ελευθερία, αλληλεγγύη, αναζήτηση, σκληρή δουλειά και πάντα rock n roll

Τεχνικής μηχανικής εγκώμιον

Τεχνικής μηχανικής εγκώμιον

Παρατηρητήριο

Βγαίνεις στο σχολείο στα διαλείμματα για να κάνεις τη λεγόμενη εφημερία στο προαύλιο. Μην πέσουν και χτυπήσουν, μη τσακωθούν, μην μπει ο εξωσχολικός και τα πειράξει. Και πέφτει το μάτι σου στην άκρη της αυλής σένα παιδί που περπατάει μόνο του. Φαινομενικά δεν έχει κανένα λόγο να είναι μόνο του. Ούτε στο τηλέφωνο μιλάει, ούτε διαβάζει το μάθημα της επόμενης ώρας. Απλά κάνει διάλειμμα μόνο του ενώ λίγο παρακάτω η αυλή δονείται από τα γέλια, τα χάΒγαίνεις στο σχολείο στα διαλείμματα για να κάνεις τη λεγόμενη εφημερία στο προαύλιο. Μην πέσουν και χτυπήσουν, μη τσακωθούν, μην μπει ο εξωσχολικός και τα πειράξει. Και πέφτει το μάτι σου στην άκρη της αυλής σένα παιδί που περπατάει μόνο του. Φαινομενικά δεν έχει κανένα λόγο να είναι μόνο του. Ούτε στο τηλέφωνο μιλάει, ούτε διαβάζει το μάθημα της επόμενης ώρας. Απλά κάνει διάλειμμα μόνο του ενώ λίγο παρακάτω η αυλή δονείται από τα γέλια, τα χάχανα, τα τρεχαλητά. Γιατί αυτό το παιδί είναι μόνο του; Ποιο σκοτεινό σπήλαιο έχει ρουφήξει αυτό το βλασταράκι στα έγκατα της ανείπωτης φρίκης;να, τα τρεχαλητά. Γιατί αυτό το παιδί είναι μόνο του; Ποιο σκοτεινό σπήλαιο έχει ρουφήξει αυτό το βλασταράκι στα έγκατα της ανείπωτης φρίκης;ρκτο.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΧΡΩΜΑΤΑ- ΜΗ ΜΕ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΌΤΑΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ

Οι ευρωπαϊκές αρχές αποφάσισαν να ασχοληθούν ξανά με το μεταναστευτικό όταν άρχισαν οι τσαμπουκάδες της Ιταλικής κυβέρνησης και η κρίση στον κυβερνητικό συνασπισμό της Γερμανίας. Από τις αποφάσεις που πήραν-δεν πήραν είναι φανερό ότι δεν έχουν λύση, αλλά έχουν λεφτά για πέταμα. Είπαν και κάτι υπαινικτικά και για τη δράση των ΜΚΟ στη Μεσόγειο και έδωσαν και του δικού μας παράταση στην αύξηση του ΦΠΑ. Απλά δεν υπάρχει καμιά λύση εκεί που δήθεν ψάχνουν. Πρόκειται περί εποικισμού της Ευρώπης από κατοίκους της Αφρικής και της Ασίας. Ζούμε μια φάση μετακίνησης λαών που θα ενταθεί λόγω υπερπληθυσμού, διάβρωσης των παραλίων και ερημοποίησης που προκαλεί η κλιματική αλλαγή. Αυτά συνδυάζονται με την πολιτική αστάθεια, την οικονομική καχεξία, τη βία αλλά και τη διακίνηση της πληροφορίας και την ευκολία των μετακινήσεων. Η Ευρώπη είναι πολύ πλούσια για το μέγεθος του πληθυσμού της και λογικά φαντάζει ως η γη της επαγγελίας. Κάποια στιγμή θα κλείσει σαν στρείδι αλλά αυτό θα σημάνει βία, ανείπωτη βία. Στα πλαίσια της κατάρρευσης της μεταπολεμικής ηθικής που έρχεται.

Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου 2012

Ανταπόκριση από την ΚοπεγχάγηΔε νομίζω να γίνουμε πια η Δανία του Νότου. Μας βλέπω για Βραζιλία των Βαλκανίων. Συνεπώς Φώτη καλύτερα να κάτσεις εκεί αν θέλεις κόλπα δανέζικα. Και κάνει κι ένα κρύο εκεί πάνω. 

