Χρηστος Δ. Παπαγεωργίου: Τα κίιρινα γιλεκα και η αμεση Δημοκρατια




Η Αρχαία Αθηναϊκή Δημοκρατία, ήταν αδιαμφισβήτητα ο προπομπός της σημερινής Δυτικής Ανοιχτής Φιλελεύθερης Δημοκρατίας που σταδιακά κατακτά ιδεολογικά όλους τους λαούς του πλανήτη μας ενώ πολιτικά και κυρίως οικονομικά μετασχηματίζει όλα τα προηγούμενα Αντι-φιλελεύθερα Σοβιετικά συστήματα δημιουργώντας ευημερία και εξαφανίζοντας σταδιακά την προηγούμενη ακραία φτώχεια τους.
Εντούτοις αυτή το θαυμαστό πολιτικό σύστημα της άμεσης Δημοκρατίας που κυριάρχησε μια μεγάλη περίοδο σε μια σημαντική περιοχή του Αρχαίου Κόσμου ήταν ένα αποτυχημένο σύστημα. Ο συνδυασμός άμεσης Δημοκρατίας και λαϊκισμού των πολιτικών Δημαγωγών του, προκάλεσε την εξασθένηση και την κατάρρευση των πόλεων κρατών του Αρχαίου κόσμου.
Πρώτα η Μακεδονικές Αριστοκρατικές Δυναστείες και στην συνέχεια η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία υπέταξαν τις άμεσο-Δημοκρατικές Ελληνικές πόλεις και δημιούργησαν ένα κράτος πρόπλασμα του σύγχρονου κόσμου, την Ελληνορωμαϊκή Αυτοκρατορία του Νόμου των Ρωμαίων και του Πολιτισμού των Ελλήνων.
Η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία όπως την βλέπω εγώ, ήταν ένα ατελές και πρώιμο σύστημα αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας που περιόριζε, στην περίοδο της ακμής της, την Αυτοκρατορική εξουσία με ένα ειδικό σώμα εκλεγμένων και διορισμένων πολιτών που ονομάζονταν Σύγκλητος.
Σήμερα οι ΗΠΑ, που είναι ο πιο κοντινός ιδεολογικός και πολιτικός κληρονόμος του Ελληνορωμαϊκού πολιτισμού βασίζει την ακμή του σε ένα καθαρό αντιπροσωπευτικό πολιτικό σύστημα όπου η Προεδρική εξουσία του εκλεγμένου προέδρου περιορίζεται από την Γερουσία και Βουλή των αντιπροσώπων. Φυσικά όπως και στην Ρώμη ο Νόμος είναι σεβαστός και η άμεση Δημοκρατία των δημαγωγών δεν ευδοκίμησε σε χαλεπούς καιρούς, τουλάχιστον μέχρι τώρα.
Αντιθέτως η Ευρώπη μας που αμφιταλαντεύεται, μετά την εξαφάνιση του Κομμουνισμού από το προσκήνιο της Ιστορίας, μεταξύ Φιλελευθερισμού και κάποιου Σοσιαλισμού (της Αριστεράς και της Δεξιάς) κινδυνεύει πολύ περισσότερο να παρασυρθεί από τους λαϊκιστές της Αριστεράς και της Δεξιάς και να εκφυλιστεί σε ένα απομονωμένο μουσείο Ιστορίας και ξένου τουρισμού
Σήμερα ο Παγκόσμιο-ποιημένος Οικονομικός Φιλελευθερισμός σε συνδυασμό με την ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας και της επιχειρηματικότητας που παράγει πλούτο και ευημερία στις πρώην Σοβιετικές χώρες, έχει σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις κυρίως για τα μικρομεσαία στρώματα των ανεπτυγμένων χωρών της Δύσης.
Πολλές παραγωγικές δραστηριότητες που προσέφεραν κέρδη σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και εκατομμύρια θέσεις εργασίας στις ανεπτυγμένες χώρες της Δύσης εξαφανίζονται από τον ανταγωνισμό με αντίστοιχες εταιρίες της πρώην περιφέρειας ενώ η νέα τεχνολογία για διαφορετικούς λόγους κάνει το ίδιο πράγμα.
Μέσα σε μια τέτοια περιρρέουσα οικονομικά και κοινωνικά ατμόσφαιρα οι λαϊκιστές και δημαγωγοί της Αριστεράς και της Δεξιάς με υποβολείς ή και χωρίς αυτούς, βάλουν κατά της Φιλελεύθερης Δημοκρατίας με ψέματα, υπερβολές και την χρήση των γνωστών μοτίβων όπως των κακών ξένων, των σκοτεινών παγκόσμιων κέντρων εξουσίας, των αδίστακτων πλουτοκρατών, των Εβραίων κτλ και σκορπίζουν σύγχυση στα λαϊκά στρώματα των ανεπτυγμένων χωρών που υφίστανται τις αρνητικές συνέπειες της Παγκόσμιο-Ποιημένης Οικονομίας.
Η χρήση των σύγχρονων μέσων ψηφιακής επικοινωνίας όπως το FACEBOOK διευκολύνουν την διάδοση φημών και την οργάνωση μαζικών συγκεντρώσεων. Έτσι τα δημοψηφίσματα και οι λαϊκές κινητοποιήσεις υποσκάπτουν τα θεμέλια της Αντιπροσωπευτικής Φιλελεύθερης Δημοκρατίας οδηγώντας πολλά κράτη της Δύσης σε Άμεσο-Δημοκρατικές διαδικασίες οικονομικής και κοινωνικής αποσύνθεσης.
Κάτι τέτοιο υποκινείται και αξιοποιείται κυρίως από «Αριστερά» και «Δεξιά» κόμματα που τρέφονται από τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα και φυσικά ευνοεί τις οικονομίες των αυταρχικών κρατών που έχουν αποδεχτεί τον Οικονομικό Φιλελευθερισμό αλλά όχι και τα πολιτικά δικαιώματα του Πολιτικού Φιλελευθερισμού.
Τα κίτρινα γιλέκα της Γαλλίας του Μακρόν είναι ακριβώς μια τυπική περίπτωση τέτοιων Άμεσο-Δημοκρατικών κινητοποιήσεων που καταστρέφουν την κοινωνική συνοχή και επιτείνουν τα οικονομικά προβλήματα της Γαλλίας. Φυσικά και το κίνημα «Πάρτι τσαγιού» στις ΗΠΑ όπως και αρκετές βίαιες εκδηλώσεις ενάντια στον Τραμπ έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά.
Εκτιμώ δε ότι δεν θα αργήσουν αυτά τα φαινόμενα να εμφανιστούν σε πολλές άλλες χώρες της Δύσης καθώς οι ηγεσίες των χωρών της Δύσης μπλεγμένες στα δίχτυα είτε της πολιτικής ορθότητας είτε του παλαιού Σοσιαλδημοκρατικού τρόπου σκέψης δεν έχουν ούτε τα διανοητικά εργαλεία ούτε την διάθεση να ασχοληθούν με τέτοια προβλήματα .
Μοιραίοι και άβουλοι αντάμα προσμένουμε λοιπόν το θαύμα, ενώ οι μειοψηφίες διαδηλώνουν και καταστρέφουν σήμερα στην Γαλλία και σταθερά στην Ελλάδα μας.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίμων Χατζημπίρος: Ύστατος πόρος: Η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση είναι μια πρόταση για το μέλλον.

Βάσω Κιντή: Παραιτούμαι από μέλος της ΚΕ και αποχωρώ από το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς

Κίμων Χατζημπίρος: Ατελέσφορη Οικολογία