Φιλένια Σιδέρη: Να αντισταθούμε στη νοοτροπία του «ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ»



Η αναγκαιότητα αντίδρασης στο Ασφαλιστικό έχει ξεφύγει για μένα σε προσωπικό επίπεδο από την επιδίωξη για μια ορθολογική μεταρρύθμιση, η οποία δεν θα φτωχοποιεί, εξαθλιώνει και τιμωρεί τον συνεπή μέχρι σήμερα επαγγελματία που κατάφερε να επιβιώσει τα 6 τελευταία χρόνια, οδηγώντας τον στο κλείσιμο των βιβλίων του, την φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή ή την επαγγελματική εξόντωση.

Είναι ανάγκη να ορθώσουμε το ανάστημά μας μπροστά στη λογική των συμψηφισμών προς τα κάτω, μπροστά στην απροκάλυπτη υποτίμηση της νοημοσύνης μας, μπροστά στην δημιουργία ενός κράτους σοβιετικού τύπου, όπου μια μικρή νομενκλατούρα ποδηγετεί μια μάζα ανθρώπων εξουθενωμένη και ανίκανη να αντιδράσει.
Διευκρινίζω τον φόβο μου με 2 μόνο παραδείγματα, παρότι έχω πολλά διαθέσιμα:

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: Αφού δεν μπορώ να πιάσω τη φοροδιαφυγή, την εισφοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο, αλήθεια τι έγινε εκείνο το περιουσιολόγιο βρε παιδιά, θα εξοντώσω όσους με δυσκολία κατάφεραν να επιβιώσουν μέχρι τώρα, ώστε να είστε όλοι το ίδιο εξαθλιωμένοι. Ο Στάλιν όταν διατύπωνε τη θεωρία του για την όξυνση των αντιθέσεων μέσω της εξαθλίωσης των μαζών, ούτε που θα μπορούσε να σκεφτεί ότι θα έβρισκε σχεδόν έναν αιώνα μετά τον Κατρούγκαλο και την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να την εφαρμόσει.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: Αφού πρωτίστως δεν θέλω για να μην ενοχληθούν οι πραιτωριανοί μου και δευτερευόντως δεν μπορώ να φτιάξω τα δημόσια σχολεία, θα εξαναγκάσω τα Ιδιωτικά να γίνουν το ίδιο χάλια με τα Δημόσια, χωρίς να εξετάζω την αύξηση της ανεργίας που θα προκαλέσω και τη μείωση του ΑΕΠ. Οφείλω να εξαιρέσω φωτισμένα ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ με ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ, οι οποίοι εκπροσωπούν την ΕΛΛΑΔΑ που αγωνίζεται και τα καταφέρνει για τα οποία ελπίζω ότι καμία Υπουργική απόφαση δε θα μπορέσει να ανακόψει τη δυναμική τους και να τα κάνει μίζερα και διεκπεραιωτικά. Τέλος, αφού δεν μου φθάνουν οι δάσκαλοι, δεν κάνω αναδιάταξη προσωπικού, αλλά κόβω στο κρεβάτι του Προκρούστη το ωράριο του Δημοτικού και το ολοήμερο σχολείο.


Το χειρότερο όμως από όλα είναι ότι όλα αυτά, μας  λένε μπρος στα μούτρα μας, ότι είναι για το καλό μας. Πιστεύω ότι αν δεν αντισταθούμε το επόμενο θα είναι η λοβοτομή στους ανυπότακτους 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίμων Χατζημπίρος: Ύστατος πόρος: Η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση είναι μια πρόταση για το μέλλον.

Βάσω Κιντή: Παραιτούμαι από μέλος της ΚΕ και αποχωρώ από το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς

Κίμων Χατζημπίρος: Ατελέσφορη Οικολογία