκα του αλλά και μετά), Αντάρτες Πόλεων (στα λόγια), Φίλοι του Γιωτόπουλου, ο Γλέζος και ο Πάντζας. Δηλαδή, όλα τα λουλούδια της Αριστεράς ανθίζουν..."

      Νομιζω οτι λειπουν οι γκεβαρικοι, οι κανταφικοι, οι φιλοι των γιουγκοσλαβων αυτοδιαχειριστων,....

      Οι τελευταιοι, οπαδοι της αυτοδιαχειρισης, εαν υπηρχαν παραγματικα στη χωρα, οταν εκλειναν τα εργοστασια, θα αναλαμβαναν να τα ξαναλειτουργησουν, τουλαχιστον...

      Επισης η "μεσαια ταξη των αρχοντο-συνδικαλιστων", με σεμιναρια για το εργατικο κινημα -διακοπες σε τροπικους και ημιτροπικους τουριστικους προορισμους, δηλ. σε καλυτερα μερη απο την Νεα Ορλεανη, το Ορλαντο και την Φλοριδα που πηγαιναν οι γιατροι για σεμιναρια με εξοδα φαρμακευτικων εταιρειων....

      3.Ενα μονον προβλημα εχω με την μεταφορα με το hard rock και την pop αντιμετωπιση (Λαφαζανης, Στρατουλης απο την μια και Παπαδημουλης απο την αλλη).Ειναι γνωστο οτι λιγοι του εσ. παρεμειναν στον ΣΥΡΙΖΑ οπως Ο Παπαδημουλης και μερικοι πανεπιστημιακοι οπως η Φωτιου, η Βαϊου,....

      Οι εσωτερικοι μεταναστες,ψηφοφροι της Πανσπουδαστικης, της ΑΑΣΠΕ, της ΠΠΣΠ,.. η μελεη της ΚΝΕ/ΚΚΕ και των αριστεριστικων μικρων κομματων, στην πλειονοτητα τους ψηφοφοροι και "στελεχη" του ΣΥΡΙΖΑ τωρα, δεν γεμιζαν τα λιγα bar to 1978, τα σταδια και τα γηπεδα με τα λιγα ροκ συγκροτηματα και καλλιτεχνες που εrχονταν στην ελλαδα, αλλα πηγαιναν στις συναυλιες του Σαββοπουλου, του Γερμανου, των Κατσιμιχαιων,... στην καλυτερη περιπτωση, στις ταβερνες τραγουδωντας ανταρτικα και θοδωρακη, κανοντας "επανασταση" καθημενοι, στα νεο-ρεμπετικα στεκια στη συνεχεια, στα μπουζουκια και στα σκυλαδικα, ακομη και στα ...κλαρινα.

      Αφωτιστος Φιλελλην

      Διαγραφή
  14. ΠΩΣ ΞΕΠΕΡΑΣΤΗΚΕ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (ΜΑΣ;) –PLAN B
    (Σχεδίασμα αφηγηματικού δοκιμίου )
    Στη μνήμη Αποστόλου Σάντα, 5-5-2011

    Alfred Döblin (συγγραφεύς και ψυχίατρος), Berlin Alexanderplatz, (1929), Πρόλογος “Το επάγγελμα του γιατρού μου έδωσε μια ευκαιρία να γνωρίσω πολλούς κακοποιούς, από δω άντλησα ορισμένα ενδιαφέροντα -και άξια να ειπωθούν- πράγματα. Κι όταν συναντούσα αυτούς τους ανθρώπους και πολλούς όμοιούς τους έξω, έβλεπα …, την κοινωνία μας, από ένα πολύ ιδιόμορφο πρίσμα : ….πως δεν υπάρχουν σαφώς καθορισμένα όρια ανάμεσα σ' αυτούς που είναι εγκληματίες και σ' αυτούς που δεν είναι, πως σε όλα τα δυνατά επίπεδα η κοινωνία ή καλύτερα αυτό που εγώ έβλεπα, ήταν ζυμωμένη με το έγκλημα…”


    "Τον Απρίλιο του 2013, λόγω των παραπάνω προβλημάτων που αντιμετώπιζαν αρκετοί βουλευτές που στήριζαν –ακόμα- την κυβέρνηση διαχείρισης του εθνικού χρέους (με τους δύο πρώην συγκάτοικους φοιτητές σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ και τώρα Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης) απέσυραν την εμπιστοσύνη τους και σε σχετική ψηφοφορία επί προτάσεως δυσπιστίας ( μομφής) η κυβέρνηση έχασε την δεδηλωμένη .
    Οι εκλογές θα διεξαχθούν τον Μάιο του 2013.

