ελευθερία, αλληλεγγύη, αναζήτηση, σκληρή δουλειά και πάντα rock n roll

Charles Mingus

Charles Mingus

Παρατηρητήριο

Παρακολουθώ με ενδιαφέρον διάφορές αριστεροπερίεργες μούρες με οικολογικές, μεταναστευτικές και άλλες πολιτικά ορθές γνώσεις και ευαισθησίες. Οι περισσότερες παρεπιδημούσαν στη ΔΗΜΑΡ ως think tank του αριστερού Φώτη τρομάρα τους και μας κουνούσαν δάχτυλο σε κάθε ευκαιρία. Άνοιγαν την Αμυγδαλέζα, φρικάρανε με το Φαρμακονήσι σκίζανε καλτσόν και καλτσοδέτες αν πέταγες κανένα χαρτί στο δρόμο και λοιπά. Φυσικά ήταν λάβρες κατά της κυβέρνησης των Σαμαροβενιζέλων.
Τώρα επί ΣΥΡΙΖΑ είναι χαμένες κάπου αρακτές και δε λένε κουβέντα για την ξεφτίλα της Μόρια, για το Σαρωνικό, τη Μάνδρα και λοιπά. Για όλα φταίνε οι Αμερικάνοι, ο καπιταλισμός, η περιστροφή της γης και γενικώς.
Αυτές οι μούρες μόλις πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγούν πάλι στους δρόμους και θα ανακαλύψουν και πάλι τον ακτιβισμό. Για μια άλλη αριστερά με λογικούς του ΣΥΡΙΖΑ και παράλογους του Κ. Αλλαγής και άγαμους θυτες και ξέρω γω. Τις ξέρω χρόνια τις μούρες αυτές και τις παρακολουθώ γιατί είναι η εμμονή μου, η αρρώστια μου. Θάχουμε γλέντια.
Ούτε οικολόγοι είναι ούτε ευαίσθητοι με τους μετανάστες ή το τρίτο φύλλο κλπ. Απλά ο καθένας έχει ένα επάγγελμα, παίκτες μου. Σπουδάζεται και αυτό. "Αριστεροπρασινοκάπως Ευαισθησία" λέγεται. Σε ΙΕΚ. Κρατικό που λέει και η φίλη μου η Άννα.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΧΡΩΜΑΤΑ- ΜΗ ΜΕ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΌΤΑΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ

Σε μια χώρα όπου η πολιτική γίνεται σε πρωινάδικα ανθρώπων που παριστάνουν τους δημοσιογράφους, είναι φυσιολογικό η υψηλή διπλωματία να ασκείται στην τηλεόραση από τύπους που παριστάνουν τους πολιτικούς. Μια ντεμέκ ευρωπαίκή χώρα με μια ντεμέκ πολιτική ηγεσία.
ΥΓ Και ζορισμένους σουλτάνους ξαλαφρωνουμε και μπρίκια κολλάμε και βεντουζες κόβουμε

Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2015

Θεόδωρος Ζαρέτος: Αποχαιρετιστήριο


Λίγες ώρες πριν αρχίσω να γράφω αυτό το κείμενο δημοσιεύτηκε η είδηση ότι η κυβέρνηση αφαίρεσε από το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί την Τετάρτη στη Βουλή, τις παραγράφους που αφορούν στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και στη φορολογία των αγροτών.
Όπως διαβάσαμε, η κυβερνητική δικαιολογία είναι ότι δεν περιλαμβάνονται στα προαπαιτούμενα για να κλείσει η συμφωνία.Δεν είναι προαπαιτούμενο των «ξένων τοκογλύφων».
Φαίνεται ότι δεν είναι ούτε και δικό μας προαπαιτούμενο.
ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΑ ΠΕΝΗΝΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ!
ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΡΊΔΙΟ.
ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ
ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΠΕΙΔΗ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, ΤΑ ΒΑΓΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΥΖΙΝΕΣ ΤΗΣ ΖΗΜΕΝΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΕΣ.
ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΙΜΑΣΤΕ.
ΑΦΕΝΤΙΚΑ!
Διαβάσαμε ακόμα ότι είναι περισσότεροι από την προηγούμενη φορά οι κυβερνητικοί βουλευτές που απειλούν να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο.
Αλλά διαβάσαμε ότι τόσο στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας όσο και στο ΠΑΣΟΚ είναι πολλοί οι βουλευτές που λένε ότι δεν θα το ψηφίσουν.
Η δικαιολογία τους είναι ότι δεν δέχονται να πλήξουν εκείνοι τους αφορολόγητους αγρότες και τους πενηντάρηδες συνταξιούχους , αφού φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ!
Κανείς από τους κυβερνητικούς και τους αντιπολιτευόμενους αυτούς αγύρτες δεν λέει τι θα πάθουν οι αφορολόγητοι αγρότες και οι πρόωροι συνταξιούχοι, αλλά και η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών, αν σε λίγες μέρες σύσσωμη η πολιτική ηγεσία των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης μας πετάξει έξω από την Ευρώπη και από το ευρώ, αφού δεν θα έχουμε τηρήσει τη συμφωνία.
Τη συμφωνία που υπόγραψε ένας πολιτικός αρχιτυχοδιώκτης, ένα άεργο άτομο που από μειράκιο στις σχολικές καταλήψεις ξημέρωσε πρωθυπουργός με τη στρεβλή θέληση ενός πολιτικά ευνουχισμένου λαού που βλέπει απαθής την καταστροφή του να πλησιάζει λάου-λάου. Μία απερίγραπτα «λίγη» προσωπικότητα για να πάρει όχι τη σωστή αλλά έστω οποιαδήποτε απόφαση, ένας πτωχαλαζών υποκριτής που καθύβρισε όλη την Ευρώπη με μεταμπολσεβίκικους αλαλαγμούς, ένας εκπληκτικού θράσους προπέτης που υπερχρεωμένος και αναξιόπιστος ζητά δανεικά υβρίζοντας και απειλώντας!
Όλοι φίλοι των αγροτών και των συνταξιούχων είναι.
Φίλοι του λαού.
Εκλογές έρχονται.
Συμφωνία κυρίων κάνουν οι άνθρωποι μεταξύ τους.
Στην πλάτη μας.
Είναι το μόνο που ξέρουν, το μόνο που θέλουν, το μόνο που μπορούν.
Τζαμπατζήδες της κοινοβουλευτικής μαγκιάς, επιβήτορες της ελπίδας μας για το αύριο, βιρτουόζοι του τσίρκου φιλολαϊκής πλειοδοσίας.
Δεν είναι μόνο οι Λαφαζάνηδες του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και όλος ο στρατός των Λαφαζάνηδων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.
Είναι πάρα πολλοί και οι δυνάμεις μας μικρές.
Μικρές γιατί πείθουμε ο ένας τον άλλον.
Δεν μπορούμε να πείσουμε αυτό το λαό με τα επιχειρήματά μας γιατί ο Ελληνικός λαός δεν ακούει επιχειρήματα. Ο Ελληνικός λαός δεν είναι ένα σώμα αλληλέγγυων δημοκρατικών διακριτών πολιτών. Είναι ένας οχλοπολτός που έμαθε ν’ ακούει μόνο το νανούρισμα των δανεικών, της κατανάλωσης και της ευκολίας, το νανούρισμα που άρχισε όταν «ο Κολλάς κι ο Άμαλος ήρθαν στην κυβέρνηση και ο λαός ήρθε στην εξουσία», το νανούρισμα των ΜΟΠ και αργότερα της ΚΑΠ και των ΕΣΠΑ.
Το νανούρισμα του φτηνού επιτόκιου του ευρώ.
Πάρτε χρήμα, τζάμπα είναι, ελάτε να τα φάμε όλοι μαζί, αγοράζοντας όλο και πιο ακριβά, πουλώντας ότι αγοράζουμε ακόμα πιο ακριβά.
«Δεν έχει τέλος αυτό το πανηγύρι
Χειροκροτήστε άλλη μια
Ευχαριστώ»
Έχει υπολογιστεί ότι από την ημερομηνία της πλήρους ένταξής μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι σήμερα η χώρα μας έχει πάρει ΔΩΡΕΑΝ ΒΟΗΘΕΙΑ γύρω στα  120 δις ευρώ και αν συνυπολογιστούν και τα 35 δις περίπου του νέου πακέτου Γιούνκερ ξεπερνούν τα 150 δις ευρώ.
Ένα ολόκληρο ΑΕΠ.
Κανένας άλλος λαός δεν έχει χρηματοδοτηθεί τόσο γενναιόδωρα σε όλον τον κόσμο.
Κανένας άλλος λαός δεν άφησε τόσες πολλές ευκαιρίες να χαθούν.
Κανένας άλλος λαός δεν βοηθήθηκε με τόσα δανεικά από άλλους λαούς ώστε να έχει την ευκαιρία να διορθώσει τα τραγικά λάθη του.
Αλλά και κανένα άλλο πολιτικό σύστημα στο δυτικό κόσμο δεν έχει δείξει τέτοια αδιαφορία, τέτοια αδυναμία, τέτοιον τυχοδιωκτισμό, τέτοια δειλία να πει την αλήθεια, να κρίνει με αληθινό πατριωτισμό τον εαυτό του ώστε να βρει τη δύναμη να αναλάβει με θάρρος τις ευθύνες του να σώσει τη χώρα μας, έστω ένα βήμα πριν από την ανυπολόγιστη καταστροφή.
Πόσο παράλογη ακούγεται στ’ αλήθεια, μέσα σ’ αυτή την εθνολαϊκίστικη υστερία της κυβέρνησης, η έκκληση της κυρίας Κατσέλη να εμπιστευθούν και πάλι οι Έλληνες καταθέτες τις ελληνικές τράπεζες, την ώρα που βλέπουν ότι είναι η ίδια η κυβέρνηση, το ίδιο το αδηφάγο κράτος που τις επιβουλεύεται και τις απειλεί!
Ας βγει σήμερα με θάρρος η κυρία Βαλαβάνη στην κρατική τηλεόραση να πει ότι έκανε τραγικό λάθος όταν έβαλε τον εαυτό της στη θέση της Πασιονάριας του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ.
Αμ δε!
Έγινε και «κίνημα» το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ. Κίνημα αυτών ζητούσαν από το κράτος να πληρώσει τους τρελούς μισθούς τους, τα απίστευτα επιδόματά τους, τη χρόνια λούφα τους, τη διαχρονική αεργία τους, τις μίζες, τα μαύρα, τις προνομιακές δουλειές τους με το Δημόσιο, αυτών που έμαθαν να χτίζουν τις συντάξεις τους με τους φόρους των άλλων.
Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη σ’ αυτή τη χώρα.
Δεν έχει σημασία που αυτή η χώρα δεν έχει πια εργάτες αλλά ανέργους.
Πώς να έχει χωρίς εργοστάσια, χωρίς βιοτεχνίες, χωρίς παραγωγή!
Ένα άδειο πουκάμισο είναι το δίκιο του εργάτη.
Να το φορά κάθε πολιτικός αγύρτης παριστάνοντας το λαϊκό αγωνιστή.
Να έχουμε μπερδέψει την ασυδοσία με τη Δημοκρατία και να έχουμε φτάσει στο σημείο να συγκρίνουμε τον Αλέξη Τσίπρα με τον Ανδρέα Παπανδρέου.
Δεν μπορεί να ειπωθεί τίποτα πια.
Να είστε όλοι σας καλά, να κοιτάξετε να μείνετε κοντά στους ανθρώπους που αγαπάτε και σας αγαπούν για να παίρνετε κουράγιο για το αύριο.
Έχει πολλή ξηρασία αυτό το αύριο Άρη Αλεξάνδρου.
Αλλά δεν υπάρχει νερό πια στις πηγές μας.
Ο τόπος μας είναι κλειστός πια Γιώργο Σεφέρη.
Γειά σας.

2 σχόλια:

 1. Το κακό δεν είναι που γράφεις τόσες πολλές "κακίες". Το κακό (για τον τόπο, για όλους μας) είναι ότι έχεις απόλυτο δίκιο.
  Μπάμπης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. 1. ειμαστε η μοναδικη χωρα παγκοσμιως στην οποια σπουδαζει το 75% των αποφοιτων Λυκειου σε ανωτατο επιεπεδο ( ενω στις αγγλοσαξωνικες χωρες το ποσοστο αυτο ειναι μολις 25 με 30% )και απο το υπολοιπο 25% το 1/4 σπουδαζει στο εξωτερικο (ασχετα αν ειναι ακαταλληλο να σπουδασει, εφοσον εχει αποτυχει ηδη στην χωρα του)

  2. απο τον ορισμο του IQ ( >100 το 50%) προκυπτει οτι αν σπουδαζει το 75%, τοτε σπουδαζουν ατομα μειωμενης ευφυιας, ενω μποροσαν να γινουν τεχνιτες, ειδικευμενοι εργατες,…

  3. η αποφυγη, για να μην πω αποστροφη , των ελληνων νεων προς την χειρωνακτικη εργασια, την οποια τα ετη 1992-2010 επρεπε να κανουν οι μεταναστες-αδελφια μας, σε συνδυασμο με την αποβιομηχανιση και την αυξηση του εμπορικου μας ελλειματος (κυριως σε εξοπλισμο) εχουν οδηγησει σε ακρωτηριασμο του πολλαπλασιαστη αυξησης του ΑΕΠ με επενδυσεις οπως πολλακις εχω αναφερει και ουδεις απο τους εκαστοτε συνσχολιαστες εχει αναφερθει.

  4. Αριστερα σημαινει υποστηριξη του κοσμου της εργασιας, κυριως της παραγωγικης και οχι της σιγουρατζιδικης ελιτ της ελληνικης δημοσιοϋπαλληλιας και ΔΕΚΟ-κρατιας

  ΥΓ Ενας φιλος μου εργοληπτης, οταν του ειπα για το προβλημα του πολλαπλασιαστη του ΑΕΠ (δηλ. οτι καθε δις επενδυση επρεπε με ροπη προς καταναλωση 2/3 να απεφερε ΑΕΠ 3 δις), μου απαντα

  -και πως θελεις να λειτουργησει ο πολλαπλασιαστης, οταν πολλα απο τα υλικα ειναι εισαγομενα , ενω
  οι μεταναστες εργαζομενοι βγαζουν τα χρηματα που κερδιζουν στις πατριδες τους;

  Τελικο συμπερασμα

  Δυστυχως, απ’ οτι φαινεται , ο πολλαπλασιαστης ως αθροισμα φθινουσας γωμετρικης προοδου που θεωρητικα τεινει στο 3 αν η ροπη προς καταναλωση ειναι 2/3, επαληθευεται και στην πραξη οταν συντρεχουν ορισμενες προυποθεσεις, οπως
  υπαρξη βιομηχανιας και βιοτεχνιας ωστε κατα τις επενδυσεις να ενσωματωθει σε μεγαλο μερος ο παραγομενος στην χωρα εξοπλισμος , δηλ. ισορροπημενη σχετικα σχεση εισαγωγων -εξαγωγων,
  και ντοπιους εργατες, τεχνιτες και τεχνικους που καταναλωνουν στην χωρα σε σημαντικο βαθμο ελληνικα προίοντα (τροφιμα, ηλ. συσκευες,ειδη ενδυσης /υποδησης, κ.λ.π.)

  Οταν συμβαινει αυτο που επισημανε ο φιλος μου εργοληπτης τοτε δυστυχως η συνειφορα των επενδυσεων στην αυξηση του ΑΕΠ, ειναι αρκετα εως πολυ μικροτερη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή