Σύντροφε μαλάκα!


Σπαρταριστό ρεπορτάζ από τις εκλογές του ΤΕΕ και κριτική στην "Αριστερά" εκ των έσω.

Από το blog  τοίχο- τοίχο

Διεξήχθησαν χθες οι εκλογές των μηχανικών. Του ΤΕΕ, που λένε.
Πριν σας πω τα αποτελέσματα, ας δούμε τους βασικότερους συνδυασμούς.
Υπήρχαν δύο δεξιές παρατάξεις που, λόγω των εκτάκτων καταστάσεων, αποφάσισαν να παραμερίσουν τις διαφορές και για πρώτη φορά στην ιστορία τους να κατέβουν με μία, ενιαία παράταξη!
Λες να 'ναι τρελοί;
Υπήρχαν επίσης παρατάξεις που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ και τους Οικολόγους Πράσινους, οι οποίες, αντί να κατέβουν η καθεμιά ξεχωριστά παίρνοντας τον πούλο, συναισθανόμενες την κρισιμότητα των στιγμών, αποφάσισαν να κατεβούν με κοινό ψηφοδέλτιο, παραμερίζοντας επίσης τις διαφορές τους, έχοντας ως κοινό πρόταγμα την επιβίωση του πολιτικού τους χώρου.
Τρελοί θα 'ναι κι αυτοί...

Και τώρα μαντέψτε ποιοι κατέβηκαν χώρια, διαιρεμένοι σε χίλια κομμάτια!
Ε βέβαια! Σωστά μαντέψατε!
Οι αρχιμαλάκες οι αριστεροί!

Αυτά τα ζώα, που περνιούνται τάχα μου και για έξυπνοι, ένιωσαν ότι είχαν πολλές διαφορές μεταξύ τους.
Κι επειδή είναι και ιδεολόγοι -όχι σαν τους άλλους- αρνούνται να συνεργαστούν, έστω και ευκαιριακά.
Έτσι, κατέβηκε μια παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, μια άλλη παράταξη με ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μια άλλη παράταξη ανένταχτων ψιλο-ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κάτι άλλες παρατάξεις αριστεριστών και αναρχοαυτόνομων και φυσικά μια του ΚΚΕ.
Οι άνθρωποι αυτοί, επειδή δεν είναι τρελοί σαν τους άλλους, έκριναν πως δεν έχουν τίποτα κοινό μεταξύ τους και αποφάσισαν να κατεβούν χώρια.

Τα αποτελέσματα;
Τα προφανή!
Η δεξιά παράταξη, συσπειρώνοντας τις δυνάμεις της, πήρε το 26%. Βγήκε πρώτη φυσικά.
Η πασοκο-οικολογο-δημαρίτικη βγήκε δεύτερη με 23%.
Τρίτη και καταϊδρωμένη ήρθε η συριζαίικη με 11%.
Ακολουθούσαν η κκέδικη με 7%, η συριζο-ανταρσυακή με 6%, η ανενταχτο-ανταρσυακή με 3%, διάφορες άλλες αριστερές παρατάξεις με σύνολο κοντά 2% και μια ανεξάρτητη κεντροαριστερή παράταξη στο 4%.

Συμπέρασμα;
Αυτοί που στήριξαν τη δεξιά και την πασοκο-δημαρίτικη παράταξη είναι αδιορθωτοι και φανερώνουν πολλά για το ποιόν μας ως λαός.
Αλλά θα είχαν ηττηθεί, αν οι βλάκες οι αριστεροί έκαναν το αυτονόητο, όπως το έκαναν και οι υπόλοιποι.
Δηλαδή αν ένωναν τις δυνάμεις τους.
Δεν έχει νόημα να ασχοληθεί κάποιος με το ότι το 49% ψήφισε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και το 51% τους υπόλοιπους.
Σημασία έχει να δει κάποιος ότι οι πρώτοι πέτυχαν να συσπειρώσουν το εκλγοικό σώμα γύρω από δύο παρατάξεις, ενώ οι δεύτεροι είχαν το ίδιο άθροισμα, μα έχασαν έχοντας δεκαπλάσιους συνδυασμούς!
Οι πρώτοι είναι ξύπνιοι κι οι δεύτεροι όρνια.
Βλέποντας τα νούμερα, ακόμη και αν δε συμφωνούσε το ΚΚΕ για τους δικούς του λόγους, διαπιστώνεται εύκολα πως οι υπόλοιπες παρατάξεις της αριστεράς που μπορούσαν να συμπορευτούν έβγαζαν άθροισμα 11+6+3+2+4= 26%!
26%! Όσο δηλαδή πήρε η συνενωμένη δεξιά!

