Τα δικαιώματά τους τα έκανες κουρέλι……….




του Λεωνίδα Καστανά

Κατανοώ απολύτως την οργή των νέων που μέσα από μπλοκ αριστερών διαδηλωτών έβριζαν χυδαία το Φώτη Κουβέλη. Στο πρόσωπο του ΦΚ κάποιοι βλέπουν έναν πολιτικό που έκανε κουρέλι όχι απλά τα δικαιώματά, αλλά και τα όνειρά τους. Κάποιον που αγωνίζεται με τον τρόπο του για να μη χρεοκοπήσει η χώρα τους, για να μείνει μέσα στο Ευρώ, για να γίνουν μεταρρυθμίσεις, για να δουλέψουν καλύτερα τα πανεπιστήμια, για να υποχωρήσει η βία, για να ανακάμψει η οικονομία. Για να συνεχίσουν να πληρώνονται οι ΔΥ και οι συνταξιούχοι. Αυτό τους γεμίζει οργή. Γιατί πιστεύουν ότι αν όλα τα προηγούμενα γίνονταν αντίθετα, αυτές και αυτοί θα ένιωθαν καλύτερα, και τα όνειρά τους θα δικαιώνονταν.
Ενώ τώρα,
αν οι υβριστές είναι φοιτητές «επαναστατικών απόψεων» μπορεί να έχουν πρόβλημα με την κατάργηση του ασύλου και τη μη συμμετοχή τους στην εκλογή των πρυτάνεων, ρυθμίσεις που εμπνεύστηκε και υποστήριξε, στο νέο νόμο 4009, η ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη. Η κατάργηση του ασύλου μπορεί αύριο να μην τους επιτρέπει να χρησιμοποιούν την αγαθή επαναστατική βία ως μέσο προώθησης της αντισυστημικής ιδεολογίας της δικής τους Αριστεράς στο χώρο της εκπαίδευσης. Η  αισθητή μείωση της επιρροής των φοιτητών στην εκλογή των διοικούντων τα ΑΕΙ θα επιφέρει ύπουλο χτύπημα στο κλειστό επάγγελμα του συναλλασσόμενου φοιτητοπατέρα και του κομματικού εγκάθετου. Αν μάλιστα ο ΦΚ ήταν πιο σθεναρός και δεν συναινούσε στην αλλαγή του αρχικού νόμου, θα έπρεπε όλοι αυτοί να αρχίζουν να διαβάζουν για να πάρουν πτυχίο και να ψάξουν αλλού την επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Δικαιώματα κουρέλι, πράγματι.

αν οι υβριστές είναι νέοι άνεργοι, που αναζητούν μια χαλαρή και σίγουρη εργασία με καλά λεφτά που δεν απαιτεί ιδιαίτερες δεξιότητες και γνώσεις ενδέχεται να έχουν πρόβλημα με τον περιορισμό του κράτους, την αξιολόγηση των ΔΥ και την εξυγίανση του δημόσιου τομέα, ρυθμίσεις που προωθεί η ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη. Η διοικητική μεταρρύθμιση, αν ποτέ ξεκινήσει, θα σκοτώσει πράγματι τα όνειρα πολλών νέων που έμαθαν από πολύ νωρίς ότι αρκεί ένα οποιοδήποτε πτυχίο ( ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΙΕΚ, ΕΠΑΛ) για να βρουν δουλειά στο φιλόξενο κόλπο του δημοσίου. Στον κόλπο που όλοι οι αμαθείς και οι οκνηροί χωράνε, αρκεί να τα έχουν καλά με το πολιτικό σύστημα και τους συνδικαλιστές. Αν ο ΦΚ πετύχει τους στόχους του και η Ελλάδα αλλάξει, όλοι αυτοί θα πρέπει να ξέρουν κάτι και να το ξέρουν επαρκώς αν θέλουν να αναλάβουν εργασία και να αμείβονται. Δικαιώματα κουρέλι, πράγματι.

αν οι υβριστές είναι στελέχη αντισυστημικών και κρατικοδίαιτων κομμάτων ενδέχεται να έχουν πρόβλημα από την επιτυχία της παρούσας κυβέρνησης την οποία υποστηρίζει η ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη. Αν η χώρα διασωθεί από την ανοικτή χρεοκοπία, αν πάρει τα 31,5 δις, αν παραμείνει στο Ευρώ, μειώνεται αισθητά η πιθανότητα να έρθουν άμεσα στην εξουσία τα κόμματά τους και οι γκρούπες τους.  Αυτό τους απομακρύνει από τις θέσεις της κρατικής εξουσίας, τις οποίες ορέγονται ως ανταμοιβή για την αφοσίωσή τους στην Επανάσταση. Αν ο ΦΚ πετύχει τους στόχους του, η Κούβα της Μεσογείου, με το τεράστιο κράτος και την ανάλογη διαφθορά, τα συνοικιακά σοβιέτ, την κρατική ακτοπλοΐα και την «αριστερή» βία ως επίσημη κρατική ιδεολογία γίνεται μακρινό όνειρο, ενώ σήμερα είναι τόσο κοντά. Δικαιώματα κουρέλι, πράγματι.

