Φοβάμαι




από την πολιτική επιθεώρηση και το Μάκη Καραγιάννη

Φοβάμαι τους ανθρώπους που 30 χρόνια  έκαναν πως δεν είχαν πάρει χαμπάρι και ένα ωραίο βράδυ μεσούντος του Μάη  βγήκαν στις πλατείες κραυγάζοντας «Κλέφτες Κλέφτες».

Φοβάμαι εκείνους που δεν πληρώνουν φόρους, -δηλαδή 6 στους 10 έλληνες- και ταυτόχρονα οδύρονται για τα χρέη και τα ελλείμματα του κράτους.

Φοβάμαι εκείνους που βγάζουν μεγάλους λόγους για την  εθνική ανεξαρτησία και την εθνική αξιοπρέπεια επαιτώντας τα δανεικά των ευρωπαίων.

Φοβάμαι εκείνους που διορίστηκαν  εις βάρος των άλλων, γλείφοντας τους πολιτικούς, και τώρα μουτζώνουν τη βουλή.

Φοβάμαι εκείνους που γέμιζαν προεκλογικά τις πλατείες της μεταπολίτευσης, κραδαίνοντας τις πλαστικές σημαίες του πελατειακού κράτους έτοιμοι για το μεγάλο πλιάτσικο, και τώρα τις γεμίζουν πάλι αγανακτισμένοι.

Υποκλίνομαι μόνον στα πραγματικά θύματα: τους άνεργους και τους νέους χωρίς ελπίδα.

Φοβάμαι όταν βλέπω τον λαϊκισμό της νέας εποχής, με τα γλυκά λόγια του Μίκη και τα χρυσοποίκιλτα άμφια του Άνθιμου, να απλώνει το βαρύ χέρι πάνω τους.

Και χθες φοβήθηκα ακόμη περισσότερο.

 Μάκης Καραγιάννης 

Και γω τους φοβάμαι, μαζί με το φίλο μου το Μάκη, αλλά και τους αγαπώ γιατί είναι ένα κομμάτι από το σώμα της πατρίδας. Λίγο μεγάλο βέβαια.  (Leo)

Σχόλια

  1. Φοβάμαι, μήπως εκεί στις πλατείες βρίσκονται οι καθεστωτικοί βολεμένοι της μεταπολίτευσης που τώρα έχασν τα προνόμια που απολάμβαναν και ακόμη περισσότερο φοβάμαι γιατί για μια ακόμη φορά δεν έχουν τη δύναμη και την πολυτέλεια να βρίσκονται εκεί οι αληθινά κατατρεγμένοι και αδικημένοι της κοινωνίας μας, αυτοί που για χρόνια γεύονταν την εξαθλίωση της ανεργίας, γιατί δεν φίλησαν ή δεν μπορούσαν να φιλήσουν "κατουρημένες ποδιές".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελπήνορα μπορεί και να είναι και έτσι, μπορεί και να είναι όλοι. Στις πλατείες βρίσκεται η κρίση η ίδια και αυτή αφορά όλους. Αυτοί με τις μούτζες και τις ροχάλες σίγουρα είναι οι καθεστωτικοί. Στους άλλους βλέπεις την πραγματική ανησυχία, στα ιδρωμένα πρόσωπα/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πολύ καλό άρθρο!

    αν μη τι άλλο στη Μαργαρίτα διαβάζουμε την κατάσταση όπως έχει

    Μπράβο leo!

    Aλέξανδρος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γειά σου Αλέξανδρε. Μόλις γύρισα από το Σύνταγμα. Μάλλον δεν έχουμε να περιμένουμε και πολλά. Και δεν είδα πραγματικά οργισμένους. Περίεργους είδα πολλούς, κάτι σαν πανηγύρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίμων Χατζημπίρος: Ύστατος πόρος: Η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση είναι μια πρόταση για το μέλλον.

Βάσω Κιντή: Παραιτούμαι από μέλος της ΚΕ και αποχωρώ από το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς

Κίμων Χατζημπίρος: Ατελέσφορη Οικολογία