Πού είναι η αριστερά της ευθύνης, πού είναι η αξιοπιστία μας;



Τι είπε ο Σταύρος Λιβαδάς στην ΚΕ της ΔΗΜΑΡ (5/11/2012)

Όταν στις 19 Ιουνίου αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε στην κυβέρνηση, γνωρίζαμε πως μπαίνουμε σε μια πρωτόγνωρη για μας, ασυνήθιστη για την αριστερά, αλλά απολύτως αναγκαία και εξαιρετικά χρήσιμη για τον τόπο περιπέτεια. Ήταν μια στάση ευθύνης, απόρροια  των προεκλογικών μας διακηρύξεων, πως κύριο μέλημά μας ήταν να κυβερνηθεί ο τόπος. Ήταν μια στάση συνέπειας απέναντι σε όσους πίστεψαν τις διακηρύξεις μας και μας εμπιστεύθηκαν, δίνοντάς μας «εντολή για λύση». Ήταν θετική ανταπόκριση στην εκφρασμένη μέσα από τις κάλπες λαϊκή βούληση να αναζητηθούν λύσεις στα προβλήματα της χώρας στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής οικογένειας.  Η τρικομματική κυβέρνηση, παρά τις επί μέρους διαφορές των εταίρων, ήταν η μόνη εφικτή πολιτική λύση, που μπορούσε να εγγυηθεί την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.
Γνωρίζαμε πως στην κατάσταση που βρίσκονταν η χώρα δεν υπήρχαν πολλές και κυρίως ευχάριστες για τους πολίτες της επιλογές: είχαμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε μια δύσκολη και σκληρή, αλλά συντεταγμένη πορεία  δημοσιονομικής προσαρμογής και στη βίαιη και ανεξέλεγκτη χρεωκοπία. Ο πρώτος δρόμος, παρά τις δυσκολίες,  μας επέτρεπε να διεκδικήσουμε μια δίκαιη κατανομή των βαρών και να ελπίζουμε, συμβάλλοντας θετικά, σε ένα πρόγραμμα  ανασυγκρότησης της χώρας, πρόγραμμα,  που θα εγγυάται πως δεν θα βρεθούμε εκ νέου στα ίδια αδιέξοδα. Ο δεύτερος δρόμος εγγυόταν, ως συνέχεια, μόνο το χάος.
Σήμερα φτάσαμε ακριβώς στο πρώτο αλλά και πλέον κρίσιμο σημείο αυτής της διαδρομής: καλούμαστε να ψηφίσουμε τα μέτρα, όπως αυτά διαμορφώθηκαν μετά από μια δύσκολη πορεία και σκληρές διαπραγματεύσεις, τεσσεράμισι μηνών, με την τρόικα και τους ευρωπαίους εταίρους. Όμως  η άφιξη σ´αυτό το σημείο, αντί να ναι στάση αναζωογόνησης και ανεφοδιασμού για την ακόμη δυσκολότερη συνέχεια, εξελίσσεται σε παγίδευση σ ένα άγνωστης κατάληξης αδιέξοδο, αφού η χώρα βρίσκεται εκ νέου μπροστά   σε υπαρξιακό ερώτημα: Αν ψηφίσουμε τα μέτρα μας δίνεται η δόση των 31,5 δις, αποκαθίσταται εν πολλοίς η  κυβερνητική ενότητα, καθώς και η δυνατότητα, να αντιμετωπισθούν μελλοντικά, τα πολλά άλυτα ακόμη  προβλήματά μας, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής οικογένειας. Αν πούμε παρών, που πρακτικά σημαίνει όχι στα μέτρα, τίποτε δεν διασφαλίζει κάποια ομαλή και σταθερή πορεία, στην πολλή δύσκολη συνέχεια.  Επιτείνεται η αστάθεια, ενεργοποιούνται κάθε είδους φυγόκεντρες τάσεις. 
Με αυτή μας τη στάση:
- κινδυνεύει αυτή καθ’ εαυτή η υπερψήφιση των μέτρων από ένα μικροαατύχημα. Κλυδωνίζεται η κυβερνητική σταθερότητα, γιατί όπως έχουν τα πράγματα, και παρά το μικρό μέγεθός μας, η ΔΗΜΑΡ είναι η εγγυήτριά της, με δεδομένη τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ, την πλήρη αναξιοπιστία του Βενιζέλου, τις πολλές «αμαρτίες» του παρελθόντος, που κουβαλούν αρκετοί βουλευτές και των δύο κυβερνητικών κομμάτων.