αν οι υβριστές είναι απλώς μπάχαλοι, που έχουν θέσει ως σκοπό της νεότητάς τους την καταστροφή, ενδέχεται να έχουν πρόβλημα αν τα όργανα της τάξης αποφασίσουν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, πράγμα που προωθεί η ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη. Αν κάποτε συλληφθούν όλοι αυτοί οι «επαναστάτες χωρίς αιτία» που γουστάρουν να ξηλώνουν μάρμαρα, να καίνε ανθρώπους  και κινηματογράφους  ή να πλιατσικολογούν, τότε το χόμπυ του μπάχαλου κινδυνεύει με μαρασμό. Αν λειτουργήσει ο νόμος και οι «άγνωστοι» αναγκαστούν να δείξουν το πρόσωπό τους και να απολογηθούν σε δικαστήριο, τότε θα επέλθει και η πλήρης πολιτική απονομιμοποίηση  της επαναστατικής τους βίας. Θα γίνει κάτι αντίστοιχο με τη 17 Νοέμβρη. Θα αποδειχθεί απλά ότι πρόκειται για περιπτώσεις με τις οποίες πρέπει να ασχολείται η ψυχολογία και η ψυχιατρική, όχι η πολιτική. Δικαιώματα αλλά και ψυχή κουρέλι, πράγματι.

αν οι υβριστές είναι νέοι που πασχίζουν να επιβιώσουν μέσα σε άγονο περιβάλλον, που αμείβονται με 380Ευρώ για 12 ώρες δουλειά μέσα σε  σύγχρονα κάτεργα, αν είναι άνεργοι - μέλη οικογενειών που περνούν με τα ελάχιστα και ψάχνουν για οποιαδήποτε δουλειά, τότε σίγουρα έχουν πρόβλημα κατανόησης αν βρήκαν τον εχθρό τους στο πρόσωπο του Φώτη Κουβέλη.  Η κρίση που τους εξουθενώνει είναι απότοκο ενός φαύλου πολιτικού συστήματος και ενός άφρονος λαού που σε αγαστή συνεργασία προσπάθησαν πολύ για να υποθηκεύσουν το μέλλον των παιδιών τους. Τώρα η ζημιά έχει γίνει, το ζήτημα είναι να σώσουμε ότι σώζεται. Να συνεργαστούμε και να διαπραγματευτούμε με την Ευρώπη, να πιέσουμε και να φωνάξουμε για να δουλέψει η πραγματική οικονομία, να μειωθούν η σπατάλη και τα προνόμια, να συλληφθούν οι απατεώνες, να αυξηθούν τα έσοδα του κράτους και να αρχίσει η ανάκαμψη. Να γίνει δίκαιη η λιτότητα. Γι’ αυτά πασχίζει και η ΔΗΜΑΡ του ΦΚ. Όχι πάντοτε με επιτυχία, αλλά πασχίζει, δεν κάθεται απέξω και κυρίως δεν βρίζει. Είναι εκεί με το κεφάλι στον πάγκο του χασάπη και θέλει να κρατήσει το μέλλον της χώρας ανοικτό. Οι νέοι αυτοί έχουν μόνο να κερδίσουν αν ακούσουν το λόγο της αλλά και το λόγο όσων έχουν  παρόμοιες απόψεις, σίγουρα διαφορετικές από τις δικές τους.
Για το είδος των ύβρεων και το σεξισμό που αποπνέουν δεν τολμώ να γράψω κάτι. Είμαι δάσκαλος, διδάσκω τους νέους και έχω ευθύνη. Μάλλον τη μεγαλύτερη. Στη βία της σχολικής τάξης ή της αυλής απαντώ ενίοτε οργισμένα. Είμαι συνένοχος.
  

Σχόλια

  1. “αν οι υβριστές είναι φοιτητές «επαναστατικών απόψεων» μπορεί να έχουν πρόβλημα με την κατάργηση του ασύλου και τη μη συμμετοχή τους στην εκλογή των πρυτάνεων, ρυθμίσεις που εμπνεύστηκε και υποστήριξε, στο νέο νόμο 4009, η ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη.”

    Ο Φώτης Κουβέλης έχει δηλώσει πως δεν συμφωνεί με την κατάργηση του ασύλου. Είναι δε πλήρης αντιστροφή και αναίρεση της πραγματικότητας να λέγεται ότι η Δημάρ εμπνεύστηκε και υποστήριξε ο,τιδήποτε στον νόμο 4009. Όσο για τον αποκλεισμό των φοιτητών, η Αρμε, παράταξη της Δημάρ στο ΔΕΠ των Πανεπιστημίων, δεν τον υποστήριξε όταν έγινε η σχετική συζήτηση στο συνέδριο της Ποσδεπ. Αντίθετα υποστήριξε τη συμμετοχή των φοιτητών ακόμη και στις εκλογές μονοπρόσωπων οργάνων.
    Βάσω Κιντή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βάσω
    Μαζί ήμασταν τότε στη ΔΗΜΑΡ όταν συζητούσαμε το νόμο της Διαμαντοπούλου και όλοι συμφωνούσαμε και στην ουσιαστική κατάργηση αυτού του τύπου του ασύλου αλλά και στη μη συμμετοχή των φοιτητών στην εκλογή των οργάνων. Η ίδια η Διαμαντοπούλου είπε στη βουλή ότι εκπλήσσεται που η ΔΗΜΑΡ δεν ψήφισε το νόμο ως σύνολο αφού πολλές από τις διατάξεις του ήταν και δικές της θέσεις. Δεν γνωρίζω τη θέση του ΦΚ που αναφέρεις περί ασύλου. ¨Οπως και να έχει και στα δύο αυτά θέματα ο χώρος της ΔΗΜΑΡ ήταν σύμφωνος με το νόμο. Αλλού ήταν οι διαφωνίες. Σίγουρα υπήρχαν διαφωνίες και σκοπιμότητες από κάποιους. Αλλά ως σύνολο ήμασταν και είμαστε φαντάζομαι υπέρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι επίσημες θέσεις της Δημάρ όπως εκφράζονταν από τον πρόεδρό της και άλλα αρμόδια στελέχη της (Μπουρνόβα, Ρεπούση)δεν είχαν καμία σχέση με τις απόψεις που αναπτύσσονταν στον Τομέα Παιδείας της Δημάρ στον οποίο συμμετείχαμε. Γράφω 'απόψεις' και όχι 'αποφάσεις' διότι γνωρίζεις πολύ καλά ότι δεν επετράπη στον Τομέα Παιδείας να αποφασίσει σε κρίσιμα ζητήματα. Η Διαμαντοπούλου προφανώς θα αναφερόταν στις θέσεις που έπαιρνε η Δημά στη Διακοματική Επιτροπή για την Παιδεία στην οποία συμμετείχε ο Γρ. Ψαριανός. Όπως θα θυμάσαι, τον Ψαριανό αντικατέστησε στη Βουλή όταν συζητείτο ο νόμος, ο Θ. Λεβέντης ακριβώς διότι η επίσημη θέση της Δημάρ άλλαξε.
    Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί χρειάζεται να αποδίδονται στη Δημάρ ανύπαρκτα εύσημα για να υποστηριχθεί η (σωστή) θέση που διατυπώνεις στο άρθρο σου. Προς τι η εκ των υστέρων ωραιοποίηση;
    Βάσω Κιντή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Bάσω
    Δεν υπάρχει διάθεση για ωραιοποίηση, από μεριάς μου. Στη ΔΗΜΑΡ είμαι μειοψηφία έτσι και αλλιώς. Υπάρχουν λίγες φωνές left liberal, φιλοδοξώ να είμαι μια από αυτές και μάλιστα μόνο από ιδεολογία και χόμπυ, χωρίς κανένα κέρδος.
    Οσοι έβριζαν δεν ξέρουν τις λεπτές αποχρώσεις των διαφωνιών των μεταρρυθμιστών επί του νόμου, ούτε και τους ενδιαφέρουν. Ξέρουν ότι η ΔΗΜΑΡ θέλει την αλλαγή των πανεπιστημίων, κάτι που δεν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ ή το ΚΚΕ. Γιαυτό και ο Κουβέλης είναι εχθρός τους. Στα πλαίσια αυτά θα τον υποστηρίξω. Στη φάση που βρισκόμαστε ο χώρος της ΔΗΜΑΡ είναι ο μοναδικός με κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, χώρος που αρθρώνει ένα μεταρρυθμιστικό λόγο. Κουτσό, στραβό, δειλό, ανακόλουθο πέστο όπως θέλεις αλλά είναι μεταρρυθμιστικός. Δεν έχουμε άλλο. Απέναντι στον κοινό εχθρό που είναι η καταστροφή νομίζω πως πρέπει να τον υποστηρίζουμε ή να τον ανεχόμαστε τουλάχιστον. Α και να προσπαθούμε να τον διευρύνουμε σε μια ΝΕΑ Κεντροαριστερά. Εγώ έτσι το βλέπω. Ξέρω ότι διαφωνούμε αλλά έτσι έχει και ενδιαφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν υπεισήλθα εγώ στις λεπτές αποχρώσεις. Μίλησα για την επίσημη θέση της Δημάρ για τον νόμο 4009 και το άσυλο που είναι αυτή που είπα. Όσο για την υποστήριξη της Δημάρ νομίζω πως θα ήταν από μεριάς σου πιο αποτελεσματική εάν γινόταν επί πραγματικής βάσεως και όχι επί φανταστικής.
    φιλικά,
    βάσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπάρχουν και οι νέοι που άνοιξαν τη δική τους επιχείρηση (λογιστές, πολιτικοί μηχανικοί, δικηγόροι, γιατροί) αρχικά με τη στήριξη των γονέων και ένα πενιχρό εισόδημα αλλά πολλά όνειρα για το μέλλον. Αύριο η κυβέρνηση με το νέο φορολογικό καθεστώς θα τους ζητήσει το ~70% του (πενιχρού) τους εισοδήματος σε τέλη, φόρους και εισφορές (ασφάλιση) χωρίς καν να αφαιρεί το ενοίκιο αλλά (νομίζω) και το ασφαλιστικό κόστος από το εισόδημα. Εμμέσως τους λέει να κλείσουν την επιχείρησή τους και να βρουν εργασία στον ιδιωτικό τομέα όπου η φορολόγηση είναι πιο "λογική". Και το ερώτημα είναι σε ποιο ιδιωτικό τομέα;

    P.S. ΟΚ, σου είχα ξαναθέσει το θέμα, αλλά επιμένω επειδή νομίζω ότι μασάς τα λόγια σου Λεωνίδα. Σαν δάσκαλος προτιμάς οι μαθητές σου να πάνε να πιάσουν μια δουλειά με καθεστώς δουλοπάροικου ή να ρισκάρουν με κάτι δικό τους; Συμφωνείς ή διαφωνείς ότι η νέα φορολογική κλίμακα σκοτώνει την επιχειρηματικότητα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kostas Μασάει τα λόγια του όποιος έχει κάτι να κερδίσει από την ανταλλαγή απόψεων. Εγώ κάνω χόμπυ. Για όσα ξέρω εκφέρω γνώμη για τα άλλα ακούω αυτά που λένε οι ειδικοί. Διάβασα και γω για το 35% + την προκαταβολή. Πράγματι φαίνεται ότι είναι ολέθριο για την επιχειρηματικότητα. Εγώ ενθαρρύνω τους μαθητές μου να κάνουν δικές τους δουλειές. Με μισή καρδιά βέβαια γιατί ξέρω από προσωπική εμπειρία το τι έχουν να τραβήξουν. 15 χρόνια δούλεψα ως ελεύθερος επαγγελματίας και ξέρω. Η φορολογική κλίμακα σκοτώνει, αλλά περιμένω να ακούσω και την αντίθετη άποψη, ο Στουρνάρας ξέρει τη δουλειά του νομίζω. Αλλά πέσμου και για τους φόρους που πληρώνουν οι ΕΕ. Κυνηγώντας τη φοροδιαφυγή των μεγάλων στραγγαλίζουν και τους μικρούς. Τα πάντα έχουν διπλές αναγνώσεις, τα πάντα σήμερα είναι αμφίσημα και δύσκολα. Ένα είναι σίγουρο. Η κυβέρνηση πασχίζει κύρια να σώσει το δημόσιο. Για το ιδιωτικό δεν έχει μεγάλη έγνοια και αυτό είναι το μεγάλο λάθος της. Θα γράψω προσεχώς κάτι σχετικό και θα συζητήσουμε.

      Διαγραφή
    2. Δε θα επιμείνω άλλο. Απλά δε βλέπω πώς χτυπάς τη φοροδιαφυγή των μεγάλων καταργώντας το αφορολόγητο. Λύσεις για τη μεγάλη φοροδιαφυγή υπάρχουν και τις γνωρίζει καλά ο Στουρνάρας (έμμεσες τεχνικές ελέγχου για προσδιορισμό αδήλωτων εισοδημάτων από καταθέσεις, ακίνητα, δάνεια κλπ) αλλά θίγουν την κομματική πελατεία της ΝΔ ("φτιαγμένους" 50άρηδες εν πολλοίς από αδήλωτα εισοδήματα). Η ΔΗΜΑΡ αν και σε δευτερεύοντα ζητήματα έχει μια καλή κοινοβουλευτική παρουσία, στα φλέγοντα που απασχολούν εμάς τους νέους "τουμπεκί"...

      Διαγραφή
    3. Η μόνη ελπίδα είναι το άνοιγμα της οικονομίας με στοχευμένες δράσεις και ταυτόχρονα περιορισμό αλλά όχι αποδυνάμωση του κράτους. Αλλά τέτοια ώρα τέτοια λόγια.

      Διαγραφή
  7. http://www.tovima.gr/world/article/?aid=475323

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Leo,


    Αντιθετως, το μετρο του ενιαου συνεελεστου φορολογησεως 35%, ειναι προϊον συνωμοσιας νοσηρων κρυπτο-αριστερων εγκεφαλων, ωστε να εξαθλιωθει -αρχικα- το φτωχο τμημα των νεων ελευθερων επαγγελματιων, το πιο τολμηρο και αξιολογο να μεταναστευσει και να εργασθει σκληρα εις την αλλοδαπην, χρηματοδοτωντας τακτικα με εμβασματα τυχον πενητες συγγενεις και ιδιως την μυστικην οργανωσιν ΑΕΕ (Αδελφων Ελευθερων Επαγγελματιων) εις την οποιαν θα συμμετεχει το εξαθλιωμενο -πλην ικανο- επιστημονικο προλεταριατο πρωτοπορια και φορεας της επαναστασεως δια την καταληψιν της εξουσιας(το ονειρο καθε κομμουνιστικου κομματος παγκοσμιως)

    Εμεις οι μεσαιοι Ελευθεροι Επαγγελματιαι, οιτινες με αμφοτερους τους τροπους φορολογησης (τον νεο με flat tax rate 35% και τον παλαιοτερο με προοδευτικη φορολογηση και κλιμακια)πληρωναμε και θα πληρωνουμε περιπου τον ιδιο φορο, δεν θα επιτρεψουμε επ’ ουδενι να φτωχοποιηθει η ελπις του εθνους, να δημιουργηθουν ταραχαι και να θρηνησουμε θυματα.Θα ασκησουμε πασα επιρροη εις τα μελη της εσωτερικης τρι-αποκομμα-τικης κυβερνησεως εσωτερικου και εις τους βουλευτας-πολλοι των οποιων συνομηλικοι μας, ταυτοχρονως δε θα αποστειλουμε απο 2 ευειδεις, προικισμενους νοητικα και ανατομικα, εξυπνους και τριγλωσσους Ελευθερους Επαγγελματιες εις την Μερκελ και την Λαγκαρντ, οι οποιοι θα τις ικανοποιησουν αγογγυστως επι εναν μηνα, ωστε να πεισθουν να αλλαξει η δολοφονικη τουτη φορολογησις για την ελπιδαν του εθνους, δηλ. τους νεους Ελευθερους Επαγελματιες (εστω εως του καθαρου ποσου των 18.000 εως 24.000 ετησιως, το εσχατον δια ελ.επαγγ. με 3 παιδια).Ουτως η αλλως αρκετοι απο την ελπιδαν του εθνους ειναι παιδια μας που εχουν τσακωθει με μας και εχουν κοψει καθε επαφη.Οι δεσμοι του αιματος υπερτερουν οποιουδηποτε οικονομικου και κοινωνικου δαρβινισμου.

    Αιφνιδιως και απαξ(για μια και μοναδικη φορα) Φωτισμενος Φιλελλην


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μα δε νομίζω πως πρόκειται περί λάθους, ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να περισώσει, έστω σε χαμηλότερο επίπεδο, το Δημόσιο. Υπάρχει ασφαλώς κίνδυνος να αποδειχτεί καταστροφική επιλογή για τη χώρα, είναι βέβαιο πως είναι παράγοντας επιπλέον κοινωνικών τριβών σε κρίσιμη εποχή, παραμένει όμως μια έστω σπασμωδική κίνηση επιβίωσης ενός συστήματος που, αν θυσιάσει τους πραιτωριανούς του, αποσυναρμολογείται οριστικά.

    Οι ένας-ένας απολυόμενοι ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι μιά-μιά δουλειές που κλείνουν ελεύθεροι επαγγελματίες δεν υπήρξαν εξαρτήματα του συστήματος. Θυσιάζονται με πολύ μεγαλύτερη ευκολία. Η καταστροφή τους γίνεται αφορμή για επιπλέον πύρινη ρητορική αυτών που τους έφτασαν εκεί προστατεύοντας τα καταχρηστικά προνόμια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ, προέχουν οι πραιτωριανοί για όλους. Τάχουμε γράψει πολλές φορές. Δυστυχώς.

      Διαγραφή
  10. @ "Απέναντι στον κοινό εχθρό που είναι η καταστροφή, πρέπει να τον υποστηρίζουμε ή να τον ανεχόμαστε τουλάχιστον".

    Έτσι είναι, Λεό. Έτσι είναι.

    Αλίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο λαός μεσα στο ριζοσπαστισμό πλέει.
    Τότε, κάτσε κάτω κουλοχέρη.
    Τώρα, αντε και γα... σύντροφε Κουβέλη

