Ιστορική υπέρβαση των φιλο - ευρωπαϊκών δυνάμεων ;



του Αχιλλέα Γραβάνη


Όπως προτείνει ο φίλος Λεωνίδας Καστανάς αλλά και άλλοι, η μόνη λύση για την αποφυγή της επικείμενης εθνικής καταστροφής στην οποία μας οδηγεί η χαοτική και οπισθοδρομική Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι η συσπείρωση των πραγματικά φιλο-ευρωπαϊκών δημοκρατικών φιλελεύθερων δυνάμεων (ΝΔ, Ποταμι, ΠΑΣΟΚ, ΚιΔηΣο, ΔΡΑΣΗ), σε μια πειστική εναλλακτική κυβερνητική πρόταση.

Ένα από τα βασικά προβλήματα για την πραγμάτωση της είναι η αναξιοπιστία των παλαιών κυβερνητικών κομμάτων και των ηγεσιών τους (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ). Η ανανέωση των ηγεσιών τους (Αρχηγός, κορυφαία στελέχη) θα έδινε το μήνυμα της ειλικρινούς διάθεσης για ουσιαστική αλλαγή των νοοτροπιών που μας οδήγησαν στην χρεοκοπία (όχι μόνο οικονομική). Νέοι, άφθαρτοι με γνώση άνθρωποι στις ηγεσίες τους αυξάνουν την πιθανότητα της εθνικής φίλο-ευρωπαϊκής συναίνεσης και της αποδοχής της από την δικαιολογημένα δύσπιστη κοινωνία. 

Η επίτευξη αυτού του κορυφαίου για την δημοκρατία μας και το πολιτικό σύστημα εγχειρήματος απαιτεί την υπερβατική πατριωτική στάση των κκ Σαμαρά και Βενιζέλου αλλά και του κ Παπανδρέου. Απαιτεί την οργανωμένη, άμεση έξοδο τους από την κεντρική πολιτική σκηνή, στην οποία εξάλλου κυριαρχούν για μια εικοσαετία. 

Η μεγαλειώδης αυτή πατριωτική πράξη έχει μεγάλες πιθανότητες να κινητοδοτήσει ποιοτικές κοινωνικές δυνάμεις προς τον στόχο της Κυβέρνησης της Εθνικής Ελλάδος που έχει προτείνει το ΠΟΤΑΜΙ. Οι νέες ηγεσίες θα πρέπει να συνεργαστούν για μια συναινετική κυβερνητική πρόταση που θα περιλαμβάνει τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση, στην οικονομία, στην δικαιοσύνη, την παιδεία με καθαρά αναπτυξιακούς στόχους. 

Μόνο μια τέτοια εξαιρετική (extraordinary) προσπάθεια μπορεί να τύχει της ουσιαστικής υποστήριξης των εταίρων μας, ακόμη και της προοπτικής διευθέτησης του χρέους. Η αναγκαιότητα της είναι προφανής και ιστορική!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίμων Χατζημπίρος: Ύστατος πόρος: Η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση είναι μια πρόταση για το μέλλον.

Βάσω Κιντή: Παραιτούμαι από μέλος της ΚΕ και αποχωρώ από το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς

Κίμων Χατζημπίρος: Ατελέσφορη Οικολογία