Άννα Ελευθεριάδου: Ο Κουρουμπλής σώζει με «Εργολαβία» τους Καρκινοπαθείς…


Το μάζεψε ο Υπουργός Υγείας κύριος Κουρουμπλής το πυροτέχνημα. Είπε πως ήταν απλώς μια «άποψη» ανάμεσα σε πολλές, ώστε να αρχίσει ο δημόσιος διάλογος για τα μέτρα αντικαρκινικής πρόληψης που θα πρέπει να ληφθούν στην Ελλάδα.
Μπράβο του που το έκανε, αν όντως ήταν μόνο η αφελώς διατυπωμένη άποψη του.
Κι αφού θέλει να ανοίξει διάλογο όπως τόνισε, να σταθώ εντελώς επιγραμματικά σε κάποια σημεία-κλειδιά.
α) Έχουμε Υπουργό Υγείας που δεν ξέρει ότι ήδη υπάρχει Εθνικό Σχέδιο Δράσης με ισχύ ως το 2015. http://www.anticancer.gov.gr/cata…/SxedioDrasis_24selido.pdf
β) Έχουμε Υπουργό Υγείας που ούτε οι Σύμβουλοι του το ξέρουν.
γ)Έχουμε Υπουργό Υγείας που δηλώνει ότι οι Προληπτικές εξετάσεις θα είναι δωρεάν ενώ δεν υπάρχουν Δομές Υγείας, Οικογενειακός Γιατρός για κάθε Έλληνα Πολίτη, Προσωπικό στα Τμήματα που διενεργούν τέτοιου είδους εξετάσεις .π.χ μαστογραφία ή καρκινικούς δείκτες. Και το κυριότερο, δεν υπάρχουν οι αντίστοιχοι ανά ειδικότητα Ειδικοί Γιατροί για να αξιολογήσουν τις όποιες εξετάσεις. Οι γιατροί συνταξιοδοτούνται καθημερινά και στη θέση τους δεν έρχεται κανείς.
Γιατί λοιπόν δεν επικαιροποιείται απλά και άμεσα το ήδη υπάρχον Σχέδιο Δράσης; Προς τι η ημερίδα το Σεπτέμβριο για το θέμα αυτό στη Σχολή Δημόσιας Υγείας; Οι Ημερίδες σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς Κύριε Υπουργέ, είναι εντελώς άνευ νοήματος. Ειδήμονες κλεισμένοι σε γραφεία πρέπει να συνεργαστούν, με εμπειρία, περγαμηνές και εθνική συνείδηση.
Μήπως έριξες τη βόμβα για να καταλήξεις σε οριζόντια εισοδηματικά κριτήρια στη θεραπεία του καρκίνου; Να μοιράσεις πεταμένα λεφτά για φιέστες τύπου Ημερίδα που θα βάλουν μια επίπλαστη σφραγίδα επιστημοσύνης στην συμμετοχή από τον ασφαλισμένο στη θεραπεία του καρκίνου. Ελπίζω να μην επαληθευτούν οι φόβοι μου.
Τους καρκινοπαθείς δεν δικαιούσαι ούτε εσύ Κύριε Κουρουμπλή, ούτε κανείς άλλος να τους σώζει με «Εργολαβία».


Αναρτήθηκε και στο «Παρατηρητήριο»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίμων Χατζημπίρος: Ύστατος πόρος: Η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση είναι μια πρόταση για το μέλλον.

Βάσω Κιντή: Παραιτούμαι από μέλος της ΚΕ και αποχωρώ από το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς

Κίμων Χατζημπίρος: Ατελέσφορη Οικολογία