    jd

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. http://antibaro.ipower.com/upografontes.php
    Eδω ειναι οι υπογραφες της φασιστικης ιστοσελιδας Αντιβαρο εναντια στην Μαρια ρεπουση.Αν δεις την υπογραφη 5897 θα δεις οτι ειναι στελεχους της ΔΗΜαρ.Αυτα και αναμενω απαντηση .Τους ακραιους ψαξε τους πρωτα στην αυλη σου και μετα στων αλλων τις αυλες..
    Γιωργος Σπυροπουλος Ανενταχτος αριστερος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να ψάξω για ένα "δικό μου" που είναι κατά της Ρεπούση; Πολλοί είναι, όπως και πολλοί είναι υπέρ. Είναι ακραίο να είσαι κατά της Ρεπούση; Και τι σχέση έχει αυτό με το άντε γαμήσου ......; Μήπως έχεις κάποιο πρόβλημα με τις εξισώσεις; Γενικά ο χώρος της Αριστεράς έχει μια τάση προς τις εξισώσεις. ¨Οταν έγινε το έγκλημα με το κοριτσάκι στην Πάρο γράφτηκαν την επομένη δύο κείμενα ένα στην Αυγή και ένα στο rednote που προσπαθούσαν να εξισώσουν το έγκλημα με την υπόθεση των μαθητών της κατάληψης στην Αμάρυνθο και κάποιο βιασμό που όμως δεν αποδείχτηκε στο δικαστήριο κλπ. Το κοριτσάκι έμεινε φυτό. Να τα αφήσουμε λοιπόν αυτά τα παιδιάστικα και να δούμε ποιος παίζει με τη βία και τη χυδαιότητα. Αλλά ξέρεις αυτό δεν γίνεται από καμιά πολιτική πρόθεση. Τόχουν οι άνθρωποι μέσα τους. Όσοι στα νιάτα τους βίωσαν την καταπίεση του Σταλινισμού, αλλά και όσοι καταπιέστηκαν από την ηπιότητα του ΚΚΕ εσ, νιώθουν τώρα στην ωριμότητα την ανάγκη να χυδαιολογούν. Καλό είναι αυτό δείχνει την ανάγκη της απελευθέρωσης. Είναι ζωντανοί. Αλλά χυδαίοι. Αυτοί μεταλαμπαδεύουν τη χυδαιότητα και στους νεώτερους μόνο που αυτοί δεν έχουν αντίβαρα και αυτό οδηγεί στο φασισμό.

      Διαγραφή
  13. "Its all about education. And freedom of expression", opos tha legane i tokoglifi tou Vora. To "kalitero" xideo sinthima pou exi akousti pantos se diadilosi (Elinaron) ine ekino sti Nea Yorki circa 1991: "Skopiani Skopiani tis mamas sas to .....".

    To diko mou to sinthima: Zito ston Kouveli ke ton Manitaki. Na min apolithi pote kanenas "dimosios" ipalilos. Xreokopia mexri thanatou. Ante ke gamithite (pethameni) pia idiotiki ipalili.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Επίκαιροι αμίλητοι

    Την ώρα που αεροκοπανάνε οι άρχοντες περί δημοκρατικής τάξης,
    ανάμεσά μας οι αμίλητοι ζούνε.
    Κι όσο σαν δούλοι εμείς μένουμε σιωπηλοί,
    οι ηγεμόνες δυναμώνουν,
    ξεσκίζουν, βιάζουν, ληστεύουν,
    των ανυπόταχτων τα μούτρα τσαλακώνουν.
    Ετούτων των αμίλητων το πετσί,
    περίεργα θα ’λεγες είναι φτιαγμένο.
    Τους φτύνουνε καταπρόσωπο
    κι αυτοί σκουπίζουνε σιωπηλά το πρόσωπο το φτυμένο.
    Να αγριέψουνε δεν το λέει η ψυχούλα τους,
    και που το παράπονό τους να πούνε;
    Απ’ του μισθού τα ψίχουλα,
    πώς να αποχωριστούνε;
    Μισή ώρα, κι αν, βαστάει το κόχλασμά τους,
    μετά αρχινάνε το τρεμούλιασμά τους.
    Ει! Ξυπνήστε κοιμισμένοι!
    Από την κορυφή ως τα νύχια ξεσκεπάστε τους,
    άλλο δε μας μένει.

    Vladimir Mayakovsky

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για μας μιλούσε ο Μαγιακόφσκι ή για τους μουζίκους; Έχουμε καμιά σχέση;

      Διαγραφή
  15. Μπορεί και να μην είσαι ποιητής,
    αλλά μη δείχνεις ανοχή υπνωμένη,
    όταν κλαίει η μικρή ακτίνα του φωτός
    απ' την πόρτα μαγκωμένη.


    Ο Μαγιακόφσκι στο Παρίσι
    αφιερωμένο στον καλλιτέχνη του δρόμου
    Η Λίλι Μπρικ είναι ξαπλωμένη στην γέφυρα,
    που την έχουν σιδερώσει τα αυτοκίνητα.
    Κάτω από τα πέλματα, κάτω από τα λάστιχα,
    η κόρη του ματιού λάμπει σα νόμισμα!
    Οι πεζοί πετάνε την πληρωμή τους.
    Και σαν τραύμα,
    ο Μαγιακόφσκι,
    με ματωμένη την καρδιά,
    σαν τραπουλόχαρτο σε κορνίζα,
    είναι πασαλειμμένος πάνω σε τούτη δω τη γέφυρα.
    Πώς περνάτε, ποιητή, με την αγαπημένη; !
    Μάλλον θα πρέπει να ξεφύγετε απ’ την μοίρα,
    για να αποτυπωθεί η μορφή σας,
    όπως στη Χιροσίμα,
    πάνω στην γέφυρα!
    Το πλήθος βιαστικά πάνω απ’ το στήθος Σας περπατάει,
    Ο Σηκουάνας κυλά από την πλάτη πίσω.
    Και, σαν την αγελάδα του Θεού, το λεωφορείο,
    τρέχει, γελώντας λες και το γαργαλούν.
    Μια ταραχή σας πιάνει!
    Η γέφυρα αχνίζει,
    τη νύχτα μέσα από τους πόρους της ασφάλτου
    ποτίζοντας σαν πασχαλιά,
    το Παρίσι.
    Μεγαλοφυΐα. Άσωτος. Φουτουριστής με καρότο.
    Με αδυναμία στις γέφυρες. Πρέσβης της Γης …
    Κανείς δεν ήρθε
    στην έκθεση Σας
    Μαγιακόφσκι.
    Εμείς θα ερχόμασταν.
    Θα μας απαγγέλατε κάτι,
    πόσο μοιραία μας λείπετε.
    Με σφραγίδα ορειχάλκινη τη νύχτα
    σφραγίζονται τα χείλη.
    Και η σπονδυλική Σας στήλη
    δεν είναι το αλουμινένιο φλάουτο
    που πετάει πάνω από την γέφυρα.
    Μαγιακόφσκι μοιάζετε με γέφυρα.
    Θα ‘ρθει η εποχή
    σαν τον αθλητή της γυμναστικής
    που θαν’ τα πόδια του ψηλά
    και με τις παλάμες θα μας αγγίζει.
    Η πλατεία σας μοιάζει με γέφυρα,
    όπως είναι τ’ αυτοκίνητα κάτω από την γέφυρα
    έτσι και κάτω από τα πόδια του Μαγιακόφσκι
    είναι η Μόσχα του Μαγιακόφσκι.
    Με τον Μαγιακόφσκι απειλεί τους ηλίθιους
    η καθαρότητα του Μαγιακόφσκι!
    Χιλιάδες σας επευφημούν στα στάδια.
    Τι πιστεύετε;
    Πώς αναπνέει
    Ο Μαγιακόφσκι, συντρόφισσα γέφυρα;
    Γέφυρα. Παρίσι. Περιμένουμε να φανούν τ’ αστέρια.
    Παραμονεύει η δύση
    μισοκοιμισμένη κάτω από το ίχνος
    του αεροπλάνου
    θαρρείς κι ήταν ξυράφι πάνω στο πρόσωπο.
    1963
    Α. Βοζνιεσένσκι

    http://www.poiein.gr/archives/15591/index.html

    Αφωτιστος Φιλελλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Συγνώμη Λεωνιδα αλλά η παρακάτω φράση σου δεν έχει καμμία σχέση με την πραγματικότητα. Είναι εξωφρενικό να ισχυρίζεσαι ότι η ΔΗΜΑΡ εμπνέυστηκε ακόμη και το ένα εκατομμυριοστό από τον 4009. Η ΔΗΜΑΡ πολέμησε αυτό το νόμο με νύχια και με δόντια και τελικά τον ξεθεμελίωσε. Δεν πιστεύω αυτά που διαβάζω! "αν οι υβριστές είναι φοιτητές «επαναστατικών απόψεων» μπορεί να έχουν πρόβλημα με την κατάργηση του ασύλου και τη μη συμμετοχή τους στην εκλογή των πρυτάνεων, ρυθμίσεις που εμπνεύστηκε και υποστήριξε, στο νέο νόμο 4009, η ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη.”" Ο Κουβέλης δύο φορές τουλάχιστον δήλωσε στην τηλεόραση (μία μετά την ψήφιση του 4009 και μία πριν τις εκλογές της 6ης Μαίου "όταν καταργήθηκε το άσυλο ένιωσα προσβεβλημένος ως πολίτης. Δεν έχει ιδεία ούτε τι είναι το άσυλο, ούτε ότι δεν καταργήθηκε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και η κατάργηση του ασύλου με τη μορφή που είχε ( ασυλία της αριστερίστικης βίας) και η μη συμμετοχή των φοιτητών στις εκλογές των οργάνων, ήταν θέσεις της ΔΗΜΑΡ, Ορέστη. Μαζί ήμασταν εκεί μέσα όταν τα συζητούσαμε. Ο κόσμος ξέρει ότι η ΔΗΜΑΡ είχε συμμετοχή στη διαμόρφωση του 4009. Από τότε βέβαια κύλισε πολύ νερό στο αυλάκι της μεταρρύθμισης, έγιναν αναθεωρήσεις και κωλοτούμπες. Αλλά δεν μπορείς να τη βάζεις στο ίδιο καλάθι με το ΚΚΕ ή το ΣΥΡΙΖΑ.

      Διαγραφή
    2. Μα ο Κουβέλης είχε επανειλημμένα πει ότι δεν χρειάζεται αλλαγή του νόμου για το άσυλο. Αρκεί να εφαρμόζεται.
      Ποια ήταν η συμμετοχή της Δημάρ στη διαμόρφωση του νόμου; Τι ακριβώς διαμόρφωσε; Τι προσέθεσε που δεν υπήρχε; Τι άλλαξε με δική της πρόταση; Οι μόνες προτάσεις της Δημάρ ήταν αυτές που ανέτρεψαν εν τέλει τον 4009 (και με τη δική σου ανοχή). Και πώς ξέρει ο κόσμος κάτι που δεν συνέβη; Επειδή μαθαίνει την αντιστροφή της πραγματικότητας; Μπορεί, Λεωνίδα, να θέλεις να ωραιοποιήσεις την κατάσταση για να την υποστηρίξεις αλλά τουλάχιστον κάποιοι από εμάς θυμόμαστε.
      Βάσω Κιντή

      Διαγραφή
  17. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί είναι κακό το άπλωμα των δημοκρατικών θεσμών. Δηλαδή προτείνεται να περικοπούν θεσμοί συμμετοχικοί επειδή κάποιοι λειτουργούν ως φοιτητοπατέρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το άπλωμα των δημοκρατικών θεσμών ήταν η ατμομηχανή της διαπλοκής στο πανεπιστήμιο. Απίστευτο αλλά ελληνικό, Δείμο

      Διαγραφή
    2. Αυτό το ξέρουμε καλά. Γιατί όμως να περιοριστεί η δημοκρατική έκφραση κι όχοι οι πελατειακές σχέσεις; Η δημοκρατικότητα φταίει για το πελατειακό σύστημα; Όχι, βέβαια. Ας βρούμε λοιπόν τροπο να σκοτώσουμε το σύστημα κι όχι τη δημοκρατία. Αλλά ο περιορισμός των δημοκρατικών διαδικασιών είναι η εύκολη (κι αντιδημοκρατική τελικά) λύση, χωρίς εγγυημένα αποτελέσματα. Η επιστροφή στην εποχή της έδρας δε σημαίνει καλύτερο πανεπιστήμιο.
      Υπάρχει όμως και η άλλη εξήγηση: δεν είναι πρόβλημα το πελατειακό σύστημα μεταξύ φοιτητών και καθηγητών, αλλά αυτό αποτελεί την επικοινωνιακή δικαιολογία ώστε να μονοπωληθεί ο διάλογος γύρω από τούτο αποπροσανατολίζοντας από άλλα σοβαρότερα προβλήματα του πανεπιστημίου (νόμιμα στημένα εκλεκτορικά, ελλιπείς βιβλιοθήκες, ανεπαρκείς αίθουσες κλπ).

      Διαγραφή
  18. "νόμιμα στημένα εκλεκτορικά" χαχαχα!!!

    Γλωττα λανθανουσα τ'αληθη λεγει.

    Δ.Νανοπουλος ακαταλληλος

    Την δεκαετια του 80 που τα παρακολουθουσα αρκετοι "αριστεροι" βοηθοι και αλλες δεξιες και πασοκικες δυναμεις, αφου πρωτα εκπονησαν με την εκμεταλλευση υπερ-εξυπνων τελειοφοιτων (διπλωματικες) και μεταπτυχιακων δουλων τα διδακτορκα τους με "νόμιμα στημένα εκλεκτορικά" εξελεγησαν στην θεση λεκτορα παραγκωνιζοντας -πολλες φορες- τα... αμερικανακια,τα αγγλακια.

    Αφωτιστος Φιλελλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έκανα λάθος. Ακριβώς αυτό ήθελα να σημειώσω. Τα στημένα εκλεκτορικά που γίνονται καθόλα νόμιμα καθώς επιλέγονται μόνο φίλοι για το σώμα κι όχι στο σύνολο των ειδικών...

      Διαγραφή
  19. Απαράδεκτοι όντως... Ακόμα και ο κ. Παντελής Καψής έσπευσε να το σχολιάσει. Πρέπει να τους βάλουμε να παρακολουθούν ανελλιπώς τις αναρτήσεις στο Facebook του κ. Λουκά Σιδηρόπουλου για να διδαχτούν ήθος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ντροπη σου για την ειρωνεια και την λασπη στην αριστερα του ΣΥΡΙΖΑ. Ντροπη επισης στα παιδια που φωναζανε αυτο το γελοιο και απολιτικ συνθημα. και καφρικο επισης. Τελος παντων Λεο εχεις χοντρο προβλημα με την αριστερα. Μην μιλας για κεντροαριστερα μιας και απεχθανεσαι φανταζομαι και τον σοσιαλισμο αλλα και την σοσιαλδημοκρατια. Το εχω διαπιστωσει στα εμπαθη αρθρα σου. Πες το αλλωστε το ονειρο σου ειναι μια Ελλαδα στα προτυπα των Ηνωμενων Πολιτειων της Αμερικης. μακαρι να κανω λαθος.. Μακαρι καποτε να υπαρχουνε φωνες στην αριστερα ή στην απο δω ή στην απο κει που να απομονωνουνε τα κομματοσκυλα και την αδιαλλαξια που σας διακατεχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίμων Χατζημπίρος: Ύστατος πόρος: Η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση είναι μια πρόταση για το μέλλον.

Βάσω Κιντή: Παραιτούμαι από μέλος της ΚΕ και αποχωρώ από το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς

Κίμων Χατζημπίρος: Ατελέσφορη Οικολογία