ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ: Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ.

 


Στην Ελλάδα οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων εμβολιάζονται πρώτοι και δημόσια μπροστά στις κάμερες για να πείσουν όσους φοβούνται το εμβόλιο ή αρνούνται τον κορονοϊό - και είναι πολλοί στη χώρα - να εμβολιστούν και αυτοί, ώστε το ποσοστό των εμβολιασμένων να περάσει, στο περίπου, το 60%, δυσκολεύοντας τη διάδοση του ιού. Όποιος πολιτικός αρχηγός δεν εμβολιάζεται δημοσίως, ίσως το κάνει για την... πάρτη του ή εμβολιάζεται μακριά από την κάμερα υπονομεύοντας την "προσπάθεια" που υποτίθεται κάνει για να παροτρύνει τους ομοϊδεάτες του να εμβολιαστούν, ώστε να δυσχεράνουν την εξάπλωση του covid-19.

 H ανεύθυνη αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ ως προς τους εμβολιασμούς.

 Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει διαρκώς ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ. Αν η κυβέρνηση κάνει το Α, ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστηρίξει το -Α. Και αν η κυβέρνηση πράξει, αργότερα, το -Α, ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερασπιστεί το Α! Γιατί ο Τσίπρας δεν άφησε να βιντεοσκοπηθεί ο εμβολιασμός του ώστε να προτρέψει τους αντισυστημικούς συριζαίους που, σύμφωνα με το γκάλοπ σε μεγάλο ποσοστό δεν θέλουν να εμβολιαστούν, να το πράξουν; Διότι θέλει να αντισταθμιστεί το έγκλημα εξ αμελείας του ΣΥΡΙΖΑ στο Μάτι με πολλούς νεκρούς από τον κορονοϊό στην Ελλάδα επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη, δηλαδή γιατί θέλει να αποτύχει η εκστρατεία εμβολιασμού της κυβέρνησης, ώστε να προκύψουν πολλά θύματα, πολλοί νοσούντες και νεκροί, και έτσι ο αφερέγγυος κι αποτυχημένος ΣΥΡΙΖΑ να ξαναβγει στον αφρό... Θλίβομαι και σιχτιρίζω για τη διανοητική, ιδεολογική κι ηθική κατάντια μιας μερίδας καλλιτεχνών και "διανοουμένων" που βάζουν πλάτη στην "υπερεπαναστατική" πολιτική των αφελών και φανατικών αντισυστημικών και ψευτοεπαναστών και των ανορθολογικών φοβικών έναντι της ιατρικής επιστήμης, αντί να συμβάλουν στο να περιοριστεί και να ηττηθεί η πανδημία που έχει φονεύσει 1.900.000 ανθρώπους παγκοσμίως. Με ενοχλούν και δυσαρεστούν αυτοί οι καλλιτέχνες και διανοούμενοι που κάνουν πως δεν βλέπουν, δήθεν, τα στραβά της πολιτικής και των πεπραγμένων του ΣΥΡΙΖΑ, οι περισσότεροι το κάνουν για λόγους καριέρας και οπορτουνισμού, επειδή οι χώροι των καλλιτεχνών και της ιντελιγκέντσιας έχουν καταληφθεί από τους μαρξογενείς αριστερούς κι αριστερίζοντες και θα βρίσκονταν, αλλιώς, εκεί ως μειονότητα, με μειωμένη πρόσβαση στα προνόμια της διάδοσης/διανομής της δουλειάς τους... Το πρόβλημα αυτό στον καλλιτεχνικό χώρο είναι μεγάλο! Παντού κυριαρχούν αριστερίζοντα λόμπι που πειθαναγκάζουν τους υπόλοιπους να συμμορφωθούν, με τη δε επικράτηση/διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το κακό παράγινε. Πολλοί, όμως, καλλιτέχνες και διανοούμενοι κλείνουν σ'αυτό τα μάτια, στρουθοκαμηλίζοντας, δυστυχώς, και διασύροντας έτσι το ρόλο του καλλιτέχνη και του διανοούμενου.

