Οι νέοι δηλωσίες




Είχαμε καταγγείλει από την πρώτη στιγμή τον αυταρχικό και αντιδημοκρατικό τρόπο που ομάδα Σαμαρά προχώρησε στο κλείσιμο της ΕΡΤ. Μάλιστα κάποιοι από μας έχουμε αρθρογραφήσει γι αυτό. Σήμερα η πραγματικότητα έχει ως εξής: Η ΕΡΤ ΑΕ δεν υπάρχει (και με τη βούλα του ΣτΕ). Βρισκόμαστε σε διαδικασίες για την δημιουργία του νέου δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Πολλοί συνάδελφοι, πρώην εργαζόμενοι στην ΕΡΤ που έμειναν άνεργοι, έκαναν και κάνουν αυτό που πρέπει να κάνει κάθε άνεργος. Δίνουν την προσωπική τους μάχη για μια θέση εργασίας. Έτσι υπέβαλαν αιτήσεις για την πρόσληψή τους στον μεταβατικό φορέα και κατά πάσα πιθανότητα θα αναζητήσουν δουλειά στο νέο φορέα που θα συσταθεί... Πού το μεμπτόν; Και όμως, στη χώρα του παραλογισμού, αυτό δεν ισχύει. 

Κάποιοι εκ του ασφαλούς ορμώμενοι επιτίθενται στους συναδέλφους αυτούς χαρακτηρίζοντάς τους μάλιστα «δηλωσίες»! Ντροπή τους!. Κάποιοι, αναφέρουν και το επιχείρημα πως κατανοούν την αγωνία τους για εργασία, αλλά υπάρχουν και άλλοι άνεργοι... (Εδώ να μου επιτρέψει να αναφέρω τον φίλο Χρ. Κάσδαγλη, διότι δικό του είναι το επιχείρημα...) Ωραία, λοιπόν. Εχουμε περίπου, 1,3 εκατ. άνεργους στη χώρα. Αυτό σημαίνει πως είναι «δηλωσίες», όσοι εργάζονται; Ας δώσουν, τότε όσοι υποστηρίζουν τέτοιες ανοησίες, οι ίδιοι το καλό... επαναστατικό παράδειγμα και να παραιτηθούν από τις εργασίες τους ή τις συντάξεις τους, σε ένδειξη... επαναστατικής αλληλεγγύης... 

Η αλήθεια είναι πως μερικοί, εγκλωβισμένοι στις ιδεοληψίες τους ή όντας σε διατεταγμένη υπηρεσία κάποιων κομματικών επιτελείων, αρνούνται να δούμε την πραγματικότητα. Είναι οπαδοί του γνωστού δόγματος...«Όταν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί μας, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα...»

Η αλήθεια είναι επίσης, πως μια πολύ μικρή ομάδα πρώην εργαζομένων στην ΕΡΤ, είτε δεν θέλει να αντιληφθεί τη νέα πραγματικότητα, είτε εκτελεί συγκεκριμένες κομματικές εντολές και λειτουργεί ακριβώς με τον ίδιο τρόπο ακραία, όπως και η ομάδα Σαμαρά. Αρνείται να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις των συντεταγμένων οργάνων της πολιτείας, καταλαμβάνει δημόσιο κτήριο, αλλά και εξοπλισμό, ο οποίος δεν ανήκει ούτε στον Σαμαρά, αλλά ούτε και στους ίδιους. Ανήκει σε όλη την κοινωνία, σε όλους μας.

Άκουσα, το πρωί και τον πολύ... επαναστάτη εκ του ασφαλούς κ. Βίτσα, ο οποίος προανήγγειλε μποϋκοτάζ... Ντροπή του! Ντροπή και στο κόμμα που εκπροσωπεί.(Παραμένει ακόμα με το όπλο παρα πόδας...)

Οι πρώην εργαζόμενοι στην ΕΡΤ και ολόκληρη η κοινωνία, παρακολουθεί ΚΑΙ στην περίπτωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης τον χορό των ακραίων... που εκπροσωπούν από τη μια η ανεγκέφαλη ομάδα γύρω από τον Σαμαρά και κάποιοι ΣΥΡΙΖαίοι σε συνεργασία με τις άλλες... «επαναστατικές» δυνάμεις... Έλεος και ντροπή!


O Μιχάλης Κυριακίδης είναι ο διαχειριστής του site Μεταρρύθμιση

Σχόλια

  1. Και επί κορπορατικης-φριντμανικης χούντας του Πινοσετ, όσοι αντιστάθηκαν ήταν "ακραίοι" κι όσοι συνεργάστηκαν "καλοπροαίρετοι". Ίδια ορολογία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΘ Μπαίνεις εδώ μέσα στο άντρο του αριστερού φιλελευθερισμού και μας γράφεις ότι έχει χούντα στην Ελλάδα και εμείς είμαστε χουντικοί. Και νομίζεις ότι θα ανεχθώ την αθλιότητά σου; Να μη σε ξαναδώ στα πέριξ. Εκτός κι ανέχεις να συνεισφέρεις στο διάλογο. Αλλά δεν έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίμων Χατζημπίρος: Ύστατος πόρος: Η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση είναι μια πρόταση για το μέλλον.

Βάσω Κιντή: Παραιτούμαι από μέλος της ΚΕ και αποχωρώ από το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς

Κίμων Χατζημπίρος: Ατελέσφορη Οικολογία