    Λόγω του εκλογικού συστήματος(το πρώτο κόμμα λαμβάνει επιπλέον 50 έδρες), συνεπηχθη Λαϊκό Μέτωπο απόσεισης του χρέους που το συναποτελούσαν :
    Πατριώτες βουλευτές που αποχώρησαν από τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα (κυρίως του συντηρητικού και σοσιαλ-συντηρητικού χώρου ακόμη και από το εθνικο-λαϊκίστικο κόμμα )
    η επιτροπή διαχωρισμού του χρέους σε ηθικό και ανήθικο/επαχθές
    η επιτροπή διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων
    η επιτροπή αποζημίωσης Ελλήνων εραστών-επιβητόρων (τα kamakia)
    η επιτροπή αποζημίωσης Ελλήνων gasterbeiter εραστών-επιβητόρων Δ. Γερμανίας
    το ελληνικό παράρτημα της διεθνούς κίνησης “ένα σεντ την λέξη για να σώσουμε την Ελλάδα!”
    το κίνημα ”μια σπίθα έχω μέσα στην καρδιά”
    τo κίνημα “Γιώργος Θαλάσσης”
    2 σοσιαλ-λαϊκίστικα απο-κόμματα με ηγέτες δικηγόρους-εργατολογους και πρωην αθλητές-δημοσιογράφους ,
    Το κόμμα ”οι λιγούρηδες για εξουσία της αριστεράς”,
    Συριζιασμενοι αριστεροί και άλλες τροτσκιστικές ομάδες
    oι παλιμπαιδιζοντες (μετά από σοβαρό πρόβλημα υγείας) “παππούδες” του πολυτεχνείου και άλλες βολονταριστικες και ανώριμες πνευματικά ομάδες.
    οι οικολόγοι πράσινοι και άλλοι χορτοφάγοι και φυσιολάτρες
    η συνομοσπονδία ποδηλατών και άλλες σωματικά ναρκισσιστικές ομάδες (μεσήλικες ποδοσφαιριστές της Κυριακής, …)

    Η μεγάλη έκπληξη ήταν η συμμετοχή του μετα-σταλινικού κόμματος στο Λαϊκό Μέτωπο.
    Οι μόνες αλλαγές που έκανε εδώ και 10 έτη ήταν :
    -η αντικατάσταση της ηγετιδός του (γιατί ολοκληρώθηκε η καρτέλλα των ενσήμων της) με τέως ”χαϊδεμένο παιδί” της δεξιάς και λεσβία, επί μακρόν σε κλιμακτήριο, η οποία ευτυχώς και αιφνιδίως εθεραπεύθη και
    -ότι επέτρεψε (μετά το πειρατικό-επαναστατικό σκουλαρίκι στους νεολαίους)περαστό κόσμημα στον αφαλό (κοινώς σκουλαρίκια piercing αφαλού) για την θηλυκή νεολαία της. Ο συνήθης διάκοσμος -εκτός από συνθετικά διαμάντια- ήταν το κόκκινο αστέρι και το μεταμοντέρνο σφυροδρέπανο…"

    Αφωτιστος Φιλελλην

    ΥΓ Προσεξτε τον προλογο του Alfred Döblin. Πραφραζοντας τον ελαφρως ".. δεν υπάρχουν σαφώς καθορισμένα όρια ανάμεσα σ' αυτούς(δεξιους, πασοκους και αριστερους) που είναι πονηροι, λαμογια, οικονομικοι απατεωνες,...και σ' αυτούς που δεν είναι, πως σε όλα τα δυνατά επίπεδα η κοινωνία ή καλύτερα αυτό που εγώ έβλεπα, ήταν ζυμωμένη με την απατη, την κλεψια,την υπεξαιρεση, το οικονομικο έγκλημα…”

    Δεν μπορουμε να ξεχωρισουμε τους φιλους απο τους εχθρους και αυτο ειναι το μεγαλυτερο προβλημα καταπολεμησης της βαθειας σηψης της κοινωνιας μας,...