Οι εμβολιασμοί πρέπει να επεκταθούν όσο περισσότερο γίνεται στη χώρα, ακυρώνοντας τις αντιδράσεις των λογιών-λογιών αρνητών του κορονοϊού, άλλων λόγω αμορφωσιάς και χαζομάρας, άλλων λόγω αστήρικτων κι ανυπόστατων φόβων, άλλων για ανόητους αντισυστημικούς πολιτικούς λόγους και άλλων λόγω αναχρονιστικών προλήψεων, τυφλών κι οπισθοδρομικών πίστεων, δεισιδαιμονιών, θρησκοληψιών και θεωριών συνωμοσίας, ώστε να απαλλαγούμε από τον εφιάλτη. Η πολιτεία οφείλει να ενημερώσει τους φοβισμένους, κακοπληροφορημένους και διστακτικούς πολίτες για τις ευεργετικές συνέπειες του εμβολίου για τους ίδιους, τις οικογένειές τους και την κοινωνία. Έτσι ώστε να επεκταθούν οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, στις αναπτυσσόμενες χώρες και παντού, ώστε να τιθασευτεί ο θανατηφόρος κορονοϊός που σκότωσε 1.900.000 ανθρώπους. Συν τω χρόνω να περιοριστούν οι αρνητικότατες οικονομικές συνέπειες ύφεσης και οικονομικής κατρακύλας εξ αιτίας του covid-19 που διόγκωσε, για πολλούς, τα προβλήματα φαλιρίσματος και φτώχειας. Πρέπει να επεκταθεί η παιδεία, η μόρφωση, ως βασικό όπλο για να αντιμετωπίσουμε συντεταγμένα όλα τα παραπάνω δεινά· και να καταπολεμηθεί η αλλοίωση & καταστροφή του περιβάλλοντος, να υιοθετηθούν αειφόροι και οικολογικοί τρόποι ανάπτυξης και εξεύρεσης ενέργειας.

 Ο νηφάλιος πολιτικός διάλογος και η ήπια πολιτική αντιπαράθεση

 Στην Ελλάδα, πρέπει να γίνει κάποτε δυνατόν, επιτέλους, να υπάρξει πραγματικός, ήρεμος και διαυγής πολιτικός διάλογος των πολιτικών δυνάμεων, της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, και όχι τυφλές συγκρούσεις, στείρες επιθέσεις, απεχθείς εκδηλώσεις φανατισμού και δογματισμού. Εύχομαι κάποτε να αλλάξουν κάποιοι αρχηγοί που δεν έχουν πλέον να δώσουν κάτι, να αντικατασταθουν η Γεννηματά αλλά και ο Τσίπρας του "ξύλινου λόγου", και να εκλεγούν από τα κόμματά τους κάποιοι που θα μπορούν να κάνουν στην κοινωνία εποικοδομητικές, θετικές προτάσεις, όπως οι Ν.Ανδρουλάκης και Λοβέρδος στο ΚΙΝΑΛ ή ο αξιοπρεπής Τσακαλώτος στον ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, κάποτε, πρέπει να εκθρονιστεί από την αξιωματική αντιπολίτευση ο άχρηστος, ψευδόμενος και προβληματικός πολιτικά και ηθικά, ΣΥΡΙΖΑ, να φύγει από αυτή την ουσιώδη και τιμητική θέση, την οποία δεν τιμά, αλλά την έχει αχρηστέψει με την ανοησία, τη στρεψοδικία, την έλλειψη ρεαλιστικών προτάσεων και τον άγονο φανατισμό του. Η άνοδος και η διεκδίκηση της θέσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όμως, του ΚΙΝΑΛ, περνάει μέσα από την αλλαγή ηγεσίας μέσα στο 2021. Η Φώφη δεν τραβάει, ή όπως είπε παλιά η Μελίνα "πρόεδρε (Φώφη) δεν μας αγαπάνε!"