- Διαρρηγνύεται η κυβερνητική ενότητα, γιατί ποιος μπορεί στα σοβαρά να θεωρήσει σταθερή και αρραγή μια κυβέρνηση, που ο ένας εταίρος της βλέπει τη δική του συμμετοχή σ αυτήν αλακάρτ; Επιλεκτικά να τη στηρίζει ή να την αντιπολιτεύεται;
-Αμφισβητείται η κυβερνητική αποτελεσματικότητα σε μια περίοδο όπου τα δύσκολα είναι μπροστά μας: πώς θα ψηφιστούν οι 12 εφαρμοστικοί των μέτρων και των μεταρρυθμίσεων νόμοι, μέσα στο 2012, πώς θα γίνει να ψηφίζεται ένας νόμος κάθε τρεις μέρες; Από ποια κυβέρνηση και πώς θα γίνει η εφαρμογή των μέτρων;

Πού είναι η αριστερά της ευθύνης, πού είναι η αξιοπιστία μας, όταν με τις πράξεις μας ενεργοποιούμε όλους αυτούς τους ασκούς του Αιόλου;
Σύντροφοι, νομίζω πως υπερβάλαμε όσο δεν έπρεπε στα εργασιακά. Όχι πως δεν είναι σημαντικά τα ζητήματα που θέτουμε. Αλλά συνιστά μια κραυγαλέα αναντιστοιχία να δεχόμαστε τόσο σκληρά μέτρα, 9,5 δις, για μισθούς, συντάξεις, φορολογικά κλπ και να αντιδρούμε, με κίνδυνο καταψήφισης των μέτρων και πτώσης της κυβέρνησης, επιμένοντας μέχρις εσχάτων,  στο επίδομα γάμου και την επέκταση των συλλογικών συμβάσεων. Εμείς, που διακηρύσσουμε πως σεβόμαστε τη συνέχεια του κράτους, εμείς που υποσχόμαστε κυβερνητικό  πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και σταδιακής αποδέσμευσης από το μνημόνιο με ορίζοντα τετραετίας, εμείς, λοιπόν, στο ξεκίνημα της συγκυβέρνησης, επιδιώκουμε διαφορετική ρύθμιση σε ψηφισμένα από την προηγούμενη κυβέρνηση (18 Φεβρουαρίου 2011),εργασιακά μέτρα! Και φυσικά αν η γενικευμένη αστάθεια οδηγήσει σε καταψήφιση των μέτρων, είτε σε πτώση της κυβέρνησης πώς μπορούμε να ελπίζουμε σε μια πιο φιλεργατική πολιτική μέσα στη χώρα;

Είχε και άλλες επιπτώσεις αυτή η ανεξήγητη επιμονή μας:
-Πήγε πίσω την υπόθεση της ανασυγκρότησης της δημοκρατικής παράταξης.
-Επέτρεψε στο Σαμαρά να εμφανίζεται ως η μόνη συνεπής ευρωπαϊκή δύναμη.
- Λειτούργησε σαν σωσίβια λέμβος στον  από παντού αμφισβητούμενο Βενιζέλο και του επιτρέπει να παριστάνει, σήμερα, τον υπεύθυνο κυβερνητικό εταίρο και τον εγγυητή της κυβερνητικής ενότητας.
- έθεσε σε ουσιαστική αμφισβήτηση την υπόθεση μιας νέας και ελπιδοφόρας για τα ελληνικά δεδομένα,  πλατιάς συνεργασίας, τη διαμόρφωση, δηλαδή,  ενός ηγεμονικού μπλοκ φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων από την προοδευτική δεξιά ως  τη δημοκρατική αριστερά.
Τι προβάλλει τώρα ως εναλλακτική πολιτική λύση για τη χώρα; Ο ανέτοιμος να κυβερνήσει Σύριζα, που σήμερα με περισσό θράσος ζητά εκλογές; Ο Σύριζα μαζί με μας; Πώς θα γίνουν αυτές οι κοσμογονικές ανατροπές και μεταλλάξεις, μέσα σ αυτό το εύθραυστο και ασταθές περιβάλλον, χωρίς να κινδυνεύσει για τα καλά, να καταστραφεί  η χώρα;  
Δεν θέλω να επεκταθώ άλλο, σ αυτά τα ζοφερά μελλούμενα, αν υιοθετήσουμε την επιτομή της αντίφασης που αντιπροσωπεύει η στάση  παρών στα μέτρα και ναι στον προϋπολογισμό. Νομίζω πως έχουμε ακόμη χρόνο να άρουμε την αντίφασή μας, να λειτουργήσουμε ως αριστερά της ευθύνης. Μπορούμε να δηλώσουμε ευθαρσώς πως παλέψαμε τα εργασιακά ως το τέλος, ως την ώρα που έμπαινε σε αμφισβήτηση το συνολικό ζήτημα η προοπτική της κυβέρνησης και της χώρας. Τούτη την κρίσιμη ώρα, αποφασίζουμε να ψηφίσουμε τα μέτρα και υποσχόμαστε πως με πρώτη ευκαιρία, όταν η χώρα θα έχει στοιχειωδώς ανακάμψει θα επιδιώξουμε από καλύτερες θέσεις την ψήφισή των εργασιακών.

Σχόλια

  1. Απαντήσεις
    1. Θες να μας πεις κάτι ή πετάς μια μ@λ@κί@ για να περνάει η ώρα και νάχει μέσα και κάτι πολιτικό;

      Διαγραφή
  2. Τα μέτρα στο πολυνομοσχέδιο είναι και ανάλγητα και άδικα και «τυφλά». Είναι δε εντελώς αντίθετα από αυτά που μας υποσχέθηκαν προεκλογικά αλλά και διαφορετικά από την προγραμματική συμφωνία του Ιουνίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Tα ίδια είναι, απλά υπήρχαν φρούδες ελπίδες ότι υπήρχαν ισοδύναμα. Αλλά οι συντεχνίες αντιστάθηκαν ισχυρά και έτσι την πλήρωσαν πάλι οι χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι. Ετσι ή αλλιώς οι μειώσεις είναι αναπόφευκτες όταν δεν γίνονται μεταρρυθμίσεις. Και αυτές δεν τις θέλει κανείς κυρίως η Αριστερά. Τώρα τις επιβάλει η τρόικα και αναγκάζονται να τις υλοποιήσουν, να δούμε πως. Σύσσωμο το πολιτικό σ΄συτημα με μπροστάρη την Αριστερά θα υπερασπιστεί τα αγγελιόσημα, τα κλειστά επαγγέλματα, τα κρατικά μαγαζιά κλπ. Ως εκ τούτου να αναμένετε και άλλες μειώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δίκιο έχει κύριε Καστανά ο 3:51.
    Για ποια αξιοπιστία ομιλεί ο κύριος Λειβαδάς, ο κύριος Μπίστης και εσείς;
    Ακόμα και στο google να ψάξεις, ναι ,όχι, ναι, όχι, ναι, ναι ... θα βρείτε.

    Εσας είχαμε σαν τελευταία μας ελπίδα, μας απογοητεύσατε και σεις και τώρα πλέον ένας είναι ο δρόμος.

    Μια άνεργη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναζητήστε βοήθεια σε φίλους αγαπητή μου. Οχι σε κόμματα. Εγώ ειδικά είναι αδύνατο να σας βοηθήσω. Απλώς κάνω εδώ τη ψυχοθεραπεία μου.

      Διαγραφή
  5. Ας μην παραβλέπουμε και την ηρωική αντίσταση Ρουπακιώτη απέναντι στη "ανάλγητη" -και κυρίως αντιδικηγορική- κατάργηση της υποχρεωτικής παράστασης δικηγόρου στα συμβόλαια. Αυτός είναι αγωνιστής!! Να βλέπουμε να μαθαίνουμε!
    Έτσι, αδούλωτοι να πορευόμαστε!

    Αλίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ωραια! Καταργηθηκαν οι ελαχιστες αμοιβες μελετων μηχανικων για ....δηθενιες. Για νοητικα σχηματα ανοιγματος των δηθεν κλειστων επαγγελματωνπου ειναι -προ 10ετιας- υπερκορεσμανα. Για τους πλουσιους κεφαλαιουχους, λες και δεν εκαναν σκληρα παζαρια. Αλλωστε πως θα ηταν πλουσιοι χωρις παζαρια!!!!Και τι εγινε; Ανεργια, υποαπασχοληση,ετεροαπασχοληση καιμεταναστευση.Διαβαστε παρακατω.

    Διαβασα την εισηγηση της ΔΕ ΤΕΕ. Ως τεθλιμεναι χηραι θρηνουν επι του ημιθανους σωματος των πεσοντων μηχανικων (νεοι αλλα και μεγαλυτεροι χωρις “δικτυωση”), ξεχνωντας το διαπαραταξιακο …..παρτυ της τελευταιας 40-ετιας.
    Συχνα δεν ξερω αν πρεπει να χαρω η να λυπηθω εφοσον :
    1. ειμαι μηχανικος και
    2 .τα ειχα προβλεψει και με χαρακτηριζαν…. ιδιορρυθμο.

