Βασίλης Μανδαράκης: Δημοκρατία: Διαμαρτυρίες- δικαιώματα και υποχρεώσεις



Πολλοί συμπολίτες, φίλοι μας και κλάδοι επαγγελματιών διαμαρτύρονται και κινητοποιούνται αυτές τις μέρες. Για μια σειρά ζητήματα από αυτά, «υπερφορολόγιση, ΦΠΑ, κόστος παραγωγής, ασφαλιστικό, στρεβλώσεις, ανισότητες κλπ», έχουν δίκιο, -βέβαια Όχι σε Όλα, και Όχι Όλοι.
***Στην ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ άλλωστε είναι αναφαίρετο ΔΙΚΑΙΩΜΑ η διαμαρτυρία των πολιτών και των Ομάδων. Είτε για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα τους ή για να αποτρέψουν τις αδικίες που νομίζουν ότι γίνονται εις βάρος τους.
***Στην ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ όμως είναι αναφαίρετη ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ όλων να μην διαμαρτύρονται σε Βάρος των υπόλοιπων πολιτών, ομάδων και της χώρας, δηλαδή όπως:
1)Να θέλουν να κερδίσουν διαφορετική, επιλεκτικά ευνοϊκή μεταχείριση στον τρόπο ΦΟΡΟΛΟΓΙΣΗΣ ή στο Ασφαλιστικό.
2)Να επιβάλουν κλίμα βίας και επιθετικότητας, να απειλούν με πολεμικές εκφράσεις και επιπτώσεις εμάς τους υπόλοιπους.
3)Να κλείνουν τους δρόμους και να εμποδίζουν την ελεύθερη μετακίνηση των υπόλοιπων πολιτών, επιβαρύνοντας επιπλέον την οικονομία.
4)Να παραλύουν την ζωή στις πόλεις με σοβαρές επιπτώσεις.
5)Να πολιορκούν πολίτες, ακόμη και αν είναι Υπουργοί.
6)Να κλείνουν με θράσος τα σύνορα, αποκλείοντας την χώρα, δυσφημώντας την διεθνώς, με δυσάρεστες  παρενέργειες.
***Αυτοί οι τρόποι διαμαρτυρίας έχουν καταντήσει ΓΡΑΦΙΚΟΙ, είναι και επικίνδυνοι. Έχουν βοηθήσει το πολιτικό σύστημα να οδηγηθεί σε πελατειακές συμπεριφορές. Να σας θυμίσω το «όλα τα κιλά όλα τα λεφτά» τα «500 εκατ του Χατζηγάκη» τα «αδιέξοδα με τις στρεβλώσεις στο Ασφαλιστικό», και πολλά άλλα που τα πληρώνουμε μέχρι σήμερα ακριβά.
–Είναι απαραίτητο να προκριθεί και να επιλεγεί ο διάλογος, η διαμαρτυρία με ήρεμες μορφές διεκδίκησης για να υπάρξει συνεννόηση για την επίλυση των διαφορών.
–Έστω και αν η σημερινή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όταν ήταν αντιπολίτευση, τους παρότρυνε, «πάνω από τα τρακτέρ», για βίαιες και σκληρές κινητοποιήσεις οδηγώντας τους σε συγκρούσεις.
***Δεν έχουν το Δικαίωμα, να διαμαρτύρονται με τρόπο που προξενεί ZHMIA στο κοινωνικό σύνολο, το οποίο είναι εξαντλημένο διότι βιώνει και αυτό τις συνέπειες της κρίσης.
«Διότι πάντα υπάρχει το εύλογο ερώτημα, γιατί οι αγρότες επιλέγουν να κινητοποιούνται  τον ΧΕΙΜΩΝΑ; Με την εύλογη απάντηση, διότι τον χειμώνα δεν είναι Υψηλή Καλλιεργητική Περίοδος, δεν καλλιεργούν και δεν έχουν οι ίδιοι οικονομική επιβάρυνση».
Ας επωμιστούν λοιπόν οι ίδιοι το κόστος των διαμαρτυριών τους χωρίς να   το μετακυλύουν στους συμπολίτες τους.
–Διότι πάνω από το προσωπικό συμφέρον ή το συμφέρον κάποιας επιμέρους κοινωνικής ομάδας είναι το Δημόσιο Συμφέρον.
–Δεν έχουν δίκιο λοιπόν, για την επιλογή βίαιων και σκληρών τρόπων διαμαρτυρίας, κρατώντας τις πόλεις και την χώρα σε ΟΜΗΡΙΑ.
–Ακόμη και αν αυτοί οι βίαιοι τρόποι κινητοποιήσεων, στρέφονται ενάντια, σε μια από τις πιο ΑΝΕΥΘΥΝΕΣ και  ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ κυβερνήσεις της χώρας, την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίμων Χατζημπίρος: Ύστατος πόρος: Η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση είναι μια πρόταση για το μέλλον.

Βάσω Κιντή: Παραιτούμαι από μέλος της ΚΕ και αποχωρώ από το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς

Κίμων Χατζημπίρος: Ατελέσφορη Οικολογία