Maria Kastrisianaki-guyton: Brexit και λαϊκισμός



Το 85% 600 έγκριτων Οικονομολόγων στη Βρετανία εκτιμούν ότι το Brexit θα οδηγήσει σε βαθειά κρίση για τα επόμενα 10 χρόνια, επιβεβαίωνοντας προβλέψεις του Ινστιτούτου Δημοσιονομικών Μελετών, της Τραπέζας της Αγγλίας, του ΔΝΤ, του ΟΟΣΑ,της ΕΕ, του G7 και όλου του Σύμπαντος. 

Αντ αυτού οι Brexits ανταγωνίζονται ποιος θα σκεφτεί το πιο γελοίο σενάριο συνωμοσίας. Αποκαλούν κατεστημένο αυτό που οι ίδιοι έγλυφαν και υπηρετούσαν με πάθος μια ζωή. Επικαλούνται εργατικά δικαιώματα, αυτοί που απεργάζονται την εξαφάνιση τους. Λένε ασύστολα ψέμματα για την Ευρώπη και παραποιούν στατιστικά στοιχεία για να αποπροσανατολίσουν αγράμματους και ημιμαθείς. 

Η Επιτροπή Δημοσιονομικών Υποθέσεων της Βουλής τους αποκαλεί ψεύτες αλλά αυτοί άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Όλοι, είμαστε μέρος του Συστήματος και τα παίρνουμε από τις Βρυξέλλες. Εξαπολύουν απειλές στο κανάλι ITV επειδή επέλεξε στο debate με τον Κάμερον, τον Φάρατζ και όχι τον Μπόρις Τζόνσον, λέγοντας ευθέως " Οταν θα έλθουμε θα δείτε τι έχετε να πάθετε" Βλέπετε, τρώγονται και μεταξύ τους, οι Brexits των Συντηρητικών με τους ομοϊδεάτες του UKIP. 

Ποτέ, δεν πίστευα ότι το επίπεδο της πολιτικής στη Βρετανία θα έπεφτε σε τέτοια επίπεδα. Βλέπουν το έδαφος να υποχωρεί κάτω απ τα πόδια τους και εχουν πάθει παράκρουση. Υποκινούν τα ζωώδη ένστικτα των αναλφαβήτων, ξενοφοβικών των Underclass, αυτών που συνειδητά επιλέγουν μια ζωή με κοινωνικά επιδόματα και ωρύονται κατά των Ευρωπαίων μεταναστών οι οποίοι, αποδεδειγμένα, δεν παίρνουν δεκάρα απ τον φορολογούμενο. Λοιδωρούν τα 3 εκατ. των ξένων που συνεισφέρουν τα μέγιστα στην οικονομική άνθηση της Βρετανίας. 

Το σαράκι του λαϊκισμού έχει, δυστυχώς, διαβρώσει και τη φλεγματική Αλβιώνα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίμων Χατζημπίρος: Ύστατος πόρος: Η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση είναι μια πρόταση για το μέλλον.

Βάσω Κιντή: Παραιτούμαι από μέλος της ΚΕ και αποχωρώ από το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς

Κίμων Χατζημπίρος: Ατελέσφορη Οικολογία