Σεβαστή Λιοναράκη - Χριστίδου: Είδα και ευτυχισμένα παιδιά σε ολοήμερα σχολεία



Γνώρισα κάποτε ευτυχισμένα παιδιά σε ολοήμερα σχολεία. 

Όχι κοτόπουλα κύριε υπουργέ, παιδιά αληθινά και χαρούμενα που έκαναν πράγματα ενδιαφέροντα και περνούσαν καλά και επτά και οκτώ ώρες στο σχολείο. Και τώρα βλέπω τα όμορφα αυτά σχολεία, όχι βέβαια τέλεια ούτε ιδανικά, αλλά ζωντανά και ανήσυχα να καίγονται όμορφα. Και ακούω σαχλαμάρες εγκληματικές για την ανάγκη επιστροφής στο καλό; παλιό; σχολείο όπου τα παιδιά των δύο πρώτων τάξεων θα σχολάνε στις 12 και 25 και τα υπόλοιπα στη 1 κι 15!


Η συντόμευση βέβαια των ωρών παραμονής στο σχολείο δεν είναι το θέμα , είναι η επιστροφή σε ένα τσιγγούνικο δημοτικό σχολείο που θα προσφέρει τα βασικά γιατί δυστυχώς η φτώχεια των ιδεών που δεν αρκούν για να διαμορφώσουν το σύνθετο παρόν, θεωρεί όλα τα επιπλέον περιττά. 

Αυτό το έγκλημα της κυβέρνησης με τρομάζει πιο πολύ από όλα τα άλλα. Πάμε ολοταχώς προς τα νεκρά σχολεία του στοιχειώδους αλφαβητισμού. Των στεγνών μαθημάτων και των στεγνών μυαλών των αρμοδίων. Συναίσθημα νεκρό και αυτό διότι μόνο με μολύβια, βιβλία και τετράδια δεν ανθίζει αυτό το έρημο. Κι όλα αυτά στο όνομα της ισότητας λέει η αγέλαστος πέτρα, ο υπουργός. Και οι συμβουλάτορες του και οι επιτροπές τους δεν ντρέπονται για τη στήριξη που του προσφέρουν για να διαπράξει το τέλειο έγκλημα με άλλοθι τα "κακόμοιρα" "άτυχα" παιδιά στα απομακρυσμένα χωριά που έχουν λιγότερες ευκαιρίες. 

Ντρέπομαι εγώ που συνεργάστηκα κάποτε με κάποιους από αυτούς στο όνομα κοινών οραμάτων για ένα σχολείο δημιουργικό, ολοήμερο, πολυπρόσωπο κα πολύπλευρο, με διαφοροποιήσεις και πειραματισμούς. Ντρέπομαι πολύ αλήθεια. 

Πληρώστε τώρα με την ένδεια πνεύματος και ψυχής των δικών σας παιδιών εσείς νέοι γονείς των πόλεων την εκδίκηση της γυφτιάς. Γιατί αυτή ειναι η εκδίκηση της γυφτιάς της υπαρκτής αριστεράς. Πάμε όλοι προς τα κάτω. Και δεν ντρέπομαι καθόλου να το πω. Μα καθόλου. 

Κύριε υπουργέ είθε η καταστροφή που επαγγέλλεστε, κοροϊδεύοντας μας κατάμουτρα ότι είναι για το καλό όλων των παιδιών, να έχει μικρή διάρκεια ζωής. Πριν κάποιους μήνες είχα υποστηρίξει το δικαίωμα των παιδιών του κ.Τσίπρα να φοιτήσουν σε ένα καλό ιδιωτικό σχολείο. Σήμερα εύχομαι ως δια μαγείας να μπορούσαν όλα τα παιδιά να εγκαταλείψουν το δημόσιο σχολείο και να φοιτήσουν σε σχολεία όπως η σχολή Χιλ. Το ξέρω ότι αυτό είναι απολύτως ουτοπικό, μια μεγάλη αυταπάτη. Μπροστά στα δικά σας τερατώδη ψέματα πασπαλισμένα με την ιδεολογική ατροφία της κυβέρνησή σας κύριε υπουργέ της Παιδείας, δυστυχώς η κοινή λογική σηκώνει έντρομη τα χέρια ψηλά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίμων Χατζημπίρος: Ύστατος πόρος: Η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση είναι μια πρόταση για το μέλλον.

Βάσω Κιντή: Παραιτούμαι από μέλος της ΚΕ και αποχωρώ από το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς

Κίμων Χατζημπίρος: Ατελέσφορη Οικολογία