Αλλά επειδή η ζωή δε συγχωρεί, αφήνει πίσω της τους μαλάκες και προχωρά με τους ξύπνιους.
Σας τα 'χω ξαναπεί: η αριστερά είναι ηλίθια. Είναι κατά πολύ ηλιθιότερος ως χώρος από τον αντίπαλό της.
Διότι η βεβαιότητα του κάθε αριστερού για το δικό του και μόνο δίκιο είναι η βάση της ηλιθιότητας.

Ξέρω, ξέρω. Θα 'χουν όλοι πολλά ράμματα για τη γούνα των άλλων.
Μπορεί ο ένας να 'ναι οπαδός της μεταθεωρίας του Μαλακόφσκι κι ο άλλος να πρόσκειται στους αναθεωρητές της... Έχουν πολλά να χωρίσουν σίγουρα!

Οι συριζαίοι δεν καταδέχονται να πάνε όλοι μαζί. Αλλού πάει ο κορμός, αλλού οι συνιστώσες.
Οι ανταρσύες δεν καταδέχονται τους mainstream συριζαίους, αλλά μόνο τις συνιστώσες.
Οι άλλοι μισοί ανταρσύες πάλι, δε δέχονται τους πρώτους μισούς -για ένα filioque υποθέτω.
Οι ανένταχτοι αριστεροί είναι μάγκες και μόρτες και φυσικά δεν κάνουν χωριό με ενταγμένους.
Καλά, οι κκέδες- δε το συζητώ! Αυτοί είναι ιεχωβάδες!
Και, για να είμαστε σωστοί, δεν είναι επιστημονική μέθοδος η απλή άθροιση δυνάμεων για εξαγωγή υποθετικού αποτελέσματος, καθώς η συνένωση δυνάμεων φέρνει και εισχωρήσεις και αποχωρήσεις.
Πάντως, μια μεγάλη κι ενωμένη παράταξη της αριστεράς, όχι μόνο δε θα έχανε ποσοστά σε σχέση με το απλό άθροισμά της, αλλά με τη δυναμική που θα της προσέδιδε η συνένωση αυτή, είναι σχεδόν βέβαιο πως θα κέρδιζε άνετα και θα έπαιρνε στα χέρια της αυτή τη σπουδαία επαγγελματική ένωση.
Η χαζοπολυδιάσπαση των δυνάμεων εξάλλου απογοητεύει τον κόσμο κι έτσι η συμμετοχή στις εκλογές του ΤΕΕ ήταν κάτω από 30% (ψήφισαν 32.000 από 106.000).

Επομενως, μ'αυτά και μ'αυτά, η αριστερά δεν έχει σταυρώσει συνδικάτο για συνδικάτο!
Να είμαστε μες στο μέσο της πιο βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης, να έχουμε ακροδεξιά κυβέρνηση που εφαρμόζει αντιλαϊκούς νόμους.... και τα συνδικάτα να τα παίρνει η ΔΑΚΕ!!!

Εκείνοι που ψήφισαν ΚΑΙ σ'αυτόν τον επαγγελματικό κλάδο τις παρατάξεις της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚΕ είναι αδιόρθωτοι.
Αλλά κι εσύ, σύντροφέ μου, είσαι πολύ μαλάκας!

Σύντροφε μαλάκα, άντε κοιτάξου στον καθρέφτη και φτύσε!
Δε σου φταίει κανείς άλλος.
Εσύ φταις πάνω απ'όλα.
Εσύ συριζαίε, ανταρσύα, κκε, ανένταχτε και πούτσες μπλε.
Εσύ με τη μαλακία σου επιτρέπεις στο αρχίδι, τον Σαμαρά, να παίζει ακόμα τον πρωθυπουργό.
Εσύ του το επιτρέπεις για ένα filioque.
...και το αποτέλεσμα;
Ιδού!

ΥΓ.: filioque: λατινική έκφραση που σημαίνει "κι απ'τον Υιό" και αποτέλεσε την αφορμή για το Σχίσμα των δύο Εκκλησιών, ανατολικής και δυτικής, μετέπειτα ορθόδοξης και ρωμαιοκαθολικής.
Η προσθήκη της φράσης "κι απ'τον Υιό" απὀ τους δυτικούς στο Πιστεύω: "καί εἰς τό πνεῦμα τό ἃγιον... τό ἐκ τοῦ πατρός (καί τοῦ ὑιοῦ?) ἐκπορευόμενον..." στάθηκε αρκετή για να ξεκινήσει να σκοτώνεται κόσμος ένθεν κι ένθεν για αιώνες...
Στο Life of Brian, οι Monty Python αναλύουν... σπαρακτικά 
τις μεγάλες διαφορές που χώριζαν 
το "Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο" (Λ.Α.Μ.) και το "Aπελευθερωτικό Λαϊκό Μέτωπο" (Α.Λ.Μ.) 
στον αγώνα για απελευθέρωση απ'τους Ρωμαίους... 

Σχόλια

 1. Επίσης σπαρταριστά, αλλά χωρίς το απλόχερο χιούμορ των Monty Python και με υπόγεια ειρωνεία περιγράφει τις διάφορες χριστιανικές(καθολικές) φράξιες ο Ουμπέρτο Εκο στο "¨Ονομα του Ρόδου".¨Οταν το διάβαζα διασκέδασα μεταφράζοντας τις φράξιες/μοναστικά τάγματα σε αριστερές φράξιες π.χ οι Δομινικανοί ήταν το ΚΚΕ, οι Φραγκισκανοί το ΚΚΕ Εσωτερικού, οι Ντολτσίνοι η 17
  Νοέμβρη, κοκ.
  Μελίττα Γκουρτσογιάννη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το βασικοτερο προβλημα αρχων του ΣΥΡΙΖΑ, ηταν οτι στις προσφατες εκλογες για το ΤΕΕ , αναπαραγει τον τροπο που λειτουργουσε και ακομη λειτουργει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ στον συνδικαλιστικο χωρο των μηχανικων.

  Με κυριες επιδιωξεις την κυριαρχια επι της Τραπεζας Αττικης και το “ξεπλυμα ” των αμαρτιων του παρελθοντος απο μερος των μεγαλοσυνδικαλιστων, μελων του ΣΥΝ, εχουν γινει αντιληπτα, ο τροπος και οι μεθοδευσεις δημιουργιας της νεας συνδικαλιστικης παραταξης απο τον ΣΥΡΙΖΑ, “κοντρα και εναντια ” στην αυτονομια των μαζικων χωρων που μαθαμε την δεκαετια του ’70, αλλα και κατα καταφωρη παραβαση του ” καταστατικου του ΣΥΡΙΖΑ όπως αυτό διαμορφώθηκε και ψηφίστηκε από το 1ο Συνέδριο ( άρθρο 24 σελ. 45 και 46).” (στο ΥΓ) .

  Το μορφωμα του “νεου ΣΥΡΙΖΑ” (μεθυσμενο απο την ξαφνικη και -ελπιζω προσκαιρη- εκλογικη επιτυχια των 2 εκλογων του 2012) λειτουργει με αυταρχικο-γραφειοκρατικο τροπο στον μαζικο χωρο των μηχανικων, δειγμα των μεθοδων διακυβερνησης σε περιπτωση συμμετοχης σε κυβερνηση συνεργασιας της χωρας.  Αφώτιστος Φιλέλλην

  ΥΓ “…το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ όπως αυτό διαμορφώθηκε και ψηφίστηκε από το 1ο Συνέδριο ( άρθρο 24 σελ. 45 και 46):

  «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέση διαλόγου με τα κοινωνικά κινήματα, ενσωματώνει στοιχεία από την προβληματική τους και εμπλουτίζει τις επεξεργασίες του από τη δράση τους. Η αυτονομία των κοινωνικών κινημάτων από την κυβέρνηση, την εργοδοσία και τα κόμματα, η άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να υποκαταστήσει τα κινήματα των πολιτών, αποτελούν απαράβατες αρχές της πολιτικής του…

  …Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ως ενεργοί πολίτες, μετέχουν στις συνδικαλιστικές και άλλες ενώσεις, στα κοινωνικά κινήματα, σύμφωνα με τα προσωπικά τους ενδιαφέροντα, και δρουν με γνώμονα τις αρχές και τους σκοπούς αυτών των κινημάτων. Όλα τα όργανα και οι οργανώσεις του κόμματος εργάζονται για την ανάπτυξη και μαζικοποίηση των κινημάτων και ενθαρρύνουν και οργανώνουν τη συμμετοχή των μελών του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτά…»”  ΥΓ2 Ακριβως ετσι ειναι τα παργματα εδω και παρα πολλα χρονια. Οι μηχανικοι με 5 ετη σπουδων ( μελη ΤΕΕ) ειναι 107.000 και αλλοι 30,.000 Τεχνολογοι Μηχανανικοι απο τα ΤΕΙ, φτανουμε στους 140.000 περιπου.

  Με τετοιο πληθος, ακομη και η Ελλαδα να ειχε την οικονομικη δομη και τις εξαγωγες της Γερμανιας, ακομη και ολες οι διαδικασιες αναθεσης μελετων και εργων δημοοσιου ενδιαφεροντος να ηταν αψογες, αποκλειεται να εργασθουν ως Μηχανικοι πανω απο 0.5% εως 0.75% πληθυσμου (δηλ. 55.000 εως 82.500).
  Περισσευουν πολλες δεκαδες χιλιαδες.

  ΥΓ3 Και ας μην ξεχναμε οτι στην διοικηση του ΤΕΕ συμμετειχαν και θα συμμετεχουν πολλοι της ευπορης μεσηλικης/υπερηλικης αριστερας οι οποιοι μαζι με τους αντιστοιχους συνδικαλιστες των υπολοιπων συστημικων παραταξεων ελεγχουν απο το 1974 το ΤΕΕ(διορισμους υπαλληλων) και το ΤΣΜΕΔΕ με περιουσια 3,5 δις (προ PSI) και στη συνεχεια την Τραπεζα Αττικης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ειμαι πασοκος χαρηκα για το αποτελεσμα αλλα ο τυπος που τα γραφει αυτα δεν παιζεται.γελασα με την ψυχη μου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Εχει μεγάλη πλάκα. Ανθρωπος με χιούμορ. Το κακό ειναι μόνον οτι θεωρει Αριστερά τον ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝταρσυες κλπ. Και φαίνεται να πιστεύει πως αν ομονοησουν εχουν να προσφέρουν κατι ουσιαστικό στον χώρο του. Οτι, δηλαδη, το άθροισμα τους μπορει να ειναι λιγότερο της πλακας απο τις επιμέρους μονάδες.

  Αλικη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Απολαυστικό άρθρο (;) στην αρχή του τουλάχιστον. Δυο όμως παρατηρήσεις: Η μία, ότι "αριστερός" δεν είναι καλά αυτός που διαρρηγνύοντας τα ιμάτιά του αυτοπροσδιορίζεται ως τοιούτος. Και η δεύτερη η σοβαρή για το τελείωμα: Ο Σαμαράς με την κυβίστησή του και ο Βενιζέλος με την προσαρμογή του κράτησαν τη χώρα όρθια έστω και καταπληγωμένη - μην το ξεπερνάμε έτσι αυτό.
  Μπάμπης
  Με την ευκαιρία - απο έναν φυσικό που ξέρει (νομίζει) Ελληνικά: Δεν είναι "ένθεν και ένθεν" αλλά "ένθεν κακείθεν".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και οι δύο φράσεις είναι ορθές.
   Αλέξανδρος

   Διαγραφή
 6. Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής βγήκε στο μπαλκόνι για την τελευταία προεκλογική ομιλία το 1961(!!!) είχε πει (περίπου...)

  "Εις τας εκλογάς θα νικήσομεν. Και αυτό θα συμβεί, διότι οι αντίπαλοί μας, αλληλομισούνται περισσότερον από όσον μισούν εμάς"

  Καληνύχτα σας!
  (η βάρκα γέρνει...)

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστηκαν πολύ