Πανε και το Βαρβακειο για φουντο;


63 ώρες κενά στο Πρότυπο Βαρβάκειο. Έμαθα ότι η Α Γυμνασίου δεν έχει κάνει ακόμα μαθηματικά. Βλέπεις έδωσαν εξετάσεις για να μπουν, Διάβασαν και πρέπει να τιμωρηθούν γιαυτό..Μπράβο στο ΠΟΤΑΜΙ που φέρνει το Θέμα στη Βουλή. Μάλλον φταίνε οι γονείς που δεν έχουν ένα ρωμαλέο κίνημα γονέων. Ψηφίσατε και στηρίξατε ανθρώπους που μισούν παθολογικά την κοινωνία. Αυτό είναι όλο το κόλπο. Πολλοί συνεχίζετε να τους στηρίζετε. Ίσως γιατι και σεις μισείτε τους εαυτούς σας.
Με ανάρτηση του στο Facebook ο Σταύρος Θεοδωράκης αναρωτιέται για το «Βαρβάκειο», το διακεκριμένο δημόσιο σχολείο, που καλείται να αντιμετωπίσει τη νέα τάξη πραγμάτων αλλά και την οργή των γονιών των μαθητών, οι οποίοι απειλούν μεταξύ άλλων ακόμα και με μηνύσεις κατά της πολιτικής ηγεσίας.
Με ανάρτησή του και μία φωτογραφία από τα παλιά, ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρει: 
«Γνωστό το μένος κάποιων για τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία. Αντί να προσπαθήσουμε να τα πληθύνουμε – αυτό τους πρότεινα στην Βουλή – αυτοί θέλουν να τα ισοπεδώσουν.
Έτσι η σχολική χρονιά στο Βαρβάκειο Γυμνάσιο ξεκίνησε με 63 ώρες κενά! Θα μου πείτε «συμβαίνουν αυτά στα σχολεία μας». Και πράγματι οι γονείς έδειξαν ανοχή στην αρχή. Πίστεψαν ότι «την Δευτέρα θα καλυφθούν τα κενά»… «την άλλη εβδομάδα ανυπερθέτως»... «λίγες μέρες ακόμη υπομονή»...
Ανέχτηκαν και τις αναθέσεις μαθημάτων σε εκπαιδευτικούς άλλων ειδικοτήτων. Μα τώρα βλέπουν ότι τελειώνει ο Οκτώβριος και στο σχολείο υπάρχουν ακόμη κενά 26 ωρών εκ των οποίων 16 ώρες μαθηματικών!
Οι γονείς λοιπόν είναι σε απόγνωση. Έχουν καταλάβει ότι άκρη δεν βγάζουν με τις συζητήσεις. Η διευθύντρια του σχολείου τους στέλνει στην Διοικούσα Επιτροπή Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων.
Η αντιπρόεδρος της ΔΕΠΠΣ (ο πρόεδρος ζει στη Θεσσαλονίκη) τους παραπέμπει στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής. Αυτός ξανά στην Διευθύντρια. Μια κοροϊδία δηλαδή και μια αίσθηση ότι κάποιοι τρίβουν τα χέρια τους από χαρά που το Βαρβάκειο έχει βρεθεί σε αυτή την κατάσταση. Έπαψαν να φωνάζουν «η αριστεία είναι ρετσινιά» και πολεμούν στα μουλωχτά τα πρότυπα.
Οι γονείς όμως δεν θα μείνουν άπραγοι. Κάποιοι σκέφτονται να κλείσουν την Μουσών. Άλλοι να καταθέσουν μήνυση στα όργανα διοίκησης του σχολείου. Κάποιοι άλλοι συζητούν να μηνύσουν απευθείας την πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας.
Και οι πιο απογοητευμένοι σκέφτονται να πάρουν τα παιδιά τους και να τα πάνε σε κάποιο άλλο σχολείο, αυξάνοντας προφανώς και την πελατεία των ιδιωτικών σχολείων.
Είναι κυρίως οι γονείς της Α' Τάξης - των 96 παιδιών που ξεχώρισαν ανάμεσα στα 800 παιδιά που διαγωνίσθηκαν για να μπουν στο Βαρβάκειο. Αυτοί που πανηγύρισαν τον Ιούλιο και τώρα νιώθουν σαν να κορόιδεψαν τα παιδιά τους.
Το Ποτάμι θα φέρει αύριο το θέμα στην Βουλή. Το κύρος και η ιστορική συμβολή του συγκεκριμένου δημόσιου σχολείου μας επιβάλλει να το προστατεύσουμε.
Γιατί - για σκεφθείτε το - αν το υπουργείο Παιδείας επιφυλάσσει αυτή την τύχη στο πλέον διάσημο και ιστορικό δημόσιο σχολείο της χώρας, τι γίνεται σε άλλα σχολεία;»

Σχόλια

Διαβάστηκαν πολύ