Σύντροφε, τότε, κύριε, σήμερα Βλαντιμίρ Πούτιν




Για άλλους θλίψη για άλλους γέλιο. Η πλάκα είναι ότι τη Γιουγκοσλαβία τη θέλαμε ενιαία αλλά την Ουκρανία διαμελισμένη. Αυτό με την αυτοδιάθεση των λαών είναι φαίνεται παιζόμενο.
 
Ολόκληρη η επιστολή Γλέζου είναι η εξής:

Σύντροφε, τότε, κύριε, σήμερα Βλαντιμίρ Πούτιν

Προσωπικά κατανοώ πλήρως τους λόγους που σας ώθησαν στην απόφασή σας να επιβάλετε εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εντούτοις, εξ ονόματος του ελληνικού λαού, που διέρχεται μια εποχή ακραίων στερήσεων, κάνω έκκληση στα ανθρωπιστικά σας αισθήματα να ξανασκεφτείτε την απόφασή σας ως προς τους Έλληνες αγρότες.

Δεν θα επικαλεστώ το ότι κατά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα που δεν έστειλε ούτε έναν άνδρα να πολεμήσει στο Ανατολικό Μέτωπο, εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης. Το γεγονός αυτό ομολόγησε ο Στρατάρχης Μπουτιόνι όταν, σε συνέδριο της F.I.R. στη Μόσχα, το 1955, δήλωνε χαρακτηριστικά: «Συλλάβαμε αιχμαλώτους από όλες τις φυλές του Ισραήλ, Έλληνα δεν συλλάβαμε». Θα επικαλεστώ όμως το ότι, σταθερά, ο λαός μας είναι ο μόνος που αντιστάθηκε στις επιθυμίες του διευθυντηρίου της Ε.Ε. Ήμασταν αντίθετοι στο διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας και κατόπιν στο βομβαρδισμό της Σερβίας, ήμασταν αντίθετοι στην εισβολή στο Ιράκ και στις απειλές εναντίον της Συρίας, ήμασταν αντίθετοι στη λογική της σποράς πολέμων και εμφύλιων ταραχών στη λεκάνη της Μεσογείου. Κι αυτό το πληρώσαμε ακριβά, με τους Έλληνες σε Ελλάδα και Κύπρο να γίνονται τα πειραματόζωα της νέας τάξης πραγμάτων που επιχειρείται να επιβληθεί παγκόσμια.

Τώρα, που η Ουκρανία βρίσκεται έρμαιο στα χέρια φασιστικών φατριών, υπερασπιστήκαμε και πάλι το δικαίωμα αυτοδιάθεσης των λαών. Γνωρίζουμε πολύ καλά τη στάση που τήρησε η ελληνική κυβέρνηση. Επιτρέψτε μου, ωστόσο, να σας υπενθυμίσω ότι πρόκειται για μια κυβέρνηση η οποία έχει ουσιαστικά χάσει τη «δεδηλωμένη» και συνεχίζει να κατέχει την εξουσία μόνο και μόνο για να ολοκληρώσει την καταστροφή της Ελλάδας. Για τους λόγους αυτούς, επικαλούμενος και πάλι τα ανθρωπιστικά σας αισθήματα αλλά και την πατροπαράδοτη στενή φιλία των λαών μας, ζητώ τη μη εφαρμογή του εμπάργκο για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα και ευελπιστώ να εισακουστώ. Με αισθήματα εκτίμησης και φιλίας


 
ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ( δια χειρός Μεϊμάρογλου)
 
