Η «Μεταρρύθμιση» δεν λογοκρίνει και δεν λογοκρίνεται, κ. Αβραμόπουλε!


του Γιάννη Μεϊμάρογλου από τη Μεταρρύθμιση

Στις 23/7/13, η Μεταρρύθμιση δημοσίευσε άρθρο του εκπροσώπου τύπου της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέα Παπαδόπουλου, με τίτλο «Ώρα να τελειώνουμε».
Στο άρθρο αυτό, ο αρθρογράφος ασκεί αυστηρή κριτική συνολικά στο πολιτικό σύστημα, αλλά και σε συγκεκριμένους «τύπους» πολιτικών που εξακολουθούν να κυριαρχούν στη πολιτική ζωή της χώρας, μεταξύ των οποίων και στον κ. Αβραμόπουλο.
Θα περίμενε κανείς, ιδιαίτερα σε ένα πολιτικό περιοδικό γνώμης και διαλόγου, να φτάσουν - προς δημοσίευση στην ιστοσελίδα του - οι όποιες απαντήσεις  υπήρχαν στην ασκηθείσα κριτική.
«Απάντηση» υπήρξε μόνον από τον κ. Αβραμόπουλο. Δεν την λάβαμε ωστόσο απʼ ευθείας από τον κ. υπουργό, αλλά από την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία κάλεσε εγγράφως την «Μεταρρύθμιση» να καταθέσει εξ αιτίας της μήνυσης που υπέβαλε ο κ. Αβραμόπουλος για «προσβολή της τιμής και της υπόληψής του».
Είναι πράγματι εντυπωσιακό που η τιμή και η υπόληψη του κ. υπουργού δεν εθίγησαν από το ότι υποχρεώθηκε - λόγω της κατακραυγής που ξεσηκώθηκε προφανώς - να αποσύρει τη διάταξη που επιχείρησε να περάσει στο επώδυνο για τους πολίτες πολυνομοσχέδιο, περί χρησιμοποίησης του πρωθυπουργικού αεροσκάφους από τον ίδιο, πράξη στην οποία αναφέρεται και το άρθρο του Ανδρέα Παπαδόπουλου!
Και είναι το ίδιο αξιοπρόσεκτο το γεγονός, ότι η τιμή και η υπόληψη του κ. Αβραμόπουλου δεν εθίγησαν επίσης ούτε από τα - επειικώς - επικριτικά σχόλια που ακούστηκαν στις τηλεοράσεις και γράφτηκαν στις εφημερίδες συγκροτημάτων για το ίδιο θέμα, εναντίον των οποίων, βέβαια, δεν είναι... εύκολο να υποβάλλει μηνύσεις ένας πολιτικός εξουσίας!
Η τιμή και η υπόληψη των πολιτικών όμως, θίγεται από τις πράξεις τους και όχι από την κριτική που ασκείται σʼ αυτές!
Το δικαίωμά μας στην ελεύθερη έκφραση δεν το τσαλακώσαμε, κ. Αβραμόπουλε, σε πολύ πιο δύσκολες εποχές.
Και δεν σκεφτόμαστε βέβαια να το κάνουμε ούτε και τώρα, που πρέπει νʼ αλλάξουν οριστικά οι νοοτροπίες και τα κατεστημένα που μας οδήγησαν στα σημερινά αδιέξοδα!
Ο Γιάννης Μεϊμάρογλου είναι εκδότης της «Μεταρρύθμισης»

Σχόλια

  1. Γιατί τα αδειανά κουστούμια φοράνε ακριβά κουστούμια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατ΄ αρχάς να ευχαριστήσω τον κύριο τίποτα που χωρίς την αγωγή του δεν θα διάβαζα το άρθρο του Παπαδόπουλου.
    Όμως: Δεν θα έπρεπε ο κ. Παπαδόπουλος να κάνει και λίγη - μια σταλιά - αυτοκριτική; Να πει και για τον κ. Ρουπακιώτη που ορκιζόταν ότι το επάγγελμα του δικηγόρου είναι "ανοιχτό", τον κ. Μανιτάκη που θυμήθηκε ότι δεν τον άφησαν να κάνει την αξιολόγηση, την υφυπουργό υγείας που μετά τα εμβόλια και την αποχώρησή της (αποπομπή;) απο την κυβέρνηση θυμήθηκε να πεί "απεταξάμην τη ΔΗΜΑΡ", την κ. Ρεπούση που πάλαιψε λυσσαλέα την μεταρρύθμιση στην εκπαίδευση - τι να πρωτοθυμηθώ! Τον κυρ Φώτη κατά κύριο λόγο που όψιμα και ξαφνικά ανακάλυψε κι αυτός ότι πρέπει να είμαστε πιο σκληροί απέναντι στην τρόϊκα!
    Μια συμβουλή στον κ. Παπαδόπουλο: Υπάρχει λέει μαγιά στην ΔΗΜΑΡ κλπ. Εδώ στην επαρχία ξέρουμε πως την μαγιά πρέπει να την "πιάσεις", πάει να πει να την δουλέψεις, αν την αφήσεις έτσι ξυνίζει.
    Μπάμπης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίμων Χατζημπίρος: Ύστατος πόρος: Η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση είναι μια πρόταση για το μέλλον.

Βάσω Κιντή: Παραιτούμαι από μέλος της ΚΕ και αποχωρώ από το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς

Κίμων Χατζημπίρος: Ατελέσφορη Οικολογία