Στη φρίκη του Κονέκτικατ



Η διευθύντρια του σχολείου

Για τη φρίκη του Κονέκτικατ δεν έχεις τίποτα να ψελλίσεις, δεν έχεις να ποστάρεις, να αναλύσεις.
Τι να πεις για παιδιά μόνα, για οικογένειες δύσκολες, για όπλα που είναι εύκολα, για ανθρώπους που έφυγαν χωρίς κανένα λόγο;
Μονάχα να κλάψεις μπορείς και μετά να βουβαθείς για πάντα.
Να πας μέσα στο δωμάτιο να δεις αν τα δικά σου είναι καλά, να τα φιλήσεις καθώς κοιμούνται αμέριμνα και μετά να ξεχαστείς.
Ν’ ανάψεις ένα τσιγάρο, να πιεις κάτι, για να ξορκίσεις το κακό.

Όταν ξεσπά η φρίκη, άλλοι τρέχουν να κρυφτούν και άλλοι γίνονται με μιας ήρωες, βάζουν τα στήθια τους μπροστά, υπερασπίζονται τους συνανθρώπους τους, πεθαίνουν με αιτία. (Leo)

Διάβασα στην Αthens Voice


Η 27χρονη δασκάλα Βικτώρια Σότο (φωτο πάνω) έδωσε τη ζωή της για να προστατέψει τους μαθητές της από το μένος του δολοφόνου που εισέβαλε στο σχολείο της πόλης Νιουτάουν στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα, η δασκάλα έβαλε το σώμα της μπροστά στα παιδιά όταν ο δολοφόνος άρχισε να τα πυροβολεί πέφτοντας νεκρή από τις σφαίρες του.
Αντίθετα από άλλους δασκάλους που έσπευσαν να καλυφθούν όταν άρχισαν οι πυροβολισμοί, η Βικτώρια Σότο μαζί με τη διευθύντρια του σχολείου Ντον Χόχσπρανγκ 47 ετών και την 56χρονη ψυχολόγο του σχολείου Μέρι Σέρλαχ, αντιμετώπισαν τον δολοφόνο κατά πρόσωπο, βρίσκοντας τραγικό θάνατο.
Οι τρεις γυναίκες είναι τα τρία από τα έξι ενήλικα άτομα που σκοτώθηκαν στην τραγωδία της Παρασκευής.
   

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίμων Χατζημπίρος: Ύστατος πόρος: Η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση είναι μια πρόταση για το μέλλον.

Βάσω Κιντή: Παραιτούμαι από μέλος της ΚΕ και αποχωρώ από το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς

Κίμων Χατζημπίρος: Ατελέσφορη Οικολογία