«Καλά ρε παιδιά, ΔΗΜΑΡ δε θα ψηφίσει κανείς ;»


του Ευθύμη Δημόπουλου

Συζήτηση μεταξύ ψηφοφόρων της κεντροαριστεράς:

Ψηφοφόρος Α: «Θα ψηφίσω ΕΛΙΑ. Το ΠΑΣΟΚ, με όλα του τα προβλήματα, κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη, σήκωσε όλο το βάρος της επίθεσης δεξιού και αριστερού λαϊκισμού, χωρίς να φυγομαχήσει όπως ο Κουβέλης. Όταν ο Βενιζέλος λέει ότι «Υπάρχει αναλογία μεταξύ της εκλογικής επιβίωσης του ΠΑΣΟΚ και της πολιτικής σταθερότητας» έχει δίκιο. Αν το ΠΑΣΟΚ καταποντιστεί θα απειληθεί άμεσα η πολιτική – κυβερνητική σταθερότητα. Και τότε θα μπούμε ξανά σε περιπέτειες».

Ψηφοφόρος Β: «Αυτή είναι η μισή αλήθεια. Το επιχείρημα υπέρ της πολιτικής σταθερότητας δεν πείθει, αν χρησιμοποιείται μόνο ως φόβητρο. Ο Βενιζέλος το χρησιμοποιεί διαρκώς αμυντικά και όχι παραγωγικά. Θέλω να πω ότι το ΠΑΣΟΚ με το ένα χέρι ψηφίζει έστω κάποια αναιμικά σχέδια μεταρρυθμίσεων και με το άλλο χαϊδεύει τους κομματικούς μηχανισμούς του που τα μποϋκοτάρουν. Είναι διαβρωμένο, όπως και η ΝΔ, από το κομματικό κράτος. Αν συνεχίσουμε έτσι η πολιτική σταθερότητα μια φορά θα διασώζεται και δέκα θα απειλείται. Και διαρκώς θα σερνόμαστε. Χρειαζόμαστε πολιτική ανανέωση. Θα ψηφίσω ΠΟΤΑΜΙ».

Ψηφοφόρος Α: «Το ΠΟΤΑΜΙ δεν προσφέρει καμιά εγγύηση. Είναι ένας ασπόνδυλος πολιτικός σχηματισμός που «πουλάει» καινοτομία. Δεν πιστεύω στην πολιτική παρθενογένεση ούτε στις ριζικές τομές της πολιτικής ζωής. Ψηφίζοντας ΕΛΙΑ στηρίζουμε την προσπάθεια για σταδιακή αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού».

Ψηφοφόρος Β: «Κοίτα τα κόμματα απηχούν κοινωνικές δυνάμεις. Φαίνεται ότι υπάρχει ένα μέρος της ελληνικής μεσαίας τάξης με δημοκρατική και ευρωπαϊκή προσήλωση που δεν εμπιστεύεται πια τα κόμματα τα οποία δημιούργησαν το τέρας του κομματικού κράτους και διεκδικεί τη θέση που του αναλογεί στα πολιτικά πράγματα. Το ΠΟΤΑΜΙ έλκει, ακόμη και δια της άτοπον, ένα σημαντικό ποσοστό αυτού του κόσμου. Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο. Η Ιρλανδία και η Πορτογαλία μέσα στον ίδιο χρόνο κατάφεραν πολύ περισσότερα από εμάς. Εδώ κάθε μήνας που περνάει συσσωρεύει ανέργους και η ωρολογιακή βόμβα του ασφαλιστικού όπου να ‘ναι θα σκάσει. Και το πολιτικό προσωπικό παίζει κατενάτσιο για να σώσει κεκτημένα».


Ψηφοφόρος Γ: «Καλά ρε παιδιά, ΔΗΜΑΡ δε θα ψηφίσει κανείς ;»

Σχόλια

  1. Ψηφοφόρος Γ: «Καλά ρε παιδιά, ΔΗΜΑΡ δε θα ψηφίσει κανείς ;»

    Βεβαιως, οσοι καταλαβαινουν την Κουβελικη διαλεκτο η τους αρεσει το γιαμαμοτο του Λεω. Η οσοι αρμενιζουν πηδωντας ασταματητα απο τη μια βαρκα στην αλλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ πάντως για γέφυρες σκέφτομαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίμων Χατζημπίρος: Ύστατος πόρος: Η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση είναι μια πρόταση για το μέλλον.

Βάσω Κιντή: Παραιτούμαι από μέλος της ΚΕ και αποχωρώ από το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς

Κίμων Χατζημπίρος: Ατελέσφορη Οικολογία