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ζήτω το μνημόνιο! Κάτω ο κακός σύριζα. Μα πόσο ανόητος μπορεί να είσαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ μου αφού διάβασες το κείμενο και σάρεσε γιατί γράφεις σαχλαμάρες. Με το μνημόνιο ζω και ζεις ή αν δεν δουλεύεις (που είναι το πιο πιθανό) με αυτό ζουν αυτοί που σε τρέφουν. Δυστυχώς η χώρα μας έχει βαρέσει φαλιμέντο. Ο Σύριζα των επαναστατικών ονείρων σου είναι ένα κόμμα επαγγελματιών της αριστεράς με διάφορες ετικέτες και δεν έχει καμιά σχέση με την επανάσταση. Ο λαϊκισμός του ωχριά μπροστά σε αυτόν του Αντρέα. Θωπεύει τις πιο μικροαστικές και αντιδραστικές δυνάμεις της κοινωνίας μας και στην ουσία στηρίζει την λούμπεν μεσοαστική τάξη. Αλλά ζώντας και μεγαλώνοντας μέσα στην κοινωνία του θεάματος, εντυπωσιάζεσαι από την εικόνα και δεν κοιτάς το αύριο που έρχεται πολύ σκοτεινό για σένα και όλους τους νέους. Ακόμα και αν πιστεύεις στην επανάσταση δεν είναι αυτοί που θα σε πάνε εκεί.

      Διαγραφή
  16. απολαυστικός!!!

    οι τεμπέληδες του συστήματος (που τάχατες δεν τους αρέσει κιόλας), αιωνίως σκέφτονται και οργανώνουν την επανάσταση...

    κάναμε ένα τεράστιο λάθος όμως! έπρεπε να τους ψηφίσουμε να βγουν για να δούμε πόσο επαναστάτες είναι...δεν πειράζει όμως...

    "η μεγάλη κολοτούμπα" έρχεται όπου νάναι...
    θα τους κάνει η Μέρκελ να τη βάλουνε την υπογραφούλα τους με τα δύο τα χεράκια, όλα τα κακά παιδάκια με τις αλογοουρίτσες και τα επιμελώς τρυπημένα τζινάκια...
    γιατί βλέπεις, "καλή η επανάσταση" αλλά είναι σκληρό και δύσκολο, ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ θα έλεγα!!! να τους στερήσουν οι τοκογλύφοι Ευρωπαίοι τα καθημερινά βραδινά ουισκάκια με τα στριφτά OLD HOLBORN στα ανέμελα μπαράκια των Εξαρχείων και της Σόλωνος...είναι μεγάλος ο χειμώνας δεν βγαίνει χωρίς συζητήσεις και μεγάλες προοδευτικές αναλύσεις
    και τα μπαράκια;;;
    τι θα απογίνουν χωρίς επαναστάτες;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Προφανώς εννοούσες ότι "ο λαϊκισμός του Αντρέα ωχριά μπροστά σε αυτόν του ΣΥΡΙΖΑ", αλλά, όπως παρατήρησαν και άλλοι, είσαι συγκλονιστικά αγράμματος. Πραγματικά διδάσκεις σε σχολείο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ωραίο κείμενο μου άρεσε πολύ! Θα έλεγα ότι έθεσε μια επί της ουσίας κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ με πολύ ελαφρύ-καλοκαιρινό τρόπο. Λεό, στην κριτική συμφωνούμε, στο δια ταύτα όμως;!!! Περιμένω κι άλλα παρόμοια κείμενα!
    CM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Επιτέλους βρεθηκε καποιος να πει τα πραγματα με το ονομα τους.
    Συγχαρητηρια Κυριε Λεωνίδα Καστανά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Βέβαια το γεγονος παραμένει, οσο τραγελαφικά και αν φαινονται στους απ'εξω τα όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, πως η ΔΗΜΑΡ ειναι ένα κομμα που συμμετέχει στο νεοφιλελευθερο έγκλημα. Θα βάλει την σφραγίδα της στην απόλυτη εξαθλίωση του κόσμου και θα συνυπογράψει την καταδίκη της χώρας. Το ιστορικό παράδειγμα της νεοφιλελευθερης πολιτικης (Βολιβία, Αιτή, Χιλή, Αργεντινή, Βραζιλία, Ρωσία) δείχνει μόνο τραγικές αποτυχίες με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και τον μισο πληθυσμό άνεργο στα όρια της φτώχιας.