Από τον Fotis Giann στο fb

Είπα να κρατηθώ, αλλά με αυτά πού μου έδειξε και μου είπε η κόρη μου έχω βγεί έξω από τά ρούχα μου. Οχι τίποτα άλλο, αλλά εδώ κάνει καί πολύ κρύo. Λοιπόν δώστε προσοχή σέ αυτά πού θά σάς πώ. Η κόρη μου ζεί στήν Δανία εδώ καί 18 μήνες μόνιμα. Τό κράτος τής έχει δώσει τήν ίδια ταυτότητα κάρτα πού έχουν όλοι οί Δανοί πολίτες. Η Κάρτα αυτή έχει πάνω ένα ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΡΙΘΜΟ. Ο αριθμός αυτός είναι ασφαλιστικός αριθμός, αριθμός φορολογικού μητρώου, αριθμός ταυτότητας, αριθμός πρόσβασης στόν τόπο κατοικίας, αριθμός πρόσβασης στόν τραπεζικό τής λογαριασμός, σέ τυχόν πιστωτικές κάρτες, στά πάντα. Πρίν 2 μήνες άλλαξε σπίτι. Εδώ είσαι υποχρεωμένος μόλις αλλάξεις διεύθυνση κατοικίας νά ΤΟ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΜΕΣΩΣ στό www.skat.dk. Οn line καί διαδικτυακά. Αλλιώς σού μπλοκάρουν τά πάντα, άν ανακαλύψουν πώς δέν δήλωσες αλλαγή Διεύθυνσης!!!
Μόλις τήν αλλάζεις, τό σύστημα σού δίνει αμέσως έναν κατάλογο από τούς οικογενειακούς γιατρούς στήν γειτονιά πού θά μείνεις. Επιλέγεις φύλο,(άνδρα η γυναίκα γιατρό), κ.λ.π. Τό πιό φοβερό τό άφησα γιά τό τέλος. Αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία, μετά μία ώρα μπήκε στόν Τραπεζικό τής λογαριασμό. Ηταν ήδη ενημερωμένος ON-LINE γιά τήν καινούργια της διεύθυνση!!! Καί όχι μόνο. Ενημερώνονται ταυτόχρονα οι φορολογικές υπηρεσίες, η Αστυνομία, το Πανεπιστήμιο, αλλά καί ο εργοδότης πού δουλεύει. Ολα τά συστήματα έχουν μέσα σέ λίγα λεπτά ταυτόχρονη ενημέρωση.
Βαρέθηκα πιά νά ακούω στήν Ελλάδα, ατέρμονες συζητήσεις από Πολιτικούς Κοτζαμπάσηδες,π ανεπιστημιακούς, οικονομολόγους, συγγραφείς, ειδικούς κ.λ.π, γιά τήν "ανάπτυξη", τήν "πάταξη τής φοροδιαφυγής" τήν "διαφάνεια" τήν "γραφειοκρατία" τήν δήθεν "μεταρρύθμιση" στό κράτος, κ.λ.π-κ.λ.π. Βαρέθηκα κυριολεκτικά. Νά ένα από τά παραδείγματα πού υπάρχουν σέ μία Χώρα τού πλανήτη Γη. Γιατί δέν κάνουν αυτό πού γίνεται στήν Δανία. Γιατί; Θά τό πώ απλά καί μία ακόμα φορά. Οχι πώς δέν μπορούν. ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ. Γιατί τό μόνο πού τούς ενδιαφέρει, είναι πώς θά προστατέψουν τούς πελάτες, πώς θά λεηλατήσουν τά λεφτά τής Ευρώπης, πώς θά προστατέψουν τήν συνδικαλιστική κλεπτοκρατία και τήν κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα, πώς θά προστατέψουν τίς συμμορίες και τίς μαφίες πού κυβερνούν σάν παρακράτος αυτό τό κράτος. Πρόκειται γιά ένα άθλιο διεφθαρμένο πολιτικό πελατειακό σύστημα, από τό ένα άκρο τού πολιτικού χώρου, (Χρυσή Αυγή), μέχρι τό άλλο άκρο,(εξωκοινοβουλευτική αριστερά). Ολοι τους βράζουν στό ίδιο καζάνι. Στήν ίδια παρωχημένη νοοτροπία. Δέν εξιδανικεύω καθόλου τήν Δανία. Δέν είναι όλα εδώ τέλεια. Απλά λέω πώς εμείς ζούμε σέ ένα απόλυτο μπουρδέλο. Μέ τήν συντριπτική πλειοψηφία τής κοινωνίας συνυπεύθυνη, πού όχι μόνο τό ανέχεται, αλλά το επιβραβεύει μέ τήν ψήφο του. Καί άς ψάχνεται δήθεν γιά νέα πολιτικά κόμματα. Μάθαμε 190 χρόνια. Δύσκολο, αυτό τό άθλιο πελατειακό κράτος, καί αυτή η πελατειακή νοοτροπία νά αλλάξει.

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.

ΥΓ
Μιλήσαμε μέ ένα Δανό Δικαστή, ο οποίος είναι φίλος πανεπιστημιακού γνωστού μας καί τού λέγαμε γιά τίς αποχές τών Ελλήνων Δικαστών. Το φοβερό είναι πώς ο άνθρωπος δέν μάς πίστευε. Θεωρούσε πώς τού λέγαμε ψέμματα, η ανέκδοτα. Στόν δέ Πανεπιστημιακό φαίνονταν επίσης ανέκδοτα, αυτά πού τού λέγαμε πώς συμβαίνουν στά Ελληνικά πανεπιστήμια. "Εχετε εδώ φοιτητικές παρατάξεις", τόν ρωτήσαμε. Λές καί τόν ρωτήσαμε κάτι σέ Κινέζικά. Καί η Δανία έχει Δημοκρατία. Οχι Χούντα. Προφανώς χούντα κλειστών επαγγελάτων, "ειδικών μισθολογίων" "Πανεπιστημιακών συμμορίων", κάπου αλλού υπάρχει.Κ άπου αλλού στόν Νότο....Αυτά!! 

5 σχόλια:

 1. Λεώ,
  Είστε πλέον κυβέρνηση' το να σκίζετε τα ρούχα σας επειδή δεν μπορείτε να κυβερνήσετε και να το ρίχνετε στους απαίδευτους πολίτες δεν είναι σοβαρή δικαιολογία.
  Τα ίδια έλεγε και ο καταλληλότερος (και υποθέτω θα χρησιμοποιεί και σαν επιχείρημα ο ανεκδιήγητος Σημίτης).

  Αν δεν μπορείτε να κάνετε την δουλειά, get the hell out και αφήστε την βιολογία να εκφραστεί ελεύθερα στην χώρα αυτή (όπως και στην Συρία).

  Atlas Shrugged

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Atlas Shrugged
   Το σχόλιο αυτό δεν ταιριάζει εδώ νομίζω φίλε. Αύριο σε θέλω που θα ανεβάσω κάτι σχετικό. Εκεί να έρθεις και να μας τα χώσεις, να γίνει κουβέντα. Το ότι είμαστε κυβέρνηση δε σημαίνει ότι ξέρουμε και να κυβερνάμε. Σημασία έχει ότι η χώρα τα καταφέρνει και αυτό με γεμίζει αισιοδοξία. Ποιον εμένα που είμαι όλο κριτική. Αλλά αποφάσισα να προβάλω πια περισσότερο τη θετική πλευρά της κρίσης. Και φυσικά δεν θαφήσουμε καμιά βιολογία να κάνει τη δουλειά της. Και δεν θα φαγωθούμε μεταξύ μας. Θα δεις ότι σ' ένα χρόνο τα πράγματα θα είναι αλλιώς. Ο καπιταλισμός θα ξεπεράσει την κρίση του για να επιβιώσει. Το θέμα είναι να επιβιώσουμε και μεις. ¨Ολοι ακόμα και οι εχθροί μας.

   Διαγραφή
 2. Foti, prepi na ftei o ilios ke i galazia thalasa.

  Kales Giortes ke Kali Xronia se oles ti Margarites ke ta Margaritaria.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μάκη καλή χρονιά σε όλους μας. Σίγουρα φταίει και ο ήλιος και η θάλασσα. Και επειδή μας φταίνε τα απολαμβάνουμε αλλά δεν τα εκμεταλλευόμαστε σωστά. Κάνουμε τη ζωή μας δύσκολη ενώ ζούμε σε μια όμορφη και "εύκολη" χώρα. Οι αντιφάσεις της ζωής. Και πάλι χρόνια πολλά

   Διαγραφή
 3. Να συμπληρώσω κι εγώ μια δικιά μου εμπειρία από την Δανία. Με ένα φίλο ξεκινήσαμε να ανοίξουμε ένα μαγαζί στην Κοπεγχάγη. Ψάχνοντας στο internet βρήκαμε αυτή την υπηρεσία του δήμου που ασχολείται με την προώθηση της επιχειρηματικότητας

  http://www.copcap.com/

  Στείλαμε ένα e-mail και μας έκλεισαν στα γραφεία τους ραντεβού με δικηγόρο, λογιστή και μεσίτη για να μας εξηγήσουν όλες τις διαδικασίες, το φορολογικό καθεστώς και την κατάσταση της αγοράς real-estate, όλα αυτά που χρειαζόμασταν δηλαδή για να κάνουμε τους προϋπολογισμούς και το business plan μας. Επίσης μας πήγαν βόλτα σε μερικές εμπορικές περιοχές του κέντρου που θα μπορούσαμε να ανοίξουμε το μαγαζί μας. Consulting κανονικό από ευγενέστατα παιδιά χωρίς να πληρώσουμε ούτε μία κορώνα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή