Ένας Γερμανός για την επίσκεψη Μέρκελ στην Ελλάδα



του Κωνσταντίνου Ζούλα από το facebook

Επειδή συνηθίζουμε στην Ελλάδα να θεωρούμε ότι το εχθρικό κλίμα στη Γερμανία για την Ελλάδας διαμορφώνεται από τους δημοσιογράφους της Bild, έχει μεγάλο ενδιαφέρον νομίζω να διαβάσετε το σύντομο σχόλιο του Nils Minkmar για την επίσκεψη Μέρκελ. Του αρχισυντάκτη δηλαδή του περιοδικού της Frankfurter Allgemeinen Zeitung που θεωρείται η σοβαρότερη Γερμανική εφημερίδα με τη μεγαλύτερη διεθνή κυκλοφορία
 -εκδίδεται σε 148 χώρες και διαβάζεται καθημερινά από περισσότερους από 1 εκ αναγνώστες. Σημειώστε δε ότι το site της FAZ θεωρείται η γερμανική ιστοσελίδα με τη μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα διεθνώς.

«Αθήνα, 12:30 το μεσημέρι και το χτένισμα δεν «κάθεται». Ένας κακός πλευρικός άνεμος σαν τον Ασκό του Αιόλου ενοχλούσε την καγκελάριο μετά την προσγείωση στην Αθήνα και κατέστρεφε τις φωτογραφίες. Ήταν μια δραματική προσγείωση που μεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση. Είχε κάτι από την ένταση της προσγείωσης του Σαντάτ στο Ισραήλ ή του Νίξον στην Κίνα, ένα δραματικό στοιχείο που ουδείς εκ των παρισταμένων ήθελε.
Είναι κρίμα που αυτό το ταξίδι ήρθε τόσο αργά. Παρόλα αυτά, η καγκελάριος χαιρόταν με κάθε χειραψία στο διάδρομο και ακουγόταν να λέει ψυθηριστά «I remember…» σε κάποια γνωστά πρόσωπα. Το σύνολο του υπουργικού συμβουλίου, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού, στεκόταν προσοχή, στο διάδρομο. Έμοιαζε περισσότερο να μένει ακίνητο από πανικό παρά για το πρωτόκολλο» {…}

Στη Συνέντευξη Τύπου η καγκελάριος απέφυγε δυστυχώς χρήσιμα Ελληνικά βοηθήματα επικοινωνίας, όπως ο Συμβολισμός, ο Μύθος. Μίλησε σαν να ήταν πραγματογνώμων σε ένα πλημμυρισμένο γκαράζ. Δίπλα της ο Σαμαράς την κοιτούσε σαν να επρόκειτο ανά πάσα στιγμή να εκραγεί με έναν δυνατό κρότο. «Οι Γερμανοί φορολογούμενοι παρέχουν τεράστια ποσά» είπε, αλλά δεν έδωσε άλλες επεξηγήσεις.
Θα μπορούσε να επαινέσει τους Έλληνες ότι ούτε θέλουν να υποκύψουν στη μοίρα τους, ούτε πλέον θέλουν να ανέχονται τη διαφθορά και το πελατειακό κράτος. Αλλά ο έπαινος της Μέρκελ ακούστηκε κάπως έτσι: "Πετύχαμε πολλά, τα οποία για τους ανθρώπους της χώρας σας είναι πολύ σκληρά!" Και τότε ξεκαθάρισε περήφανα, ότι η Γερμανία "θα είναι αρωγός σας και στο κακοτράχαλο μονοπάτι που σας απομένει". Σαν να κάνει ένα μάθημα στον πρακτικό Προτεσταντισμό: Πριν από την απόλαυση προέχει το μαρτύριο.
Και δεν είπε βέβαια ότι: με τα χρήματα που εμείς σας δανείσαμε αγοράσατε από εμάς τανκς και αεροδρόμια, που ούτε καν χρειαζόσασταν, παρόλο που εδώ και καιρό ήταν ξεκάθαρο ότι δεν θα τα βγάζατε πέρα.

Υπήρχαν τρόποι για την καταπολέμηση της ελληνικής κρίσης, χωρίς να είναι υποτιμητικοί για τους Έλληνες, αλλά δεν επελέγησαν. Αυτή η επίσκεψη ήταν πολύ λίγη και ήρθε πολύ αργά».

Υ.Γ Ευχαριστώ την καλή μου φίλη Liana Vouyouka-von Sperberγια την κοινοποίηση και κυρίως τη μετάφραση !

Σχόλια

  1. Λεπτομέρεια ίσως, αλλά επειδή επαναλαμβάνεται παντού και συνεχώς, καλό είναι να θυμόμαστε ότι μέχρι και το το πρώτο μνημόνιο η χώρα μας δεν είχε δανειστεί απο καμμιά άλλη ευρωπαική χώρα, ούτε 1 ευρώ.

    Όλα τα δάνεια (δηλαδή όλες οι αγορές ελληνικών κρατικών ομολόγων) προέρχονταν απο τράπεζες, ιδιώτες, ασφαλιστικά ταμεία, ασφαλιστικές εταιρείες (στις οποίες περιλαμβάνονται και τα hedge funds) κλπ.

    Μέσω των μνημονίων, οι ευρωπαικές κυβερνήσεις συμφώνησαν:

    1. Να χρηματοδοτήσουν το ελληνικό χρέος, με λεφτά των ευρωπαίων φορολογούμενων, ούτως ώστε να μην χρεοκοπήσει η χώρα μας και να πληρωθούν όλοι οι παραπάνω και κυρίως οι ευρωπαικές τράπεζες(παρόλο που οι περισσότεροι πήραν λιγότερο απο το 30% απο όσα μας δάνεισαν)

    2. Να επιβαρύνουν τους ευρωπαίους φορολογούμενους με την χρηματοδότηση των ελλειμμάτων μας έως και το 2020 περίπου.

    Όσον αφορά το αεροδρόμιο, το μετρό, την αττική οδό κλπ τα οποία φτιάχτηκαν με συνδιασμό δωρεάν επιδοτήσεων της ΕΕ και δανείων απο τράπεζες (οι οποίες πήραν πίσω μόνο το 30% των δανείων τους, όχι απο εμάς, αλλά απο τους ευρωπαίους φορολογούμενους, θεωρώ ότι δεν είναι εντελώς άχρηστα. Ενδεχομένως να είναι κάτι παραπάνω απο ότι χρειάζεται μια φτωχή βαλκανική χώρα, αλλά αλλά σαν έλληνες μπορούμε να εκτιμήσουμε το ωραίο (ιδιαίτερα όταν είναι τζάμπα ή αγορασμένο με δανεικά).

    Ακόμα όμως και αν υποθέσουμε ότι όλα όσα φτιάξαμε τα τελευταία 10 χρόνια ήταν άχρηστα. Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι δεν χρειαζόμαστε τανκς και αεροπλάνα γιατί ως γνωστόν ζούμε σε μια ήσυχη γειτονιά του πλανήτη χωρίς προβλήματα με τους γείτονές μας,τα ποσά που έχουμε ξοδέψει για αυτά δεν αποτελούν παρά ένα μικρό μέρος του κρατικού μας χρέους (αν κάποιος έχει υπομονή μπορεί να βρεί το ακριβές ποσόν σχετικά εύκολα).

    Το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρους του ελληνικού κρατικού χρέους οφείλεται στην συστηματική λεηλασία του μέλλοντος των παιδιών μας απο ΟΛΕΣ τις κυβερνήσεις των τελευταίων 40 χρόνων, σε συνεργασία με το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού, που συμμετείχε με ενθουσιασμό στο πλιάτσικο.
    Ένα μικρό δείγμα των μεθόδων που χρησιμοποίησαν στο πλιάτσικο όλοι αυτοί που παριστάνουν σήμερα τους αντιστασιακούς και αγανακτισμένους, παρουσιάζεται ανάγλυφα καθημερινά στα μέσα ενημέρωσης, για όποιον ενδιαφέρεται να το μάθει.
    Δυστυχώς ελάχιστοι ενδιαφέρονται, γιατί το μόνο που πραγματικά τους ενδιαφέρει, είναι πώς θα συνεχιστεί το πάρτυ, παρόλο που τα ποτά έχουν τελειώσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ σωστή και ακριβής η παρέμβαση του φίλου μας mo. H Μέρκελ είναι ένας εκπρόσωπος όλης αυτής της ευρωπαϊκής επιτροπής σωτηρίας της χώρας μας. Ο ευρωπαϊκός καπιταλισμός είναι αλληλέγγυος σε μια σοβιετική χώρα με την ελπίδα να την κάνει καπιταλιστική για να διατηρηθεί η συνοχή της Ευρώπης και η σταθερότητα του νομίσματος. Αλλά αυτή η χώρα, η πθιο όμορφη του κόσμου δεν μασάει. Προτιμά να πέσει στο βάραθρο παρά να απαρνηθεί το σοβιετισμό της. Όλη η εξουσία στα σοβιέτ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίμων Χατζημπίρος: Ύστατος πόρος: Η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση είναι μια πρόταση για το μέλλον.

Βάσω Κιντή: Παραιτούμαι από μέλος της ΚΕ και αποχωρώ από το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς

Κίμων Χατζημπίρος: Ατελέσφορη Οικολογία