    Και καλά ακόμα και οι πιο καλοπροαιρετοι Δεξιοί έχουν καταλάβει οτι η Δημοκρατική Αριστερά δεν είναι Αριστερά. αλλά μήπως δεν είναι και Δημοκρατική;

    Αντε γεια, φιλια σε Βενιζέλο, Σαμάρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καμιά νεοφιλελεύθερη πολιτική δεν εφαρμόζεται εδώ. Έχετε μια καραμέλα στο στόμα που δεν υπάρχει. Στην Ελλάδα υπήρχε ένα σοβιετικό καθεστώς που ζούσε με τα δανεικά. Έτρωγε η νομενκλατούρα πολύ καλά, οι μπράβοι της (συντεχνίες δημοσίου) καλά και κάτι κόκαλα το πόπολο. Μόνο που επειδή τα δανεικά έγιναν πολλά και ήρθε και η παγκόσμια κρίση του καπιταλισμού, οι δανειστές κατάλαβαν ότι δεν θα τα πάρουν πίσω και έκοψαν την πίστωση. Τότε ήρθε η τρόικα και τα μνημόνια. Για να ξαναβγούμε στις αγορές θα πρέπει να καταναλώνουμε λιγότερα από αυτά που παράγουμε. Και εκεί αρχίζουν τα ζόρια. Η σημερινή κυβέρνηση προσπαθεί να μας κρατήσει μέσα στο Ευρώ, να κάνει κάποιες μεταρρυθμίσεις και να μειώσει τα έξοδα. Δεν το κάνει καλά αλλά δεν μπορεί να γίνει και κάτι πολύ διαφορετικό. Είμαστε σε φαλιμέντο. Τώρα ποιος είναι Αριστερά και Δεξιά κλπ δεν έχουν νόημα. Το θέμα είναι να επιβιώσουμε όλοι και μετά βλέπουμε. Απλά πολλοί αναμασούν τα στερεότυπα της Αριστεράς που είχαν νόημα όσο τα δανεικά έρεαν αφειδώς. Τώρα πνιγόμαστε αλλά δεν το έχετε καταλάβει.

      Διαγραφή
    2. Να ξαναβγούμε στις αγορές λεει. Τρια ειναι βασικα σημεια φιλελευθερων πολιτικων

      Μειωση κρατικών δαπανών
      Αποκρατικοποιήσεις
      Διαλυση του κοινωνικου κρατους

      Τα 2/3 τα πανε περιφημα και θα επρεπε να σεβεστε τους απλους πολιτες που εχασαν ακομη και 40% των μισθων τους σε πολλες περιπτώσεις. Λιγη τσίπα η Αριστερά της ευθύνης δεν φαίνεται να την έχει.

      Η απολυτη εξαθλίωση στην Ρωσια ηρθε στην μετάβαση επι Γιελτσιν. Τοτε που η νομενκλατούρα ανέλαβε τα καπιταλιστικα ηνία. Αν υπάρχει μια ομοιότητα και ενα μαθημα στι ιστορικο παράδειγμα ειναι πως αυτοι που τα εχασαν ολα ηταν οι απλοι εργαζόμενοι. Δεν φταιω αν στην ΔΗΜΑΡ εχετε μισανθρωπικες και αντισυνδικαλιστικές τάσεις, αλλά το να κανουμε γενικευσεις για το ΣΥΝΟΛΟ του εργατικου πληθυσμού, εξυπηρετει και ΠΑΛΙ τον νεοφιλελευθερισμο που θελει διαλυση ολων των μηχανισμων που ερχονται αντιμετωπη με την ελευθερη αγορά.

      Και μιας και το πιάσαμε το θεμα...

      ''

      Είμαστε η Αριστερά που επιδιώκει να εντάσσει τους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες στη στρατηγική του δημοκρατικού δρόμου προς το σοσιαλισμό, ειδικά μέσα στις συνθήκες της οικονομικής, πολιτικής, κοινωνικής και πολιτισμικής κρίσης. Καθημερινή μας επιδίωξη η αντιπαλότητα στο νεοφιλελευθερισμό, η διεύρυνση της δημοκρατίας, η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, των ανέργων, των νέων, των γυναικών, των μεταναστών, η προστασία του περιβάλλοντος, η οικολογική ανάπτυξη, η δημοκρατική ολοκλήρωση και η προοδευτική ευρωπαϊκή πορεία.''