Αγαπητέ σύντροφε - και τότε και τώρα - Μανώλη Γλέζο,

Να μου επιτρέψεις να σε ευχαριστήσω από βάθους καρδιάς, εκ μέρους ολόκληρου του ρώσικου λαού, για τα θερμά σου λόγια.
Έρχονται, την πιο κατάλληλη ίσως στιγμή, να αποδείξουν το ενισχυμένο - μετά την ηρωική προσάρτηση της Κριμαίας και την κατάρριψη του μαλαισιανού αεροσκάφους από τους ουκρανούς φασίστες - διεθνές κύρος της χώρας μου και να αποστομώσουν τους διάφορους καλοθελητές που προσπαθούν να αμφισβητήσουν τον παγκόσμιο ηγετικό φιλειρηνικό ρόλο της νέας Ρωσίας!
Είναι μια ακόμα τρανταχτή απόδειξη για το πόσο δίκιο έχει ο ρώσικος λαός που συνεχίζει να σε τιμά, παρά το ότι ορισμένες φορές, όπως στην περίπτωση της απελευθέρωσης της Πράγας το ʼ68, δεν στάθηκες όσο έπρεπε στο ύψος των περιστάσεων...
Μαζί με τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια για την εκλογή σου και μάλιστα στην πρώτη θέση, στο αξίωμα του ευρωβουλευτή, θα ήθελα να εκφράσω και την απορία μου για το πως καταδέχτηκες εσύ να είσαι μέλος του κοινοβουλίου μιας ένωσης που το διευθυντήριό της χρησιμοποιεί την πατρίδα σου, όπως και την Κύπρο, σαν πειραματόζωα, όπως τόσο  εύστοχα αναφέρεις.
Κι αν έμείς αρνηθήκαμε να βοηθήσουμε με δάνεια ή άλλους τρόπους στο ξεπέρασμα της κρίσης, ήταν γιατί θέλαμε να αποκαλύψουμε ακόμα περισσότερο το ρόλο που παίζει η ΕΕ, ενισχύοντας έτσι τον δικό σας αγώνα!
Την ίδια στάση θα κρατήσουμε και τώρα, αγαπητέ σύντροφε.
Η όποια ειδική μεταχείριση των ελλήνων αγροτών και η εξαίρεσή τους από το εμπάργκο θα διασπάσουν το πανευρωπαϊκό μέτωπο των αγροτών και τον κοινό τους αγώνα για ανατροπή του καπιταλισμού σε όλη την ΕΕ.
Είμαι σίγουρος ότι όλοι οι επαναστάτες διεθνιστές το αντιλαμβάνονται αυτό!
Θα δώσει ταυτόχρονα την ευκαιρία σε μια καταστροφική κυβέρνηση που όπως λες έχει χάσει τη δεδηλωμένη, να επιζήσει, παρουσιάζοντας την άρση του εμπάργκο σαν επιτυχία της, δυσκολεύοντας έτσι τον άμεσο ερχομό του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, τον οποίο ευχόμαστε όλοι μας!

Με τα ίδια αισθήματα εκτίμησης και φιλίας
Βλαντιμήρ Πούτιν
Πρόεδρος της Ρώσικης Ομοσπονδίας

Ο Γιάννης Μεϊμάρογλου είναι εκδότης της «Μεταρρύθμισης»

Σχόλια

  1. Οι "σοβαροί" και "κριτικοι" υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ ας φτιάξουν έναν δυνατό καφέ, ας καπνίσουν κανά δυο τσιγάρα κι ας κρατήσουν την ψυχραιμία τους.

    Ειναι αλήθεια οτι πρεπει να σκαρφιστουν επιχειρήματα για την υποστηριξη της απόλυτης γελοιότητας -πράγμα κάπως ζορικο. Δεν τους φοβάμαι ομως. Θέληση να υπαρχει κι ολα γίνονται!

    Αλικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο θέμα έχεις να πεις κάτι ή το μόνο λάθος των υπολοίπων είναι ότι έχουν το θράσος να σκαρφίζονται επιχειρήματα ή/και να υποστηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ ?
      Από πότε είναι κακό να μιλάμε με επιχειρήματα ? Έχεις να προτείνεις κάποια εναλλακτική ? Τα ροδάκινα που σαπίζουν τι να τα κάνουμε στην Ημαθία και στην Πέλλα ?
      Με πολλή ψυχραιμία τα παραπάνω, πράγμα που δεν διακρίνω στο δικό σου (εκτός θέματος) σχόλιο.

      Διαγραφή
  2. Καταπτυστο το αρθρο σας ,σε ενα τεραστιο αντιστασιακο μεγεθος οπως ο Μ.Γλεζος,ο 92ετης χαλκεντερος σημερινος Ευρωβουλευτης των 550.000 χιλιαδων ψηφων,στοιχειωδης σεβασμος σε ενα συμβολο της Νεωτερας =πανπτωχης= Ελλαδας σε τετοια προσωπα.-!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτά παθαίνει κανείς όταν ξέρει επιλεκτικα την ιστορία. Η Ελλάδα εκστρατευσε εναντίον των "μπολσεβίκων" στην Οδησσό με σημαντικές δυναμεις το 1919 υπό Γαλλική καθοδήγηση....φυσικά ΜΡ παταγώδη σαποτυχία....από τότε είμαστε εχθροί με τους συντρόφους συντροφε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κ μείμαρογλου μεχρι τωρα ηξερα οτι υπαρχουν καμμενα μυαλοα.
    σημερα ειδα οτι η μαλακια δεν εχει ορια.
    αυτα ελα να τα πεις στην Πελλα και στην Ημαθια και αν δεν φυγεις με κλωτσιες θα εισαι τυχερος
    καταστρεφεται η αγροτια και ολες οι επιχειρησεις και εσυ αναγαγεις την μαλακια σε επιστημη.
    μονο ενας βολεμενος χρυσοκανθαρος θα μπορουσε να γραψει αυτο που εσυ ονομαζεις επιστολη
    μονο ντροπη αισθανομαι οταν παιζεις με την καταστροφη της ελληνικης αγροτικης οικονομιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αναπαραγωγή προπαγάνδας, ειρωνεία, argumentum ad hominem και σταθερά εκτός θέματος (λύση για το εμπάργκο, εκτός αν αγοράσει όλα τα ροδάκινα ο κύριος Μεϊμάρογλου), εκτός από την αναφορά στο πανευρωπαϊκό μέτωπο των αγροτών, για το οποίο προφανώς δεν έχει ιδέα πως λειτουργεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τον ρώτησε ο Βλαδίμηρος τον Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ άν θέλει να έρθει ο Σύριζα και να ανατραπεί ο καπιταλισμός; Μάλλον όχι.
    Τι δηλαδή, τζάμπα έγινε από αρχι-manager της νομενκλατούρας, πρόεδρος της Μονακό, κύριος μέτοχος της Τράπεζας Κύπρου, ιδοκτήτης των μισών funds στα Virhin Islands και πελάτης μας στο Σκορπιό;
    Αχ, που ζούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ποιός απο τους δύο κάνει τώρα το πλέον εύστοχο χιούμορ; Ιδού η απορία.
    Μπάμπης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απλά ανιστόρητος ή ανεγκέφαλος ο κ Μεϊμάρογλου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. http://nstatic.tanea.gr/19155757_140810a.limghandler.jpg?i=aT1maWxlcyUyZjElMmZtZWRpYSUyZjIwMTQlMmYwOCUyZjEwJTJmMTkxNTU3NTdfMTQwODEwYS5qcGcmdz0wJmg9NTAwJnN0PXRydWUmYmc9MTY3NzcyMTUmY3I9ZmFsc2UmYXQ9NA%3d%3d

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το ζήτημα βέβαια είναι πολύ ευρύτερο και νομίζω ότι οι επισημάνσεις του Νίκου Ξυδάκη είναι ρεαλιστικές

    Ποιον συμφέρει ο αποκλεισμός της Ρωσίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίμων Χατζημπίρος: Ύστατος πόρος: Η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση είναι μια πρόταση για το μέλλον.

Βάσω Κιντή: Παραιτούμαι από μέλος της ΚΕ και αποχωρώ από το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς

Κίμων Χατζημπίρος: Ατελέσφορη Οικολογία