ελευθερία, αλληλεγγύη, αναζήτηση, σκληρή δουλειά και πάντα rock n roll

Τεχνικής μηχανικής εγκώμιον

Τεχνικής μηχανικής εγκώμιον

Παρατηρητήριο

Βγαίνεις στο σχολείο στα διαλείμματα για να κάνεις τη λεγόμενη εφημερία στο προαύλιο. Μην πέσουν και χτυπήσουν, μη τσακωθούν, μην μπει ο εξωσχολικός και τα πειράξει. Και πέφτει το μάτι σου στην άκρη της αυλής σένα παιδί που περπατάει μόνο του. Φαινομενικά δεν έχει κανένα λόγο να είναι μόνο του. Ούτε στο τηλέφωνο μιλάει, ούτε διαβάζει το μάθημα της επόμενης ώρας. Απλά κάνει διάλειμμα μόνο του ενώ λίγο παρακάτω η αυλή δονείται από τα γέλια, τα χάΒγαίνεις στο σχολείο στα διαλείμματα για να κάνεις τη λεγόμενη εφημερία στο προαύλιο. Μην πέσουν και χτυπήσουν, μη τσακωθούν, μην μπει ο εξωσχολικός και τα πειράξει. Και πέφτει το μάτι σου στην άκρη της αυλής σένα παιδί που περπατάει μόνο του. Φαινομενικά δεν έχει κανένα λόγο να είναι μόνο του. Ούτε στο τηλέφωνο μιλάει, ούτε διαβάζει το μάθημα της επόμενης ώρας. Απλά κάνει διάλειμμα μόνο του ενώ λίγο παρακάτω η αυλή δονείται από τα γέλια, τα χάχανα, τα τρεχαλητά. Γιατί αυτό το παιδί είναι μόνο του; Ποιο σκοτεινό σπήλαιο έχει ρουφήξει αυτό το βλασταράκι στα έγκατα της ανείπωτης φρίκης;να, τα τρεχαλητά. Γιατί αυτό το παιδί είναι μόνο του; Ποιο σκοτεινό σπήλαιο έχει ρουφήξει αυτό το βλασταράκι στα έγκατα της ανείπωτης φρίκης;ρκτο.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΧΡΩΜΑΤΑ- ΜΗ ΜΕ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΌΤΑΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ

Οι ευρωπαϊκές αρχές αποφάσισαν να ασχοληθούν ξανά με το μεταναστευτικό όταν άρχισαν οι τσαμπουκάδες της Ιταλικής κυβέρνησης και η κρίση στον κυβερνητικό συνασπισμό της Γερμανίας. Από τις αποφάσεις που πήραν-δεν πήραν είναι φανερό ότι δεν έχουν λύση, αλλά έχουν λεφτά για πέταμα. Είπαν και κάτι υπαινικτικά και για τη δράση των ΜΚΟ στη Μεσόγειο και έδωσαν και του δικού μας παράταση στην αύξηση του ΦΠΑ. Απλά δεν υπάρχει καμιά λύση εκεί που δήθεν ψάχνουν. Πρόκειται περί εποικισμού της Ευρώπης από κατοίκους της Αφρικής και της Ασίας. Ζούμε μια φάση μετακίνησης λαών που θα ενταθεί λόγω υπερπληθυσμού, διάβρωσης των παραλίων και ερημοποίησης που προκαλεί η κλιματική αλλαγή. Αυτά συνδυάζονται με την πολιτική αστάθεια, την οικονομική καχεξία, τη βία αλλά και τη διακίνηση της πληροφορίας και την ευκολία των μετακινήσεων. Η Ευρώπη είναι πολύ πλούσια για το μέγεθος του πληθυσμού της και λογικά φαντάζει ως η γη της επαγγελίας. Κάποια στιγμή θα κλείσει σαν στρείδι αλλά αυτό θα σημάνει βία, ανείπωτη βία. Στα πλαίσια της κατάρρευσης της μεταπολεμικής ηθικής που έρχεται.

Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2015

Το παρατηρητήριο: Εκτός τόπου και χρόνου


Από την ιστοσελία το Παρατηρητήριο
Όταν έπεσαν οι Πύργοι ήμουνα 17 ετών.Μόλις είχα πάει στον καθιερωμένο αγιασμό της τρίτης Λυκείου και μόλις επέστρεψα και είδα τι έχει συμβεί καθηλώθηκα μπροστά στην τηλεόραση και παρακολουθούσα την ασύλληπτη τρομοκρατική επίθεση στην Αμερική.Την επόμενη μέρα πάνω από τους μισούς καθηγητές μας είπανε ούτε λίγο ούτε πολύ το περίφημο «καλά να πάθουνε».Ήταν η πρώτη μου επαφή με τον αρρωστημένο αντιευρωπαϊσμό που διακατέχει μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας.Η επίθεση των τζιχαντιστών στο Παρίσι ήταν μια ακόμη αφορμή για να διαπιστώσει και ο τελευταίος αδαής την παράνοια που διαπερνάει την ελληνική κοινωνία σε όλες τις μορφές.
Βλέπετε,σε σχέση με την 11-9-2011 τώρα υπάρχουν τα social media και οι φανατικοί εντοπίζονται παντού.Ειπώθηκαν και γράφτηκαν απίστευτα πράγματα.Είναι να αναρωτιέσαι αν αυτοί οι άνθρωποι τυφλωμένοι από το μίσος και τις ιδεοληψίες τους αντιλαμβάνονται τι σημαίνει η επίθεση στο Παρίσι για τους ίδιους και για τους ανθρώπους γύρω τους.
Έτσι λοιπόν είδαμε πολιτικούς να λένε πως η Γαλλία θα κοιμηθεί όπως έστρωσε(Ζουράρις),πρώην πολιτικούς να αντιδρούν στην τοποθέτηση της Γαλλικής σημαίας στο προφίλ Ελλήνων χρηστών του διαδικτύου γιατί «και εμείς έχουμε μνημόνια» και φυσικά είδαμε άπειρες αναλύσεις για τις πολιτικές λίτοτητας που οδήγησαν τους νεαρούς Γάλλους Μουσουλμάνους να αρπάξουν ένα Καλάζνικοφ και να σκοτώνουν όποιον έβρισκαν μπροστά τους.
Φυσικά σε όλες αυτές τις «αναλύσεις» φροντίζανε να μας υπενθυμίσουν αρκετές φορές το αποικιοκρατικό παρελθόν της Γαλλίας το οποίο σε συνδυασμό με τις «νεοφιλελεύθερες» πολιτικές προκαλούσε αυτά τα φαινόμενα.
Προσωπικά όταν ακούω αυτές τις δηλώσεις τρέμω.Είναι παγκοσμίως γνωστό πως αυτή η τεράστια τρομοκρατική επίθεση δεν έγινε στο Παρίσι από τυχαίες συγκυρίες.Στη Γαλλία οι νεαροί Μουσουλμάνοι υποστηρίζουν το Χαλιφάτο σε πολύ μεγάλο ποσοστό.Η στρατολόγηση νέων «πολεμιστών» σε Γαλλικό έδαφος είναι εύκολη υπόθεση για τους τζιχαντιστές καθώς απολαμβάνουν στον μουσουλμανικό πληθυσμό της χώρας ανοχή ή και άτυπη νομιμοποίηση.Μπόρεσαν και εκτέλεσαν μια τρομοκρατική επίθεση μεγάλης κλίμακας ακριβώς γιατί οι ιδέες τους βρίσκουν ακροατήριο σε ομάδες πληθυσμού.