      Δεν νομιζω να το εγραψε ο Λενιν. Απ'την ιδρυτικη διακύρηξη της ΔΗΜΑΡ ειναι. Μ'αρεσει που κερδισε ο ρεαλιστικος δρόμος της επιβίωσης.

      Διαγραφή
  21. μπαγάσα Λεωνίδα,πως τα καταφέρνεις και βρήσκεις φλέβα μερικές φορές ,ειναι αξιο λόγου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Σέβομαι το ΔΥ με απολυτήριο λυκείου που έπαιρνε 3000 και τώρα παίρνει 1800. Τον λυπάμαι αλλά δεν έχω δάκρυα αν τον κλάψω. Κλαίω για τον άνεργο και τον ιδιωτικό των 500Ευρώ, Αυτό το παραμύθι με τους εργαζόμενους γενικά κάποια στιγμή να τελειώνει. Όλοι εργαζόμενοι και όλοι λαός είναι. Και οι καπιταλιστές και τα λαμόγια κάπου δουλεύουν. Αυτές τις αναλύσεις φίλε τις ξέρω από το 70 έχουν παλιώσει, τίποτα άλλο πιο φρέσκο έχεις; Αν είναι η αποκρατικοποίηση να ανοίξει την αγορά να γίνουν θέσεις εργασίας να παραχθεί πλούτος να δουλέψει ο κόσμος τότε είναι left -liberal πολιτική και είναι καλή για τον τόπο. Αν είναι το κρατικό μονοπώλιο να μοιράζει τον ιδρώτα του κάθε φορολογούμενου στους κομματικούς εγκάθετους τότε αυτό είναι απλά μια σοβιετική ολοκληρωτική πολιτική που γεννάει ανισότητες και εν τέλει πεθαίνει. Αυτό έγινε στην ΕΣΣΔ που μάλλον αγαπούσες αν κατάλαβα καλά. Οι κρατικές δαπάνες ήταν υπέρογκες γιατί τα μονοπώλια, οι προμηθευτές και τα λαμόγια έτρωγαν με χρυσά κουτάλια φίλε. Και αυτό Αριστερό ήταν; Από την τσέπη του πατέρα σου τα έπαιρναν. Τπ κοινωνικό κράτος ήατν άδικο γιατί έδινε λίγα στους πολλούς και πολλά στους λίγους. Γιατί συντηρούσε ευαγή ταμεία και τεράστιες συντάξεις και εφάπαξ για τους εκλεκτούς που τα πλήρωναν οι προλετάριοι του ιδιωτικού τομέα. Όχι εσύ γιατί ακόμα δεν έχεις δουλέψει, αλλά οι γονείς σου αν ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία. Είσαστε νέα παιδιά με μόρφωση, καθίστε και σκεφτείτε το συμβαίνει, Βγείτε από τα στερεότυπα του Λαφαζάνη και της Παπαρήγα, απλά αυτά δεν υπάρχουν, ποτέ δεν υπήρχαν απλά ήταν το πρόσχημα για να πιέζει η νομενκλατούρα για τα δανεικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ασε φιλαρακο. Από άνθρωπο που το μονο που βρισκει να καταλογισει ειναι τα συνδικατα και το δημοσιο και διαγραφει τελειως απ'την ρητορεια του τις μίζες των πολιτικών, τα υπερογκα εξοδα για εξοπλισμους, ολα τα μεγαλα πολιτικά σκανδαλα (κοσκωτας, χρηματιστήριο, βατοπαίδι, δικαστικό, siemens κ.α.) το κλεισιμο των εργοστασιων ζαχαρης και την αποδόμηση της εγχώριας παραγωγής και την ανικανότητα (για την ακρίβεια απροθυμία) του κράτους να φορολογήσει το μεγάλο κεφαλαιο δεν ξερω γιατι συζητάω. Τουλάχιστον αν αναγνώριζες τα δευτερα πρωτα απ'ολα, τοτε ναι, θα ειχαμε κατι να πουμε για τις παθογένεις του δημοσίου και καποιους απ'τους καλοπληρωμένους θιασώτες του.

      Ελεος, δεν ειμαι κομμουνιστης, από που προκύπτει αυτο; Επειδη λέω πως επί Γιέλτσιν με τις νεοφιλελευθερες πολιτικες καταρευσε και αυτο που ειχε απομείνει;

      Για καθε ανθρωπο που επαιρνε 3000 και τώρα παιρνει 1800 υπάρχουν αλλοι δέκα που επαιρναν 1200 και τώρα παιρνουν 800. Και πληρώνουν και 1/4 με 1/5 του εισοδηματος σε φορο και χαράτσια.

      Και επιτελους ας σταματησει αυτο το γελοιο επιχειρημα με τους καλους του ιδιωτικου και τους κακους του δημοσιου τομέα. Αν πεθανει ο δημοσιος τομέας, ο ιδιωτικος δεν θα εχει ρευστο για να κινηθει επειδη μεγάλο μερος του πληθυσμου δεν θα καταναλώνει. Ο λογος που τα μνημονια συρρικνώνουν την οικονομία μας αυτός ειναι.

      Εγώ ειμαι πτυχιουχος και δουλευω στον ιδιωτικο τομέα για 550 ευρώ. Αλλα τοσο γελοιος ανθρωπάκος σαν και σένα δεν θα γινω, να βλεπω τους συνανθρώπους μου να χάνουν τα εισοδήματα τους και κάποιους αλλους ''αριστερούς'' να κάνουν μαθήματα ηθικής και ''αγοράς''.

      Ελεος με τα κομματοσκυλα

      Διαγραφή
  23. @πτυχιουχος και δουλευω στον ιδιωτικο τομέα για 550 ευρώ.

    Σε θεματα ηθικης και δικαιοσυνης σε σχεση με τα κρατικα εσοδα που θα αποδοθουν στους πολλους ως μισθοι& συνταξεις ΔΥ,κρατικες προμηθειες, προνοιακες παροχες,δημοσια εργα, κ.λ.π. δεν υπαρχει ολιγον, αρκετα, πολυ, παρα πολυ.

    Ας παρουμε ως παραδειγμα την φοροαποφυγη-φοροδιαφυγη-φοροκλοπη.

    1000 μεγαλοαστοι που φοροδιαφευγουν εχουν την ιδια επιπτωση στα φορολογικα εσοδα με 10.000 μεγαλοεπαγγελματιες, με 100.000 αυτοαπασχολουμενους με 300.000 εργαζομενους στην παραοικονομια.

    Αφωτσιστος Φιλελλην

    ΥΓ Σου γραφω για να καταλαβεις οτι ως ελευθερος επαγγελματιας μηχανικος Ε.Μ.Π.,με 32 ετη εμπειριας, περισυ, μια καλη χρονια για μενα, με 52.000 εσοδα και καθαρα 36.000 (χωρις καμια πληρωμη χωρις νομιμη θεωρημενη απο την ΔΟΥ αποδειξη)πληρωσα και θα πληρωσω ΑΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΤΑ, συνολικα φορο 9.500, δηλ. 150% των ετησιων εισοδηματων σου.Δεν εχω υπολογισει τελη ηλεκτροδοτησης (χαρατσια για να θυμιζει τουρκοκρατια κατα τους λαικιστες), φορους πετρελαιου, βενζινης και αλλους εμμεσους φορους καταναλωσης.Η αμεση φορολογια υπερβαινει το 25 %των καθαρων κερδων . Πρεπει να γραφτω στον ΣΥΡΙΖΑ, οπως εκαναν πολυ πλουσιοτεροι και ευνοημενοι υποκριτες συναδελφοι μου; Για ψαξε λιγο τα ποθεν εσχες των ευρωβουλευτων και βουλευτων του ΣΥΡΙΖΑ και των αλλων κομματων για να δεις τι συσσωρευμενο πλουτο εχουν. Θα εκπλαγεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πανάθεμα τον Σύριζα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίμων Χατζημπίρος: Ύστατος πόρος: Η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση είναι μια πρόταση για το μέλλον.

Βάσω Κιντή: Παραιτούμαι από μέλος της ΚΕ και αποχωρώ από το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς

Κίμων Χατζημπίρος: Ατελέσφορη Οικολογία