O Σύνδεσμος Εταιρειών Γεωπληροφορικής και Κτηματολογίου διευκρινίζει


Aπό το Σύνδεσμο εταιρειών Γεωπληροφορικής και Κτηματολογίου λάβαμε μια ανακοίνωση σχετικά με το Κτηματολόγιο και την προσωπική μαρτυρία του τέως προέδρου Δ. Καλουδιώτη και φυσικά τη δημοσιεύουμε.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ

Κερκύρας 17 - 19, 113 62 ΑΘΗΝΑ 

FAX.: 2108236663, 2108829385 Ε-mail: segek@tee.grΤΗΛ.: 2108236663 , 2108829209

Ανακοίνωση

Για την αλλαγή διοίκησης στην ΕΚΧΑ Α.Ε.

Αθήνα, 28.02.2014

Την Πέμπτη 27-2-2014 ανακοινώθηκε εκ μέρους της Κυβέρνησης η αντικατάσταση της Διοίκησης της ΕΚΧΑ Α.Ε.

Την ίδια μέρα κυκλοφόρησε μια σχετική ανακοίνωση του προέδρου της ΕΚΧΑ Α.Ε. με την «προσωπική του μαρτυρία».

Σε σχέση με την αντικατάσταση της Διοίκησης δεν έχουμε τα επαρκή στοιχεία που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση και ως εκ τούτου δεν μπορούμε να την κρίνουμε.

Όσον αφορά όμως στην ανακοίνωση του προέδρου της ΕΚΧΑ Α.Ε. και επειδή σε διάφορα σημεία αυτής αναφέρονται οι Κοινωνικοί Φορείς και οι ανάδοχοι, και ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ (ΣΕΓΕΚ) είναι ο κοινωνικός εταίρος των αναδόχων οφείλουμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

1. Ουδέποτε ο ΣΕΓΕΚ παρενέβη σε διαδικασίες που αφορούν στην επιλογή των στελεχών της Διοίκησης της ΕΚΧΑ Α.Ε., ούτε επίσημα ούτε ανεπίσημα.

2. Ουδέποτε ο ΣΕΓΕΚ διατύπωσε άποψη περί χρηστής και έννομης διοίκησης εκ μέρους της σημερινής Διοίκησης της ΕΚΧΑ Α.Ε. αφού άλλωστε δεν γνωρίζουμε τον τρόπο που αυτή ασκείται. Επίσης δεν κατανοούμε τα περί «τρέχουσας διαπλοκής» ούτε κανείς μας έχει κάνει σχετική νύξη εκ μέρους της Διοίκησης της ΕΚΧΑ Α.Ε.

4. Είναι γεγονός ότι συμμετείχαμε σε 2-3 συσκέψεις υπό τον Υπουργό ΠΕΚΑ για θέματα Κτηματολογίου ως κοινωνικοί εταίροι και παραγωγοί του Έργου. Στις συσκέψεις αυτές συμμετείχαν και άλλοι φορείς μεταξύ των οποίων το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διπλωματούχων Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών. Επίσης είναι γεγονός ότι ο Υπουργός, κατά την πάγια πρακτική του Υπουργείου, ζήτησε να ακουστούν οι απόψεις των παραπάνω φορέων τα μέλη των οποίων είναι γνώστες, παραγωγοί και χρήστες του Κτηματολογίου το δε Τ.Ε.Ε., που είναι και Τεχνικός Σύμβουλος της Πολιτείας, έχει συμβάλει αποφασιστικά με τις μελέτες του στην εκπόνηση του προγράμματος. Κανείς από τους παραπάνω φορείς δεν διανοήθηκε να ασκήσει Διοίκηση. Τα παραπάνω θεωρούνται αυτονόητα σε κάθε ευνομούμενη πολιτεία. Από την άλλη ο κ. Πρόεδρος απέφυγε με κάθε τρόπο να ακούσει και να κρίνει τις απόψεις των Κοινωνικών εταίρων και περιορίστηκε σε εντελώς τυπικές επαφές.

5. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι στη μοναδική συνάντηση που είχε ο κ. Πρόεδρος με τον Υπουργό ΠΕΚΑ, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, ζήτησε την ακύρωση ενός διαγωνισμού, γεγονός που δεν έχει προηγούμενο. Αυτό που δεν προκύπτει από πουθενά είναι το όφελος της τάξης των 50 εκ. ευρώ για διαγωνισμό συνολικού ύψους 110 περίπου εκ, που αναφέρεται στην ανακοίνωση. Επίσης δεν αναφέρεται στην ανακοίνωση του Προέδρου ότι, παρά τις εντολές του Υπουργού και τις απόψεις των κοινωνικών εταίρων ότι ο διαγωνισμός πρέπει να ολοκληρωθεί, ο διαγωνισμός παραμένει αναιτιολόγητα στάσιμος με υπαιτιότητα της ΕΚΧΑ Α.Ε.

Σε κάθε περίπτωση θυμίζουμε ότι το Κτηματολόγιο είναι το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο που τρέχει στην Ελλάδα, εντελώς απαραίτητο για την ανάπτυξη της χώρας και πρόκειται να απασχολήσει περίπου 12.000 εργαζόμενους.

Δεδομένου ότι το έργο είναι εξαιρετικά απαιτητικό και οι οικονομικές συνθήκες δεν ευνοούν την υλοποίησή του, τόσο οι εταιρείες που εμπλέκονται σε αυτό όσο και οι εργαζόμενοι σε αυτές στηρίζουν την προσπάθεια αυτή με τεράστιες προσωπικές θυσίες.

Καλούμε λοιπόν όλους τους υπευθύνους να εργαστούν σκληρά και να μην επιτρέψουν προσωπικές αντιθέσεις να σταθούν εμπόδιο στην υλοποίηση του Κτηματολογίου.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίμων Χατζημπίρος: Ύστατος πόρος: Η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση είναι μια πρόταση για το μέλλον.

Βάσω Κιντή: Παραιτούμαι από μέλος της ΚΕ και αποχωρώ από το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς

Κίμων Χατζημπίρος: Ατελέσφορη Οικολογία