    Κατα τα αλλα οι υπουργοι παιδειας αυξαναν το πληθος εισαγομενων μηχανικων στο ΕΜΠ κα τις αλλες πεντε πολυτεχνικες μας σχολες, η διοικηση των πολυτεχνικων μας σχολων δεν διαμαρτυρηθηκε ιδιαιτερα και μαλιστα προς το τελος (δηλ. το 2009), τα κομματα πλειοδοτουσαν, η τοπικη κοινωνια και ο Προεδρος της Δημοκρατιας επιθυμουσαν και….πολυτεχνικη Ιωαννινων (και γιατι οχι Αιγαιου και Ιονιου)!!!!
    Χωρις σημαντικη βιομηχανια, καινοτομια, εξαγωγες,ερευνα,… Μονον ανακατευοοντας πελωριες ποσοτητες χωματων και ριχνοντας βραχους η προκατασκευασμενα μπλοκια στο νερο!!!!

    Αυτο που δεν ηταν δυνατον να προβλεψω ειναι οτι η ελληνικη αγορα, το 2012 δεν μπορει να αντεξει πανω απο 2130 νεοεισερχομενους μηχανικους = (12/9)*1595=2127

    Πλήθος νεοεισερχομένων ασφαλισμένων στο ΤΣΜΕΔΕ:

    ΕΤΟΣ ΠΛΗΘΟΣ ΠΟΣΟΣΤΟ*

    2007 4.126 93,20

    2008 4.426 100,00

    2009 4.428 100,00

    2010 4.293 97,00

    2011 3.478 78,60

    2012 2127 48,05

    (*100%= 4427 μ.ο. 2008,2009 )

    Διαβαστε ενα μικρο αποσπασμα της εισηγησης της ΔΕ του ΤΕΕ

    “…..• Από τους 97.697 Ασφαλισμένους στον Κλάδο Υγείας του Τομέα Μηχανικών και ΕΔΕ του ΕΤΑΑ, οι 25.117 δεν έχουν καλύψει τις ασφαλιστικές τους εισφορές και δεν έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Από όσους έχουν καλύψει τις ασφαλιστικές τους εισφορές οι 7.897 έχουν προβεί σε ρύθμιση των οφειλών τους με αβεβαιότητα για το αν θα μπορέσουν να καλύψουν τις νέες εισφορές του επόμενου εξαμήνου που θα έρθουν χωρίς τις αυξήσεις που επιβάλλει το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

    Είναι ενδεικτικό ότι το Α’ εξάμηνο του 2012 εξοφλήθηκαν 43.104 ειδοποιητήρια από τα 69.361 που εκδόθηκαν, ενώ το Β’ εξάμηνο του 2011 εξοφλήθηκαν 46.166 ειδοποιητήρια από τα 68.489 που εκδόθηκαν• δηλαδή, 3.000 περισσότεροι Συνάδελφοι δεν μπόρεσαν να καλύψουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές μόνο το τελευταίο εξάμηνο.

    • Είναι, επίσης, ενδεικτική η δραματική μείωση εγγραφής νέων Μελών στο ΤΕΕ, λόγω του ύψους των ασφαλιστικών εισφορών.

    .......
    • Η αναλογία συνταξιούχων προς ασφαλισμένους το 2007 ήταν 1 προς 6.656, σήμερα η αναλογία είναι 1 συνταξιούχος προς 5.228 ασφαλισμένους.

    - Τονίζουμε ότι τα παραπάνω δεν είναι νούμερα. Είναι οι ζωές και η απόγνωση του καθένα από τους 25.117 Συναδέλφους μας που δεν μπορούν να ανταποκριθούν, τις αγωνίες του καθένα από τους 7.897 που έχουν προβεί σε ρύθμιση και πασχίζουν να ξεπληρώσουν, του καθένα από τους χιλιάδες νέους Συναδέλφους που δεν μπορούν να βρουν εργασία και δεν εγγράφονται ή ξενιτεύονται……”

    Αφωτιστος Φιλελλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προς την αριστερα, οδος απειρου αριθμος μηδεν
    Κοινοπoιηση : ευγενη κατηγορια μηχανικων Η/Υ και πληροφορικης.