 Η προτροπή του Γ.Α.Παπανδρέου - όπως και του Τσίπρα, ουσιαστικά - για προοδευτική διακυβέρνηση και αντι-νεοδημοκρατική συσπείρωση είναι λαθεμένες κυρίως επειδή η προοδευτική και δημοκρατική κατεύθυνση και προοπτική δεν δίνονται ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε από μια συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΚΟΔΗΣΟ, γιατί αυτή θα οικοδομείτο σε σαθρή κι αμφισβητήσιμη πολιτική βάση: Επάνω στην πλατφόρμα του λαϊκισμού, της στείρας, τυφλής αντιπολίτευσης, της ανάσυρσης / ανάστασης παλιών και ξεπερασμένων συμβόλων, διλημμάτων και δοξασιών. Πως η Ελλάδα, η δημοκρατία και η οικονομία της κινδυνεύουν σήμερα από τη ΝΔ του Μητσοτάκη και πως θα μας σώσει από αυτήν η ηρωική (αφελέστατη) επίθεση εναντίον της από το σαθρό κι αμφισβητήσιμο μέτωπο ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΔΗΣΟ και λοιπές ψευτοπροοδευτικές δυνάμεις (Φώφη;)... Προοδευτικές και δημοκρατικές σήμερα είναι οι μεταρρυθμίσεις στο κράτος, στην παιδεία και στον τομέα των επενδύσεων, η πάλη εναντίον του κορονοϊού και των επιβουλών του Ερντογκάν (συχνά με εργαλείο την προώθηση μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα). Όλες τις παραπάνω μάχες τις δίνει ο Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του με μια σχετική, στοιχειώδη επιτυχία. Η συμμαχία Τσίπρα - Γ.Α.Π. δεν παρέχει καμιά απολύτως εγγύηση για επιτυχίες στα προαναφερθέντα μέτωπα, ούτε βέβαια σε αυτό της δοκιμαζόμενης από τον κορονοϊό οικονομίας, γιατί τα όπλα τους είναι φθαρμένα και σάπια, ΔΟΚΙΜΑΣΤΗΚΑΝ ΟΣΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΟΙΚΤΡΑ. Τα οράματα και πολιτικά παροράματα του ΓΑΠ, να επιθυμεί να πάει αγκαλιά με αυτόν που πρωτύτερα τον έφτυνε (Α.Τσ.) μόνο οίκτο προκαλούν, είναι για λύπηση.

Μόνη ελπίδα των πολιτών μπορεί, ορθολογικά και πρακτικά, να είναι η επιτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη και των μεταρρυθμίσεων που προωθεί. Υπενθυμίζω πως η ζωντανότατη δύναμη του Κέντρου, του μεσαίου χώρου, έχει σταθεί στο πλευρό του Κ.Μητσοτάκη.

 

Η Ελλάδα υπόκειται σε τρεις πολιτικές κουλτούρες, την ευρωπαϊκή, την οθωμανική (ανατολίτικη) και την βαλκανική (αυτόχθονα). Για να πραγματοποιηθούν βαθιές μεταρρυθμίσεις χρειάζεται α) να τις υποστηρίξουν και προωθήσουν τα κόμματα εξουσίας, β) να αποδεχτεί τη χρησιμότητα και την αναγκαιότητά τους η πλειονότητα του κόσμου, γ) να τις ανεχτούν ή δεχτούν τα σωματεία των εργαζομένων κι οι συντεχνίες ή συνδικαλιστικές παρατάξεις. Καταλαβαίνουμε πόσο δύσκολο είναι να επισυμβούν οι δυο τουλάχιστον προϋποθέσεις για τις μεταρρυθμίσεις και θεσμικές αλλαγές... Ίσως οι σημερινοί εικοσάρηδες έως τριαντάρηδες να δουν διαφορετικά το θέμα μετά από μια 10-20ετία, αν μορφωθούν περισσότερο από τους προγενέστερούς τους, χωρίς τις δικές τους ανασχέσεις.

 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίμων Χατζημπίρος: Ύστατος πόρος: Η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση είναι μια πρόταση για το μέλλον.

Βάσω Κιντή: Παραιτούμαι από μέλος της ΚΕ και αποχωρώ από το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς

Κίμων Χατζημπίρος: Ατελέσφορη Οικολογία