ΝΑΙ

Είτε με ΝΑΙ είτε με ΟΧΙ η Ελλάδα χρειάζεται μια ισχυρή και λαϊκά νομιμοποιημένη κυβέρνηση σοβαρών και ικανών ανθρώπων για να διαχειριστεί την ανθρωπιστική βοήθεια και μετά να διαπραγματευτεί και να υλοποιήσει τη νέα συμφωνία.

Και μια τέτοια κυβέρνηση μπορεί να προκύψει μόνο μέσα από τη συναίνεση όλου του δημοκρατικού πολιτικού τόξου, φιλοευρωπαϊκού και μη.

Η επόμενη περίοδος θα είναι δύσκολη και λόγω της διαπραγματευτικής αποτυχίας της παρούσας κυβέρνησης, και της  πεντάμηνης οικονομικής κατάρρευσης.  

Με ένα ηχηρό ΝΑΙ οι δρόμοι της συμφωνίας είναι σαφώς πιο βατοί, οι συμμαχίες πιο εύκολες.

Με ένα ηχηρό ΝΑΙ  αποδυναμώνονται οι εραστές της δραχμής και της πτώσης (που είναι πολλοί) και ενισχύεται το ευρωπαϊκό φρόνημα.


Ας ελπίσουμε ότι το διχαστικό κλίμα δεν θα καρπίσει για άλλη μια φορά στο σωρό των ερειπίων.

Σχόλια



  1. Ωραια λοιπον ανοιξαν οι καλπες,…., οι δανειστες υποχωρουν,γυρναμε στις 1-1-2015. Επιπροσθετως κουρευονται κατα ενα σημαντικο ποσοστο τα δανεια. Ε και!

    Αν δεν ανακαλυφθουν και εξαχθουν υδατανθρακες :-) (φυσικο αεριο, πετρελαιο), μεταλλευματα, ουρανιο, σπανιες γαιες, διαμαντια, ζαφειρια και ρουμπινια,….. ωστε να συνεχιζουν οι φραπογαλλοι νεοι μας που «σπουδαζουν» σε ποσοστο 70% να φραπεδιαζουν και οι οικονομiκοι μεταναστες αδελφια μας να δουλευουν σκληρα στην οποια παραγωγη απεμεινε και στις υπηρεσιες,..
    ενας ειναι ο δρομος παραγωγης πλουτου : η παραγωγικη εργασια που υποκαθιστα εισαγωγες και αυξανει τις εξαγωγες.

    Ακουσατε απο κανενα κομμα αυτες τις θεσεις ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίμων Χατζημπίρος: Ύστατος πόρος: Η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση είναι μια πρόταση για το μέλλον.

Βάσω Κιντή: Παραιτούμαι από μέλος της ΚΕ και αποχωρώ από το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς

Κίμων Χατζημπίρος: Ατελέσφορη Οικολογία