Μια ευρωπαϊκή χώρα που μπορεί να γίνει στόχος τρομοκρατικής επίθεσης είναι και η Ελλάδα.Αυτή η άποψη φυσικά δεν τυγχάνει ιδιαίτερης αποδοχής στην κοινωνία και ειδικά στους αντιευρωπαϊστές.Μάλιστα επικαλούνται συχνά την «ουδέτερη» στάση που πρέπει να κρατήσει η χώρα μας στις αποφάσεις που θα πάρει η Ε.Ε. και είναι μονίμως αντίθετοι σε συμμετοχή σε πολεμική επιχείρηση εναντίον των τζιχαντιστών.Ολοκληρώνουν τον συλλογισμό τους λέγοντας πως η τακτική της ουδετερότητας απέναντι στους Άραβες ξεκίνησε από τον Ανδρέα Παπανδρέου και είχε αποτελέσματα καθώς δεν αποτελούμε στόχο των ισλαμιστών.
Πρώτον και κυριότερο το δόγμα της ουδετερότητος δεν δούλεψε καθόλου καλά.Ενδεικτικά αναφέρω τις αεροπειρατείες του 85 στο Ελληνικό,τις δράσεις της PLO την ίδια δεκαετία στην Αθήνα και το city of Poros.Η Ελλάδα είχε θύματα από την διεθνή τρομοκρατία ακόμα και σε εποχές που οι ηγέτες της χαριεντίζονταν με ηγέτες αραβικών χωρών υπό καθεστώς διεθνούς αποκλεισμού.Όλοι γνωρίζουμε πως ο Ανδρέας με τον Καντάφι και τον Αραφάτ ήτανε εκτός από «σοσιαλιστές» και φιλαράκια.
Η άποψη λοιπόν πως αν η Ελλάδα διατηρήσει μια ουδετερότητα οι τζιχαντιστές θα είναι φιλεύσπλαχνοι και δεν θα την βάλουν στο στόχαστρο μιας αιματηρής επίθεσης είναι τελείως λανθασμένη.Η ιστορία μας διδάσκει πως ακόμα και σε καλύτερες εποχές η Ελλάδα πλήρωσε τον δικό της φόρο αίματος.Επίσης κάτι που περνάει στα ψιλά είναι πως η Ελλάδα είναι ήδη στο στόχαστρο των τζιχαντιστών όπως και όλη η Δύση φυσικά.
Και πως να μην τρομάζεις όταν βλέπεις σε μεγάλο μέρος της κοινωνίας οι Γάλλοι που δέχτηκαν την επίθεση εξισώνονται από μεγάλο μέρος της κοινωνίας με τους φονιάδες τους;Πως να μην προβληματίζεσαι όταν κάποιοι δεν καταλαβαίνουν πως χτυπήθηκε το κοινό ευρωπαϊκό μας σπίτι;Ναι παντού γίνονται βομβιστικές επιθέσεις αλλά αυτή μας αφορά περισσότερο.Γιατί χτύπησε την οικογένεια μας και δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι.Πρέπει να δράσουμε.
Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε ανήσυχοι.Η χώρα μας αποτελεί το κύριο σημείο εισόδου των χιλιάδων προσφύγων που καταφθάνουν στην Ευρώπη για να γλιτώσουν από τους μακελάρηδες του Χαλιφάτου.
Και αν στους πρόσφυγες πρέπει να δείξουμε αλληλεγγύη καθώς αποτελούν τα πρώτα θύματα των τζιχαντιστών ούτε αυτό είμαστε σε θέση να κάνουμε.Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το προσφυγικό σαν ένα αναγκαίο κακό η ύπαρξη του οποίου μπορεί να της δώσει πόντους στη διαπραγμάτευση.Τι θλίψη.
Το μόνο που διακατέχει την εθνοσωτήριο είναι μια γενική ελαφρότητα.Δεν μπορεί να εξαρτάται η δημόσια ασφάλεια μιας χώρας από θεωρίες περί ουδετερότητας.
Μακάρι οι σκέψεις μου να μην επιβεβαιωθούν ποτέ και να είναι αυτό το άρθρο ακόμα ένα άρθρο του οποίου οι φόβοι δεν επιβεβαιώθηκαν.
Νεολίμπεραλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου