Συνεννόηση στα βραζιλιάνικα



Ο πρόεδρος Λούλα μετά τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα δήλωσε, χωρίς να κάνει καμιά αναφορά στο πρόσωπο.

«Tο μήνυμα που θα ήθελα να στείλω στον Ελληνικό λαό είναι ότι σ' αυτή τη στιγμή της κρίσης πρέπει να είναι ψύχραιμοι, να έχουν μεγάλη θέληση και να αναζητήσουν λύσεις. Να μη γίνονται πολλά σχόλια για την κρίση, αλλά να συζητούν ποιες είναι οι λύσεις. Εδώ στη Βραζιλία η λέξη κλειδί ήταν η οικονομική ανάπτυξη μαζί με το εμπόριο, μαζί με τις επενδύσεις, μαζί με τις θέσεις εργασίας, μαζί με την κατανάλωση και γι' αυτό η Βραζιλία έχει ανέβει από τη δέκατη στην έκτη θέση στην παγκόσμια οικονομία.»

Και τι κατάλαβε ο Τσίπρας:

«Στο πρόσωπο του Προέδρου Λούλα βρήκαμε έναν ισχυρό σύμμαχο στην προσπάθεια του ελληνικού λαού να ξεπεράσει την κρίση, στην προσπάθειά του να αντέξει και να νικήσει τις βάρβαρες νεοφιλελεύθερες πολιτικές.»

Ωραία συνεννόηση. Σε ποια γλώσσα έγινε; Πρόεδρε αυτό ακριβώς κάνει και ο Αλέξης. Δεν μιλάει καθόλου, ούτε καν ουρλιάζει κάθε τρεις και λίγο και είναι όλο συγκεκριμένες προτάσεις για την ανάπτυξη. Προχθές που ο Σαμαράς δεξιώθηκε ξένους επενδυτές για να τους πείσει μπας και ρίξουν κανένα Ευρώ στην εγχώρια αγορά, χίμηξε να τον φάει. Προσπάθησε δε να εκφοβίσει τους επιχειρηματίες  ώστε να μην τολμήσουν να κάνουν δουλειές στη χώρα μας.  Την ανάπτυξη θα την φέρουν αυτός με τα λόγια και οι δεινοί οικονομολόγοι του με τα μελίσσια στη Χαλκιδική.    

Σχόλια

  1. O A. Tsipras ke o SYRIZA ine san ta positronia. Pane piso sto xrono.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κουτσαμάνης Αλέξανδρος20 Δεκεμβρίου 2012 στις 12:40 π.μ.

    Ταξίδι καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους.Ολόκληρα χιλιομετρα για να βρούμε συμμάχους σε τι? στο πως θα βγούμε απο την κρίση? Το αποτέλεσμα ποιό είναι? Οτι λύσεις προτείνουν οι"μερκελιστές"στην Ελλάδα και οι"Ευρωπαίοι δανειστές κ΄κατακτητές" τις άκουσε δια στόματος Λούλα,όχι μόνο ο ιδιος αλλά και η αντιπροσωπία του ΣΥΡΙΖΑ και το συνεργείο της ΕΡΤ(ο σκηνοθέτης αλήθεια γιατί χρειαζόταν?) Τώρα για τις δηλώσεις τί να πώ? Είπε αυτά που θέλει να ακούσει ο ελληνικός λαός τα γνωστά.Το τραγικό όμως Λεωνίδα,είναι οτι τόσο στους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ,οσο και στους Ελληνες πολίτες θα γίνει γνωστό,μόνο το τι δήλωσε ο Τσίπρας και τίποτα για το τί είπε ο Λούλα. Δυστυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ¨Οταν ανέβηκε ο Λούλα στη Βραζιλία υποσχέθηκε ότι θα αγωνιστεί για ένα πράγμα. Για νάχουν τρία γεύματα τη μέρα όλοι οι Βραζιλιάνοι. Πως θα το πετύχαινε αυτό; Με λόγια; και αντιφιλελέ κορώνες; Μόνο με επενδύσεις, δουλειά και γερά πατήματα στη βραζιλιάνικη γη. Αυτό που θα αναγκαστεί να κάνει και ο Τσιπρας αν έρθει ποτέ επάνω. Αλλά εδώ έχουμε ακόμα τα 300 δις και ξεκοκαλίζουμε. Έχουμε τόσα πολλά ακόμα για να πετάμε ώστε να συνοδεύουν 5 κρατικοί υπάλληλοι τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στις διακοπές του. Δυστυχώς το λογαριασμό θα τον πληρώσουν τα παιδιά των ασθενέστερων όπως πάντα. Τα παιδιά μας.

      Διαγραφή
  3. Πολύ ωραία και η "Αυγή" : " ΛΟΥΛΑ : ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ " Ούτε και αυτή έχει πάρει χαμπάρι ότι η Βραζιλία έχει καμμιά εκατοστή ιδιωτικά Πανεπιστήμια, ότι φτιάχνει αυτοκινητοδρόμους αναθέτοντας εκμετάλλευση και κατασκευή σε ιδιώτες, ότι το 40% της παραγωγής ενέργειας είναι στα χέρια ιδιωτών και ότι εκεί τρέχουν με "αριστερή" κυβέρνηση αποκρατικοποιήσεις μη έχοντας κανένα πρόβλημα να πουλήσουν αεροδρόμια.
    Κι αυτό το "Να μη γίνονται πολλά σχόλια για την κρίση, αλλά να συζητούν ποιες είναι οι λύσεις".... σπάει κόκκαλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίμων Χατζημπίρος: Ύστατος πόρος: Η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση είναι μια πρόταση για το μέλλον.

Βάσω Κιντή: Παραιτούμαι από μέλος της ΚΕ και αποχωρώ από το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς

Κίμων Χατζημπίρος: Ατελέσφορη Οικολογία