Γιαούρτια στη ΔΗΜΑΡ



του Λεωνίδα Καστανά

Τις προάλλες ήρθαν κάτι μπαλασόπουλοι έξω από τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ με μηχανάκια. Βρίζανε και πέταγαν γιαούρτια. Κάποιοι κατέβηκαν και τους ζήτησαν να ανέβουν επάνω να συζητήσουνε. Αρνήθηκαν και καλά έκαναν. Τι να πούνε;
Στους Δήμους, τους περίφημους και ΟΤΑ τα καύσιμα τελείωσαν. Τα φώτα σιγά σιγά σβήνουν, οι μουσικές σταματούν, το γλέντι τελειώνει. Έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται οι άνθρωποι. Αλλά δεν φταίει η ΔΗΜΑΡ γι’ αυτό. Τέλειωσαν τα λεφτά, πέθανε η αγελάδα που αρμέγανε και άλλη δεν μας έφεραν ακόμα. Πάνε οι παλιές καλές εποχές. Πάνε οι αναπτυξιακές εταιρίες, τα δάνεια με την εγγύηση του δημοσίου, οι δυο -τρεις μισθοί του δημάρχου, οι αργομισθίες των δημοτικών συμβούλων, οι αθρόες προσλήψεις και οι αναπλάσεις πλατειών. Πάνε και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις. Τώρα υπάρχει φόβος οι πέντε που χρειάζονταν για να βγάλουν ένα πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης να αποχωριστούν. Να μείνει ο ένας στο γραφείο και οι άλλοι τέσσερις να βγούνε να μαζεύουν τα σκουπίδια. Και πως αντέχεται η μοναξιά της φραπεδιάς;

Πετάξτε όσα γιαούρτια θέλετε. Λεφτά δεν υπάρχουν. Αλλά και σεις ρε γαμώτο, να κάνατε και κάτι που να δικαιολογούσε το μισθό σας, να πω, άντε, έχετε δίκιο. Πιο βρώμικες πόλεις από τα προάστια της Αθήνας δεν έχω ξαναδεί. Πιο ξερά άλση, πιο κίτρινα γκαζόν, πιο τρύπια πεζοδρόμια, πιο μπάχαλους κοινόχρηστους χώρους, ούτε. Σας προσλάμβαναν για την καθαριότητα αλλά εσείς χωνόσασταν αλλού και στη θέση σας παίρνανε  μετανάστες αναπληρωτές. Σας θυμάμαι πέντε - πέντε να πηγαίνετε για να κλαδέψετε ένα σπανό δεντράκι και να διαμαρτύρεστε γιατί δεν είστε δέκα, όπως προβλέπει ο κανονισμός.
 Κάποια στιγμή τα ωραία τελειώνουν. Έπρεπε να το είχατε καταλάβει.
   
Παλιότερα, που το ποτάμι των δανεικών ήταν γεμάτο και κατέβαζε πράγμα, οι δήμοι «ευημερούσαν». Και σεις οι εργαζόμενοι σ’ αυτούς ψηφίζατε σύσσωμοι Πασόκ. Τι άλλο; Τώρα που τα φώτα χαμηλώνουν σας βλέπω να έρχεστε προς την επαναστατική αριστερά. Μάταιος κόπος. Και αυτοί να έρθουν επάνω, δεν βλέπω καλύτερες μέρες για σας, λεφτά ούτε γι αυτούς υπάρχουν. Βέβαια κατήγγειλαν τον Καλλικράτη που ήταν το πρώτο μεγάλο «χτύπημα» που δέχτηκαν οι Δήμοι Σας. Σας είπαν ότι μόλις αναλάβουν θα τον καταργήσουν, θα γυρίσουν το χρόνο πίσω και όλοι εκεί θα ζείτε όπως πριν. Αλλά μην τους πιστεύετε, η μηχανή του χρόνου δεν βρέθηκε ακόμα, μόνο στο σινεμά.  



Σχόλια

  1. ... Κάποια στιγμή τα ωραία τελειώνουν. Έπρεπε να το είχατε καταλάβει. ...

    Κάποτε θα γινόταν κι αυτό.
    Ή μήπως δεν το περιμένατε;
    Παρεμπιπτόντως επειδή έτυχε και πέρναγα από εκεί ο Μπαλασόπουλος (φατσικά και από την τιβί τον γνωρίζω τον κύριο) προσπάθησε να συγκρατήσει τον κόσμο, για να μην γίνουν "έκτροπα".
    Ο κλασσικός συνδικαλιστής των δυο τελευταίων δεκαετιών, ο πασόκος συνδικαλιστής που λοιδορείτε, (και έχετε δίκιο) ο συνδικαλιστής του διαδρόμου, όπως τον αποκαλώ εγώ, ηρέμησε λίγο τα πράματα και τα γραφεία σας τη γλύτωσαν με μοναδικό "τίμημα" μερικούς λεκέδες στην πρόσοψη.
    Αν ήταν κάποιος άλλος μη ελεγχόμενος δεν ξέρω τι θα γινόταν.
    Απ' ότι έμαθα πέρασαν και από την Ιπποκράτους. Μαλλον η Συγγρού τους έπεφτε λίγο μακρυά.

    Έτσι λοιπόν κάποια στιγμή τα ωραία τελειώνουν γιατί το ψέμα έχει κοντά ποδάρια:
    - Η αριστερά της ευθύνης
    - Κυβέρνηση συνευθύνης
    - Φερεγγυότητα (απέναντι σε ποιους;)
    - Σταδιακή απαγκίστρωση από το μνημόνιο
    και άλλες χαρωπές ατάκες σας, δεν πείθουν πλέον.

    Αν ακόμα αισθάνεστε ότι είστε ένα "αριστερό" ανάχωμα μιας εξ ίσου αντιλαϊκής κυβέρνησης με τις προηγούμενες, καλό είναι να το ξανασκεφτείτε, γιατί την επόμενη φορά ίσως να μην βρεθεί κάποιος Μπαλασόπουλος να αναχαιτίσει την οργή των εξαπατημένων.

    Τέλος με το να θέλετε λιγότερο και αποτελεσματικότερο δημόσιο είναι σαν να λέτε για την παγκόσμια ειρήνη που ζητάνε τα μοντέλα στα καλλιστεία. Πείτε μας επακριβώς πως θα γίνει αυτό, χωρίς να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας με μισθούς Πακιστάν και ανάπτυξη με ΕΟΖ!

    Εκτός αν γλυκοκοιτάζετε προς Τζήμερο μεριά και δεν θέλετε να το ομολογήσετε.

    Σπύρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σπύρο: Περνούσες από κει ή μήπως ήσουνα και συ καβάλα σε παπί και πέταγες γιαούρτια; Όχι από την Ιπποκράτους δεν πήγανε. σέβονται το μαγαζί που έφαγαν γλυκό ψωμάκι άκοπα. Να ευχαριστήσω τον μπαλασόπουλο που δεν μας έκαψε τα γραφεία, ή δεν μας σκότωσε. Εχει τα δίκια του και αυτός και η παρέα του. Δυστυχώς το παρτάκι τελείωσε για πολλούς και θα τελειώσει για ακόμα περισσότερους. Δεν ξέρω τι δουλειά κάνεις αλλά χάρη στη ΔΗΜΑΡ η χώρα συνεχίζει να στέκεται στα πόδια της, πληρώνονται οι ΔΥ, και θάρθουν τα 31 δισ μπας και ζεστάνει η αγορά. Μην μου πεις πως δεν τα θέλεις. Και οι αρχηγοί σου αυτά περιμένουνε με την ελπίδα να πέσουν οι νυν και να τα διαχειριστούν εκείνοι. Τώρα τα αριστερά κλπ που μας λες δεν με ενδιαφέρουν προσωπικά. Οι μισθοί Πακιστάν θα έρθουν και θα μας αξίζουν αν η παραγωγική μας βάση είναι Πακιστάν. Έτσι είναι φίλε καπιταλισμός. Όταν θα μας φέρετε τη σοβιετική ένωση τότε δώστε μας μισθούς Σουηδίας χωρίς να δουλεύουμε καθόλου. Τι επαναστατική αριστερά είστε. Εμείς αυτό μπορούμε

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    3. True revolutionaries prefer "Hasta la vista mi amigo" instead of "So long".
      Ernesto

      Διαγραφή
    4. Και επειδή Σπύρο είσαι απλά ένας θρασύς τύπος και άρχισες να βρίζεις, σε διέγραψα και να μην σε ξαναδούμε στα μέρη μας. Εδώ συζητάμε δεν βρίζουμε.Αλλά έχετε εκνευριστεί επειδή πέφτει η παρασιτοκρατία. Τι να κάνουμε.

      Διαγραφή
    5. Ερνεστο: Μια στιγμή να βάλω τα φυσεκλίκια και φύγαμε.

      Διαγραφή
    6. λεωνίδα, τα 31 δις δεν είναι για να ζεσταθεί η αγρά. Τα 27 δισ στοπςυ δανειστές και τα υπόλοιπα λέει σε αυτά που χρωστα΄το κράτος στον ιδιωτικό τομέα. Ειλικρινά πιστεύετε ότι αυτά ατ χρήματα θα ζεστάνουν την αφορά? Ξέρετ πόσα ανεκτέλεστα έχει το ΕΣΠΑ 2007-2013 ? 13 δις εκ τνω οποίαων τα 8,5 είναι από ενταγμένα έργα (κυρίως επιχειρηματικότητας) που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΑΠΑΝΕΣ !!!!Γιατί ???? ¨ολο αυτό το μεγάλο διάστημα οι βρισιές μας έχουν περισσέψει. Τους ''βολέυουμε'' έτσι όμως. Διότι αντί να προτείνουμε πράγματα και να τα παλεύουμε να γίνουν, περνάμε τις ώρες μας στα ''κοινωνικά μέσα'' για να κοινωνικοποιήσουμε τις ''εντάσεις'' μας. Το ερώτημα είναι για μένα : ΠΩ΅ΘΑ ΚΑΤΑΡΕΥΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ (δεν εξαιρώ κανένα) και πως θα κάνουμε κάθαρση σε αυτή την ρημαδοχώρα.