    Εμεις οι παλιοτεροι …σχετικα πτωχοι και χαζοι συμβατικοι μηχανικοι,με ΑΜ περι το 25.000+_5.000,γνωρισαμε ως φοιτητες(1970-1980) οτι πολλοι Μηχανολογοι-Ηλεκτρολογοι και Χημικοι Μηχανικοι εργαζονταν στις βιομηχανιες του Λεκανοπεδιαου, Σχηματαρι, Οινοφυτα, στη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ,….

    Μηχανικος ηταν τιτλος τιμης εκεινες τις εποχες. Οποιος διοριζοταν στο Δημοσιο, στο συμφωνητικο προσληψης γινοταν δεκτο οτι θα ειχε την δυνατοτητα να εκπονει ιδιωτικες μελετες της ειδικοτητας του.

    Περιμεναμε απο εσας να κανετε τα Μεσογεια την Silicon Valley της Ευρωπης, εδω και 32 ετη. Τα αρβανιτικα αμπελοχωραφα θα γεμιζαν αντι για μαιζονετες εσωτερικων μεταναστων με μοντερνα κτιρια εταιρειων ερευνας και αναπτυξης, οπου το μελλον του εθνους, οι πληροφορικαριοι, θα ανεβαζαν το ΑΕΠ μαζι με τους αλλους μηχανικους (οι περισσοτεροι -της γενιας μου- γονοι αγροτοκτηνοτροφων που διαβαζαν τους Ιησουιτες και σπουδασαν για να μην μαζευουν τα καπνα, να μην οργωνουν με τα τρακτερ η να μην αρμεγουν τις προβατινες η τις κατσικες τους) που θα ιδρυαν η …εστω θα εργαζονταν σε μοντερνα μικρα εργοστασια οχηματων, βιομηχανικου εξοπλισμου, αγροτικων μηχανηματων, βιοτεχνολογιας,…

    Η δε επιτυχια θα ηταν τοσο μεγαλη που η ελληνικη Silicon Valley θα γεμιζε ολα τα μεσογεια φθανοντας το Λαυριο και επειδη δεν θα ειχε χωρο να αναπτυχθει, θα πηγαινε δυτικα προς την Ν.Κηφισια θα πηδαγε σαν φωτια προοδου την Ε.Ο. Αθηνων-Θεσσαλονικης στον Αγιο Στεφανο και θα ανεβινε της Ε.Ο. φθανοντας εως το Σχηαμταρι και την Θηβα οπου θα κτιζονταν τα εργοστασια ηλεκτρονικων υπολογιστων , ηλεκτρονικων παιχνιδιν, κινητων τηλεφωνων κια αλλων επιτευγματων της εφαρμοσμενης πληροφορικης.

    Και αντι να γινουν αρκετα απο τα παραπανω, δηλ.software, “αλγοριθμους και πολυπλοκοτητα “, εμπορικες εφαρμογες λογισμικου και υλικου, καινοτομια, βιοτεχνολογια,….. τι συνεβη;

