Δήλωση Φώτη Κουβέλη


Ο Φώτης Κουβέλης μετά τη συνάντηση με τον Ε. Βενιζέλο δήλωσε:

H κυβέρνηση είναι γνωστό ότι στηρίζεται σε τρία κόμματα. Κατά συνέπεια, το αρραγές της κυβέρνησης  προϋποθέτει την συμφωνία και των τριών μερών. Δεν έχει εξασφαλιστεί όλες τις φορές ο αναγκαίος συντονισμός,  αλλά και η αναγκαία σύμπτωση. Δεν έχει προκύψει σε αρκετές περιπτώσεις και ο κοινός πολιτικός τόπος  που πρέπει να υπάρχει.  

Η κυβέρνηση κατά συνέπεια μπορεί να πορευτεί για να ολοκληρώσει το έργο της, να το ολοκληρώσει με επιτυχία, από την ώρα που θα  εξασφαλίσει και τον συντονισμό αλλά και τον κοινό πολιτικό τόπο, ο οποίος  είναι αναγκαίο να υπάρχει  για την αποτελεσματικότητα του έργου της. Η συμμετοχή μας  στην κυβέρνηση έγινε ακριβώς γιατί θέλουμε να δώσουμε λύση στο μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει για  τη χώρα και την κοινωνία και αυτή τη λύση πρέπει να την εξασφαλίσουμε με κάθε δυνατό τρόπο. 
Η περεταίρω πορεία της κυβέρνησης προϋποθέτει την ουσιαστική συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων που την συγκροτούν και την στηρίζουν. Από το βήμα αυτό απευθύνω πρόσκληση στον κ. πρωθυπουργό προκειμένου να υπάρξει τριμερής συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών για την εξεύρεση του κοινού πολιτικού τόπου και ιδιαίτερα στα ζητήματα στα οποία είναι ορατή όχι μόνο η διαφορετική άποψη αλλά και η αντίθεση, όπως εν προκειμένω  η υπόθεση της ΕΡΤ. 
Η ΕΡΤ αναμφισβήτητα έχει ανάγκη εξορθολογισμού, έχει ανάγκη αναδιαρθρώσεων, πρέπει να αναβαθμιστεί, αλλά αυτό επιβάλλεται να γίνει και πρέπει να γίνει με την ΕΡΤ ανοιχτή. Είναι απαράδεκτο το γεγονός  να είναι κλειστή η ΕΡΤ, την ώρα βεβαίως που εκκρεμούν τα άλλα ζητήματα στα οποία αναφέρθηκα.
Επομένως πρέπει να υπάρξει αυτή η συνεννόηση μεταξύ των τριών πολιτικών αρχηγών, των τριών πολιτικών κομμάτων, για να αντιμετωπιστούν όλα εκείνα τα προβλήματα τα οποία έχουν δημιουργήσει πράγματι  μια εικόνα η οποία φαίνεται να είναι θολή τούτη τη ώρα αναφορικά με την κυβέρνηση.
Εμείς θεωρούμε, θεωρεί η Δημοκρατική Αριστερά, ότι πρέπει να πορευτεί, να συνεχίσει την πορεία της η κυβέρνηση και θα μπορέσει να τη συνεχίσει με επιτυχία για να ολοκληρώσει το έργο της, για να βγει η χώρα από την κρίση, για να μπορέσει να ανασάνει η ελληνική κοινωνία, υπό την προϋπόθεση ότι θα αντιμετωπιστούν όλα εκείνα τα οποία λίγο πριν ανέφερα και τα οποία συνιστούν διαφορετικές απόψεις αλλά και ζητήματα – μεγέθη αντίθετων απόψεων.     


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίμων Χατζημπίρος: Ύστατος πόρος: Η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση είναι μια πρόταση για το μέλλον.

Βάσω Κιντή: Παραιτούμαι από μέλος της ΚΕ και αποχωρώ από το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς

Κίμων Χατζημπίρος: Ατελέσφορη Οικολογία