      Διαγραφή
  2. Ke i Germani ksanarxonte...Tin Triti, pragmatiki patriotes, me arxigo ton Fotopoulo ke alous diakekrimenous ethnosindikalistes, tha ta dosoun ola enantia se'kini tin emovora skrofa tou vora...BBC, CNN, NBC tha metadidoun Athens is Burning, Chaos in Athens, Public Unrest is Athens, Athens, Athens, Greece, Greece...Tha trexoun oli i koutofragki na agorasoun paketa diakopon stin Elada ... ke kapii tha lene "se eksarsi" (klemeno apo ton Xantzopoulo) ti "orea katastasi" ... Toso orea pou o Milopoulos theli kamposa ekatomiria Evra gia na katharisi ta skoupidia tou (gia ta skata tou eftiakse orea, xlidati, toualeta). Ne, ta exo parmena me tous Fotopoulous ke tous Milopoulous, ke me aftous pou tous eksethrepsan. Katse, pos tous lene aftous tous telefteous? Mia stigmi na thimitho, eeeeeee, ah ne, aristerous, to vrika!, aristerous. Aristerous?? Den mpori, lathos simperasma, xriazome giaourtoma.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάκη: Η Ελλάδα του Φωτό, του ΜΥλό κλπ υπάρχει ακόμα δίνει τη μάχη της, αλλά τελειώνει. Φυσική επιλογή. Χάθηκαν οι πόροι που την συντηρούσαν και εξαφανίζεται. θα μεταλλαχθεί σε τσιράκι του ΣΥΡΙΖΑ αν αυτός πάρει την εξουσία. Αν όχι θα χαθεί. ¨Οταν τα πανεπιστήμια συμμαζευτούν, η ΔΕΗ ιδιωτικοποιηθεί, ανοίξουν τα επαγγέλματα και κλείσουν οι ΟΤΑ με τη μορφή που έχουν, τότε θα χάσουμε και αυτούς τους καλούς μας φίλους. Θα γίνει αναγκαστικά. Μην ανησυχείς. Το θέμα είναι ποιοι είναι αυτοί που θάρθουν.

      Διαγραφή
  3. Φυσικά τα θέλουν τα 31 δίς Λεωνίδα. Φυσικά.

    Αλλά θα τα πάρουν βρίζοντας και ζητώντας κι άλλα.

    Στο διαγώνισμα Αριστερών βλέπω πως κόβουν πάντως πολύ κόσμο οι διδακτορικοί της παρασιτοκρατίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλώς να ορίσει η κυρία Μέρκελ. Είμαστε υπέρ της φιλίας και της αδελφοσύνης των λαών. Ειδικά αυτών που μας βοηθούν έμπρακτα να ξεπεράσουμε την κρίση μας.

    http://www.youtube.com/watch?v=PA5tV_WaRAk&t=7s

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για τα ψέμματα του Ιουνίου όμως φίλε Καστανά δεν απάντησες.
    Εκτός και αν βλέπεις τις εκλογές και εσύ σαν ένα ψευτο-παραμυθάκι για να νομίζουν οι χαχόλοι ότι έχουν λόγο στην άσκηση της εξουσίας στον τόπο τους.
    Τους πετάμε οτι θέλουν να ακούσουν , υπογράφουμε και μια προγραμματική συμφωνία για να περνάει η ώρα και μετά κάνουμε ότι εμείς οι γνώστες και ελίτ θεωρούμε σωστό.
    Αυτά πάω εμένα , πάω τώρα να αγοράσω γάλα για τα παιδιά μου σε 3πλάσια καρτελ-τιμή , να μιλήσω στο κινητό μου με την νέα καρτέλ-προσφορά να βάλω βενζίνη
    με την καρτέλ-διυλιστήριο-τιμή και δεκάδες άλλα ιερά και όσια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
    Εσύ συνέχισε τον αγώνα ενάντια σε κανένα κακομοίρη που χώθηκε στο δημόσιο πουλώντας την συνείδησή του για κανα 1000κο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίμων Χατζημπίρος: Ύστατος πόρος: Η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση είναι μια πρόταση για το μέλλον.

Βάσω Κιντή: Παραιτούμαι από μέλος της ΚΕ και αποχωρώ από το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς

Κίμων Χατζημπίρος: Ατελέσφορη Οικολογία