    Αφωτιστος Φιλελλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπράβο στα 26 μέλη της ΔΗΜΑΡ για την επιλογή τους να πάνε κόντρα στο λαϊκισμό, στην αθλιότητα της καθεστηκύιας τάξης, στις συντεχνίες που μας οδήγησαν ως εδώ με τις δήθεν φιλολαϊκές πολιτικές τους. Όχι απλώς στη χρεοκοπία αλλά στο μεταίχμιο Δύσης και Ανατολής. Της Δύσης της Δημοκρατίας και της Ανατολής του Μεσσιανισμού. Του Μεσσιανισμού του ΣΥΡΙΖΑ, των συνδικαλιστών και των συντεχνιών που από το 1974 και μετά δεσπόζουν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Όλοι αυτοί υπερασπίζονται τον ΛΑΟ. Αυτόν εκπροσωπούν, γι'αυτό παλεύουν οι ΔΗΜΑΓΩΓΟΙ.
    Σήμερα υπερασπίζονται του υπαλλήλους της Βουλής με τους 16 μησθούς και 6000 ευρώ το μήνα. Χθές υπερασπίστηκαν τη συνδικαλιστική σύνταξη. Προχθές δεν ψήφισαν την τροπολογία για την ένταξη στον ΕΟΠΥ των "ευγενών" ταμείων. Την περίοδο που η χώρα διένυε την καλύτερη Δημοκρατία στη σύγχρονη Ιστορία της υπήρχαν "ευγενή" ταμεία. Τα οποία η Αριστερά υπερασπίζεται.
    Όλοι αυτοί σήμερα διατείνονται ότι έχουν συνειδισιακό πρόβλημα με το εργασιακό με το οποίο η ΓΕΣΕΕ διαφωνεί κάθετα. Και πότε η ΓΕΣΕΕ υπερασπίστηκε και εκπροσώπησε τον ιδιωτικό τομέα? Το ΔΣ της είναι όλοι υπάλληλοι οργανισμών, ΔΕΚΟ, Τραπεζών που συνδιαλέγονταν με Υπουργούς . Και τί έκανε η ΓΕΣΕΕ όταν ο εργασιακό "μεσαίωνας" λειτουργούσε και χωρίς να νομοθετηθεί? Το άρθρο της κ. Α. Λυμπεράκη είναι κατατοπιστικότατο.
    Προς τους Βουλευτές της ΔΗΜΑΡ που οι ΠΟΛΙΤΕΣ και όχι ο λαός τους έστειλε στη Βουλή, για να Βουλεύονται το συμφέρον του κράτους.
    Στις ιστορικές στιγμές δεν υπάρχει "παρών" για υπεύθυνους πολιτικούς. Υπάρχει το ΝΑΙ ή το ΟΧΙ. Το παρών είναι ανανδρεία. Και η Αριστερά δεν ήταν άνανδρη κάποτε. Είπε το μεγάλο ναι ή όχι και πλήρωσε το τίμημα.
    Ο αγαπητός Πρόεδρος πρέπει να αποφασίσει. Είναι πρόεδρος κόμματος ή πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου? Δεν μπορεί να απουσιάζει από τη Βουλη σε ψηφοφορίες που αφορούν συναδέλφους του. Ανάλογη είναι και η στάση της κ. Ρεπούση για τα ΑΕΙ και το πρώτο νόμο της κυβέρνησης.
    Πού είναι ο μεταρρυθμιστικός λόγος της ΔΗΜΑΡ αυτούς τους μήνες?
    Παραθέτω και δυo άλλες σελίδες
    1.Σκυλακάκης. Εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων.
    http://www.athensvoice.gr/article/city-news-voices/%CF%83%CF%87%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CE%B1/%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%83%CF%87%CE%AD%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%81%CF%81%CF%85%CE%B8%CE%BC%CE%AF%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD
    2. Καβάφης. Στα 200 π.Χ
    http://users.hol.gr/~barbanis/cavafy/200bc-gr.htmlΣ
    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
    Φανή Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Φανή συμφωνούμε σε όλα, θα αργήσει να γίνει αξιόπιστη αριστερά στην Ελλάδα και πιθανό να μην γίνει ποτέ. Χειαζόμαστε άλλα σχήματα και άλλες ιδεολογίες. Left-liberal.

      Διαγραφή
  9. @Φανή Α

    Μην απορειτε. Η ΔΗΜΑΡ ειναι η ευπορη ή πλουσια μεσηλικη και γηρασμενη αριστερα, οπως και πολλοι του ΣΥΡΙΖΑ.

    Καλη σας νυκτα

    Αφωτιστος Φιλελλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώ οι υπόλοιποι του ΣΥΡΙΖΑ όλο φρέσκιες ιδέες είναι! Από τον Πρόεδρο μέχρι τους νέους που τον ακολουθούν. Δείτε αυτό που συμβαίνει στα ΑΕΙ. Όλοι είχαν μάθει να φωνάζουν, να βρίζουν, να προπιλακίζουν, να χτίζουν και τελευταία να καταζητούν. Με την τακτική αυτή διορίζονταν, συνδικαλίζονταν, έκλεβαν το κράτος. Αυτό το καθεστώς αγωνιούν να διασώσουν. Και να πληρώνει ο Λαός, ο καημένος, ο δυστυχής! Ευτυχώς ήρθε η Σωτήρας. Ζωή Κωνσταντοπούλου!
      Το μέλλον βρίσκεται σε μια Φιλελεύθερη Αριστερά και σε μια Σοσιαλδημοκρατία δυτικοευρωπαϊκού τύπου.
      Φανή Α

      Διαγραφή
    2. Μπράβο Φανή αυτό είναι η μόνη λύση το left-liberal

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίμων Χατζημπίρος: Ύστατος πόρος: Η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση είναι μια πρόταση για το μέλλον.

Βάσω Κιντή: Παραιτούμαι από μέλος της ΚΕ και αποχωρώ από το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς

Κίμων Χατζημπίρος: Ατελέσφορη Οικολογία